Κυριακή 3 Απριλίου 2016

Μία νέα εβδομάδα ...


Ένα ...κονσερβοκούτι γίνεται μερικές φορές ένα χρήσιμο βάζο για το πρωινό μπουκέτο που μου μάζεψε ο άνδρας μου. Δεν είναι πανέμορφο;
 Ένα θαυμάσιο ΣΚ πέρασα όπως πάντα, ακόμη και αν ο καιρός ήταν ..τι να πω..παλαβός ..ιδιότροπος..όμως εγώ πέρασα υπέροχα με τα χρώματα της Άνοιξης, με του φίλους μας, με τους γείτονες μας. 
Είναι φίλοι μου ότι χρειάζεται για να αφήνεις πίσω σου κάθε έννοια , να ξεχνάς τα δύσκολα και να σκέπτεσαι ότι άνθισαν και πάλι τα λουλούδια, πρασίνισε ξανά το τοπίο, ο ήλιος έστω και δυσκολοθώρητος ακόμη και μέσα από λίγα σύννεφα είναι ολόλαμπρος...
Έχετε κάνει ..τραπέζι μέσα σε..θερμοκήπιο;..Ε! έχω τη πρωτιά ! Και όμως ήταν ένα χαρούμενο  θαυμάσιο μεσημέρι με αγαπημένους φίλους, ψησταριά, σαλάτα από τα χόρτα που μάζεψα , κρασάκι από το χωριό και ..πιάτα μιας χρήσεως! 
Έκανα και ...διασυνδέσεις με το βοσκό στο διπλανό χωράφι να μας δίνει γάλα να φτιάχνω ριζόγαλο του Δημήτρη μου που το λατρεύει. τελικά πρέπει να είναι η περιοχή, θαυμάσιοι άνθρωποι!
Όταν κάνεις τόσο συχνά όπως εμείς μία διαδρομή βλέπεις τις ίδιες εικόνες, βλέπεις μικροπράγματα που είναι λες και περνάς με τρενάκι από την ίδια διαδρομή, τις ίδιες ράγες, τα ίδια σπίτια, τις ίδιες στάσεις..
 Ας πούμε για το παππού που βλέπουμε κάθε φορά 2 φορές την ημέρα στο ίδιο περίπου σημείο να κάνει βόλτα το σκυλάκι του.. Όταν πλησιάζουμε το μέρος ο Δημήτρης μου λέει:
 - Κοίτα όπου νάναι θα δούμε το παππού!
Και τον βλέπουμε, χειμώνα καλοκαίρι, στην ίδια περίπου διαδρομή να κάνει βόλτα το σκυλάκι του και σκέπτομαι πόσο δέσιμο έχουν αυτοί οι δύο, πόσο θα στοιχίσει ο χαμός του ενός στον άλλο..Τότε σφίγγω στην αγκαλιά μου τη Κλώντη μου που δυστυχώς έχει αδυνατίσει πάρα πολύ και της ψιθυρίζω: 
-Σ' αγαπώ , δεν θέλω να μου φύγεις ποτέ...
Νέα εβδομάδα, νέες ελπίδες για καλύτερες μέρες, νέα χαμόγελα, νέες ίσως ανησυχίες..όμως φίλοι μου εσείς να είστε όρθιοι, να θυμάστε πως εσείς κρατάτε στο χέρι σας τη κάθε μέρα για να την κάνουμε ομορφότερη για τους γύρω μας!
Αχτιδένια φιλάκια!


19 σχόλια:

Εφη Αδαμιδου Πασοπούλου είπε...

Καλό μήνα Γεωργία να είναι γλυκός και γεμάτος μικρές χαρές!!Είναι πολύ όμορφο που απολαμβάνεις το κτήμα και τις όμορφιές του τόσο πολύ !!! Φιλάκια πολλά

Αμαλία είπε...

Καλή μου Γεωργία,
Μην σκέφτεσαι τι θα γίνει αν και όταν.....Όταν γίνει όλα θα αντιμετωπιστούν.
Πάντα να περνάτε τόσο όμορφα όσο αυτό το Σαββατοκύριακο.
Όσο για το Κλωντουλίνι, ανεξάρτητα από ασθένειες, τα ζωάκια μας όταν μεγαλώνουν λίγο παραπάνω αδυνατίζουν, ακριβώς όπως και οι άνθρωποι.
Μην την φοβάσαι. Δώστης ένα μεγάλο φιλί από εμένα, νοιώθω σαν να φιλάω τη Λούσυ μου.
Σας στέλνω την αγάπη μου.
Καλό σας βράδυ.

marypertax είπε...

Μου άρεσε πολύ το μπουκέτο στο τραπέζι και οι παπαρούνες τόσο ζωντανές λες και θα τις αγγίξεις μόλις απλώσεις το χέρι. Ναι φίλη μου, η κάθε μέρα είναι όμορφη αρκεί να ξέρεις να βλέπεις και τη πιο μικρή ομορφιά με την καρδιά πρώτα! Χαίρομαι που πέρασες όμορφα και να περνάς πάντα! Φιλιά πολλά και καλό ξημέρωμα!

ANNA FLO είπε...

Καλή εβδομάδα Αχτίδα μου. Να είναι χωρίς ανησυχίες έστω μια φορά. Η Κλώντη αδυνάτισε ε; Τι είπαν οι γιατροί; Οι εξετάσεις έδειξαν κάτι;
Εύχομαι να περνάς όμορφα αν και εσύ είσαι άνθρωπος που σίγουρα θα περάσεις όμορφα όπου και αν πας, με φίλους πάντα κοντά σου και που μπορείς να βλέπεις την ομορφιά στα πιο μικρά.
Καλό σου βράδυ

Unknown είπε...

καλό βράδυ και καλή εβδομαδα να εχετε !!!!

χριστινα χαλκιοπουλου είπε...

Αχτίδα μου αγαπημένη,τι όμορφη η συνθεση!Κονσερβοκούτι, λουλούδια του αγρού και στο βάθος η ανοιξιάτικη φύση! Τι να γράψω για το τραπέζι μέσα στο θερμοκήπιο? Βραβείο ΓΚΙΝΕΣ!!!!!!! Αλλά και μια αλήθεια........ για τον κ. Δημήτρη με την καθημερινή του έκπληξη ....... το όμορφο μπουκέτο..... στην κοπέλα του!!!!!! Συνχαρητηρια!!!!!!!!! Βιταμίνες ψυχής !!!!!!!!!! Όνειρα γλυκά, καλή εβδομάδα, όλα καλά, όλα με ευκολία και ευλογημένα στην οικογένεια σας. Αχτίδα μου σε φιλω μ αγαπη χριστινα 67

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Αυτό το μπουκέτο με τ αγριολούλουδα είναι ότι πιο όμορφο για να σου φτιάξει τη μέρα ..... και βέβαια γνωμικό του Λουντέμη : Τα αγριολούλουδα έχουν δύο παραπανίσιες αξίες, πρώτον δεν πουλιούνται και δεύτερον εκείνος που τα χρίζει τα μαζεύει μόνος του !!!! Τί όμορφο !!!!! Σου στέλνω τα φιλιά μου και πάντα να περνάς τόσο καλά ....... μ άρεσε πολύ το τραπέζι μέσα στο θερμοκήπιο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Εφη Αδαμιδου Πασοπούλου, καλή μου φίλη καλημέρα, μακάρι να μου "κάτσει" ένα ταξιδάκι προς τα μέρη σου να σε δω ξανά να τα πούμε.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Αμαλία μου νομίζω ότι εκείνο που την κρατάει είναι η επίμονη φροντίδα μου σαν να έχω ένα άρρωστο παιδάκι, χρόνια Παγκρεατίτιδα απεφάνθησαν οι...ειδήμονες..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Mary Pertax, φίλη μου πίστεψε με αυτό το καιρό έχω πολλά όμως..η ζωή είναι χαμογελαστή όταν κάνεις τη προσπάθεια να την βλέπουμε έτσι!Καλημέρα όλη μέρα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ANNA Flo, φίλη μου οι γιατροί ακόμα...ψάχνουν.Απεφάνθησαν για Χρόνια Παγκρεατίτιδα και μόνιμη ειδική δίαιτα , το σκυλάκι δεν τρώει κι εγώ το ταΐζω ειδικές τροφές σχεδόν με το ζόρι για να κρατιέται.όμως χαίρεται όταν πάει στο κτήμα εκεί περνάει σαν κι εμένα ελεύθερα και όμορφα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ nieneke nia καλημέρα χρυσοχέρα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ χριστινα χαλκιοπουλου καλημέρα φίλη μου να είσαι καλά.Ο άνδρας μου μόλις δει λουλούδια τα..μαζεύει!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ο κόσμος της Ράνιας, πάντα αγαπούσα τις παπαρούνες..είναι πανέμορφες έστω και τόσο ευαίσθητες, με τις μαργαρίτες ένας υπέροχος συνδυασμός!Καλημέρα όλη μέρα!

κυκλάμινο είπε...

Καλή εβδομάδα Αχτίδα μου!!!! Απόλαυσε το σήμερα, το αύριο δεν το ξέρει κανείς.Φιλιά και καλή εβδομάδα

Unknown είπε...

Μανούλα μου καλημερα.καλη εβδομαδα.ετσι ηρεμα κ ομορφα θελω να ζησω πια κ εγω.μου λειπετε!!!υπομονη

Gina-Teta είπε...

Καλή εβδομάδα. Να περνάτε καλά!

LitsArt είπε...

Καλή εβδομάδα,όμορφη σαν το μπουκέτο με τα λουλουδια του Δημήτρη σου!

Mia Petra είπε...

Θέλω κι εγώ πικ νικ σε θερμοκήπιο! Τι ωραία που θα είναι! Και με ωραία παρέα, σαν το μπουκέτο σου! Καλησπερούδια και φιλιά! :)