Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016

Λίγη κουβεντούλα με φίλες ..


Σήμερα έφυγαν και τα δικά μου πράγματα για να "ταξιδέψουν" στο μπαζάρ που γίνεται για τη Μυρτώ.
Εύχομαι να πουληθούν και να γίνουν ένα μικρό μέρος που θα βοηθήσει το κοριτσάκι. Τώρα πια μπροστά μου μόνο η Πρωτοβουλία για το Παιδί και μετά οι  Πρίγκιπες της Καρδιάς μας για τη Πάτρα. 
Σήμερα χάρηκα τις φίλες μπλόγκερ που με κάλεσαν  να συναντηθούμε για καφεδάκι και κουβεντούλα κάπου εκεί κοντά στο σπίτι μου για να μη κουραστώ και πάω μακριά. Πήρα λοιπόν το..μπαστουνάκι μου και τα πράγματα που έφτιαξα και πήγα να χαρώ τη παρέα τους.
Φίλες μου ευχαριστώ για την αγάπη και το ενδιαφέρον σας για μένα αφού η συνάντηση ήταν για..μένα!
Δυστυχώς έφυγα νωρίς γιατί περίμενα τεχνικό για αυτή τη..να μη τη πω κάτι..Smart TV που είχα την έμπνευση πριν λίγο καιρό να ζητήσω από το Δημήτρη και έχω δυσκολία να την συνδέσω με τον υπολογιστή σε κάποια θέματα που επιθυμώ.
 Ο τεχνικός με  ..γέλασε χθες, ήρθε σήμερα την ώρα που χαιρόμουν κι εγώ την ..έξοδο μου!
Τελικά φίλοι μου δυσκολεύουμε τη ζωή μας με τις χαζοτεχνολογίες που βγαίνουν κι εμείς σαν τις μυγούλες πέφτουμε στο φως που λάμπει. 
Το παράξενο είναι ότι ενώ μπορώ άνετα να ζω χωρίς όλα αυτά τελικά εγώ η ίδια κάνω την υπέρβαση των όσων πιστεύω και  αποκτώ ότι μου κάνει τη ζωή πιο..περίπλοκη. 
Όπως βλέπετε η διαφήμιση και το μάρκετινγκ παίζουν μεγάλο ρόλο στη ζωή μας καθώς και η κτητική διάθεση μας να αποκτούμε κάτι που μας.."γυαλίζει" .
Αύριο μια βόλτα στο κτήμα για τα ζωάκια μας. Αν και έχουμε τα πάντα σε έλεγχο για τη τροφή τους παρόλα αυτά θέλουμε να τα παρακολουθούμε έστω δύο φορές την εβδομάδα προς το παρόν που κρύωσε ο καιρός. 
Δεν είναι το κρύο που μας εμποδίζει, έχουμε θερμαντικό σώμα  στο τροχόσπιτο όμως..σκοτεινιάζει από τις..4 και αυτό είναι άσχημο. 
Η Περσεφόνη επέστρεψε στην Άδη και η Δήμητρα θρηνεί τη κόρη της παγώνοντας τη Φύση ..τι όμορφη η Ελληνική Μυθολογία φίλοι μου..λατρεύω την Ιστορία και μία από τις επιλογές μου για να δώσω εξετάσεις ήταν η Αρχαιολογία. 
Στα δικά μου χρόνια η μάθηση της Μυθολογίας ήταν μάθημα ,σήμερα διαβάζοντας τα βιβλία των εγγονιών μου δεν βρίσκω κάτι να με "τραβάει" και να με κάνει να πιάσω το βιβλίο της Ιστορία και να το διαβάσω όπως θα διάβαζα ένα..μυθιστόρημα . Τελείωσα με 20 στην Ιστορία γιατί ..έτσι.. ακριβώς την διάβαζα και την αποδεχόμουν, λες και διάβαζα ένα μυθιστόρημα και τα ονόματα ήταν οι ήρωες του.
 Η εγγονή μου κάθε φορά έρχεται σε μένα να διαβάσει την ιστορία όταν έχει εξετάσεις..φέτος δεν ήρθε και όταν την ρώτησα μου είπε με καμάρι:
-Γιαγιά πάω μια χαρά ..κάνω αυτό που μου έμαθες, το διαβάζω όχι σαν μάθημα μα σαν..βιβλίο μυθιστόρημα..
Αυτές τις μέρες διαβάζω ένα βιβλίο που μου έφερε δωράκι η αγαπημένη μου Ποδηλάτισσα!



               Με έχει συνεπάρει το "ταξίδι"

Κάθε βδομάδα, στο γραμματοκιβώτιο της Έλι καταφθάνουν αλλεπάλληλες καρτ ποστάλ, με παραλήπτη ένα όνομα που της είναι άγνωστο, χωρίς διεύθυνση αποστολέα και με μόνο το αρχικό γράμμα Α αντί για υπογραφή.
Με τους φωτεινούς ουρανούς, τις γαλάζιες θάλασσες και τις σαγηνευτικές ομορφιές της Ελλάδας που απεικονίζουν, αυτές οι καρτ ποστάλ δίνουν χρώμα στη ζωή της. Μετά από έξι μήνες, ξαφνικά, παύουν να έρχονται και η Έλι νιώθει μια απογοήτευση. Όμως το κολάζ που έχει δημιουργήσει με τις κάρτες στον τοίχο του διαμερίσματός της την έχει ήδη μαγέψει. 
Η Έλι έχει πειστεί ότι πρέπει να δει αυτή τη χώρα με τα μάτια της.
Το πρωί που αναχωρεί για την Αθήνα, φτάνει στο γραμματοκιβώτιό της ένα σημειωματάριο. 
Οι σελίδες του διηγούνται την ιστορία της οδύσσειας ενός άντρα που ταξιδεύει στην Ελλάδα. Αναπάντεχη, συγκινητική και καμιά φορά σκοτεινή, η ιστορία του Α ξεδιπλώνεται παράλληλα με την ανακάλυψη όχι μόνο ενός πολιτισμού, αλλά και της λαχτάρας του να ξαναζήσει τη ζωή στο έπακρο.


Προς το παρόν είμαι στη...μέση!
Φίλες μου σας ζάλισα πάλι , ας κλείσω το μπλοκόσπιτο μου με ένα χαιρετισμό αγάπης για σας που κάνετε το κόπο να το επισκέπτεστε και να μου κάνετε παρέα.
Αχτιδένια φιλάκια

11 σχόλια:

Αμαλία είπε...

Γειά σου γλυκειά μου Αχτιδούλα.
Να σε έχει καλά ο Θεός να φτιάχνεις πράγματα για να βοηθηθούν συνάνθρωποί μας που έχουν ανάγκη. Καλώς κάνεις και βυθίζεσαι στη μελέτη του βιβλίου. Μην μου ξεχνάς το "Τολμώ" που με χαρά είδα ότι ανήρτησες τις προάλλες τη συνέχεια του. Άντε και στα επόμενα. Έχω αγωνία.
Ελπίζω η αγαπούλα μου να είναι καλά. Να μου φιλήσεις τη μυτούλα της.
Καλό σας ξημέρωμα.

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Ακούραστη Αχτίδα, έφτιαξες πάλι αριστουργήματα!!! Να είσαι πάντα καλά γλυκιά μου !!!!! Ο καιρός είναι ότι πρέπει για διάβασμα και βέβαια για βολτούλες με τις φίλες μπλόγκερς !!!!! Καλή βόλτα στο κτήμα !!!! Πολλά φιλιά !!!!!

Unknown είπε...

Δεν το περίμενα όταν σε πρωτοβρήκα ότι θα μου γινόσουνα συνήθεια, κι 'ομως έτσι έγινε.Να είσαι καλά και να ξέρεις ότι δεν μας κουράζεις καθόλου.' Εχει συνέχεια και είναι στρωτός ο λόγος σου (το γραπτό σου για να ακριβολογούμε).Συγχαρητήρια και πάλι για τις υπέροχες απλές κατασκευές σου.!!!

Paraskevi Lamprini M. είπε...

καλά ναπερνάς... χαρηκα που πέρασες απ' το μπλογκ μου... μπραβο για τον καλό σκοπό που ετοιμάζεις κι ετοιμάζεται τόσο ωραία πράγματα... φιλιά!

Ποδηλάτισσα είπε...

Όπως έγραψα και στο FB είσαι η "Αχτίδα" της αγάπης και της προσφοράς πάντα έτοιμη για κάθε δράση με υπέροχες και πολλές δημιουργίες!!! Να είσαι καλά αγαπημένη μου, να δημιουργείς, να προσφέρεις, να ανταμώνεις με φίλους!!! Ελπίζω να σου αρέσει το βιβλίο και να σε ταξιδέψει!!! Πολλά πολλά φιλιά γλυκιά μου!!!!!

Ariadne είπε...

Καλά έκανες και βγήκες βολτίτσα και πολύ όμορφα τα δωράκια που έφτιαξες. Θα πάω στο παζάρι για τη Μυρτώ αλλά και για να πάρω πράγματα που φτιάξατε όλες εσείς οι φίλες. Μ'αρέσει η Χίσλοπ πάρα πολύ.AriadnefromGreece!

Ανώνυμος είπε...

αχτιδα μου τελευταια σε βλεπω ανεβασμενη με τις κατασκευες σου και τα ενδιαφεροντα σου και χαιρομαι πολύ γι αυτό. βεβαια και τα ασχημα υπαρχουν αλλα σου παει το χαμογελο και η αισιοδοξια παρα τα οποια προβλήματα. καλα να περασετε στο κτημα!
φιλια πολλα

Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Να είσαι καλά φίλη μου.
Κι εμείς χαρήκαμε την παρέα σου, έστω και λίγο, δεν γίνεται συνέχεια να σας κουράζουμε, πρέπει κι εσύ να πιεις καθιστή το καφεδάκι σου.
Παραδωσαμε τα υπέροχα δώρα σου κι ευχόμαστε όλες να πάει καλά το παζάρι για τη Μυρτώ.
Σε αναμονή της επόμενης συνάντησης σε χαιρετώ.
Να είστε καλά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, ΜΘΙΑ ΝΕΑ ΜΕΡΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!

ποιώ - ελένη είπε...

Αυτή η αγάπη στον συνάνθρωπο ανεκτίμητη!!!!

Καλημέρα Αχτιδούλα μου ♥

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

ΑΧΤΙΔΈΝΙΑ ΜΟΥ, ΝΑ ΕΊΣΑΙ ΠΆΝΤΑ ΚΑΛΆ, ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣ
ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΕΞΆΝΤΛΗΤΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΟΥ!!

ΦΙΛΙΑ ΚΑΛΗ ΜΟΥ!!!