Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2016

Με το καφέ στα...χείλη!!!


Καλημέρα, καλημέρα με μία όμορφη εικόνα που ανακάλυψα σουλατσάροντας στο  pinterest που ομολογώ είναι πια ένα πάθος για μένα γιατί μπαίνω και ξεχνιέμαι βλέποντας υπέροχα πράγματα. όταν είδα αυτό το...τροχόσπιτο ομολογώ ότι ήθελα να ήμουν εγώ εκείνη με το τσάι στο δίσκο και το τροχόσπιτο μας έτσι ακριβώς!
Πίνω το καφεδάκι μου το πρωινό μαζί σας μετά από μία άσχημη νύχτα με το στομάχι μου γιατί κάποια χάπια νέα που μου άλλαξε ο γιατρός για το τρέμουλο των χεριών μου το έκαναν σμπαράλια μέσα σε λίγα λεπτά.Έτσι τα σταμάτησα αμέσως και πέρασα όλο το βράδυ με ένα σωρό άλλα για να μου περάσει. 
Σκέπτομαι πόση εμπιστοσύνη έχουμε ακολουθώντας ιατρικές συνταγές και για μένα είναι πραγματικά βασανιστήριο γιατί ποτέ δεν τα πήγαινα καλά με τα χάπια και σπάνια έπαιρνα ενώ τώρα αναγκάζομαι σε πολλά. Άσε που τα...ξεχνάω άπειρες φορές και έχω το Δημήτρη να μου τα θυμίζει.
Χθες λοιπόν με το μωρό δυσκολεύτηκα λιγάκι γιατί έκλαιγε πολλές φορές , ήταν ανήσυχο και δεν κοιμόταν! Όταν λοιπόν γύρισαν όλοι μαζεμένοι στο σπίτι τους μαζί και ο άνδρας μου το μωρό έπεσε σε ύπνο βαθύ κι εγώ..ξέσπασα ρωτώντας μήπως έκανα κάτι λάθος!
- Έτσι το είχες το μωρό , μου είπαν, σε απόλυτη ησυχία; (μέχρι και την τηλεόραση την έβλεπα βουβά η έρμη!!). Αυτό γιαγιά ,μου είπε η ...μαμά β! η εγγονή μου, είναι μαθημένο με φωνές , τσιρίδες και τηλεόραση τέρμα από τα αγόρια..πως να κοιμηθεί με τόση ησυχία!!!!!!!!!!!
Αυτά για να μαθαίνω πως περνούν σε ένα σπίτι με πολλά παιδιά!
Σε λίγο φεύγω για το κτήμα μας , επιθύμησα καφεδάκι με τη γλυκιά μου γειτόνισσα να τα πούμε, επιθύμησα όσο δεν λέγεται να πάω ένα ταξιδάκι τόσο πολύ μα λόγω καιρού αυτό είναι αδύνατον και έτσι βολεύομαι και με το κτήμα.
Πάλι λοιπόν θα γίνω γκρινιάρα και θα μουρμουρίσω για την Άνοιξη, την εποχή που με γέννησε και λατρεύω γιατί είναι γεμάτη χρώμα και μυρωδιές, φως και ζωή...και επειδή τα όνειρα είναι δωρεάν πάντα ελπίζω να κάνω κάλεσμα στο κτήμα, να το πάρετε σοβαρά και να γεμίσει από εσάς τους άνδρες σας , τα παιδιά σας και τις μυρωδιές από τα ψησίματα !
Καλημέρα λοιπόν, έστω και χειμωνιάτικο το πρωινό ας είναι πανέμορφο μαζί με όλη την ημέρα σας!
Αχτιδένια φιλάκια!

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα!!! Με κάνατε και γέλασα και το χρειαζόμουν σήμερα! Με φωνές και τσιρίδες, ε; Εμ πώς να κοιμηθεί σε απόλυτη ησυχία!!! Αχ αυτά τα χάπια! Παίρνω και εγώ χάπια για την καρδιά και συχνά πυκνά με πειράζουν στο στομάχι. Μέχρι να καταλάβω ότι οι εμετοί οφείλονταν στα χάπια κατέληγα ολονύχτιες στα νοσοκομεία με τις βιοχημικές άψογες! Τελικά σταμάτησα τα πήγαινε-΄ελα και μετά από συζήτηση με τον καρδιολόγο ηρέμησα. Παλιά δεν έπαιρνα ούτε για πονοκέφαλο, τώρα χαπακώνουμαι ανελλειπώς! Ουφ! Υπομονή θέλει! Και εγώ τα ξεχνάω πολλές φορές, ειδικά τα πρωινά, αν χρειαστεί να φύγω νωρίς! Σοφία

Αμαλία είπε...

Καλημέρα Αχτιδούλα,
Ο μπέμπης λοιπόν είναι μαθημένος σε εμπόλεμη ζώνη και εσύ τον είχες στην αποστείρωση, ε; Κακώς!!!!
Να τον πάρετε μαζί στο κτήμα με Κανέλλο, Κλώντη και γατάκια σε συγχορδία να νοιώσει άνετα το πουλάκι μου.
Και του φιλήσεις το μαγουλάκι και τη μυτούλα της.

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΑΧΤΙΔΑ ΠΟΛΥ ΟΜΟΡΦΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΜΕ ΤΟ ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΟ...ΠΙΝΩ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΜΟΥ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ.ΛΙΓΟ ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΕ ΤΑΦΑΡΜΑΚΑ ΕΣΥ ΤΑ ΞΕΠΕΡΝΑΣ ΟΛΑ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΟ...ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΚΛΙ.ΑΝ ΕΡΘΩ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΔΩ ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΣΑΣ ΦΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

syros2js είπε...

Επειδή και οι ευχές είναι δωρεάν, σου εύχομαι να το πραγματοποιήσεις αυτό το όνειρό σου, στο κτήμα!!! (Ήδη νομίζω πως μου σπάνε τη μύτη τα ψησίματα!!!)
;-)
Χιχι! Έχει συνηθίσει τη φασαρία το μικράκι σας και του φάνηκε περίεργη όλη αυτή η ησυχία, ε?!
Ε, μα πού να το ξέρεις? Μη στεναχωριέσαι, κορίτσι μου!
Να περάσεις όμορφα στο κτήμα και για παρεούλα σου στέλνω πολλά θεραπευτικά ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ! Να μη σε πειράξει ποτέ κανένα χαπάκι!
Α, σου στέλνω και μερικά χαδάκια για το κοριτσάκι μας!
;-)

Μαρία Νικολάου είπε...

Μια καλημέρα σου στέλνω.
Να ΄σαι πα΄ντα καλά!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Καλέ Αχτίδα, ο μικρούλης θέλει φασαρία κι εσύ είχες καταπιεί και τη γλώσσα σου !!! Χαχαχα !! Τώρα θα ξέρεις για την επόμενη φορά !!!! Σου εύχομαι ολόψυχα να πραγματοποιηθεί η επιθυμία σου και να γίνει μία τέτοια μάζωξη στο κτήμα σας !!! Θα είναι πραγματικά υπέροχο !!! Καλά να περάσεις με τη γειτόνισσα σήμερα και πολλά φιλιά !!!!

litsa t. είπε...

να ειστε καλα και θα γινει η μαζωξη.οταν θελεις κατι τοσο πολυ ολο το συμπαν συνομοτει να πραγματοποιηθει,να το σκεφτεσται και να κανετα σχεδια γιαυτο και θα δειτε που θα πραγματοποιθει.φιλια στην αγαπημενη μου θεσσαλονικη.

Unknown είπε...

Τόσο όμορφα που τα γράφεις καλή μου συνομίληκη και πατριώτισσα (από τους άνδρες μας) πώς μπορώ να κλείσω το blog σου που εδώ και πολύ καιρό επισκέπτομαι καθημερινά χωρίς να σου πώ μια καλή μέρα και ευχές πολλές για όλη την οικογένεια σου.? Είσαι υπέροχος άνθρωπος πράγματι και όπως σου έχω ξαναπεί ζηλεύω τις ζωγραφιές σου.!!! Είναι όλες ξεχωριστές. Να'σαι πάντα καλά.

Ρένα Χριστοδούλου είπε...

Έτσι για να μαθαίνεις γιαγιά Αχτιδα.
Για το κάλεσμα είμαστε μεσα.
Σφυρα κι ηρθαμε.
Και φυσικά θα μαγειρεψουμε όλοι από κάτι.
Φιλακια πολλά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΣΟΦΊΑ ΜΟΥ που να το φανταστώ εγώ λεχούδι μωρό ότι έμαθε σε εμπόλεμη κατάσταση!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Αμαλία μου πριν λίγο γύρισα από το κτήμα και πέρασα υπέροχα , τώρα έχω τον εγγονό μου το 3ο που έπρεπε να κρατήσω για βράδυ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΒΑΣΙΛΙΚΗ μου θα ήταν μεγάλη χαρά για μένα να έρθεις και να γνωριστούμε από κοντά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ syros2js όπως είπα τα όνειρα είναι...δωρεάν!Φιλάκια και σε σένα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαρία Νικολάου τώρα πια εγώ θα σου πω...καληνύχτα!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ο κόσμος της Ράνιας φίλη μου ξέρεις καλά ότι θα πετούσα και τη σκούφια μου να σε δω από κοντά!Θα είχαμε ένα σωρό πράγματα να πούμε!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ litsa t έχουν έρθει πολλές μα..χωριστά..ελπίζω σε κάτι πιο...πολυπληθές..του γούστου μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ EIRINI TZIKA φίλη μου σ' ευχαριστώ λυπάμαι που δεν μπορώ να γράψω στο δικό σου μπλοκ, το έχω πει πολλές φορές ότι δεν μπορώ να γράψω σε όσες είστε στο κύκλο της google.Οι ζωγραφιές μου πλέον δεν είναι αυτές που έκανα παλιά..μα βολεύομαι με ότι μπορώ να κάνω, αυτό το καιρό δυστυχώς δεν πιάνω πινέλο.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ρένα Χριστοδούλου, φιληνάδα δεν ξέρω τι θα κάνουμε μα θέλω να το οργανώσουμε κατά την Άνοιξη θα είναι υπέροχα πίστεψε με.

akrat είπε...

ωραιότατα καλό έτος με υγεία

Ωραιοζήλη! είπε...

Καλή χρονιά Αχτίδα μου!!!
Υγεία θα ευχηθώ και πολλά χαμόγελα να συνοδεύουν τον καινούριο χρόνο!!!
Καλή συνέχεια σε ότι κάνεις :)))

Εφη Αδαμιδου Πασοπούλου είπε...

Για μένα το "τροχοσπιτο" είναι η φιλοσοφία της ζωής μου είναι αγάπη είναι ξεγνοιασιά είναι χαρά είναι τρόπος ζωής πέρασα πολλά χρόνια μέσα σε αυτό (το δε τελευταίο έμοιαζε πολύ με το δικό σας) αισθανόμουν σαν σε κουκλόσπιτο ( η μαμά με τα κοριτσάκια της )τι όμορφα χρόνια ηταν αυτάααααα και η φωτό υπέροχη και την αποθηκεύω.Οταν τα 'εχω και τα δύο βγαίνω νοκ άουτ αμέσως μετά πέφτω για υπνο.Κάθε πράγμα στον καιρό του Γεωργία αν ήταν αλλιώς θα είχαμε κι εμείς να πορευόμαστε...ενα πράγμα σαν τις κουκλες που παίζαμε. Φιλάκια Αχτιδούλα και μην στεναχωριέσαι που έκλεγε .. Φιλάκια

Εφη Αδαμιδου Πασοπούλου είπε...

έκλαιγε το σωστό.........

Ariadne είπε...

Κι εγώ ήθελα να έχω τροχόσπιτο στη ζωή μου και τελικά πήρα εξοχικό!ίσως έπρεπε να πάρω τροχόσπιτο τελικά!Αυτό με την Άνοιξη στο κτήμα μου ακούγεται πολύ ωραίο.Θα φέρουμε εμείς τα δικά μας εσύ δε θα κάνεις τίποτα και θα περάσουμε υπέροχα!AriadnefromGreece!

airis είπε...

Είδες τελικά Γεωργία μου; Όπως μάθει το μωρό :)))
Πολλά φιλιά !