Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Τι απαντάς σε ένα παιδί!!!!

Καλημέρα φίλοι μου και πρέπει να δηλώσω και...χακάρισμα από ..άγνωστο παράγοντα αφού σε μία νύχτα εξαφανίστηκαν από τη παρακολούθηση μου δίπλα στα εικονίδια των φίλων  304 φίλοι  και από 1278 που έγραφε τη τελευταία φορά που θυμόμουν έγιναν..974 ! Οι πιθανότητες είναι δύο..ή μου θύμωσαν μέσα σε μία νύχτα και πήραν τη βαλίτσα τους  και έφυγαν  από το μπλοκόσπιτο μου  ή η google τα έβαλε μαζί μου!
Ένα Σάββατο χθες στο κτήμα, χορτάσαμε τα ζωάκια μας και τους φίλους  και σήμερα Κυριακή σπίτι να απολαύσουμε την ομορφιά που δίνει η οικογένεια και η γλυκιά καθημερινότητα της Κυριακής. Εκκλησία, μετά  2ο καφεδάκι στο καναπέ , λίγο κοντράρισμα για το ποιος θα μαγειρέψει τα μύδια και τα ψάρια  και βέβαια..νικητής ο Δημήτρης που ζώστηκε τη ποδιά. Έτσι κι εγώ ξεσκόνισα το μπλοκόσπιτο, έφτιαξα κουλουράκια  και νάμαι για κουβεντούλα.
Πως απαντάς στα παιδιά των 6, 7, 8 χρόνων που σε βομβαρδίζουν με ερωτήσεις πάσης φύσεως εσένα  ..τη δύστυχη γιαγιά που προσπαθείς να συναρμολογήσεις σε χρόνο ρεκόρ το..σωστό..το κατανοητό ...το πρέπον..το δίκαιο...το επιστημονικό..το όνειρο..το τρυφερό...το...το....
Πέμπτη όλη μέρα με τα δύο μικρότερα εγγόνια μου από το πρωί. Το μωρό που ήταν ανήσυχο από πονάκια και έκλαιγε συνέχεια όσο εγώ έκαμνα τα πάντα..μα τα πάντα για να πάρω το πάνω χέρι. Δίπλα στο καναπέ ο 7 χρονος Δημητράκης που ήταν αρρωστούλης και έμεινε μαζί μου.
-Γιαγιά παίζουμε κρεμάλα;
Έτσι ξεκινάει φίλοι μου μία ατμόσφαιρα όμορφη που εγώ κουνάω το μωρό, σκέπτομαι λέξεις, γυρίζω γράμματα και τότε ξαφνικά πέφτει σαν κεραυνός η ..πρώτη ερώτηση από ένα ολόκληρο κατάλογο που ακολούθησε:
-Γιαγιά πως μπήκε το μωρό στη κοιλιά της μαμάς μου; ( και συνεχίζει να αλλάζει γράμματα στη κρεμάλα..).
Ήμουν προετοιμασμένη από τα..3 προηγούμενα για μία τέτοια ερώτηση και έδωσα την  απάντηση, μα τα χτυπήματα ήταν ανελέητα...
-Γιαγιά ποιοι ήταν οι πρώτοι άνθρωποι..
--Ο Αδάμ και η Εύα αγόρι μου..
-Κάνανε παιδιά;
-Ναι τον Άβελ και τον Κάιν..
-Και αφού δεν είχαν άλλα κορίτσια πως έκαναν παιδιά και αυτά έκαναν άλλα παιδιά, και άλλα..;
Άρχισα να ψάχνω τα ..συμπληρωματικά χάπια για τη πίεση ενώ το μυαλό μου σε κατάσταση πανικού προσπαθώντας να βρω απάντηση και να κρατήσω το πρόσωπο μου σε ύφος ηρεμίας!!!
-Γιαγιά πες γράμμα για τη κρεμάλα, σειρά σου...Τα σκυλάκια μας που είναι και τα δύο κορίτσια θα κάνουν παιδάκια; 
-Κλάψε μωράκι μου..κάνε κακά να σε αλλάξω..τώρα βρήκες να είσαι ήσυχο..θες γαλατάκι;
-Γιαγιά δεν μου είπες τα δυο αγόρια που βρήκαν κορίτσια; ποιος τους πάντρεψε; μόνοι τους παντρεύτηκαν ; Οι..άγγελοι που κάθονται; είναι κορίτσια ή αγόρια; κι εγώ γιατί δεν τον βλέπω το δικό μου που μου είπε η μαμά ότι κάθεται το βράδυ στο κρεβάτι μου;
- Ρώτησες αγοράκι μου για όλα αυτά τη μαμά σου;
-Μου είπε να ρωτάω ..εσένα!
Σε αυτό το σημείο φίλοι μου έτσι και είχα τη κόρη μου μπροστά μου θα της έβγαζα τρίχα τρίχα το μαλλί! Μη με ρωτάτε πως την "έβγαλα καθαρή", όταν ήρθαν όλοι και έφυγα στο σπίτι μου δεν μπορούσα να βρω τα..ίσα μου! Μπήκα στη κουζίνα και έφτιαξα από κουλουράκια μέχρι μιλφέιγ για τη γειτόνισσα! Είναι και αυτός ένας τρόπος..ηρεμίας!
Δεν ξέρω αν απάντησα σωστά ή λάθος..προσπάθησα να κάνω την αλήθεια να μοιάζει με όνειρο και παραμύθι μα πάντα..αλήθεια και όσο μπορούσα ανώδυνη στο παιδικό του κόσμο. Τι απαντάς σε ένα παιδί...εγώ πάντως ακόμα να συνέλθω!!
Αχτιδένια φιλάκια!

36 σχόλια:

OLINA M είπε...

Αχ! πόσο σε λατρεύω!
Μια απίθανη, σούπερ γιαγιά και ένας Δημητράκης γεμάτος απορίες. Να σου στείλω και τη Μάρθα που έχει περάσει στην επόμενη "πίστα" και έχει πιο..... ζόρικες ερωτήσεις;;;;;
Πολλά - πολλά φιλάκια σε όλους σας.

Φιλία είπε...

Αχτίδα μου, καλημέρα και καλή Κυριακή
Το ίδιο ακριβώς μου συνέβη και μένα. Οι "αναγνώστες" μου ξαφνικά γίνανε καμιά τριανταριά λιγότεροι!!!! Το μόνο που σκέφτηκα είναι πως αν κάποιος σε προσθέσει σε κύκλους (Google+ κλπ), σβήνεται αυτομάτως απ' το blog. Δεν πιστεύω κι' εγώ να σβήστηκαν από μόνοι τους....
Σούπερ γιαγιά μου εσύ, ευτυχώς σε μένα δεν έκαναν τέτοιες ερωτήσεις, γιατί είμαι και λίγο τρελή εγώ και δεν ξέρω τι θα τους έλεγα!!!!
Φιλάκια

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Καλημέρα αγαπημένη ψυχοκόρη! Κι εγώ σ' αγαπώ σαν τις κόρες μου και θα ήθελα να ήσουν από μια μεριά να με έβλεπες πόσα χρώματα άλλαξα σε ερωτήσεις που δεν έβαλα καν στην ανάρτηση ..

Ανώνυμος είπε...

Χα! Οι ερωτήσεις των παιδιών κυριολεκτικά σε κολλάνε στον τοίχο! Ένα πιτσιρίκι, τεσσάρων ετών, γνώριζα τη γιαγιά του, όχι αυτό. Της τηλεφώνησε μια μέρα που ήμουν εκεί, στο σπίτι της. Μόλις άκουσε ότι η γιαγιά είχε επισκέψεις, απαίτησε να μου μιλήσει. Πήρα το τηλέφωνο, και μετά τις κλασικές ερωτήσεις πώς με λένε κλπ, μου ρίχνει... "Και... τι ζώδιο είσαι;". Το μόνο που δεν περίμενα να ακούσω. Όταν του είπα, με... ανέλυσε λες και ήταν ... αστρολόγος, και έπεσε σε όλα μέσα το σκασμένο! Ερωτήσεις, ερωτήσεις... Σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό ώρες-ώρες!!! Καλημέρα!!! Σοφία

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Φιλία μου καλημέρα, έχω πρόβλημα και με τις παρακολουθήσεις που εγώ παρακολουθώ με μέιλ, ξάφνου ο υπολογιστής μου τος βάζει στα ανεπιθύμητα λόγω λέει..κινδύνου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Σοφία μου καλημέρα, πράγματι τα παιδιά προχώρησαν πια, εγώ ήμουν 1η Γυμνασίου και έμαθα πως ...γίνονται τα παιδιά!

Αμαλία είπε...

Καλημέρα Αχτιδούλα,
Τι ομαδική αποχώρηση κι αυτή ! Σε σαμποτάρει η google καλή μου.
Το όλο ζουμί της ανάρτησης είναι ο Δημητράκης. Είναι αλήθεια ότι τα παιδιά μπορούν να σε στριμώξουν τόσο όσο κανένας ενήλικας, και πρέπει και να απαντήσεις ανάλογα με την ηλικία τους και να τεκμηριώσεις και την απάντησή σου. Η λογική των παιδιών είναι στυγνή και ανελέητη.
Επίσης, μου αρέσει πολύ η Ιωάννα και οι παραπομπές της:))))))))
Να έχεις καλή Κυριακή, φιλιά στους μπόμπιρες και στη μυτούλα της.

Selena είπε...

Γεια σας παρακολουθώ το μπλογκ σας και μου δίνετε μεγάλη χαρά και ηρεμία.....Τελείως τυχαία και παρακολουθώντας ένα αμερικάνικο μπλογκ , η μπλόγκερ ανέφερε το ίδιο πρόβλημα με εσάς. Είναι κάποιο θέμα που αφορά την google , ωστόσο θα το κοιτάξω και μέσα στην ημέρα θα σας στείλω ακριβώς τί πρέπει να κάνετε.

Ανώνυμος είπε...

εχω την εντυπωση αχτιδα μου ότι η καλυτερη τακτικη είναι η αληθεια και όχι τα παραμυθια τυπου πρωτοπλαστων κλτ. τα παιδια δεν είναι χαζα απλα δεν εχουν γνωσεις. εχουν όμως θανατηφορα μηνημη. ενώ αν τους πεις από την αρχη την αληθεια ικανοποιούνται και χανουν το ενδιαφερον τους (τυπου χτυπησα λαβρακι, η μαμα/γιαγια αλλαξε ποσα χρωματα αρα επιμενω) και προχωρουν παρακατω εχοντας αποθηκευσει την πληροφορια. εγω σαν παιδι ποτε δεν ικανοποιηθηκα από ιστοριες περι πρωτοπλαστων κτλ και παντα ενιωθα ότι μου ελεγαν ψεματα τα οποια ερχονταν σε αντιθεση με πραγματα που μαθαίναμε στο σχολειο. ας μην υποτιμάμε τα παιδια λοιπον. καλυτερα η αληθεια.

enaoum είπε...

πολυκαλα ερωτηματα ,ποιος ομως θα μας απαντησει με ειλικρινεια ,σοβαροτητα και ακριβεια ,και σε μικρους και σε μεγαλους?

Selena είπε...

Γεια σας και πάλι, όπως σας υποσχέθηκα , επανήλθα με τη λύση στο πρόβλημά σας.... Δυστυχώς η Google αποφάσισε να διαγράψει όσους ακόλουθους δεν εχουν λογαριασμό της ( δηλαδή σας ακολουθούν μέσω yahoo κλπ). Αυτό δεν αλλάζει...ο μόνος τρόπος για να επανακτήσετε όσους σας ακολουθούν στο μπλογκ είναι να τους ενημερώσετε μέσω email ή κάνοντας μια ανακοίνωση στο μπλογκ σας και να τους λέτε πως αν θέλουν να συνεχίσουν να σας ακολουθούν θα πρέπει να κάνουν λογαριασμό στην google (π.χ.gmail κλπ). Ελπίζω να σας βοήθησα να είστε καλά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Αμαλία μου πράγματι είναι δύσκολες οι ερωτήσεις των παιδιών και πολλές φορές μας ..κολλούν στο τοίχο. Πάντως έχει και το χιούμορ η όλη κατάσταση .

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Selena , φίλη μου ευχαριστώ πολύ για το κόπο που έκανες για μένα. Δεν πρόκειται να κάνω κάτι, οι φίλες μου είναι...φίλες μου ακόμη και αν δεν έχω το εικονάκι τους δίπλα που με βοηθούσε είναι αλήθεια σαν..παράθυρο για να μπω στο..μπλοκοσπιτάκι τους.Έχω και πρόβλημα με τη παρακολούθηση που έκανα σε ορισμένα μπλοκ ( τα περισσότερα) ώστε να βλέπω μέσω μέιλ πότε κάνουν αναρτήσεις.Εδώ και καιρό έβλεπα ότι πολλές δεν έκανα.Τυχαία μπήκα να σβήσω τα ανεπιθύμητα και βρήκα..λαοθάλασσα!!!!Τώρα λοιπόν κάνω αυτό ακριβώς κάθε μάρα..μπαίνω στα ανεπιθύμητα και ανοίγω μόνο τις φίλες.Σ' ευχαριστώ γλυκιά μου !

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος, φίλη μου η αλήθεια είναι κάτι με..πολλές όψεις πολλές φορές.Ίσως η ηλικία μου, ίσως τα πιστεύω μου και αυτές οι πεποιθήσεις που κουβαλώ από τα παιδικά μου χρόνια με κάνουν να την λέω με το δικό μου τρόπο.Η παιδική ηλικία πρέπει γλυκιά μου να μένει"ανέπαφη" από όση σκληρή αλήθεια θα συναντήσουν αργότερα στο δρόμο τους.Δεν με έβλαψε το ότι ζω μέσα στο ροζ συννεφάκι μου πολλές φορές, το ότι μεγάλωσα με αγάπη και πιστεύω, αντίθετα νομίζω ότι με κράτησε προφυλαγμένη από το να γίνω σκληρή πριν της ώρας μου.Δεν τους κρύβω την αλήθεια με ότι έχει σχέση με το σώμα και την ερωτική ζωή, την λέω βέβαια με τρυφερό τρόπο, όμως..αφήνω να ξεχωρίσουν μόνα τους στο μέλλον και να βάλουν στη καρδιά τους ότι έχει σχέση με τη Πνευματική ζωή και το Θεό.Θέλω τα παιδιά να πιστεύουν στην Ανώτερη δύναμη ώστε στις δύσκολες στιγμές να έχουν δίπλα τους την Ελπίδα .

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ enaoum, νομίζω ότι το πολύ.."ψάξε" μας έκανε να χάσουμε κάθε τρυφερότητα μέσα μας.Πίστεψε στον εαυτό σου, στη καρδιά σου και στη δύναμη που νιώθεις μέσα σου . Ο Έρωτας είναι κάτι μοναδικό, η Αγάπη το ίδιο, ο Θεός η Αρχή όλων αυτών. Πίστευε και μην ερεύνα θα έλεγα , δεν χρειάζεσαι τις αλήθειες των άλλων πίστεψε σε ότι σε σπρώχνει το ένστικτο μέσα σου.

Ανώνυμος είπε...

συγκινητική παιδική αθωότητα, είμασταν κι εμείς κάποτε έτσι αγνές κι αθώες ψυχές

syros2js είπε...

χαχαχα! Γελάω, Αχτιδούλα μου και ταυτόχρονα σκέφτομαι τί αντίδραση θα είχα εγώ στις ίδιες ερωτήσεις!!!
;-)
Τα παιδιά πάντα καταφέρνουν να μας αφήνουν με το στόμα ανοιχτό!
Τις τελευταίες μέρες κι εγώ είμαι 250+ αναγνώστες μείον, αλλά απ' ό,τι διάβασα σε μια συζήτηση στο facebook, η google σβήνει τους ανενεργούς λογαριασμούς...
(Εκεί κατέληξαν - αυτό σου μεταφέρω...)
ΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά και γλυκά, κορίτσι μου!

Maria είπε...

Κάποτε μου είχε πει μια κυρία ότι μέσα από τα παιδιά μαθαίνουμε......όντως το αντιμετώπισα στα δικά μου,που ήταν μικρά,που πολλές φορές με τις αυθόρμητες ερωτήσεις τους,μας φέρνουν σε δύσκολη θέση αφού πρέπει με κάποιο τρόπο ν'απαντήσουμε ειλικρινά.
Καλή εβδομάδα,να έχει γλυκιά μου!!!

morphoplasies είπε...

Αχτίδα μου την απολαυσα την ανάρτηση σου ,γέλασα. Ηθελα να ήμουν εκεί να αγκαλιαζα σφιχτά τον πανεξυπνο εγγονό σου. Οταν βρεθουμε θέλω να θυμάσαι να μου πεις τις απαντήσεις που έδωσες!
πολλά φιλάκια!

Ariadne είπε...

Χαχα τι γέλιο!Μα μάλλον έχεις ξεχάσει τις ερωτήσεις που σου έκαναν οι κόρες σου σ'αυτήν ηλικία. Αυτό με τους φίλους στο google έχει συμβεί σε πολύ κόσμο οπότε μη σε στεναχωρεί!AriadnefromGreece!

Unknown είπε...

αχ χριστέ μου τα παιδάκια με τις ερωτήσεις τους.ο δημητράκης ο γλυκούλης!!!σε φιλώ μανούλα μου!!θα τα πούμε σύντομα!!περίπου σε δύο εβδομάδες

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Πω πω αυτά τα παιδιά με τις ερωτήσεις τους !!!
Όσο για τους φίλους σου, κάπως έτσι τους χάνουμε όλοι !!!!
Φιλιά πολλά !!!

Nena είπε...

Μια γιαγιά σούπερ ήρωας....μακάρι να είχαν όλα τα παιδάκια τέτοιες γιαγιάδες ....εγώ δεν γνώρισα γιαγιά και μου λείπει!!!
Όσο για τους ακόλουθους και εμένα έλειπαν και υπέθεσα ότι έφυγαν επειδή είχα καιρό να κάνω νέα ανάρτηση!!! φιλάκια πολλά!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Καληνύχτα φίλοι μου, συγνώμη που δεν απαντώ τώρα..πάω για ύπνο!!!

Ariadni St. είπε...

Δεν πειραζει θα σε βρει όποιος θέλει αγαπημενη μας! Αχ αυτα τα μικράκια αχ!
Καλό μας ξημέρωμα!
Σε φιλώ γλυκά :)

Zinala είπε...

ω Χριστε,τι με περιμένει όταν κάνω παιδιά! θα τα στέλνω στη μάνα μου λοιπόν!!

Rena Christodoulou είπε...

Έρχεται η σειρά μου και θα έρθω να μου δώσεις σκονάκια τί να απαντώ!!!!!!
Πολύ γέλασα Αχτίδα μου!!!
Πανέξυπνος ο Δημητράκης και κάθε παιδί σημερινό!!!!
Όσο για τους αναγνώστες , δεν έχω ιδέα τί έπαθαν!!!!
Φιλάκια πολλά!!!!!!

nikol είπε...

Μην ανησυχείς Αχτίδα μου , οι φίλοι δεν έφυγαν , ο γκούγκλης κάνεις σε όλους νάζια . Ρίξε μια ματια εδώ και θα σου λυθεί η απορία. http://bloggotip.blogspot.gr/2016/02/exasa-anagnostes-blogger.html#more.
Τώρα το τι ερωτήσεις ΄έχω ακούσει από τα αγόρια δεν μπορώ να σου πω παρά μόνο μια !
Ερώτηση ΄γιαγιά τι είναι το σεξ ρωτάει ο Σπύρος .
Αρχησα η δόλια ξεροκαταπίνοντας να λέω γλυκά ότι είναι κάτι που γίνεται από μεγάλους όταν αγαπιούνται κλπ κλπ και αρχίζει στο δρόμο τώρα ο Μάριος να αναφωνεί δυνατά και τραγουδιστά !!!
Θέλω να κάνω σεξ !!!
Καλή εβδομάδα να έχουμε !! Πολλά φιλάκια και στους δυο σας

marypertax είπε...

Άχου και σε σκέφτομαι δόλια μου! Έριξα ένα γέλιο όσο διάβαζαααα! Ήθελα να σε έβλεπα από μια μεριά! Ελπίζω να σε καλμάρισε η ασχολία στη κουζίνα και να μη χρειάστηκες το χάπι της πίεσης! χαχαχα Να είσαι καλά και καλή εβδομάδα!

Ελευθερία είπε...

είμαι σίγουρη ότι απάντησες σωστά σε όλα... όντως απανωτά τα χτυπήματα από τον μικρό αλλά τα κατάφερες υπέροχα...
σε φιλώ γλυκά...καλή εβδομάδα, σίγουρα η γειτόνισσα εμεινε πολύ ευχαριστημένη!!! <3

AgapameAnDolmas είπε...

χαχαχαχαχαχαχα κατι ηξερε η μαμα ;) η γιαγια εχει απαντησεις για ολα!! πωπω τι θυμηθηκα!! αυτο με τον αδαμ κ ευα κ τα παιδια ... το ειχα ρωτησει α γυμνασιου στην θρησκευτικο μας κ ειχα φαει ενα ξυλο!!! ακομα μου ποναει το μαγουλο μετα απο 20 χρονια!!!
δεν υπαρχει καλυτερο απ τις γιαγιαδες στο ξαναλεω!!

ANNA FLO είπε...

χαχαχαχαχαχα τι τραβάνε και οι γιαγιάδες!!! Ναι ξέρω από αυτές τις ερωτήσεις, σε πιάνει μια αμαχανία, μια ανησυχία μπας και πεις κάτι ή το πώς θα το πεις και επηρεαστεί το παιδί!! Φοβερά τα παιδιά. Κι αυτό το μικρό να μην κλαίει όταν θες να κλάψει!!!!! χαχαχα
Όσο για τους αναγνώστες χάνω και εγώ καθημερινά. Διάβασε αυτό που λέει η Νικόλ θα σου φύγει η απορία.
Καλή σου εβδομάδα

Ανώνυμος είπε...

Η σκηνή σε εκκλησία του Αγ. Γεωργίου όπου μόλις μπαίνεις δεσπόζει μεγάλη εικόνα του.
Ο μικρός, περίπου 4 ετών, μπαίνει με τη γιαγιά του και πέφτει σε στιγμή απόλυτης ησυχίας και παύσης, βλέπει την εικόνα και λέει σχετικά δυνατα: γιαγιά ο Άη Γιώργης κάνει. ..σούζα! Κόκκαλο η γιαγιά και πνιχτα γέλια ολογυρα. Ακόμα γελάνε.

Φαιη

Άννα είπε...

Χαχαχαχα! Ποσο γελασα με την απαντηση του Δημητρακη, που τον εστειλε η μαμα του σε σενα για τις.... αποριες!
Φιλια!

BUTTERFLY είπε...

Αχ βρε Αχτιδουλα τι σου μελε να παθεις!
Χαχα!
Φιλια και ψυχραιμια...η αληθεια καπως καλυμενη ειναι μια καλη επιλογη

BUTTERFLY είπε...

Αχ βρε Αχτιδουλα τι σου μελε να παθεις!
Χαχα!
Φιλια και ψυχραιμια...η αληθεια καπως καλυμενη ειναι μια καλη επιλογη