Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Μπλεγμένη σε σεμινάρια!



Νάμαι στο μπλοκοσπιτάκι μου..μου έλειψε.. όμως είχα πολλά πράγματα να προλάβω αυτές τις μέρες . Με καλέσανε να δώσω τα "φώτα " μου και τις πρακτικές γνώσεις μου σε σεμινάρια για δασκάλες και νεαρές εκπαιδευτικούς επάνω σε χρωματολογία , πως να φτιάχνουν χρώματα με σκόνες και απλά πλαστικά, λάδια, ακρυλικά, φόντα σε πίνακες και ξύλο , μικρά "κολπάκια" να καλύπτουν επιφάνειες και ένα σωρό μικρά μυστικά που μόνον η πείρα των 35 χρόνων πρακτικής μπορούν να δώσουν.
Εσείς η νέα γενιά παίρνετε έτοιμα υλικά, υπάρχουν πλέον στο εμπόριο τόσα που ξαφνιάζομαι κι εγώ και η ευκολία που σας δίνεται για συνθέσεις πολλές φορές είναι τόσο πολλές που νομίζω ότι και ο πιο απλός άνθρωπος μπορεί να δημιουργήσει έργα.
 Όμως όλα αυτά είναι χρήμα φίλες μου και οι καιροί δυσκόλεψαν και νομίζω ότι σε πολλά πρέπει να γυρίζουμε σε παλιές πρακτικές εφαρμογές  έχουν βέβαια κόπο μα ελάχιστα χρήματα.
Ποτέ δεν είπα ότι τα ξέρω όλα γιατί ακόμη και τώρα μαθαίνω από εσάς και από παντού, απλά η πείρα μου και η πρακτική εφαρμογή των πειραμάτων μας τόσα χρόνια στο εργαστήρι της βιοτεχνίας μας, έδωσαν σε μας γνώσεις από τα λάθη μας πρώτα από όλα.
Χρόνια είχα να απευθυνθώ  σε μεγάλα "παιδιά" των 22 και 25 χρόνων και στην αρχή ήμουν λιγάκι τρακαρισμένη όμως ..έχω το 'χάρισμα" να προσαρμόζομαι σαν Δίδυμος σε όλες τις καταστάσεις και να πιάνω φιλίες όπως λέει και ο άνδρας μου ακόμη και ..στη ζούγκλα να με πετάξεις με τους γορίλες!!!!
Έτσι σήμερα τελείωσα με μία λίστα ολόκληρη από τηλέφωνα, με κάποια μικρά δωράκια και ένα λουλούδι από το μοναδικό αγόρι του γκρουπ.
Έδιωξα τον άνδρα μου σήμερα στο κτήμα, κάνω παρέα στη Κλώντη που είναι αρρωστούλα , χώθηκα στο εργαστήρι μου από το πρωί ξεσηκωμένη με τα ρόδια και τα ημερολόγια που περίεργο μου κάνανε παραγγελίες μόλις τα είδαν. Στεναχωριέμαι με τη Κλώνη, γερνάει μαζί με μένα κι αυτή και ξεκινάει τα προβλήματα της κι εγώ ..δακρύζω μόνο με τη σκέψη ότι κάποτε θα πιω κι εγώ το πικρό ποτήρι του αποχωρισμού της. Δεν θέλω ούτε να το σκέπτομαι ...
Όταν φτάνεις στη δική μου ηλικία νομίζω ξεκινούν μέσα σου ένα σωρό φοβίες όχι για τον εαυτό σου  ( σας ορκίζομαι) μα για όσους αγαπώ και δεν θέλω να πάθουν κάτι. Πιάνω το μυαλό μου να σκέπτεται με άγχος κάθε φορά που μαθαίνω κάτι για ένα σωρό δύσκολες καταστάσεις και μετά ..δίνω μία κλωτσιά στον εαυτό μου και του λέω: -Σύνελθε..θα σε μπατσίσω!!!!!
Σπίτι λοιπόν και υποσχέθηκα στον άνδρα μου να καθαρίσω το ψυγείο κι εγώ ..μέχρι πριν λίγο ζωγράφιζα και ξέχασα ακόμη και τα φάρμακα μου να πάρω!
Λοιπόν..φιλάκια Αχτιδένια και πάω να πιαστώ με τα ..πάντα

12 σχόλια:

syros2js είπε...

Έτσι είναι, Αχτιδούλα... όταν δένεσαι με ένα πλασματάκι, πονάς με τον κάθε του πόνο...
Και όπως ανησυχείς για την οικογένειά σου, το ίδιο αγχώνεσαι μη συμβεί κάτι και σε εκείνο...
Απλά, προσπάθησε να διώχνεις γρήγορα-γρήγορα αυτές τις άσκημες σκέψεις γιατί και η δική σου η ζωή μαυρίζει και εκείνα ψυχανεμίζονται τα συναισθήματά μας!
Λοιπόν, προσαρμοστικέ μου Δίδυμε (τελικά, όλοι οι δίδυμοι που ξέρω, το έχουμε αυτό το χαρακτηριστικό!), ελπίζω να πέρασες όμορφα στα σεμινάρια που έδινες τα φώτα σου και τα μικρά σου μυστικά!
Καλή δημιουργική ημέρα, κορίτσι μου και να δώσεις πολλά χαδάκια στην Κλωντούλα μας!
Σε φιλώ πολύ-πολύ!

Φιλία είπε...

Είναι τόσο βαρύς ο αποχωρισμός απ' το αγαπημένο σου ζωάκι που δεν θέλω καν να τον θυμάμαι.
Η Τάρα μου ήταν μια λύκαινα καλλονή και την έχασα στα οκτώ της χρόνια από καρδιά.
Μην κάνεις όμως άσχημες σκέψεις, ξέρεις εσύ, να τις διώχνεις αμέσως. Είσαι αισιόδοξος και γλυκός άνθρωπος και δικαίως κάνεις γρήγορα γνωριμίες και συμπάθειες.
Καλή δύναμη στις παραγγελιές σου και στα μαθήματα.
Φιλιά πολλά

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ syros2js πράγματι όταν σκέπτομαι ότι ίσως τη χάσω λες και κόβεται ένα κομμάτι από τη καρδιά μου ξέρεις. Όσο για τη προσαρμογή; είναι εύκολο για μένα ίσως να βρίσκω πάντα κάποιο ενδιαφέρον στους ανθρώπους ακόμη και όταν δεν συμφωνώ μαζί τους ψάχνω να βρω τη καλή πλευρά τους.Σπάνια δεν "δέθηκα" με ένα άτομο.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Φιλία μου ξέρεις το έχω ζήσει 2 φορές, μα τότε ήμουν νέα και ένα καινούργιο ζωάκι μου έδινε ξανά ζωή.Αυτή θα είναι η τελευταία, δεν πρόκειται να πάρω άλλο γιατί δεν θα έχω μπροστά μου χρόνο να ζήσω μαζί τότε ικανή ιδιαίτερα όταν το πρόβλημα της υγείας μου προχωρήσει τόσο ώστε να εξαρτώμαι από άλλους δυστυχώς.

OLINA M είπε...

Σβουρίτσα μου ανήσυχη, εσύ ποτέ δεν θα εξαρτάσαι από άλλους. Οι άλλοι θα θεωρούν τιμή τους να σου προσφέρουν ό,τι μπορούν.
Φιλάκια στην αρρωστούλα Κλώντη!

Ανώνυμος είπε...

@ Αχτιδούλα μου αγαπημένη μακάρι να ήμουν κοντά να μου έδειχνες κι εμένα , αρκεί να ήμουν παρέα σου να τα λέγαμε όπως τα λες στο σπιτάκι σου αυτό.Είμαι η Έλενα από τη Κόρινθο, σε παρακολουθώ , είσαι η παρέα μου και όταν αργείς να γράψεις στεναχωριέμαι.

ΡΙΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ είπε...

Γεωργια μου μακαρι να καταφερω καποτε να μου δωσεις κι εμενα τα φωτα σου δεν ξερεις ποσο το λαχταραω!Τυχεροι αυτοι που ειναι κοντα σου!Οσο για την Κλωντουλα τι να πω τα ιδια σκεφτομαι κι εγω για τον δικο μου αλλα μετα παρηγορε=ιεμαι οτι τα ζωακια μας εζησαν ζωη καλυτερη απο πλλα αδεσποτακια και παιδακια επισης.Μια αγκαλιτσα και φιλακια και στις δυο.

Μαρία Έλενα είπε...

Όμορφα να περνάς
Φιλάκια ...

Κική Κωνσταντίνου είπε...

αχ γλυκουλα μου
θελω να χαμογελας
εισαι μια ροζ ψυχουλα αλλωστε
φιλακια πολλα

LitsArt είπε...

περιμένουμε σε επόμενη ανάρτηση να μοιραστείς και μαζί μας μερικά από τα μικρά μυστικά σου...μιας και δεν υπάρχουν λεφτά για πέταμα και δυστυχώς ούτε χρόνος για σεμινάρια....
καλή συνέχεια στα ρόδια σου!είναι όλα τους σαν αληθινά!

Ariadne είπε...

Αχ τι τυχεροί όσοι συνάδερφοι σε γνώρισαν και σε άκουσαν!Πώς δεν το έμαθα να έρθω κι εγώ! AriadnefromGreece!

Εφη Αδαμιδου Πασοπούλου είπε...

Αχ να μπορούσα να ήμουν κι εγώ εκεί να ακουγα οτι έλεγες και να είσαι σίγουρη κάθε λέξη θα γινόταν ανεξίτηλη μέσα στο γέρικο μυαλό μου που ενώ ξεχνω που βάζω πορτοφόλι κλπ δεν ξεχνώ το παραμικρό και ασήμαντο επάνω σε αυτό που δουλεύω! Θαυμάζω τις γνώσεις σου τις ικανότητές σου και πάντα φεύγω από το φιλόξενο σπιτάκι σου με ενα χαμόγελο (άσχετα αν δεν σχολιάζω.... δεν έχω χρόνο καθόλου) θέλω να κάνω ανάρτηση και εδώ και δύο μήνες δεν τα καταφέρνω!!! Να είσαι καλά και ιδιαίτερα δημιουργική μας δινει χαρά να βλέπουμε δημιουργίες σου!!Φιλάκια πολλά και καλό απόγευμα