Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Με χαμόγελο πάντα!




Άλλη μία καλημέρα φίλοι μου..και περνούν οι μέρες , οι μήνες και τα χρόνια σ' αυτό το χώρο που αγάπησα και τον έκανα δικό μου..τα σκέπτομαι όλα αυτά μετά από κάθε γιορτή που γίνεται παρελθόν.
Μπήκα στο εργαστήρι μου ξανά και προσπάθησα να ζωγραφίσω, δεν το βάζω κάτω και το ξέρετε αυτό και θα συνεχίσω όπως μπορώ και όσο μπορώ!



Λίγο παλιοκαιρίτικο θα μου πείτε και γραφικό μα ..είμαι κι εγώ παλιοκαιρίτισσα  και όσο και αν έχω κάνει έκθεση με μοντέρνα τεχνοτροπία μερικές φορές γυρνώ πίσω στα γραφικά..
Αυτό το καιρό περνώ μία δύσκολη φάση με τη Κλώντη. Σας είπα ότι έπαθε σακχαρώδη διαβήτη λόγω της Παγκρεατίτιδος και έτσι μπήκαμε στο ψυχοφθόρο στάδιο της Ινσουλίνης. 
Το πρωί την ταΐζω στις 9 και στις 10 παρά την πάω στο γιατρό που ευτυχώς είναι κοντά μας και της μετράει το σάκχαρο και της βάζει τη πρωινή ινσουλίνη.Στα ζώα είναι διαφορετικά, πρώτα ταΐζεις λέει ο κτηνίατρος και μετά βάζεις ινσουλίνη..μαθαίνω ..μαθαίνω...
Μετά πρέπει να την παρακολουθώ γιατί στις 4 περίπου η στάθμη της ινσουλίνης φθάνει στο χαμηλότερο σημείο και πρέπει να προσέχω για υπογλυκαιμία. Στις 9 το βράδυ πρέπει να την ταΐσω και να της βάλω την ινσουλίνη εγώ. 
 Το δύσκολο είναι ότι στον ενδιάμεσο χρόνο που πεινάει λόγω του σακχάρου και κλαίει στα πόδια μας..δεν πρέπει ενδιάμεσα να τρώει φαγητό ούτε μία μπουκιά , αυτό μας κάνει χάλια.  
Να φανταστείτε ότι η Κλώντη ήταν πάντα ολιγόφαγη, πάντα την παρακαλούσαμε για φαγητό. Τώρα έχει μείνει μισή, έχασε 600 γραμ. πράγμα αρκετό για το μέγεθος της, μετρούμε τα ...κοκαλάκια της  όμως βρήκα τώρα τελευταία τη λύση να την ξεγελάω. 
Ρώτησα βέβαια το γιατρό και τα...αγγουράκια δεν έχουν σάκχαρο ούτε θερμίδες!!! Έτσι της δίνω ενδιάμεσα ένα αγγουράκι που το εξαφανίζει εν ριπή  οφθαλμού , τρώω κι εγώ ένα για...συμπαράσταση.
 Όμως θέλει χρόνο για να ρυθμιστεί το σάκχαρο και η ποσότητα της ινσουλίνης που την ανεβάζουμε κάθε εβδομάδα . Η Ινσουλίνη διαλύεται σε ορό για κάθε 4 δόσεις και αν και μου έκανε ..μαθήματα ο γιατρός εγώ προτιμώ να πηγαίνω σ' εκείνον να μου το κάνει. 
Αυτά περνώ εδώ και 15 μέρες και είναι δύσκολα.. πολύ δύσκολα όμως έμαθα να πολεμώ για τα δύσκολα και θα την προσέχω όσο μπορώ γιατί δυστυχώς ξέρω ότι αυτό δεν θα κρατήσει για πολύ καιρό. 
Ξέρω ότι ίσως γελάτε μαζί μου ..μα ..είναι το σκυλάκι μου και θα του σταθώ μέχρι τέλους. Μη ρωτάτε για μένα.. είμαι καλά.. το πολεμώ ασχολούμενη με πολλά .. με όσα με κάνουν να ξεχνώ τις αδυναμίες και να χαίρομαι τις νίκες μου. 
Λοιπόν μία όμορφη μέρα για σήμερα και όλα να σας πάνε καλά!
Αχτιδένια φιλάκια!


15 σχόλια:

Αμαλία είπε...

Καλημέρα καλή μου Αχτίδα,
Υπομονή κι επιμονή και έχει ο Θεός. Έχετε αποδειχθεί άξιοι κηδεμόνες, με αγάπη και φροντίδα για όλα σας τα ζωάκια.
Να της δώσεις ένα φιλάκι και την αγάπη μου.

...irida... είπε...

ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΟΥ!!!ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ...ΚΑΙ ΚΟΥΡΑΓΙΟ!!!
ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΜΟΥ....ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΛΥΚΙΑ ...ΛΟΥΛΟΥΔΑΤΗ...ΑΓΚΑΛΙΑ!!

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα και υπομονή με την Κλώντη ειδικά τώρα που σας έχει ανάγκη. Ο πίνακας είναι πολύ όμορφος!!!!!!
Ξένια

Ariadne είπε...

Εμείς που έχουμε σκυλάκι και το θεωρούμε μέλος της οικογένειάς μας σε καταλαβαίνουμε να είσαι σίγουρη. Καλή σου μέρα!AriadnefromGreece!

syros2js είπε...

Δεν νομίζω πως θα γελάσει μαζί σου, Αχτιδούλα μου, κανένας.
Πραγματικά πιστεύω πως είναι απίστευτα τυχερή η Κλωντούλα που σας έχει στη ζωή της! Είναι σπουδαίο να θεωρείται ένα ζωάκι/μια ψυχούλα ως μέλος της οικογένειας! Ξέρεις, δεν είναι δεδομένο αυτό. Πολλοί στην πρώτη δυσκολία, τα αφήνουν μόνα τους... Όμως αυτό είναι έγκλημα.
Μαζί πρέπει να τα περνάμε όλα!
Να σου πω πως ο πίνακάς σου είναι ΑΠΙΘΑΝΟΣ και να σου αφήσω πολλά ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ και φυσικά πολλά χαδάκια για το κοριτσάκι μας!

Ηλιοκέντητη είπε...

Χαίρομαι πραγματικά πολύ για σένα Αχτίδα μου που δεν το βάζεις κάτω!
Εύχομαι να συνεχίσεις να είσαι ακριβώς έτσι!
Όσο για τα αγγουράκια είναι μια πολύ καλή σκέψη όπως επίσης και τα καρότα!(αν θέλεις ρώτησε τον γιατρό σας)
Φιλάκια πολλά και στις δυο σας :))

Mia Petra είπε...

Είσαι σπουδαία Αχτιδένια μου! Και χρόνια πολλά για την κορούλα σου, να την χαίρεσαι και να την καμαρώνεις κι εύχομαι να πάνε όλα καλά με την Κλώντη σας :) Τα φιλιά μου και καλό σ/κ :))

ΡΙΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ είπε...

Δυναμη δυναμη Γεωργια μου και υγεια να αντιμετωπιστουν ολα .Καλο Σαββατοκυριακο να περασεις!

ruth_less είπε...

Είναι και δύσκολο και ψυχοφθόρο Αχτίδα μου να βλέπεις έτσι την παρεούλα σου. Είναι μέλος της οικογένειας κι αυτό... τόσα χρόνια να μοιράζεσαι τόση αγάπη μαζί του.
Κάνεις ότι καλύτερο μπορείς, αυτό να θυμάσαι πάντα.
Να παίρνεις δύναμη από το περίσσευμα της αγάπης σου καλή μου.
Σας έχω πάντα στη σκέψη μου.
Φιλιά πολλά.

Maria Naka είπε...

Περαστικά στην Κλώντη. Είναι δύσκολο να περνάς τέτοιες καταστάσεις ακόμα κι αν είναι ένα σκυλάκι. Κι αυτό έχει ψυχή. Χρόνια πολλά!!!

BUTTERFLY είπε...

Καθε μερα που χαμογελας, δημιουργεις, δινεις και παιρνεις αγαπη ειναι μια μικρη νικη!
Καλη δυναμη!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Φίλες μου σας ευχαριστώ, σήμερα φιλοξενώ την Αθηνούλα μου τη ψυχοκόρη μου από την Αθήνα και τη φίλη Λαμπρινή από Πειραιά που ήρθε να με γνωρίσει.Ευχαριστώ όλες .

Unknown είπε...

καλή δύναμη Αχτιδα μου ...και καλο Σαββατοκυριακο !!!

Maria είπε...

Έστω και καθυστερημένα σας εύχομαι Χρόνια Πολλά,για την κόρη σας,να είναι πολύχρονη,να την χαιρόσαστε και όλη την οικογένεια!!!!
Περαστικά στην Κλώντη και καλή δύναμη!!!
Φιλάκια!!!!!!!!!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Εύχομαι όλα να πάνε καλά για την γλυκιά μας Κλώντη !!!
Σας φιλώ !!!