Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016


Φίλοι μου καλημέρα σε όλους, σας τάραξα τη.."λίμνη " χθες με το βοτσαλάκι μου μα όπως λέει και η επάνω σοφία..ο χρόνος θα είναι η απάντηση σε κάθε τι που μας απασχολεί.
Παρασκευή σήμερα και το πρώτο βήμα για το ΣΚ μπροστά μας. Είναι το 2ήμερο που παίρνω τις σκέψεις και τις ανησυχίες μου μαζί μου και τις εναποθέτω στο καθαρό αέρα, τους καλούς αγνούς γείτονες , το κέντημα και τις κουβεντούλες το βράδυ με τον Δημήτρη μου κοιτάζοντας τ' αστέρια.
Ο καιρός πάντως ψύχραινε, νομίζω ότι από Δευτέρα θα αρχίσω να μαζεύω τα καλοκαιρινά και χθες φόρεσα  για πρώτη φορά το ελαφρύ αδιάβροχο μπουφανάκι μου .Πάντως προτιμώ αυτές τις νύχτες που εγώ η..κρυουλιάρα με το βάρος της μόνιμης αρθρίτιδας μου , χώθηκα πλέον μέσα στο  κουβερτάκι μου και σήμερα άρχισα να σκέπτομαι ότι το πιο βαρύ θα κατέβει σύντομα στο κρεβάτι μου και λέω ..μου γιατί οι ..απόψεις μας για το κρύο με τον άνδρα μου είναι διαφορετικές!
Σήμερα έχω σκοπό να κάνω τις βόλτες μου με το καλό μου , έχω να αγοράσω υλικά για κατασκευές για το μπαζάρ  και ένα δωράκι για τη μαθήτρια μου που ξέρω ότι επιθυμεί.
Πολλές φορές μου λέει:
-Κυρία εσείς μου κάνετε δωράκια πιο πολλά από τα χρήματα που σας δίνω!
Δεν ξέρει ότι το δικό μου "δώρο" είναι η χαρά που της δίνω και καθρεφτίζεται στα ματάκια της. Το χρήμα φίλοι μου για μένα ήταν και θα είναι πάντα απλά ένα απαραίτητο μέσον να πληρώνω τους απαραίτητους λογαριασμού, εγώ μπορώ να ζήσω με τα πιο αναγκαία . Νομίζω ότι αν κέρδιζα εκατομμύρια στο τζόκερ ( που δεν παίζω!!) θα τα σκόρπιζα μέσα σε μία εβδομάδα για τους άλλους.
Φίλοι μου σας εύχομαι ένα καλό ΣΚ και πάντα να είστε γεροί και ευτυχισμένοι.
Αχτιδένια φιλάκια!

12 σχόλια:

Αμαλία είπε...

Καλημέρα Αχτιδούλα,
Καλά έκανες και τάραξες τα νερά χθες, έτσι για να είμαστε σε εγρήγορση.
Κι εγώ με τις ψύχρες αντιδρώ άσχημα. Λατρεύω μόνο το καλοκαίρι.
Να περάσετε καλά (και ζεστά) και φιλί στη μυτούλα της.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΑΧΤΙΔΟΥΛΑ ΚΑΙ ΝΑΙ ΑΧΤΙΔΟΥΛΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΕ ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΗ ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ ΦΕΥΓΕΙ ΟΤΑΝ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΩ...ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΑ'ΛΕΣ'ΣΤΟΝ ΦΙΛΗ ΦΙΛΙΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΟΜΟΡΦΟ ΣΑΒ/ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Unknown είπε...

Μανούλα μου!!!!Καλημέρα Καλά να περάσετε!!!φιλιά σε όλους σας

Ποδηλάτισσα είπε...

Γλυκιά μου φιλενάδα να περάσεις ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο.... να κεντήσεις, να ρεμβάσει, να απολαύσεις την φύση μαζί με τον καλό σου!!! Πολλά πολλά φιλιά αγαπημένη μου!!!!

Σταυρούλα Δεκούλου είπε...

Καλησπέρα Αχτίδα μου και καλό φθινόπωρο. Πόσο σε νιωθω με τη διάσταση απόψεων περί κρύου. Έτσι κι εγώ με τον καλό μου. Ο ένας να πετά την κουβέρτα και ο άλλος να την μαζεύει.
Όσο για τα λεφτά... θαρρώ κι εγώ πως η αξία τους φαίνεται σαν γίνονται ζεστό φαϊ, ζεστα ρουχαλάκια για τα παιδιά, αντικείμενα που σε κάποιους είναι πιο χρήσιμα έως και απολύτως απαραίτητα και νιώθεις αυτή την ανάσα ανακούφισης της μάνας που λέει... πάει πέρασε κι αυτό... σε φιλώ γλυκά και σου εύχομαι έναν υπέροχο χειμώνα !

Ελένη B είπε...

Καλό φθινοπωρινό Σαββατοκύριακο αχτίδα μου!!!!!!!!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Φίλες μου μια γλυκιά καληνύχτα με αγάπη για σας και μία προσευχή για όσους έχουν ανάγκη.Καλό ΣΚ να έχουμε.

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Καλό Σαββατοκύριακο Αχτίδα !!!! Καλά να περάσεις και καλή δύναμη για το κέντημα !!!! Σε φιλώ με αγάπη !!!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλά να περάσετε φιλάκια!!!!!!

Unknown είπε...

Καλημέρα Αχτίδα!!!
Να περάσεις ένα όμορφο Σαββατοκύριακο!!!

Thalia Tzellou είπε...

Καλημέρα Αχτίδα μου! Σήμερα διάβασα και την προηγούμενη ανάρτησή σας και στενοχωρήθηκα πολύ με το θέμα της προσευχής. Και η Γεωργία μου στην πρώτη Γυμνασίου πηγαίνει φέτος και προς το παρόν κάνουν την προσευχή τους κανονικά. Είναι όμως θέμα χρόνου να τη σταματήσουν κι εδώ. Θεωρώ ότι Ελλάδα χωρίς τη θρησκεία μας δεν μπορεί να υπάρξει. Μπορεί να μην πηγαίνω συχνά στην Εκκλησία ή να μην νηστεύω παρά μόνο στις μεγάλες γιορτές αλλά προσπάθησα να διδάξω στη Γεωργία όσα δεν τους διδάσκουν στο σχολείο για την πίστη, την αγάπη και τον σεβασμό. Πιστεύω ότι δεν θα καταφέρουν τίποτε με αυτά που κάνουν. Μετά από τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς είχαμε ακόμη την πίστη μας και ξέραμε ποιοί είμαστε και από ποιούς καταγόμαστε. Δεν θα τα ξεχάσουμε τώρα. Με το κρύο έχουμε κι εμείς το ίδιο πρόβλημα, άλλος ζεσταίνεται και άλλος κρυώνει. Όσο για τα χρήματα συμφωνώ μαζί σας. Φιλάκια πολλά και να περάσετε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο!

"ζαχαρούλα.." είπε...

Να εχεις ενα όμορφο , ήρεμο και γεμάτο αγαπη Σαββατοκύριακο αγαπημένη μου !