Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Το ..άγχος μετράει στη ..καλημέρα;



Μια καλημέρα φίλοι μου , με το καφέ στο χέρι, ξύπνια από νωρίς αφού μου έφεραν το μικρό Δημητράκη με πυρετό.
Γιαγιάδες θα πείτε..ναι..γιαγιάδες..δεύτερες μητέρες ξανά από την αρχή εδώ και τα τελευταία χρόνια.
Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι στα καλά μου..έχω ένα άγχος γιατί έχω πολλά να σκεφτώ ..η Κλώντη άρχισε πάλι να μη τρώει..εγώ ανησυχώ ..ο Δημήτρης με λέει υπερβολική..
Η κόρη μου μετράει πια μέρες αφού της όρισαν τα όρια για τη γέννα αν και πρόωρη πάλι για τις  5-6 Δεκέμβρη, σύμπτωση ,ίδια μέρα γεννήθηκε ο Δημητράκης.
 Φτιάχνω διάφορα δωράκια στο εργαστήρι για να μετριάσω την αγωνία μου, χτυπάει το τηλέφωνο κι εγώ πετάγομαι σαν ελατήριο και μετά..ακούω κατσάδα από τον άνδρα μου. Τα νεύρα μου σμπαράλια κι εγώ το κρύβω, το κρατώ μέσα μου και..να εσείς μάρτυρες σε όλο αυτό. 
Θυμάστε τι σας έλεγα για το μπλοκόσπιτο αυτό; Είστε οι φίλες της διπλανής πόρτας που πίνω μαζί τους καφέ και λέω τους..καημούς μου!
Ο Δημήτρης πήγε την Ιωάννα στο γιατρό, ο άνδρας της στο μαγαζί, εγώ με το μικρό κι...εσάς..και τα όσα φτιάχνω..η τηλεόραση ανοιχτή για παρέα σπασίματος νεύρων με το χάλι όλων ανεξαιρέτως. Πως να εμπιστευτείς ανθρώπους που τρώγονται μεταξύ τους..Άνθρωποι που βασίζουν τη ζωή και τις αποφάσεις τους στη προσωπική φιλοδοξία τους.
Τελικά εδώ..στο διαδικτυακό σπίτι μας νομίζω βρίσκει κανείς τους πιο ...φυσιολογικούς ανθρώπους!!!
Καλημέρα λοιπόν, πάω να κάνω αυγόφετες στον εγγονό, να κυνηγήσω τη Κλώντη για να φάει, να γράψω κάρτες για τα δωράκια μου..να σερφάρω αν βρω χρόνο ..
Καλημέρα φίλοι μου..Αχτιδένια φιλάκια σε όλους σας και στον εαυτό μου..δυνατά στο καθρέπτη βλέποντας με στα μάτια : "Κουράγιο..κι αυτό θα περάσει.." 

18 σχόλια:

Αμαλία είπε...

Καλημέρα καλή μου Γεωργία,
Έχεις δίκιο. Σου πέσαν όλα μαζί πάλι. Ξέρεις όμως ότι θα ξανάρθουν στα ίσια τους.
Περαστικά στο Δημητράκη σου, κυνήγημα στην Κλωντίτσα να φάει έστω και με το ζόρι και όλα θα στρώσουν.
Όσο για το άγχος, άνθρωποι είμαστε και ζούμε με αυτό.
Να έχετε μια όσο το δυνατόν καλή μέρα και φιλί στη μυτούλα της.

ΑΜΑΜΕΛΙΔΑ είπε...

ΑΧΤΙΔΟΥΛΑ ΜΟΥ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ. ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΤΩΡΑ. ΜΕ ΚΑΛΗ ΩΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΩΑΝΝΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΟΛΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ. ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΡΘΕΙ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΩΡΑΚΙ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΩΝΤΗ ΣΟΥ ΕΧΩ ΚΑΙ ΓΩ ΣΚΥΛΑΚΙ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΡΩ ΑΥΤΑ. ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ. ΜΟΝΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΘΕΛΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ.ΘΑΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΚΛΩΝΤΗ ΣΟΥ.ΕΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΚΑ.ΣΙΧ-ΤΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ. ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΑΣ ΑΡΩΣΤΑΙΝΕΙ . ΕΧΕΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟ.ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ.γ ΑΥΤΟ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΤΙ ΤΡΑΒΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΩΝΤΗ. ΔΕ ΝΟΜΙΖΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΕ. ΚΑΠΟΙΑ ΠΕΡΑΣΤΙΚΗ ΑΔΙΑΘΕΣΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ. ΚΑΛΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΛΗ ΜΟΥ. ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ

syros2js είπε...

Αχτιδούλα, φιλική συμβουλή: Αν θέλεις να έχεις ανοιχτή τηλεόραση για παρεούλα, βάλε κινούμενα σχέδια! Ειλικρινά, δεν αξίζει να γίνονται σμπαράλια τα νεύρα σου για όλους αυτούς... Δε φτάνει που τα ζούμε στο πετσί μας, πρέπει να τους "καμαρώνουμε" και στις οθόνες μας?!
Περαστικούλια στον Δημητράκι και να δεις πως και η Κλωντούλα μάλλον κάποιο κρυωματάκι θα έχει, ή θα νιώθει το δικό σου άγχος... Όλα καλά θα πάνε και με την κορούλα σου! Σε λίγες μέρες θα καμαρώνεις για το νέο μέλος και τότε... ποιος τη χάρη σου!!!
;-)
ΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, πασπαλισμένα με μπόλικη θετική ενέργεια, όπως πάντα!!!

Unknown είπε...

Συμφωνώ με τη Γιάννα...
Κλείσε το χαζοκούτι! Μας γεμίζει άγχος, μας δηλητηριάζει καθημερινά! Βάλε ραδιόφωνο... Εγώ όλο το πρωινό που περνάω μόνη στο σπίτι, ακούω ραδιόφωνο. Βρες ένα σταθμό χωρίς ειδήσεις! Αντε, και θα δεις όλα καλά θα πάνε...
Σε φιλώ... Κράτα γερά...
**Αννιώ**

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Αμαλία μου σ' ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου, προσπαθώ να φροντίσω όσο μπορώ τα δικά μου και τα ξένα πλάσματα που βρίσκονται γύρω μου, ίσως αυτό φταίει. Τώρα που μεγαλώνω έχω γίνει κάτι που δεν ήμουν ποτέ..υπερπροστατευτική.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΑΜΑΜΕΛΙΔΑ μου αυτού του είδους τα σκυλιά είναι λίγο δύσκολα στο φαγητό.Η Κλώντη είναι 11 χρόνων, προχθές στις 12 έκλεισε τα 11 και μπήκε στα 12. Τώρα τρώει ότι θέλει και αρνείται τη σωστή διαιτητική τροφή που μας είπε ο γιατρός.Βράζω κοτόπουλο το πολτοποιώ σαν γκερμπερ και της το ταΐζω ..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ syros2js, είμαι πολύ αγχωμένη, φοβάμαι μη περάσουμε πάλι όσα πάθαμε με τον Δημητράκη, ίσως φταίει η Πάρκινσον, έχω γίνει υπερευαίσθητη και αγχώδης.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Tis Annios μακάρι Αννιώ μου, έχω αγχωθεί μη πάθει τίποτε το παιδί μου, οι κορτιζόνες δίνουν και παίρνουν , τα φάρμακα κι εκείνη είναι πάντα γελαστή και ολοζώντανη με τα παιδιά της.Αγωνίζεται μέρα νύχτα και πάντα με το γέλιο.

Κατια Μαρκουϊζου είπε...

ολα καλα θα πανε κοριτσι μου ολα κατευχήν θα δεις μην στεναχωριέσαι , οσο για την Κλωντουλα δεν ξεγελιεται με καμια λιχουδια ??? Ο Δημητρακης τι κανει , περιμενω και τα νεα του Πασχαλη σου ,γιορτασε στο σχολειο με τους φίλους του ???? Θα δεις η Ιωαννα ειναι αγωνιστρια και θα τα καταφερει μια χαρα και εκεινη και το μωρακι !!!!

Αμαλία είπε...

Καλησπέρα Γεωργία,
Ταπεινά πιστεύω ότι υπερπροστατευτική γεννήθηκες, απλά το εκδηλώνεις όταν είναι ανάγκη και όχι στο ξεκάρφωτο.
Όσο για την Κλώντη, δώστης να φάει αυτό που θέλει, από τη στιγμή βέβαια που δεν την βλάπτει - εδώ μιλάει ο κτηνίατρος. Κοτοπουλάκι της έδινα κι εγώ της Λούσυς μου με την νεφρική της ανεπάρκεια. Αν σου το επιτρέπει ο κτηνίατρος να της δώσεις αυγό, ή το ασπράδι ή μαζί με τον κρόκο, δώστης. Βρίσκεται ούτως ή άλλως σε καθεστώς συντήρησης και κάνεις το καλύτερο δυνατόν. Όλα θα πάνε καλά και θα υποδεχτεί και το νέο μέλος της οικογένειάς σας με τον τρόπο που αυτή ξέρει.
Και πάνω απ΄όλα, δώστης την αγάπη μου και ένα φιλί στη μυτούλα της.
Καλό σας ξημέρωμα.

ANNA FLO είπε...

Καλησπέρα! Περαστικά στον εγγονό σου. Πλησιάζουν οι μέρες κάνε κουράγιο και θα δεις το καινούργιο σου εγγόνι. Εύχομαι η Κλώντη να αρχίσει να τρώει μην έχεις και αυτήν την έγνοια.
Και όπως τα λες είναι, το μπλογκοσπιτάκι μας είναι μια γειτονιά με τους πιο φυσιολογικούς γειτόνους. Να μιλάς να εκτονώνεσαι.
Καλό κουράγιο και θα περάσει, θα δεις
Όνειρα γλυκά

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Κουράγιο Αχτίδα, κι αυτό θα περάσει !!
Περαστικά στον εγγονό σου όλα να πάνε καλά με την κόρη σου !!!
Και όντως είμαστε οι πιο φυσιολογικοί !!!
Μια αγκαλιά και πολλά φιλιά !!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλή σας μέρα, γλυκιά Αχτίδα. Ποιος θα μπορούσε ποτέ να σας παρεξηγήσει που είστε αγχωμένη; Εδώ και εβδομάδες δίνετε μάχες σε πολλά πεδία. Δεν είναι και λίγα αυτά που αντιμετωπίζετε... Είστε αξιοθαύμαστη που καταφέρνετε να είστε τόσο δημιουργική και να νοιάζεστε το συνάνθρωπο. Ελπίζω η Κλώντη να δελεάστηκε από τις νοστιμιές που της φτιάχνετε και να έφαγε κάτι. Με το καλό να κυλίσουν οι μέρες και να έρθει το μωράκι. Η Ιωάννα σας κάτι παραπάνω από ηρωίδα! Είστε πάντα στη σκέψη μου με αγάπη. Λευκή

Ανώνυμος είπε...

Πολλά μέτωπα είναι ανοιχτά και δικαιολογημένα έχετε άγχος και είστε υπερπροστατευτική. Πιστεύω όμως ότι όλα θα ξεπεραστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και θα επανέλθει η γαλήνη. Η κόρη σας πιστεύω ότι θα πάει θαυμάσια, το ίδιο και το μωράκι. Όσο για τη Κλωντούλα, ό,τι δεν την βλάπτει ας της δίνετε να τρώει. Αρκεί να τρώει. Κάποιος ψυχολόγος πριν 50 χρόνια είπε στη μητέρα μου ότι πρέπει να μιλάει, να τα βγάζει από μέσα της, για να ξαλαφρώνει. Τότε η ψυχιατρική δεν ήταν αυτή που είναι σήμερα, οπότε εκείνη η συμβουλή ήταν χρυσός. Να μιλάτε, λοιπόν, να ξαλαφρώνετε. Και τι στο καλό, εμείς γιατί είμαστε εδώ;;; Για να ακούμε και να στηρίζουμε όχι μόνο στις καλές στιγμές, διαφορετικά τι φίλοι θα είμαστε; Μιλάτε, σας ακούμε!!!
Την καλημέρα μου. Σοφία

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΦΙΛΕΣ ΜΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΚΛΙΝΙΚΗ, Ο ΘΕΟΣ ΜΑΖΙ ΤΗΣ.

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Αγαπημενη μου Φίλη ευχωμαι πρωτα καθε καλο στην κορη σου ο Θεός και η Παναγια μας μαζι της θα ειναι χαιρομαι που το μικρό εικονισματακι μου σας συντροφευει στα δύσκολα... με το καλο να γενηννησει το μωρακι της και να είναι και οι δυο γεροι μανουλα και παιδί .. δυνατοί και γρήγορα στο σπιτι τους...!!!!
Καθε φορα που έρχομαι εδώ εστω και αργα φιλεναδα..χάνομαι με οτι διαβασζω τι να πρωτοπω και με τι συναισθημα να στο περιγραψω που χαζευω με τις δημιουργίες σου με όσα γραφεις.. με το κουραγιο σου .. γι αυτό και μόνο να ξερεις πως σε καταλαβαίνω .!! το κουραγιο σου παραδειγμα ειναι...όλα καλα θα πανε ... αφού έχεις ενα Δημητρη διπλα σου μην φοβασι τίποτα... ασε δε που μαγευρευει κι όλας τυχερούλααα!!!!!
Θα τα πουμε ναι; η ωρα η καλή!!! φιλακιαααα!!!

Ανώνυμος είπε...

Όλα καλά να πάνε με την Ιωάννα σας. Κουράγιο και καλή ευκολία! Λευκή

Αμαλία είπε...

Αχτίδα μας,
Ο Θεός μαζί σας, όλα θα πάνε καλά.
Έχεις την αγάπη μας και τη συμπαράστασή μας.
Περιμένουμε τα καλά νέα.