Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Μήπως έπεσε χιόνι πουθενά;


Το κάλεσμα των Χριστουγέννων άρχισε να ακούγεται φίλοι μου σαν μακρινός αντίλαλος φωνής των ξωτικών που ξέφυγαν από παιδικό παραμύθι.. Πάντα μου άρεσαν τα Χριστούγεννα..μα θα πείτε και σε ποιόν δεν αρέσουν . 
Φέτος λίγο πεσμένη από δυνάμεις δεν έχω τις περσινές μου κατασκευές για μπαζάρ, μα θα προσπαθήσω όσο μπορώ να καλύψω όσες μου ζήτησαν βοήθεια και μάλλον θα επικεντρωθώ στο FRONT γιατί όπως έλεγε και η...γιαγιά μου η σοφή ..όποιος παιδάκι μου κρατάει πολλά καρπούζια στο τέλος θα του πέσουν και θα σπάσουν!
Όμως έχω την επιθυμία φέτος να στείλω μικρά δωράκια σε φίλες..έτσι...απροειδοποίητα..για να δω τη χαρά τους και να χαρώ. Θα είναι το δικό μου έτσι δώρο στον εαυτό μου.
Κάθισα που λέτε σήμερα στο εργαστήρι μου και αφού τελείωσα μία αγιογραφία τον Άγιο Σπυρίδωνα που είχα παραγγελία και την τυραννώ τόσο καιρό μετά ..άρχισα να κάνω τις πρώτες μου κατασκευές..Τα πήλινα ρόδια μου κοκκίνισαν το δωμάτιο..τα αγγελάκια μου χρυσά..οι κορδέλες βγήκαν από το κουτί και πάλι έχω έλλειψη σε αυτή που θέλω..
Μετά όσο τα ρόδια μου στέγνωναν άρχισα να  "χτίζω" τα μικρά χωριά μου μόνο που τώρα στη φαντασία μου είχαν άλλες αποχρώσεις..


Τα σπίτια έγιναν πιο μουντά σε χρώματα, το πρώτο χιόνι έπεσε και άρχισα κι όλας να φτιάχνω την φάτνη που έχω εδώ και καιρό στο μυαλό μου.
Είστε πολλές..μακάρι να μπορούσα να στείλω σε ..όλες..μα..αν κάποια στιγμή ένα τέτοιο μικρό χωριό χτυπήσει τη πόρτα σας μη το..πετάξετε..βάλτε το δίπλα στο δένδρο για να σας θυμίζει στα χρόνια εμένα όταν πια δεν θα με βρίσκετε εδώ να σας ζαλίζω.
Πάντως προς το παρόν ζαλίζω τον άνδρα μου που τον..κυνηγώ από πίσω να μου φέρνει παράξενα ξύλα και να μου τα κομματιάζει.
Φίλοι μου σας εύχομαι ένα καλό ...ΠαρασκευοΣαββατοΚύριακο  ( τι γράφω τώρα...) και όπως πάντα..
Αχτιδένια φιλάκια!

23 σχόλια:

Αμαλία είπε...

Καλησπέρα Αχτιδούλα,
Είσαι συνεπαρμένη από όλα τα πλάνα προς εκτέλεση που έχεις στο μυαλό σου, τις γνωστές συμμετοχές σου στα διάφορα, τα δώρα για τους φίλους σου, το πνεύμα των Χριστουγέννων κοκ. και μας παίρνεις και μας μαζί σου.
Πιστεύω, χωρίς φυσικά να απαξιώνω τα δημιουργήματά σου, πως το καλύτερο δώρο που έχεις να κάνεις στους φίλους σου είναι να σε έχουν στην συντροφιά τους και να επικοινωνούν μαζί σου.
Φαντάζομαι πως όλοι θα θέλουν να κάνουν delete την αναφορά σου στην χρονική στιγμή που δεν θα σε έχουν. Επειδή το να κάνουμε delete εμείς σε τμήμα ανάρτησης δικής σου δεν είναι δυνατόν, παρακαλείσαι θερμά να μην ξανακάνεις τέτοιου είδους αναφορά!
Να είσαι πάντα καλά να δημιουργείς και να εμψυχώνεις τους φίλους σου.
Φαντάζομαι πως η μικρούλα είναι καλά και τεμπελιάζει στο κουβερτάκι της, ε;
Καλό ξημέρωμα και φιλάκι στη μυτούλα της (το καθιερώνω ως σλόγκαν).

Artemis είπε...

Παραμυθενιο το χιονισμενο χωριουδακι!Σαν τα χωρια των Άλπεων μοιαζει.Φανταζομαι οτι καπου εκει αναμεσα στα υλικα θα χωνει τη μυτουλα της και η Κλωντη!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Μα τα Μπράβο αξίζουν και στο σύζυγο που κουβαλάει πέτρες και ξύλα για να τους δίνεις ζωή !!!Και πες του να κάνει κουράγιο γιατί θα κουβαλάει για πολλά χρόνια ακόμα μια και εσύ έχεις νεανική ζωντάνια αγαπημένη μας !!! Να είσαι πάντα καλά και να συνεχίσεις με όλη την δύναμη της ψυχής σου να δημιουργείς αριστουργήματα !!!! Τα φιλιά μου !!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Αμαλία μου καλημέρα, μ ε το καφεδάκι δίπλα μου ξεκινώ την ημέρα μου διαβάζοντας τα σχόλια σας και παίρνοντας την αγάπη σας. Φίλη μου το τελευταίο καιρό έχω έντονη μέσα μου τη σκέψη να..φύγω από το μπλοκόσπιτο μου , όμως είστε μία παρέα αγαπημένη και θα μου λείψετε..και μετά θα σας ζητάω..οπότε επιστρέφω.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Artemisυ ευχαριστώ, τελικά έγινε όπως το φανταζόμουν, έτσι το ήθελα. τα χρώματα μουντά και το χιόνι λίγο .όμως σκέπτομαι και κάτι πιο Χριστουγεννιάτικο.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ο κόσμος της Ράνιας αγαπημένη φίλη σ' ευχαριστώ, πράγματι έχει..πωρωθεί με αυτά που κάνω και μου φέρνει συνέχεια ξύλα, έχω γεμίσει το δωμάτιο μου!!!!

ANNA FLO είπε...

Καλημέρα καλημέρα καλημέρα!! Μυρίζουν Χριστούγεννα και μου φτιάχνουν τη διάθεση. Αχ βρε Αχτίδα μου το 1/3 της δραστηριότητάς σου να είχα και τι στον κόσμο!!!
Μα μπράβο και στον Δημήτρη σου που σου φέρνει ό,τι επιθυμείς....γρήγορα πες και την κορδέλα που σου λείπει. Υπέροχο το χιονισμένο χωριό σου....
Καλές δημιουργίες
Να σαι καλα!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

παραμυθενιο και τρυφερο σαν εσενα αγαπη μου γλυκια

Αμαλία είπε...

Αχτιδούλα καλημέρα,
Η σκέψη σου για αποχώρηση είναι μια απλή αδιαθεσία, η οποία ευτυχώς περνάει γρήγορα.
Δεν σε φοβάμαι εσένα, έχεις αντιμετωπίσει πολύ χειρότερα.
Να έχεις μια καλή και δημιουργική ημέρα, και φιλάκι στη μυτούλα της.

Ariadne είπε...

Χρυσοχέρα και γενναιόδωρη είμαι σίγουρη ότι θα φτιάξεις πολλά όμορφα πράγματα. Αυτές τις σκέψεις να φύγουμε από το μπλογκόσπιτο όλες τις περνάμε κατά καιρούς. Αλλά επιστρέφουμε!Αριάδνη AriadnefromGreece!

Κωνσταντίνα είπε...

Κάθε τι που φτιαχνετε με αγάπη ειναι υπέροχο! Το χιονισμένο χωριουδάκι μέσα στο κλίμα του χειμώνα που έρχεται κ στα Χριστούγεννα που ολοι τα περιμένουμε! Ελπίζω να ειναι καλύτερα η μικρούλα κ εσείς ήρεμη κ δημιουργική να μας κρατάτε συντροφιά. Αυτό έχει σημασία, έστω κ αν ειναι μέσα απο την οθόνη. Για μας που σας διαβάζουμε ειναι σημαντική κ πολύτιμη...

syros2js είπε...

Μεγαλούργησες και πάλι, Αχτιδούλα μου!!
Το χιόνι αυτό, όχι μόνο δεν μπορεί να μας παγώσει, αλλά μας πλημμυρίζει με αγάπη και γλύκα!!!
Να έχεις μια όμορφη μέρα, Γεωργία μου!!! ΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά και όπως πάντα: Χαδάκια στο κορίτσι μας!!!!
;-)

...irida... είπε...

καλημερα!!!υπεροχο το χωριο!!!καλες δημιουργιες!γλυκια μου!

Ανώνυμος είπε...

αμαν βρε αχτιδα ολο ότι θα φυγεις μας λες :-). από παλια δηλαδή αλλα ποτε δεν το κανεις. αστο λοιπον μην το λες συνεχεια. αν είναι να γινει θα γινει χωρις πολλα πολλα. προσωπικα δεν το πιστευω γιατι είναι δεμενη με το μπλογκ και τους ανθρώπους και σε βοηθα να εκφράζεις χαρες και λυπες. φυσικα είναι επιλογή σου αλλα μην το λες συνεχεια και τρομαζεις τους φιλους σου. αθηνα.

Ανώνυμος είπε...

έχει απόλτο δίκιο η κυρία αθηνα!!! όλο να μας κλαίγεσαι θες και να εισπράττεις αυλοκολακίες! Δεν έχεις ανάγκη απο φθηνές αυλοκολακίες, εί σαι ένας υπεροχος και πολυτιμος και σπάνιος κι ευλογημένος άνθρωπος από μόνη σου!

LitsArt είπε...

τι ομορφα χιονισμενα χωριουδακια!καλή αρχή στις χριστουγεννιάτικες δημιουργίες!

κυκλάμινο είπε...

Πανέμορφο και το χειμωνιάτικο χωριουδάκι!!! Μπράβο σε σένα μπράβο και στον κύριο Δημήτρη!! Φιλάκια

ΑΜΑΜΕΛΙΔΑ είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΧΤΙΔΑ ΜΟΥ. ΧΑΡΗΚΑ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΛΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΚΛΩΝΤΗΣ ΣΟΥ. ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ. κΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΑΖΕΙς ΚΑΠΟΥ ΚΑΠΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΚΛΩΝΤΗΣ ΣΟΥ ΝΑ ΤΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ. ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΟΥ.

Marie-Anne είπε...

Πολύ όμορφο το χωριουδάκι σου, Αχτίδα! Δεν αμφιβάλω ότι θα φτιάξεις ένα σωρό μέχρι τα Χριστούγεννα!
Νά'ναι καλά ο Δημήτρης σου που σου κουβαλάει τα ξυλαράκια! Καλή συνέχεια και καλό Σαββατοκύριακο!!!!

Nena είπε...

Φιλάκια πολλά στη πιο ζεστή γωνιά!!
Υπέροχο το χωριό σου!

Nena είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Μαρία Έλενα είπε...

Πολύ όμορφο το χωριουδάκι
Φιλάκια ...

Funky Monkey είπε...

Πανέμορφο το χωριουδάκι σου, Αχτίδα μου!
Καλή συνέχεια να έχεις και καλό Σ/Κ!