Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016

Μια γλυκιά καλημέρα και παλιές αναμνήσεις !


Μια καλημέρα γλυκιά, πρωί σηκώθηκα σήμερα να ..αποχαιρετήσω τον αγρότη μου που πάει στο κτήμα κι εγώ πίσω στο σπίτι να κάνω τις δουλειές μου στο εργαστήρι μου και στο νοικοκυριό μας.
Χθες τελείωσα το "πλάσιμο" από τις 200 μπουμπουνιέρες που φτιάχνω ( τα στολίδια τους) , έχω μερικά ακόμη για το γενικό στόλισμα και για τη λαμπάδα και μπαίνω στο 2ο στάδιο να τα βάψω, να τα ζωγραφίσω, να τα γυαλίσω και..και.. έχω χρόνο όμως είμαι της αρχής: "μην αφήνεις κάτι στη τελευταία στιγμή"! 
Σίγουρα (μάλλον!!!) θα είναι το τελευταίο εγγόνι μου και αφού μέσα μου μπορώ ακόμη να δώσω την αγάπη της ψυχής μου για τη βάπτιση του θα το κάνω για να με θυμούνται όταν θα βλέπουν τις φωτογραφίες της.
Να σας πάρω τώρα  μαζί μου σε  μία "οπτική" βολτίτσα!!!







Μια χθεσινή μας βόλτα (μετά την επίσκεψη μου σε γιατρούς)  στη παραλία με..αυτοκίνητο και ελάχιστο περπάτημα δυστυχώς που με κουράζει φοβερά (πάλι δυστυχώς), μας έδωσε δροσιά και εικόνες ομορφιάς της όμορφης πόλης μου .
Πρέπει να πω ότι πριν χρόνια ήταν η καθημερινή μας απογευματινή βόλτα με το σκυλάκι μας . 
Αρχίζαμε από το μέγαρο μουσικής και καταλήγαμε στο Λευκό Πύργο, τρώγαμε ..λουκουμάδες, χαζεύαμε τους μικροπωλητές, παίρναμε το τρενάκι όταν περνούσε για μία "παιδιάστικη "ανάγκη μας να το χαρούμε και γυρίζαμε βραδάκι.. Εδώ και 3 χρόνια αυτό μου έχει γίνει κάτι το αδύνατο όμως το χαίρομαι με τον Δημήτρη μου κάπως..έτσι..από το αυτοκίνητο φωτογραφίζοντας ..
Εδώ θα σας βάλω μία παλιά φωτογραφία που μία καλή μου φίλη και παλιά μου συμμαθήτρια από το "Καλαμαρί" μου έδωσε .
Είναι η ουρά που κάποτε έβλεπες σε αυτό ακριβώς το σημείο για όσους θέλανε να πάρουν το καραβάκι της γραμμής για να πάνε στη Περαία, Αγία Τριάδα και Μπαχτσέ Τσιφλίκι για το μπάνιο τους!


Μόλις έφθανες εκεί έβλεπες στη..ξύλινη αποβάθρα τα μεταλλικά βαρέλια που έβραζαν τα ..καβούρια που πουλούσαν για μεσημεριανό γεύμα!Στην αμουδιά "πόλεμος" για μία θέση όπου θα άνοιγαν το τραπεζομάντηλο , την ομπρέλα, τα πανεράκια με τα..κεφτεδάκια και τα σχετικά και διάχυτες οι κραυγές των μαμάδων και των γιαγιάδων ..
-Κωστάκηηηη..Μαιρούλαααα...μακριά από το νερό..βάλτε σωσίβιο..έλα γιαβρί μου να φας πρώτα το αυγουλάκι σου!!!Βγες από το νερό..θα κρυώσεις..Γιαννάκηηηη..αχ! μωρέ δεν θα γυρίσουμε σπίτι..θα τα πω στη μάνα σου!
Παλιές εικονες..παλιές αναμνήσεις άγνωστε σε πολλές από εσάς.
Έχω βρεθεί κι εγώ κάποτε εδώ σε αυτή τη σειρά ..πολλές φορές..με τη γιαγιά μου και τις αδελφές της που με πήγαιναν για μπάνιο! Νοιώθω τρομερή συγκίνηση βλέποντας αυτή την εικόνα φίλοι μου!
Τώρα η Χαλκιδική είναι "βόλτα" για μας..κάθε οικογένεια έχει αυτοκίνητο...
Μία ζεστή μέρα σήμερα προμηνύει δροσερά νερά και πολλά ντουζάκια κι εγώ έχω προετοιμασία για τις φίλες μου που θα με επισκεφτούν στη Πέμπτη για απογευματινό "καφεδάκι" κάτι που μου δίνει απέραντη χαρά κάθε φορά.
Φίλοι μου να προσπαθείτε να κρατάτε γύρω σας ανθρώπους που αγαπάτε και σας αγαπούν, οι φίλοι είναι μία επιλογή δική σας και ιδιαίτερα όταν σας δέχονται όπως ακριβώς είστε χωρίς προσποιήσεις και "ψεύτικες" εικόνες. Εγώ μετά τόσα χρόνια έκανα τις επιλογές μου και είμαι τυχερή που αυτούς που κράτησα είναι τόσοι πολλοί!
Το καφεδάκι μου το πρωινό τελείωσε φίλοι μου, ένα σερφάρισμα γρήγορο στα γειτονικά μου "σπιτάκια" στη μπλοκογειτονιά και ..πιάνω δουλειά !
Μία πανέμορφη μέρα να έχετε όλοι σας, κλείστε τα αυτιά σας στα..δύσκολα , κάντε το σταυρό σας και κρατήστε την ελπίδα για κάτι καλύτερο πάντα!
Αχτιδένια φιλάκια!

14 σχόλια:

Κωνσταντίνα είπε...

Πανέμορφη η φωτογραφική βόλτα στην παραλία της πόλης σας! Καλημέρα και καλές δημιουργίες!

Ανώνυμος είπε...

Γλυκιές καλημέρες από την Πάτρα!!!

Με πολλή αγάπη,
Ανθή

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Κωνσταντίνα μου είναι μία υπέροχη διαδρομή για καθημερινή γυμναστική!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανθή Καλαντζή, φίλη μου σ' ευχαριστώ!

Αμαλία είπε...

Καλημέρα καλή μου Αχτιδούλα,
Καλές βόλτες, έστω και με το αυτοκίνητο. Η φωτογραφία με την ουρά είναι από μόνη της μυθιστόρημα, είναι από αυτές που αφήνουν το νου να καλπάσει αλλού.
Όσο για το αν θα είναι ο μπεμπούλης το τελευταίο εγγόνι, τι να σου πω, την Ιωάννα την .... φοβάμαι! λίγο.
Πολλά φιλιά σε σένα και στη μυτούλα της.

...irida... είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!

LitsArt είπε...

Καλημέρα καικαλες ετοιμασίες!θα είναι όλα υπέροχα...είμαι σίγουρη!

Ariadne είπε...

Την ουρά δε τη θυμάμαι γιατί εμείς πάντα με το αυτοκίνητο πηγαίναμε στην Αγία Τριάδα για μπάνιο αλλά την Αγία Τριάδα και το μπάνιο τα θυμάμαι πολύ καλά! Πρόσφατα σε μια βόλτα στην Περαία είδα ότι πάλι κάνει ο κόσμος μπάνιο στις παραλίες του Θερμαικού και χάρηκα που είναι πάλι καθαρές για μπάνιο!AriadnefromGreece!

syros2js είπε...

Η φωτογραφία με όλον αυτόν τον κόσμο και τα δικά σου λόγια μαζί με αυτή, έχουν άλλη βαρύτητα... Πολλές φορές μένω να κοιτάζω παλιές φωτογραφίες και να χάνομαι μέσα τους. Κρύβουν τόσα πολλά...
Πάντως, έστω και με το αυτοκίνητο, μια χαρά είναι οι βολτούλες στη Θεσσαλονίκη!
Καλή δημιουργική συνέχεια με τα πραγματάκια τη βάπτισης του μικρότερου (μέχρι στιγμής) μωρού σας! χιχι!
ΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, Αχτιδούλα μου! Α, και χαδάκια στο κοριτσάκι μας! Παραλίγο να το ξεχάσω πάλι!
;-)

ANNA FLO είπε...

Θα μας τα δείξεις τα στολίδια της βάπτισης έτσι; Φυσικά όταν έλθει η ώρα με το καλό. Όμορφη και η βόλτα σας και η πόλη σου μ'αρέσει πολύ. Πάντα μου άρεσε η Θεσσαλονίκη.
Και οι σκέψεις σου συγκινητικές καθώς και οι θύμισες.
Να στα καλά καλές δημιουργίες

Rena είπε...

Καλησπέρα Αχτίδα μου ήρθα να πάρω μια ανάσα αισιοδοξίας που τόσο είχα ανάγκη και πράγματι μου την έδωσες να σαι καλά!!! Με το καλό να βαπτίσετε τον πρίγκιπα σας να τον χαίρεστε και όλα τα παιδιά σας!!!!
Φιλάκια πολλά!!!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Όμορφες φωτογραφίες και όμορφες αναμνήσεις !!!!
Καλή δύναμη Αχτίδα για να ετοιμάσεις τις μπομπονιέρες που σίγουρα θα γίνουν πανέμορφες !!!
Με το καλό να δεχτείς τις φίλες σου για καφέ !!!!
Τα φιλιά μου !!!!

litsa t. είπε...

ημουν και εγω καποτε σε αυτη την ουρα.με την γιαγια βεβαιως βεβαιως.ποσο ομορφα μυριζε η θαλασσα τοτε στην Περαια.δεν προκειται ποτε να την ξεχασω αυτη την μυρωδια.φιλια σε εσας και στην ομορφη Πατριδα μου.τι μας κανεις αποψε σε εμενα και στην σμαραγδενια.

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Ακριβως αυτό της είπα Λιτσα μου στο τηλεφωνω δεν είχα την υπομονη να τα γραψω εδώ..και εγω εκει μεσα ημουν στον κόσμο..με την μαμα μου τι μου θυμησε η Αχτίδα μας... ακομα εχω στομα μου την μυρωδια και την γευση των βρασμένων καβουριών..φίλη μου ειδες τι μας εκανε με τις αναμνησεις μας..να ναι καλα .
αχτιδα μου πε πήγες παλι ενα ομοργο ταξιδι στο παρελθον.. να σε εχει ο ΘΕΌς καλα φιλη μου..να περνας ομορφα οτι και να κανεις..!! φιλακιααααα!!