Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Μια νέα μέρα και όσα καταφέρνω..!


Μία νέα μέρα, πάντα την καλωσορίζω μόλις ανοίγω τα μάτια μου, τεντώνομαι κάτω από τα σκεπάσματα όσο μπορούν τα..αρθριτικά μου και τρέχει το μυαλό μου αμέσως σε όσα έχω να κάνω. Μια πρωινή Προσευχή με ελπίδα σε μία όμορφη ημέρα και ..ξεκινάω με τα απαραίτητα που αρχίζουν με ..χάπια και καταλήγουν σε ένα ζεστό καφέ σκέτο με ..μπόλικο καϊμάκι ! Βέβαια αν είμαι τυχερή τον πίνω μ'εσάς..στο μπλοκόσπιτο μέχρι να τον τελειώσω και η Κλώντη να μου πει με τα μάτια της:
-Σήκω, άστο το κουτί..8.30..πρέπει να φάω και μετά να..κρυφτώ που θα πάρεις την ένεση!
Χθες κατέβασα τα..χειμωνιάτικα και μετά άκουσα στη TV ότι ο καιρός σταδιακά ζεσταίνει!!! Εγώ τώρα γιατί νοιώθω ψυχρούλα δεν ξέρω, πάντως εγκατέλειψα τις σαγιονάρες μου, φόρεσα τα τζιν , τα μπλουζάκια με τα μανίκια και τις παντόφλες μου τις χειμωνιάτικες και ...ετοιμάζομαι να καλωσορίσω τον Οκτώβρη .
Θέλω να σας δείξω και τη μικρή μου μαθήτρια την λατρεμένη μου που θεωρώ πλέον σαν εγγονή μου, με την δουλειά της στη naive που της άρεσε και μου φέρνει συνέχεια φωτογραφίες να δουλέψει!



Ήταν να μη της δείξω το Pinterest..μου στέλνει συνέχεια μηνύματα και σχέδια το γλυκούλι μου , ένα παιδί με πρόγραμμα γεμάτο με μαθήματα και εξωσχολικές ασχολίες που επιμένει να έρχεται όσο και αν του είπα ότι πρέπει να ξεκουράζεται και ότι εγώ θα είμαι πάντα δίπλα της κι ας μη κάνουμε μάθημα.. Η μητέρα της μου είπε ότι της δήλωσε ότι αν δεν έρχεται σε μένα θα διακόψει άλλη αγάπη της το χορό που είναι αστέρι !! 
Όταν βλέπω τέτοια παιδιά αισθάνομαι ότι γι' αυτά και μόνο πρέπει να αγωνιζόμαστε εμείς οι ..μεγάλοι να φτιάξουμε ότι "χαλάσαμε" για να τους κάνουμε πιο εύκολη τη διάβα τους για το μέλλον. 
Η διάθεση μου για δημιουργία ξεπέρασε τη σωματική μου αδυναμία και χώθηκα χθες στο εργαστήρι μου να αρχίσω επιτέλους τους πίνακες που μου ζήτησε η κόρη μου η Ειρήνη για το νέο της σπίτι  ..όλο το πρωινό μου κύλησε σαν το νερό θαρρείς , παρέα με τη Κλώντη κουλουριασμένη στο κόκκινο καναπέ δίπλα μου και το τραντζιστοράκι που παίζει τα τραγούδια που πολλές φορές σιγοντάρω  μαζί του.
 Όταν ζωγραφίζω "ταξιδεύω" σε εποχές που τελείωνα αμέτρητα κομμάτια κεραμικών στο εργαστήρι μου την ημέρα, τότε που δεν χρειαζόμουν το χάρακα για να μπορώ να τραβήξω με το πινέλο ίσιες γραμμές , θυμάμαι τις εκθέσεις και τα..χοροπηδητά μου όταν ανακάλυπτα μία νέα τεχνική με τα χρώματα και την έβαζα σε πράξη. 
 Όμως φίλοι μου  ..μου αρκεί τώρα που κάνω όσα κάνω , όσα καταφέρνω  με το πείσμα και την υπομονή μου μέχρι που με πιάνει μερικές φορές μία αδράνεια , μία άρνηση ...και εγκαταλείπω τα πινέλα και το καβαλέτο..και μετά από λίγες μέρες..έτσι ξαφνικά γυρνώ σ' αυτά..και..κύκλος της ζωής μου συνεχίζεται μέσα σε αυτές τις εναλλαγές των συναισθημάτων μου. Τελικά..το δηλώνω...είμαι λιγάκι (!!!) τρελούτσικη , λέτε γι' αυτό με αγαπάει ο Δημήτρης μου; ( μαζοχιστής μάλλον).
Σήμερα το ..πρόγραμμα μου λέει..ζωγραφική, φαγητό παπουτσάκια μελιτζάνες με..μπόλικη μπεσαμέλ  που μου ζήτησε να του κάνω, κέντημα και ότι μας φέρει η μέρα! 
Θα ήθελα να βοηθήσω τη κόρη μου την Ιωάννα με το μωρό που αναγκάζεται να το πάρει στο μαγαζί μα με παράπονο το λέω..δεν με εμπιστεύεται πια να το κρατήσω μετά το μικρό εγκεφαλικό που είχα. Ξέρω ότι έχει δίκιο..ξέρω ότι με αγαπάει και δε θέλει να με κουράσει..απλά..με πειράζει και μη το πείτε..το λέω μόνο σε σας.
Φίλοι μου μία όμορφη μέρα σας εύχομαι , ο καφές πλέον τελείωσε, είπαμε..έχω το πρόγραμμα μου!!!
Αχτιδένια φιλάκια.

18 σχόλια:

ποιώ - ελένη είπε...

Αποπνέουν ζεστασιά τα λόγια σου
κι αγάπη!!!

Σε φιλώ πολύ πολύ Αχτίδα μου ♥♥♥

Αμαλία είπε...

Καλημέρα Αχτιδούλα,
με τη γλυκειά σου μαθητριούλα, το Κλωντίνι σου και τις μελιτζάνες παπουτσάκια. Μπορείς να βάλεις ένα παπουτσάκι στην courrier για Αθήνα; :)))))))))
Σας φιλώ και τις δύο.

Ελένη B είπε...

Ωραίο πρόγραμμα Αχτίδα!!!
Ζωγραφική! παπουτσάκια!! στείλε καλή κανένα κομμάτι κι από δω!!!
Τα φιλιά μου!!!!

...irida... είπε...

ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ!!!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Μας φτιάχνεις τη μέρα Αχτίδα πίνοντας το καφεδάκι σου και αισθανόμαστε σαν να πίνουμε κι εμείς παρέα σου !!!! Καλή δύναμη για όλα όσα έχεις να κάνεις σήμερα !!!! Η μαθητριούλα σου σκέτη γλύκα !!! Σε φιλώ !!!!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

Αγάπη μου, είσαι ένας ήλιος!
Ήλιος επίσης και η μαθήτριά σου!
Την αγάπη μου

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Φίλες μου μόλις τελείωσα τα..παπουτσάκι, έφτιαξα και λίγους αλμυρούς λουκουμάδες με τυρί και κασέρι για ..τσιμπολόγημα, τελείωσα το πίνακα τον ένα που είχα μισό και τον..καμαρώνω και πάω για συνέχεια στο κέντημα!

LitsArt είπε...

Τι ομορφα που ξεκινας τη μερα σου!ετσι ομορφα ευχομαι να τελειωσει!
Μου αρεσει που δεν εγκαταλειπεις ποτε!
Keep going!!!

Ανώνυμος είπε...

Γειά σου γλυκιά και αγαπημένη αχτίδα!!!!!!καλή δύναμη σε όσα κανείς!!!!!! Ζηλεύω την μικρή γλυκιά μαθήτρια σου,αν ήμουν και εγώ Θεσσαλονίκη θα ήθελα να με μάθεις να ζωγραφίζω...... Αν και 33 θα μου άρεσε τόσο πολύ να κάτσω και εγώ μπροστά από έναν καμβά!!!!!! Να προσέχεις, φιλιά πολλά!!! Βικη Παπαοικονομου

Marie-Anne είπε...

Πως προλαβαίνεις και κάνεις τόσα πράγματα μέσα στην μέρα σου!?
Πραγματικά, σε θαυμάζω! Νά'σαι καλά να συνεχίσεις μ'αυτό τον ρυθμό!
Η μαθητριούλα σου ζωγραφίζει υπέροχα απ'ότι βλέπω! Εμ,με τέτοια δασκάλα,λογικό είναι!
Καλό σου βράδυ και καλό ξημέρωμα, Αχτίδα μου!

Katrina είπε...

Πέρασα να μου φτιάξεις τη διάθεση καλό βράδυ!!!!!! Φιλιά!!!!!!!

nikol είπε...

Αχτίδα μου χείμαρρος τα λόγια σου και όαση η ψυχή σου !! Μια δυνατή γυναίκα που κάνει τόσα πράγματα που αγαπά !! Σας φιλώ και τους δυο σας

Thalia Tzellou είπε...

Καλημέρα αγαπημένη μας Αχτίδα! Πολύ γεμάτο πρόγραμμα, σας θαυμάζω πολύ που τα προλαβαίνετε όλα! θαύμασα το πόσο όμορφα ζωγραφίζει η μικρή σας μαθήτρια! Είστε σπουδαία δασκάλα! Να είστε καλά, να περνάτε όμορφα και να μου φιλήσετε την Κλωντούλα. Πολλά γλυκά φιλιά!

Ποδηλάτισσα είπε...

Γλυκιά μου φιλενάδα καλημέρα!!!!!!!! Ησυχία δεν έχεις....κεντάς, ζωγραφίζεις, μαγειρεύεις, βγάζεις χειμωνιάτικα... μα πότε τα προλαβαίνεις όλα???? Η μικρούλα σου είναι μεγάλο ταλέντο... έχει πάρει και βάσεις από εσένα και την βλέπω να διαπρέπει στην ζωγραφική!!!! Φιλενάδα μου σε σένα και στον γλυκό μου Δημήτρη στέλνω την αγάπη μου και τα φιλιά μου!!!!!! Καλό Σαββατοκύριακο!!!!

BUTTERFLY είπε...

Ποτε επαθες καλε εγκεφαλικο;; Πωπω δεν ειχα παρει χαμπαρι! Ελπιζω να ηταν το τελευταιο και να εισαι παντα καλα!
Εισαι υπεροχος ανθρωπος και για αυτο ειναι υπεροχα οσα κανεις!

Funky Monkey είπε...

Γεμάτη ενδιαφέρουσες ασχολίες η μέρα σου, Αχτίδα μου. Χαίρομαι!
Η μαθήτριά σου άξια, όπως άξια είναι και η δασκάλα της.
Φιλιά και καλό φθινόπωρο σου εύχομαι.

AgapameAnDolmas είπε...

η μαθητρια μοιαζει την δασκαλα!! καλησπερουδια και καλο σαββατοκυριακο!!! οσο γαι το παραπονο σου, η κορη σου δε θελει να κουραζεσαι οχι οτι δε σε εμπιστευεται!!!{ περαστικα! σιδερενια και ως εδω ολα!}

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Οταν έρχομαι εδώ κανω την επίσκεψη μου αρμένικη που λενε καθομαι και διαβαζω οτι εχω χασει μεχρι να τα διαβασω όλα...είπαμε δεν σε προλαβαινω φιλεναδα.. αλλα αυτά τα έχουμε πει.. ασε δε που αυτήν την εβδομαδα που μας περασε ασπρισμα και συμαζεμα μου πήρε μια εβδομαδα πηγανε έλα.. επιτελους σημερα θα μπορω να πω καλο φθινόπωρο...Αχτίδα μου.. καθε μερα που ξημερωνει να ευλογουμε τον θεό οπως λες που ξυπνάμε ...καλά όσο αυτό ειναι δυνατό...!!
Θα συμφωνησω μαζι σου με πολλα απο αυτά που γραφεις απο τα ζωακια που πετανε καποιοι ασυνηδητοι μεχρι την καταργηση της προσευχής.. τι να πεις βρε αγαπη μου.. !! να προσεχεις τον εαυτό σου ... !! επαθα πλακα με την μικρή σου μαθητρια... μπραβο της φιλη μου κανεις πολύ καλή δουλεια μαζι της .. μακαρι να συνειχίσει έτσι.. η ζωγραφικη είναι μια πολύ ομορφη δημιουργια... να έχεις ενα ομορφο μηνα και ενα ακομη πιο ομορφο ξημερωμα φιλακιααα..!!