Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016

Αλκυονίδες μέρες μάλλον!


Μία ανοιξιάτικη μέρα στο κτήμα προχθές , τόσο ανοιξιάτικη που δεν ήθελα να φύγω . Το κτήμα βέβαια ακόμη...κοιμάται όμως το να πίνεις το καφέ σου έξω πια στο κιόσκι με τους γείτονες που σε επισκέπτονται αυτό μου δίνει χαρά και ξεγνοιασιά από τη καθημερινότητα της κοινωνίας μας που μας  στεναχωρεί.
Βλέπετε συνέπεσε με την επίσκεψη μας σε μία οικογένεια την προηγούμενη μέρα που ειλικρινά μας μαύρισε τη ψυχή , κάναμε ότι μπορούσαμε . Είναι ελάχιστα αυτά που μπορούμε να προσφέρουμε ενώ οι "πληγές" είναι ατελείωτες παντού, όπου και να γυρίσω.
Στο κτήμα λοιπόν ένα καταφύγιο και καθώς ...βοηθούσα τον άνδρα μου ( δεν θέλω γελάκια!!!) κρατώντας τη...σακούλα για να βάζει μέσα τα χόρτα που μάζευε σκέφτηκα ότι θα έδινα πολλά να μένω εκεί, μόνιμα, στη ησυχία του και να έχω τα ζωάκια που ονειρευόμαστε.


 Όμως έχουμε υποχρεώσεις φίλοι μου ακόμη να βοηθήσουμε έστω και αυτό το λίγο τα κορίτσια μας όποτε μας χρειάζονται και το παππού μας που είναι ο τελευταίος πλέον συγγενής.


Ο Κανέλλος μας αραγμένος όπως βλέπετε  φύλακας στο κτήμα έχει γίνει θρεφτάρι και οι δύο γάτες μας ο Σούλης και ο Πάρης όπως λέει και η γειτόνισσα οι μεγαλύτεροι γάτοι που έχει δει!

 Σήμερα από τις 7.30 στη κόρη μου για μπέιμπι σίτγκ παρέα με το μωράκι μας και τον Δημητράκη που αρρώστησε ελαφρά και δεν πήγε σχολείο..είπαμε..γιαγιά!!
Όμως υπάρχει και ο παππούς που όταν έχει πονάκια το βολταρίζει μέσα στο σαλόνι!


Μεγάλωσε το μωράκι μας όπως βλέπετε..έγινε 4 κιλά , λίγο περισσότερο από τη..Κλώντη!

Τώρα κουρασμένη γύρισα σπίτι , ένα μπάνιο και διάθεση μόνο να χωθώ στο κρεββάτι, ανακάλυψα εδώ και καιρό ότι κουράζομαι εύκολα φίλοι μου και είναι φυσικό.
 Αύριο ευτυχώς έχω τη κυρία που με βοηθάει στο σπίτι και έχω σκοπό να το σκάσω βολτίτσα με το Δημήτρη μου και όπου μας βγάλει η άκρη. Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι απόλαυση είναι να γυρίζεις σε ένα πεντακάθαρο σπίτι!
Θέλω να σας ευχαριστήσω για τα σχόλια σας, τα μέιλ και όποιο τρόπο βρίσκετε να επικοινωνείτε και να μου δείχνετε την αγάπη σας. Μερικές φορές ειδικά το τελευταίο καιρό δεν απαντώ όχι γιατί αδιαφορώ αλλά γιατί είμαι κουρασμένη τις περισσότερες φορές. Είπαμε..όσο αντέξω φίλοι μου..
Σας εύχομαι μία όμορφη μέρα γεμάτη αγάπη και όνειρα!
Αχτιδένια φιλάκια!

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολλα φιλια σε σενα και στην Κλωντη !!!!!! Στελα.

Συννεφάκι είπε...

Καλό μήνα!
Μεγάλωσε το αγγελούδι σας! Εύχομαι να το χαίρεστε και να το αγκαλιάζετε όσο περισσότερο γίνεται.. Μεγαλώνουν γρήγορα τα μικρά.
Φιλιά πολλά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Στελα.σ' ευχαριστώ καλό μήνα να εχεις!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Άννα Παπαδοπούλου, έγινε ένα μικρό ανθρωπάκι, ακόμη δεν μας βλέπει πάντως καλά!

Αμαλία είπε...

Καλή μου Αχτίδα,
Μια χαρά είναι το κτήμα σας με τα ζωάκια σας και την επιστάτρια Κλώντη πίσω από τον "μπαμπά" της. Τον βοηθάει στα χόρτα :))))))))
Επίσης ο μάγειρας-επισκευαστής των πάντων-αγρότης θα πρέπει να προσθέσει στο βιογραφικό το το baby sitting. Του πάει...
Να ξεκουράζεσαι όσο σου χρειάζεται (και λίγο παραπάνω) και να επανέρχεσαι δριμύτερη.
Φιλιά σε σένα και στη μυτούλα της επιστάτριας.
Καληνύχτα.

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Πόσο μεγάλωσε το μωράκι σας Αχτίδα !!!!!!!Τι γλυκούλι παιδάκι !!! Και ο παππούς φαντάζομαι... βόλτες για τα πονάκια !!! Τι όμορφη εικόνα !!!!Όσο για το κση τήμα σας, είναι πραγματικά απόλαυση !!!! Τα φιλιά μου !!!!!

syros2js είπε...

Α, γιατί δεν είχαμε φωτογραφίες από τα γατάκιαααα??????
;-)
Αχτιδούλα μου γλυκιά, πιστεύω πως είναι σημαντικό να κρατάς την τσάντα! (Κι εγώ αυτό θα έκανα!Εκτός αν έπρεπε να κλαδέψω!!! Λατρεύω το κλάδεμα! χαχα!)
Να ξεκουράζεσαι και να απολαμβάνεις τις στιγμές με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, κορίτσι μου γλυκό!
Μια μεγάλη αγκαλιά και πολλά γλυκά....ΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!
Καλό βραδάκι!

metaxia nikolopoulou είπε...

Αχτιδούλα μου καλό μήνα να έχεις ,να κάνεις τις βόλτες σου και να ξεκουράζεσαι!Πόσο χαίρομαι που το μωράκι σας είναι καλά και μεγάλωσε ,κούκλος θα γίνει!!Πολλά φιλιά σε όλους!!!

Marie-Anne είπε...

Πέρασα να ευχηθώ καλό μήνα! Χαίρομαι που βλέπω τα δεντράκια σας να μεγαλώνουν. Αλλά και ο εγγονούλης έίναι μιά χαρά παιδάκι, φτου φτού!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Αμαλία μου καλημέρα όπως βλέπεις πρωινή κι εγώ με το καφεδάκι μου περιμένοντας τη κα Στέλλα για να το σκάσω αφού πήρα..άδεια από τη φύλαξη!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ο κόσμος της Ράνιας, καλημέρα Ράνια μου.Το μωράκι μας πράγματι μεγάλωσε κι εμείς χαιρόμαστε και για τα...4!Το κτήμα είναι το καταφύγιο μας!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ syros2js, καλημέρα γλυκό κορίτσι.Δεν με αφήνει ο γλυκός μου να σκύβω γιατί ανεβαίνει η πίεση μου.Τα γατάκια δεν κάθονται να τα φωτογραφίσω τα αφιλότιμα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ metaxia nikolopoulou καλημέρα με το..καφέ στα χείλη γλυκιά μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Marie-Anneίλη μου ευχαριστώ καλή μέρα να έχεις.

oldthings είπε...

Αχτίδα μου ,καλό μήνα και βλέπω το παλικαράκι σας ότι μεγάλωσε πολύ .Όσο για τη βοήθεια ξέρεις πόσο σημαντική είναι ;Το καταλαβαίνω επειδή όταν μαζεύω χόρτα ,στο ένα χέρι τη σακούλα ,στο άλλο το μαχαίρι ,να τα καθαρίζω επιτόπου και να φυσάει κιόλας ,να τα χώματα μέσα στη σακούλα ....Καλή σου μέρα !

Κική Κωνσταντίνου είπε...

αγαπω αλκυονιδες μερες
πολυ πολυ
φιλια σε ολους σας

Άννα είπε...

Αχτιδα πως μεγάλωσε ετσι το μικρό σας;;;!!! Το κοιτούσα και το " εφτυνα" να μην το ματιασω!
Και τη ομορφια και ηρεμια στο κτημα... αν πας θα ερθω να στησω μια σκηνη απο διπλα!
Τα φιλιά μου!