Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Έχει ο Θεός!


Φίλοι μου ο Μάρτης συνεχίζει να με χτυπάει.. η Κλώντη μου ξανακύλησε στη παλιά κατάσταση κι εγώ με τη πατερίτσα δεν μπορώ να κάνω πολλά..όσα μπορώ..
Σήμερα μία φίλη μου " Το σπιτάκι της Μέλιας" μου έστειλε ένα όμορφο μήνυμα που είναι και η ανάρτηση της..Τη διάβασα και σκέφτηκα ότι είναι αυτό που μας κάνει να στεκόμαστε όρθιοι σε τέτοια χτυπήματα.
Γέροντας Πορφύριος
Να ξέρεις παιδί μου, ότι ο πονηρός όταν δεν μπορεί να μας νικήσει εσωτερικά, τότε μας κάνει αυτές τις εξωτερικές επιθέσεις με διάφορα συμβάντα, που επιτρέπει ο Θεός, για να μας φοβίσει.
Δεν υπάρχει απελπισία μέσα στην Εκκλησία, ότι και να έχει κάνει, ότι και να έχεις υποστεί. Δεν υπάρχει απελπισία.
Στεναχώρια μπορεί να έχεις αλλά απελπισία όχι. Ο Θεός μέσα από την εξομολόγηση σε βοηθά και ξεπερνάς αυτά τα οποία μπορεί να σε οδηγήσουν στα έσχατα όρια της απελπισίας.
Έχει ο Θεός. Εκεί που απελπίζεσαι, σου στέλνει κάτι που δεν το περιμένεις… αρκεί να τον πιστεύεις και να τον αγαπάς.
Αχτιδένια φιλάκια

15 σχόλια:

ΡΙΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ είπε...

Ετσι οπως τα λες φιλη μου αγαπημενη [ εχει ο Θεος ] να εχεις δυναμη και κουραγιο!Να εχεις μια καλυτερη μερα και πολλα πολλα φιλακια και χαδακια στην Κλωντουλα!

Αμαλία είπε...

Καλημέρα καλή μου Αχτίδα,

Εσύ χρειάζεσαι το χρόνο σου για να αποθεραπευτείς, με συντηρητικό τρόπο πάντα.
Όταν λες ότι η Κλώντη γύρισε στην παλιά κατάσταση, ελπίζω να μην εννοείς αυτό που πέρασε από το μυαλό μου.
Σας φιλώ και σας σκέφτομαι.

χριστινα είπε...

Αχτίδα μου Γεια σου! Αγαπη μου εσύ έχεις αναμμένο συνεχώς το φως μέσα στην ψυχή σου! και ακόμα τις ημέρες αυτές της δοκιμασίας σου έγραψες ευτυχώς που ήταν τόσο και όχι κάτι περισσότερο. Είσαι ευγνώμων για τα καλά που έχεις και κατά συνέπεια ευτυχισμένη. Όσο για την τσακπινα κλωντη έχει καταλάβει τα πάντα, σε πονάει και σου κάνει ......συμπαράσταση! Εύχομαι να είναι περαστικά της. Ο κ.Δημήτρης θα έχει δύο .......γυναίκες Τώρα να φροντίζει! Σας ευχομαι καλο απογευμα.Αχτιδα σε φιλω μ αγαπη χριστινα 67

alex είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
alex είπε...

Μπόρες και δύσκολες μέρες.... έρχονται οι άτιμες όλες μαζί....ευχές για γρήγορη ανάρρωση!!!! σε σας και στην Κλώντη!!!!!Καλό κουράγιο θα περάσει και αυτό!!!!!

nikolitsa είπε...

Aχτιδένια μου σε φιλώ
Τα λόγια του γεροντα Πορφύριου ,ειναι βάλσαμο γιά όλους μας. Η ζωή έτσι είναι Γεωργία μου .Ολοι έχουμε τον σταυρό μας. Αρκεί να μπορούμε να τον κουβαλάμε.Και έχω δει σε σένα αυτά τα χρόνια που σε γνωρίζω, ότι είσαι πολύ δυνατη και τα καταφέρνεις.Εύχομαι και αυτή τη φορά όλα να πάνε καλά.
Σε φιλώ με πολύ αγάπη και ο θεός μαζί σου.

Ανώνυμος είπε...

Έεεεετς ^_^
Και έχει κ δίνει...Αρχοντικά

syros2js είπε...

Εμένα πάντως, δεν μου το βγάζεις από το μυαλό πως το Κλωντουλίνι επηρεάζεται ψυχολογικά από την δική σου κατάσταση...
Κορίτσι μου, μακάρι τα λόγια του Γέροντα να απαλύνουν τους όποιους πόνους και να γαληνέψουν την ψυχή...
Την αγάπη μου πάντα, Αχτιδούλα μου, και πολλά-πολλά-πολλά γλυκά ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ για να τα μετράς και να ξεχνιέσαι!
(Και χαδάκια στο κοριτσάκι μας! Όλα καλά θα πάνε και πάλι! Θα το δεις!)
:-)

nikol είπε...

Δεν υπάρχει απελπισία Αχτίδα μου μέσα στην πίστη παρά μόνο η ελπίδα και θα την ξαναβρεις !! Σε φιλώ αγαπημένη μου

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Μην απελπίζεσαι Αχτίδα, ελπίδα, επιμονή και υπομονή και όλα θα περάσουν !!!!
Σε φιλώ !!!!

Anastasia είπε...

Εύχομαι Αχτίδα μου η πίστη σου και οι αγαπημένοι σου άνθρωποι να σε γεμίζουν δύναμη, υπομονή και επιμονή και σύντομα να ξεπεράσεις όλες τις δυσκολίες. Να περάσεις ένα όμορφο τριήμερο! Φιλιά.

Unknown είπε...

Πραγματικά πόση αλήθεια και πόσο δίκιο έχουν οι εμπνευσμένοι Άγιοι και οι Πατέρες της Εκκλησίας μας!!! Εμπιστοσύνη στην αγάπη του Θεού... Πίστη σε Αυτόν κι όλα ξεπερνιούνται... Υπομονή!!! Δοκιμασίες είναι... και θα περάσουν...

Ανώνυμος είπε...

Καλη μου αχτιδα ναξερες ποση εφαρμογη εχουν αυτα που λεει ο Αγ. Πορφυριος. Εγω οποτε μου συμβαινουν απροβλεπτα και δειλιαζω, απευθυνομαι στον "καταλληλο" Αγιο. Προσφατα απευθυνθηκα για κατι που ετυχε στην οικογενεια στον Αγ. Λουκα τον ιατρο το Ρωσο και ΑΜΕΣΩΣ φανηκε η βοηθεια του!
Προστατης και βοηθος σε πολλα στο σπιτι μου ειναι και ο Αγ. Φανουριος που τακτικα φτιαχνω πιτες γιατι παντα με ακουει και βοηθαει. Πως εσενα με τοσα μαγειρικα ταλεντα σου ξεφυγε; Βρες τη παρακληση του και ταξε μια πιτουλα, παντα ακουει τις σοβαρες αναγκες μας......
Ευχομαι περαστικα με ολη μου τη καρδια . Και στη Κλωντη.
Φαιη

χριστινα είπε...

Αγαπημενη μου αχτιδα, χρονια πολλα, καλη σαρακοστη ελπιζω να εισαι καπως καλυτερα. Ναρθηκας δεν μπορει να μπει στο γονατο για να το ακινητοποιησει και ξεκουρασει? Η κλωντη? τι κανει? Με την βοηθεια του θεου οι μερες θα περασουν και το πασχα ολα θα ειναι καλα. Κατα την διαρκεια της Μεγαλης Σαρακοστης προσπαθουμε να γινουμε καλυτεροι ανθρωποι με την συνχωρηση των αλλων, την νηστεια ι με τον αγωνα κατα της υποκρισιας.την προσευχη την ελεημοσυνη. Σημερα με ενα ζευγαρι φιλων βγηκαμε λιγο εξω απο την αθηνα και ανταμωσαμε την ανοιξη εστω και με λιγη βροχουλα.Τα παιδια μας εχουν παει τριημερη εκδρομη. Αχτιδα μου υπομονη αγαπη μου, θελει χρονο.….. Καλη σας νυκτα καλο ξημερωμα σε φιλω μ'αγαπη χριστινα 67

Ποδηλάτισσα είπε...

Αγαπημένη μου φίλη είμαι σίγουρη πως όλα θα φτιάξουν και σε λίγο καιρό θα είναι μια κακιά ανάμνηση!!!!!! Πίστη και υπομονή γλυκιά μου!!!!!! Πολλά πολλά φιλιά και ευχές για καλή Σαρακοστη!!!!!!