Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

Όταν τελειώνει μια μέρα και αρχίζει... άλλη!


Καλημέρα φίλοι μου λίγο πριν φύγω για το κτήμα..θα μου πείτε που πας με τέτοιο καιρό..Θα απαντήσω ..πάω με την ελπίδα να λάμψει ο ήλιος σύντομα και γιατί ξέρω ότι η παρέα μου του είναι απαραίτητη.
Ας αρχίσω με λίγο..δεν ξέρω πως να το χαρακτηρίσω..παράπονο... ελαφρό θυμό...διαμαρτυρία;..εσείς θα το κρίνετε!
Χθες το πρωί πήγαμε με τον άνδρα μου στην Ευαγγελίστρια όπου πάω κάθε χρόνο και ανάβω κερί στη Χάρη της. Ο καιρός βροχερός με πολύ κρύο , η εκκλησία για όσους δεν ξέρουν τη Θεσσαλονίκη είναι μέσα στα παλιά κοιμητήρια όπου πλέον υπάρχουν μόνο οι οικογενειακοί τάφοι που είναι τόσο παλιοί και οι περισσότεροι μαρμάρινα έργα τέχνης με αγάλματα που όταν ήμουν στη Σχολή τα αναφέραμε και τα αναλύαμε. 
Άναψα λοιπόν το κερί μου, έγραψα τα ονόματα και φεύγοντας έδειχνα στον άνδρα μου τα αγάλματα και του εξηγούσα αρχιτεκτονικές κατασκευές σε μερικούς τάφους που είναι μεγάλα οικοδομήματα με δωμάτια και τρούλους . Ζήτημα να κάναμε 5 λεπτά. Ξέχασα να σας πω ότι είχε παρκάρει σε ένα διάδρομο κοντά στην εκκλησία για να μπορέσω να βαδίσω λόγω του προβλήματος που έχω πλέον στη βάδιση .
Γυρίζοντας βρήκαμε κάποιον που μας ρώτησε αν ήταν δικό μας το αμάξι και ότι εμποδίζαμε να βγει το παρκαρισμένο αυτοκίνητο του πάτερ της εκκλησίας, αν και είχε ο άνδρας μου αφήσει πέρασμα αφού είχαμε το μικρό αμάξι μας το ΣΜΑΡΤ. 
Ο άνδρας μου έτρεξε αμέσως και...ο πάτερ από το αμάξι του σε.. έξαλλη κατάσταση μας..του τα έψαλλε με οργισμένο τρόπο και ανάρμοστο για το σχήμα του. 
Πλησίασα αργά όσο μπορούσα με το μπαστούνι και του ζήτησα συγνώμη λέγοντας του ότι εξ αιτίας μου παρκάρισε κοντά για να μη περπατώ.. Η απάντηση του ήταν η ίδια, δεν σταματούσε να φωνάζει οργισμένος.. σιώπησα .. με πολύ κόπο ..μπήκα στο αμάξι και φύγαμε. Θεώρησα πως ότι και να του έλεγα δεν θα ήταν  "αντιληπτό" από αυτόν τον άνθρωπο έστω και αν λυπήθηκα γιατί ένα νεαρό ιερωμένο άτομο θα έπρεπε να έχει μία καλύτερη συμπεριφορά και πάνω απ΄όλα έλλειψη οργής.
Δεν θα το συνεχίσω.. τον αφήνω στη κρίση του Κυρίου του απλά πιστεύω ότι διάλεξε ..λάθος "επάγγελμα"γιατί μάλλον αυτό ήταν γι' αυτόν.

Λίγη "δουλίτσα " άρχισα για τη FRONT και ελπίζω να προλάβω μερικά πράγματα ώστε να με πάει ο καλός μου Δημήτρης βολτίτσα να τα παραδώσω μόνη μου να δω και τα κορίτσια εκεί.



Θα κλείσω με λόγια από ένα γέρο ιερωμένο, ερημίτη από το Όρος , για να συγκρίνουμε την .."άλλη πλευρά", τη σωστή..την πρέπουσα..

Όταν τελειώσει η μέρα σου,
τελείωσε κι εσύ μαζί της...
Ποτέ μην κρατάς τα φορτία της
για να τα κουβαλήσεις και την επόμενη μέρα...
Έκανες ό,τι καλύτερο μπορούσες,
κι αν σου ξέφυγαν και κάποια λάθη, ξέχνα τα...
Ζήσε αυτή τη μέρα και κάθε μέρα,
σαν να πρόκειται να τελειώσουν όλα,το ηλιοβασίλεμα,
και όταν το κεφάλι σου ακουμπήσει στο μαξιλάρι,

 ξεκουράσου ξέροντας ότι έκανες ότι καλύτερο μπορούσες..

Φίλες μου σας εύχομαι καλό ΣΚ, να το περάσετε όσο καλύτερα μπορείτε και βέβαια... Αχτιδένια φιλάκια!

10 σχόλια:

Αμαλία είπε...

Καλημέρα Αχτιδούλα,
Να περάσετε καλά στο κτήμα με τους φίλους σας και τα ζωάκια σας και ξέχνα τις όποιες ανάρμοστες συμπεριφορές. Μπορεί να σε στεναχώρησε το ατυχές περιστατικό με τον νέο ιερέα, όμως δεν σε "αγγίζει" διότι δεν σου αξίζει. Χαρακτηρίζει αυτόν και μόνο, κρίμα πάντως.
Καλή ξεκούραση και τους γνωστούς μου χαιρετισμούς στα ζούδια εκεί. Και φυσικά, φιλί στη μυτούλα της.

BUTTERFLY είπε...

Αυτες οι συμπεριφορες δειχνουν ελλειψη παιδειας και σεβασμου... κριμα γιατι οντως δεν ταιριαζεθ στο ρολο του...
Παρολα αυτα ολοι ανθρωποι ειμαστε και κανουμε λαθη...
Εσυ κρατα τα υπετοχα λογια του μοναχου και κανε αυτο που ξερεις καλα... χαμογελα φωτεινα στην καθε νεα μερα!
Καλα να περασετε!

ΡΙΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ είπε...

Γεωργια καλο Σαββατοκυριακο κοιτα να περασεις ομορφα με τον αντρουλη σου την Κλωντουλα και ολη την παρεα και ασε τους αλλους να τρωγονται με τα ρουχα τους τα κομπλεξ τους και τις κακιες.Φιλακια πολλα

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Καλό Σαββατοκύριακο Αχτίδα, καλά να περάσεις !!!!
Όσο για τον παπά που περιέγραψες, όντως κάνει "επάγγελμα" και όχι λειτούργημα δυστυχώς.
Οι πετρούλες σου πανέμορφες, όπως πάντα άλλωστε !!!
Τα φιλιά μου !!!!

Ανώνυμος είπε...

Αχτιδούλα μου παντα υπαρχουν ζιζάνια στο σιτάρι δυστυχώς. Να περνας καλά κι εμεις θα πάμε στο εξοχικό μας να το προετοιμάσουμε για την Ανοιξη και το Πάσχα που λέμε να γιορτάσουμε εκεί. Καλό ΣΚ καλό μου κορτσι.Μαρικα Κόρινθος

Ανώνυμος είπε...

λυπάμαι πολύ για τη συμπεριφορα του παπα αχτιδα. ιδιως σε μια πολη τοσο εχθρικη προς τα ατομα με κινητικα προβλήματα οσο είναι η πολη μας. εξαλλου υπαρχουν πολλοι τροποι να πει κανεις το ιδιο πραγμα..

syros2js είπε...

Αχτιδούλα μου, αυτό που έγραψες κι εσύ θα σου έγραφα: Για ορισμένους είναι "επάγγελμα"...
Στη συμπεριφορά και στην ευγένεια φαίνεται ο χαρακτήρας όλων μας (πόσο μάλλον εκείνων που επέλεξαν να κηρύττουν την αγάπη...)
Να περασετε όμορφα στο κτήμα, κορίτσι μου!
ΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά και γλυκά σαν εσένα!
Α, τα έργα σου το ξέρεις πως είναι χάρμα οφθαλμών, ε? Μοσχομυρίζουν Άνοιξη! Να μην επαναλαμβάνομαι! Έχεις ΠΑΝΤΑ τον θαυμασμό μου!

χριστινα είπε...

Αχτιδα μου καλησπερα. Περασα απο το σπιτακι σου μετα απο μια ημερα , ν αφησω τα χρονια πολλα για την χθεσινη διπλη γιορτη της παναγιας και της πατριδας μας!!!! Θυμηθηκα (οχι ολο) το ποιημα του αναγνωστικου μας της 6ης δημοτικου για την σημαια μας, του Ι.Πολεμη. παντα κι οπου σ'αντικριζω
με λαχταρα σταματω
και περιφανα δακρυζω
Ταπεινα σε χαιρετω.

Δοξα αθανατη στολιζει
καθε θεια σου πτυχη
και μαζι σου φτερουγιζει
της πατριδος η ψυχη
......................
......................
και απο τα στηθη μου ανεβαινει
μια χαρουμενη φωνη
Ν σαι παντα δοξασμενη
Σημαια γαλανη!

Αν καποτε ανεβουμε θεσσαλονικη, θα ηθελα πολυ να περασω απο την εκκλησια της παναγιας που επηγατε χθες. Βοηθεια σας, να εισαστε καλα να πατε και του χρονου!!!!! Καληνυκτα σας, μελενια ονειρα...........

Ariadni St. είπε...

Να περασετε τελεια. Ο καιρός μας τα χαλάει, αλλα δεν πειραζει, καλη καρδιά και χαμόγελο!
Καλή συνέχεια στη μέρα μας.
Σας φιλώ γλυκά :)

Μαρία Έλενα είπε...

Να περάσετε πολύ όμορφα.
Φιλάκια ...