Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

Άγιε μου Βασίλη..στάσου να σου πω....

 :

Καλέ μου Άγιε Βασίλη..ξέρω ότι πέρασα την ηλικία που σε περίμενα κάτω από το δένδρο τα Χριστούγεννα μήπως και δεν χωρέσεις από το παράθυρο αφού δεν είχαμε τζάκι.. Ξέρω ότι η αθωότητα μου πέρασε ..ξέρω ότι τώρα πια δεν ξέρεις που να πρωτοκοιτάξεις και ότι τα δώρα που σου ζητούν είναι να υπάρχει χαμόγελο στα χείλη των γονιών..
Δεν σε ξεπέρασα Άγιε μου Βασίλη, σε κράτησα μέσα μου σ' εκείνη τη γωνιά της ψυχής που καταχωνιάζουμε την παδικότητα μας. Όταν με ρωτούν τα παιδιά αν υπάρχεις , αν σε είδε κανείς εγώ γυρίζω την ερώτηση και λέω:
 - Την Αγάπη την βλέπετε;..βλέπετε την Ευσπλαχνία, την Ευγνωμοσύνη, την Χαρά, την Καλοσύνη, την Ελευθερία;...Όλα αυτά τα νοιώθετε..δεν έχουν εικόνα σάρκα και ύλη..τα πιστεύετε μέσα σας και τα δέχεστε.  Γιατί λοιπόν βγάλατε από μέσα σας τον..Άγιο Βασίλη;
Καλέ μου λοιπόν..συνεχίζω..Άγιε Βασίλη..δεν είμαι παιδί..κρατάω πολλές φορές μπαστούνι όταν πονάω όπως σήμερα το πρωί..δεν χρειάζομαι παιχνίδια ..δεν χρειάζομαι γοβάκια και τουαλέτα για τη νύχτα αυτή όπως παλιά..Βαριέμαι ακόμη και να στολίσω..όμως μαζεύω εικόνες Χριστουγεννιάτικες όπως μάζευα παλιά ..σκαλιστά σε συλλογή, παίρνω κάρτες και χοροπηδώ από τη χαρά μου αφού  τις μαζεύω όλες εδώ και χρόνια σαν αναμνήσεις για το "γέρμα" μου να τις κοιτώ.. 
Φτιάχνω πράγματα στο εργαστήρι μου ξοδεύοντας όσα λεφτά μου περισσεύουν αυτοχρήζοντας τον εαυτό μου σαν..ξωτικό στο δικό σου εργαστήρι, βλέπω κάθε ταινία Χριστουγεννιάτικη που παίζεται και κλαίω ακόμη με το κοριτσάκι με τα σπίρτα..
Τώρα πια  ζητώ όλα αυτά που δεν..φαίνονται σαν ύλη..την Αθωότητα στις ψυχές ξανά, την Ειρήνη, την Ευσπλαχνία, την Ελευθερία και τη Δικαιοσύνη.Θέλω παιδάκια που να μη μου θυμίζουν εκείνο το κοριτσάκι με το σπίρτο στο χέρι..θέλω γεμάτα τραπέζια στα σπίτια όπως παλιά..θέλω γονείς που να αγκαλιάζουν τα παιδιά και να παίζουν μαζί τους χωρίς να σκιάζονται από λογαριασμούς και άγχος για το αύριο ..για το σήμερα μάλλον ..Θέλω  πόρτες ανοιχτές χωρίς φόβο, θέλω να ξημερωνόμαστε αγκαλιά την Άγια Νύχτα και να λέμε παραμύθια όπως παλιά..Θέλω όλα αυτά τα ξεχασμένα, τα παραπεταμένα από τη καθημερινότητα..θέλω Εσένα όπως σε είχα μέσα μου ..

                        :

Μη μου φέρεις τίποτε φέτος καλέ μου ..τα έχω όλα στη ψυχή μου μέσα..έχω τα πάντα..φέρε όλα τα επάνω στο κόσμο και θα είναι λες και τα έφερες σε μένα.

                     Three Sisters 9x13 watercolor | CShoresInc - Painting on ArtFire:
Φίλοι μου αυτό είναι ένα μπλοκ που διαβάζω καθημερινά και σήμερα μου ήρθε μία συλλογή από Χριστουγεννιάτικα παραμύθια.Τα πιο πολλά είναι βέβαια γνωστά όμως ..μη ξεχνάτε το παιδί μέσα σας ..διαβάστε τα..εγώ σήμερα διάβασα το παραμύθι με τη Μπαμπούσκα που δεν το ήξερα πιστέψτε με και είναι θαυμάσιο. Ο Άγιος Βασίλης φίλοι μου πεθαίνει όταν εμείς τον βγάλουμε από τη..τελευταία αθώα γωνιά μέσα μας. Όσα δύσκολα και αν πολεμάτε..ΑΥΤΗ τη γωνιά κρατήστε την με κάθε θυσία..πολεμήστε με τον ίδιο τον εαυτό σας γι' αυτό. 
Άντε..σας ζάλισα πάλι..βρε δεν θα μεγαλώσω εγώ ποτέ;;;;;;

Μια συλλογή από αγαπημένα παραμύθια, κείμενα και διηγήματα, σχετικά με τις άγιες Ημέρες του Δωδεκαημέρου.
https://momyof6.wordpress.com/

ΑΧΤΙΔΕΝΙΑ ΦΙΛΑΚΙΑ!!!

8 σχόλια:

Αμαλία είπε...

Καλημέρα Αχτιδούλα,
Να προσέχεις τον 'Αγιο μέσα σου και να του φυλάς πάντα τη γωνιά του. Μικροί και μεγάλοι τον έχουμε ανάγκη, ο καθένας για τους λόγους του. Να είμαστε καλά να παίρνουμε τα δώρα του.
Φιλιά σε σένα και στην αγαπημένη μου, στη μυτούλα της.

Ανώνυμος είπε...

Αγαπημένη μου κυρία Αχτίδα, τέτοια γράφεις και με παίρνουν τα ζουμιά κάθε φορά. Πες του να κοιτάξει και προς εμένα, τη Καίτη Κ. πες του..ξέρει..

Mia Petra είπε...

Και να ήθελα να ξεχάσω το παιδί μέσα μου,
δεν με ξεχνά αυτό, ειδικά τα Χριστούγεννα!
Καλό βράδυ, καλή εβδομάδα, καλές γιορτές :)

metaxia nikolopoulou είπε...

Αχτίδα μου γλυκιά δεν θα μεγαλώσεις ποτέ ,είσαι ενας υπέροχος και γλυκός άνθρωπος γεμάτος καλοσύνη και αγάπη ,Να είσαι καλά και εύχομαι οι ευχές σου να πραγματοποιηθούν,Καλή εβδομάδα και πολλά φιλιά!!

syros2js είπε...

Με συγκίνησες, Αχτιδούλα μου...
Είσαι το πιο υπέροχο ξωτικό-βοηθός του Άγιου Βασίλη!
Βοηθάς κι εσύ στο να εξαπλωθεί η Αγάπη και όλες αυτές οι αρετές/αξίες που αναφέρεις! Και είναι τόσο σπουδαίο αυτό!!!
:-)
Να είσαι γερή (και πάντα παιδί!), κορίτσι μου!
ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά! Καλό ξημέρωμα!

litsa t. είπε...

αχ βρε γεωργια μου.τι μου θυμισες τωρα.θυμασαι εκεινα τα χριστουγεννιατικα σχηματα που αγοραζαμε απο τα ψιλικατζιδικα η βιβλιοπολεια της γειτονιας;ταπιο ομορφα ηταν εκεινα με την χρυσοσκονη.δυστηχως δεν εχω κρατησει κανενα.ειδες που δεν εχεις μονο εσυ το παιδι μεσα σου.ολοι μας το εχουμε.ισως γιατι το χρειαζομαστε .τα παιδια δεν εχουν τις ανησυχιες τις δικες μας.να εισαι καλα γεωργια μου.η μαλλον να ειστε καλα εσυ ο κυριος δημητρης και ολοι σας η οικογενεια.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Καλημέρα , καλημέρα σε όλους σας και καλή εβδομάδα να έχουμε!!!!

kerina poiimata είπε...

YΠΕΡΟΧΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ!
Να είσαι πάντα καλά!!!
την αγάπη μου!!!