Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

Αμπελοφιλοσοφίες του..τροχόσπιτου!


Καλημέρα και καλή μας εβδομάδα φίλοι μου! Πέρασα ένα διήμερο στο κτήμα έστω και που ήξερα ότι το βράδυ θα έχει καταιγίδα, όμως ήξερα επίσης ότι η επόμενη μέρα θα ήταν μία ηλιόλουστη μέρα και σκέφτηκα ότι και μόνο αυτό άξιζε!
Οι φίλοι μας ήρθαν από τα γύρω κτήματα, ο καλός μου πέρασε τα λάστιχα που ήθελε ( κοντεύει όλο το κτήμα να γίνει..πλέγμα από λάστιχα!!!!) κι εγώ με το κεντηματάκι μου μέχρι να χαθεί το φως!
Έτσι βρεθήκαμε από τις 7.30 στο τροχόσπιτο , ευτυχώς έχουμε ένα σωρό λάμπες συσσώρευσης ( προνοητικός ο ανδρούλης μου) , τσιμπολόγημα βραδινό, κουβεντούλα και ...τρανζιστοράκι!
Η καταιγίδα ήρθε πράγματι, δεν ξέρω για σας μα μου αρέσει  να ακούω τη βροχή να πέφτει στο υπόστεγο με το χαρακτηριστικό ήχο της , τις φοβερές λάμψεις των αστραπών , τον ήχο και τα φώτα των αυτοκινήτων σαν ανθρώπινη παρέμβαση και το Κανέλλο με τη μπάσα φωνή του να γαβγίζει από το σπιτάκι του σε κάθε κεραυνό.
Μετά αφήσαμε το τρανζιστοράκι να μας οδηγήσει όπου ήθελε εκείνο..από υπέροχα τραγούδια μέχρι ειδήσεις και σχόλια πολιτικά..ακόμη και εδώ , έστω και με το χιούμορ του σχολιαστή. Τα..εκατομμύρια δίνουν και παίρνουν φίλοι μου, τα συμφέροντα εξουσιάζουν , οι δολοπλοκίες παντού και πάντοτε..όλα οδηγούν σε συζήτηση:
-Τι νομίζεις ότι έχει αξία στη ζωή ;
-Μα το είπες..η ίδια η ζωή και τίποτε περισσότερο από αυτήν. Πρώτα από όλα να έχει κανείς την υγεία του, μετά  την ηρεμία της ψυχής του, φίλους αληθινούς τριγύρω του, συνείδηση καθαρή και να βασίζεται μόνο στις δυνάμεις που πηγάζουν από μέσα του.
-Το χρήμα δεν είναι βασικό;
-Αναγκαίο κακό ίσως για συναλλαγή, μα απαραίτητο για την ευτυχία ..όχι.. σφραγίδα του αύριο σου ..όχι..Μπορείς να αγοράσεις ίσως τα πάντα που έχουν τιμή ..μα δεν μπορείς να αγοράσεις χρόνο για τη ζωή σου ούτε μία στάλα..ούτε ένα λεπτό..Από στιγμή σε στιγμή..όλα μπορούν να αλλάξουν, να χαθούν.. Αναρωτιέμαι για όλους αυτούς που κλέβουν και συσσωρεύουν , αναρωτιέμαι αν σκέπτονται ότι το μόνο που θα πάρουν μαζί τους θα είναι ένα κομμάτι από τη γη που πατούν.
-Είσαι ευτυχισμένη;
-Είσαι ευτυχισμένος;
-Δεν έχουμε χρήμα και εξουσία..όμως έχουμε όλα τα άλλα..λοιπόν το συμπέρασμα είναι ..ήμαστε ευτυχισμένοι!
Έτσι περνούν οι ώρες στο τροχόσπιτο, κουβεντούλα, τραγουδάκια, συζήτηση και..αμπελοφιλοσοφίες όπως λέω κι εγώ! Και για να γίνουμε ρεαλιστές..η πίτα του άνδρα μου το βραδάκι ήταν υπέροχη, χορτόπιτα, στο τάπερ μελιτζάνες, πατάτες και κολοκυθάκια τηγανιτά, χόρτα για σαλάτα και ένα ποτηράκι τσίπουρο από το γείτονα!
Η βροχή δυνατή μέχρι τις 4..το πρωί στις 7.13 είδαμε το ήλιο από το παράθυρο να προβάλλει δίνοντας ένα υπέροχο ασπρογάλανο χρώμα, πίναμε το καφέ μας ξαπλωμένοι απολαμβάνοντας το φως που ερχόταν και έδιωχνε το σκοτάδι. 
Αυτό άραγε μπορούν να το αγοράσουν όλοι αυτοί που έλεγαν στις  ειδήσεις ότι θέλουν χρήμα και εξουσία; Οι καημένοι..τους λυπάμαι..δεν θα μπορούν ποτέ να ορκιστούν ότι είναι ευτυχισμένοι!
Ο Κανέλος ζητάει το πρωινό του, οι δύο γάτοι μας νιαουρίζουν για κροκέτες, η Κλώντη θέλει αγκαλιά, εγώ ακούω από μακριά τη λειτουργία της εκκλησίας από το χωριό λες και είναι δίπλα μας..σε λίγο θα έρθουν οι γείτονες για καφεδάκι, ξέρω ότι έρχονται επειδή εγώ δεν μπορώ να βαδίσω εύκολα και τους αγαπώ γι' αυτό.. 
Μας έφεραν αυγουλάκια , τους δώσαμε πίτα..αυτό δεν θα το έχουν ποτέ όλοι αυτοί φίλοι μου..δεν το ξέρουν, δεν το φαντάζονται καν και ίσως δεν το θέλουν. 
Αχτιδένια φιλάκια!


24 σχόλια:

Αμαλία είπε...

Καλησπέρα γλυκειά μου,
Χαίρομαι που ευχαριστήθηκες το διήμερο στο κτήμα σας, με την πολύτιμη παρέα του συντρόφου σου, με τους φίλους σου, τα ζωάκια σου, το ραδιοφωνάκι να σας πηγαίνει "αλλού", τη ρομαντική εναλλαγή του καιρού και βεβαίως-βεβαίως τις λιχουδιές του Δημήτρη και το τσιπουράκι σας.
Να έχετε υγεία να τα απολαμβάνετε. Αυτό είναι ευτυχία, ούτε τα λεφτά ούτε η εξουσία.
Φιλιά πολλά για καληνύχτα και καλή εβδομάδα, και φυσικά φιλί στη μυτούλα της.

Unknown είπε...

Καλησπέρα αχτίδα μου!!Νομίζω πως όλα αυτά που μας περιγράφεις είναι όλα αυτά που χρειαζόμαστε για να είμαστε αληθινά ευτυχισμένοι στην ζωή μας.Ευτυχισμένες στιγμές με απλά πράγματα,σκυλάκια,γατάκια,καφεδάκι με φίλους και προσωπικές στιγμές με κουβεντούλες με τον σύντροφο της ζωής σου.Και όλα αυτά στην φύση ένα μέρος που αγαπάτε και οι δυο σας.
Να είστε γεροί και να ζείτε τέτοιες στιγμές όσο πιο συχνά μπορείτε!!!
Πολλά φιλιά Ζαχαρούλα!!

χριστινα είπε...

Γλυκειά μου αχτιδα συμφωνώ απόλυτα με τις απόψεις σου. εύχομαι καλή εβδομάδα με υγεια και πολλες μοναδικές στιγμές με τον Δημήτρη σου. σε φιλώ μ αγαπη Χριστίνα 67

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Αυτά και μονο που γραφεις ειναι η ευτυχια φιλεναδα..απλές και ομορφες στιγμές... που πραγματι εκεινοι που έχουν εθισμο . ναι ειναι εθισμός αυτό που γίναι γαι όλο και περισσότερη εξουσία και χρήμα φιλη μου.. να περνατε ομορφα μετον Δημητρη σου και με ολους οσους αγαπατε... φιλακιαααα!!!

brokolo50 είπε...

Γλυκειά μου αχτιδα σου γράφω για πρωτη φορα! Σ έχω γνωρίσει και αγαπησει μεσα απο τις αναρτησεις σου.Για όσα διάβασα απόψε συμφωνώ απόλυτα.εύχομαι καλή εβδομάδα υγεια υγεια και παλι υγεια κα να περνάς με τον Δημήτρη σου μοναδικές στιγμές.σε φιλώ μ αγαπη. Χριστίνα απο αθηνα είμαι 67 Ε και?ε

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Αμαλία μου καλημέρα , κάθε φορά που διαβάζω σχόλιο δικό σου σκέπτομαι πόσο ευτυχής είμαι που υπάρχουν άνθρωποι άγνωστοι που διαβάζουν όσα γράφω, που περνούν στιγμές μαζί μου και που με αγαπούν με το δικό τους τρόπο.Σ' ευχαριστώ γλυκιά μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ renatathess, Ζαχαρούλα μου όταν θα φθάσεις στη δική μου ηλικία θα δεις ότι θα εκτιμήσεις περισσότερο τα απλά που ζεις κάθε μέρα και που αυτά έχουν τη πραγματική σημασία στη ζωή.Τους ακούω που μαλώνουν και πατούν επί πτωμάτων για όλα αυτά τα υλικά λες και η ζωή είναι υπογεγραμμένο συμβόλαιο γι' αυτούς με το Θεό!Καλημέρα όλη μέρα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ brokolo50 ,πιστεύω ότι είσαι το ίδιο άτομο που έκανε σχόλιο πιο επάνω! Χριστίνα μου η ηλικία έχει την σημασία που της δίνεις εσύ η ίδια γλυκιά μου.Δεν λέω ότι δεν παίζει ρόλο στη καθημερινότητα μας όμως πίστεψε με δεν θα ήθελα να γυρίσω πίσω απλά θα ήθελα να μπορούσα να χαρώ λίγο περισσότερο αυτά που χαίρομαι πλέον με τη σοφία της ηλικίας αυτής. Σ' ευχαριστώ φίλη μου που με κάνεις παρέα όποτε σε βάζω στο..καναπέ στο μπλοκόσπιτο μου.Καλημέρα , καλή εβδομάδα να έχεις.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Σμαραγδένια Ρούλα, Σμαραγδένια μου εμείς τα έχουμε πει πολλές φορές και θα τα ξαναπούμε.Έχουμε τις ίδιες σκέψεις , απόψεις και επιδιώξεις στη ζωή μας.Φιλιά τον Γιωργάκη σου και...ΚΑΡΝΤΑΣΙ..σε περιμένω στη πατρίδα σύντομα να μας μαγειρέψει ο Δημήτρης και να πούμε εμείς οι δύο τα δικά μας και εκείνοι τα δικά τους!

...irida... είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!!!ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΑΧΤΙΔΑ!!!!!!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

Αχτιδένια μου γλυκιά καλημέρα και καλή εβδομάδα!
Ευχομαι πολλά όμορφα πράγματα και γλυκές σκέψεις να κάνεις πάντα.
Εισαι ενα ροζ συννεφακι και σε αγαπω πολυ
Φιλια πολλα πολλα

LitsArt είπε...

καλημέρα και καλή εβδομάδα!
πόσο σωστά τα λές...στα μικρά πράγματα κρύβεται η ευτυχία και τυχεροί είναι αυτοί που το καταλαβαίνουν νωρίς αυτό!

momyof6 είπε...

τι όμορφες στιγμές περιέγραψες, καλή μου Αχτίδα!
σαν να βρέθηκα και εγώ κοντά σας , στη γειτονιά σας.
Η φύση έχει μοναδική χάρη, όλες τις εποχές...

καλή εβδομάδα, καλή δύναμη!
Αλεξία

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Απολαμβάνουμε κι εμείς το κτήμα και τα στοιχεία της φύσης μαζί σου Αχτίδα μου με τις τόσο ωραίες περιγραφές σου !!! Πραγματικά ευτυχισμένες στιγμές είναι αυτές !!!! Μπράβο σας !!! Καλή εβδομάδα και πολλά φιλιά !!!!

Marie-Anne είπε...

Με καταιγίδα στο τροχόσπιτο! Πρέπει να ειναι φοβερή εμπειρία!!! Δεν έχει τύχει ποτέ να την ζήσω! Πολύ όμορφες οι στιγμές που περνάτε τα δύο πιτσουνάκια στο κτήμα!!!
Καλή εβδομάδα, Αχτίδα μου!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ...irida μου καληνύχτα πια τώρα!!!!!!Όνειρα γλυκά και ..απονήρευτα όπως έλεγε η γιαγιά μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Κική Κωνσταντίνου κοριτσάκι ονειροπόλο και ποιητικό..καλή εβδομάδα και όλα να πάνε καλά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ LitsArt, εμείς δυσκολεύουμε γλυκιά μου τη ζωή μας, στη κυριολεξία αν το ..ψάξεις χρειαζόμαστε πολύ λίγα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ momyof6, αγαπημένο μου κορίτσι ευχαριστώ που με επισκέπτεσαι, να είσαι πάντα καλά γλυκιά μου με την οικογένεια σου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ο κόσμος της Ράνιας περίμενε να ανθίσουν τα δένδρα..τότε θα σας ζαλίσω!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Marie-Anne μου έχασες εμπειρία!! Είναι υπέροχα ( τέτοια έλεγα στη συγχωρημένη τη μαμά μου και με έλεγε..κατσιβέλα!!!)

χριστινα είπε...

Αχτίδα μου ευχαριστώ για την απάντηση σου ΧΆρηκα τόσο μα τόσο πολύ! Εύχομαι ένα .........Μελενιο απόγευμα! σε φιλώ μ αγαπη χριστινα

syros2js είπε...

Η ευτυχία είναι στις απλές στιγμές, Αχτιδούλα μου! Στις όμορφες ανθρώπινες σχέσεις, σαν αυτές που αναπτύσσετε εσείς! Στις στιγμές που ακούς μουσικούλα και απολαμβάνεις τον ήχο της βροχής με τον αγαπημένο σου!
Να έχεις ένα όμορφο βραδάκι, κορίτσι μου!
ΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά-πολλά!

ΧΡΙΣΤΙΝΑ είπε...

ΑΧΤΙΔΑ ΜΟΥ, ΣΑΝ ΠΟΛΥ ΘΑΡΡΟΣ ΠΗΡΑ, ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΕΡΙ ΕΥΤΥΧΙΑΣ."Η ΕΥΤΥΧΙΑ ΩΣ ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΠΟΝΟΥ ΤΗΣ ΘΛΙΨΗΣ ΤΗΣ ΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΘΛΙΒΕΡΗ ΡΟΖ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΗ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ. ΜΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑΚΗ ΘΕΩΣΗ ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΎΠΑΡΞΗΣ. ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΕΙ. ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΨΑ ΤΟΥ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΓΩΝΙΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ. ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΙΣ ΟΝΟΡΦΙΕΣ ΚΑΘΕ ΗΛΙΚΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΉΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΖΗΤΟΥΝΤΑΙ" ΚΑΛΗΝΥΚΤΑ ΟΝΕΙΡΕΜΕΝΙΑ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΛΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ. Μ ΑΓΑΠΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ