Τρίτη 4 Αυγούστου 2015

Ομορφιές υπάρχουν παντού! Ελάτε μαζί μου...


Είναι γεμάτη η χώρα μας από "γωνιές" πανέμορφες πιστέψτε με που δυστυχώς ο φακός ο δικός μου δεν μπορεί να αποδώσει αφού ως γνωστόν το ..έσκαγα πάντα στη Σχολή από το μάθημα φωτογραφίας!
Αποφασίσαμε με το Δημήτρη να κάνουμε μικρές απογευματινές βολτίτσες εκεί γύρω μας για να ανακαλύψουμε ότι δεν..ξέρουμε. Κάποιος γείτονας στο κτήμα που είναι ντόπιος μας μίλησε για μία περιοχή κοντά μας στην αντίθετη θέση ακριβώς από το άλλο δασάκι που σας είχα ξεναγήσει στη Γερακαρού και είχα λατρέψει. Ξεκινήσαμε λοιπόν να πάμε να το γνωρίσουμε, ανήκει στα Λαγκαδίκια δήμου Λαγκαδά και είναι μία ολόκληρη περιοχή που κάποτε δέσποζαν νερόμυλοι παλιοί . Τους είχαν φτιάξει οι παππούδες τους καθώς και όλο το δίκτυο που μετέφερε το νερό στα χωράφια τους. Εκεί άλεθαν το σιτάρι παλιά όπως μας είπαν μα δυστυχώς οι νερόμυλοι είναι πια απλά κομμάτια εδώ και εκεί αφού καταστράφηκαν από σεισμό και η περιοχή είναι τόσο βραχώδη που δύσκολα τη διαβαίνεις με αυτοκίνητο μέχρις επάνω.
Εμείς πήγαμε μέχρι εκεί που μπορούσαμε και μετά περπατήσαμε στα πετρωτά δρομάκια εγώ δυστυχώς πολύ δύσκολα όσο και αν με βοηθούσε ο Δημήτρης..
Θα αφήσω τις φωτογραφίες όσο και αν υστερούν να...μιλήσουν!
Ένα κοπάδι λευκά πουλιά πέρασαν επάνω από το αμάξι μας και προσγειώθηκαν στην απέναντι όχθη, νόμιζα ότι ήταν πελαργοί μα όπως μας είπαν τα λένε Χαμοτσακνάδες για τα πολύ λεπτά μαύρα πόδια τους.


Πέτρινα παλιά κανάλια από όπου περνούσε το νερό από τους μύλους, νερό υπάρχει παντού ολόγυρα. Ποτέ μου δεν ξανάδα τόσο μεγάλα πλατάνια!


Τα πρώτα ερείπια από τη βάση του μύλου όπως μας έδειξαν πιο επάνω υπάρχει και άλλος. Φανταστείτε τι όμορφο θα ήταν αν τον είχαν διατηρήσει;




Παραπόταμοι μικροί ολόγυρα , μικροί λόγω ζέστης , το χειμώνα αυτή η περιοχή γίνεται μέχρι απέναντι τα δένδρα ένα τεράστιο χειμαρρώδες ποτάμι.


Μπαίνουμε σε ένα δάσος από πλατάνια που μας συντρόφεψαν μέχρις εκεί που μπορούσαμε να περπατήσουμε.





Εδώ περάσαμε από ένα μικρό ρέμα και στρίψαμε αριστερά σε ένα δύσκολο δρόμο για το αμάξι μας μα ο καλός μου δεν ήθελε να περπατήσω, δεν θα μπορούσα άλλωστε δυστυχώς.


Στο βάθος το πρώτο κατά κάποιο τρόπο φράγμα που έφτιαξαν οι παππούδες για να τιθασεύουν το νερό να κυλήσει στους μύλους τους μπροστά. Ο Δημήτρης ανέβηκε πιο πάνω εγώ..έμεινα σε ένα μικρό τοιχάκι να ξεκουραστώ.


Διάσπαρτα χτιστά με πέτρες κανάλια εδώ και εκεί που οδηγούν το νερό όπου θέλουν.



Δεν κρατιέται ο Δημήτρης..να μη δει λουλούδι και να μη το μαζέψει για να μου το φέρει!


Όμως τελικά μου έφερε με καμάρι να γνωρίσω το..σαπουνολούλουδο!!!!!!!!


Και για του λόγου το αληθές μου το επιβεβαίωσε κάνοντας σαπουνάδα μόλις το έβρεξε!


Στο νερό υπήρχαν ψαράκια και..καραβίδες μικρές!


Σάστισα με αυτό το δένδρο που οι ρίζες του ήταν σχεδόν στον αέρα και το νερό και όμως ήταν ολοζώντανο!


Το νερό αναβλύζει από μικρές πηγές από παντού, ακόμη και από ..χαραμάδες!


Και εκεί που λέγαμε τι όμορφη είναι η ησυχία και η αγνότητα του μέρους..ξάφνου ακούμε ήχους που μας θύμισαν φανάρια στη πόλη! Από το βάθος ξεπρόβαλαν 2 νεαροί ( όσο φαινόντουσαν μέσα από τη στολή τους ) που έκαναν λέει μότο κρός και όσο και αν του έλεγα ότι θα..γκρεμοτσακιστούν από τα βράχια μου είπαν με συγκαταβατική φωνή:
-Κυρία μη φοβάστε το κάνουμε σχεδόν κάθε μέρα!!!!



Εγώ πάντως βολεύτηκα σε ένα τοιχάκι και δεν το κούνησα παρά μόνο για να μαζέψω κάποιες πέτρες που ήταν γεμάτη όλη η περιοχή, πέτρες κατάλληλες για ζωγραφική!


Δίπλα μου στο ποτάμι τη προσοχή μου τράβηξε μία υπέροχη λιμπελούλα με θαυμάσιο μπλε χρώμα στα φτερά της μοναδικό σε απόχρωση!


                           Αυτό το σκυλί μη δει νερό και..βουρ μέσα! Την σώσαμε όμως!


                                                              -Σώθηκαααααα!


                                        -Θέλω να πάω σπίτι μου!!!!!   
                              

Αποχαιρετήσαμε το τοπίο και φύγαμε με υπέροχες εικόνες μέσα μας.


Ελπίζω να μη σας κούρασα και να σας περπάτησα σε μέρη που πραγματικά η δροσιά του ήχου του νερού και η απόχρωση του πράσινου σε όλο του το μεγαλείο σε κάνει να λες ότι η ομορφιά υπάρχει παντού , ακόμη και σε μικρά φτωχικά μέρη που ούτε καν το φαντάζεστε.
Το βράδυ χαρήκαμε το μπλε φεγγάρι που..δεν ήταν μπλε όμως αλλά τεράστιο και με ένα σύννεφο ολόγυρα του. Δεν μας πείραξε ..εμείς του δώσαμε ότι χρώμα θέλαμε μέσα μας..είπαμε καληνύχτα και περάσαμε μέσα στο τροχόσπιτο έχοντας το φως του και τη μαγεία του στα παραθύρια μας.
Αχτιδένια φιλάκια!

15 σχόλια:

ΕΥΗ είπε...

Καλημέρα Αχτίδα μου , πραγματικά πολύ όμορφες εικόνες..και έχεις τόσο δίκιο η ομορφιά
βρίσκεται παντού γύρω μας αρκεί να θέλουμε να την δούμε...φιλία πολλά..

ΡΙΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΧΤΙΔΑ ΜΟΥ ΥΠΕΡΟΧΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΞΕΝΑΓΗΣΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΦΩΤΟ ΣΟΥ ΜΕ ΤΗ ΚΛΩΝΤΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΘΕΙΚΗ ΣΤΑ ΑΠΛΑ Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΘΕΤΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΣ ΚΑΛΑ ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ

Κική Κωνσταντίνου είπε...

αχτιδουλα μου υπεροχες φωτο!
ευχομαι να περνας παντα ομορφα
η Κλωντη ειναι φανταστικη
και εσυ πολυ γλυκια και ομορφη

φιλακια πολλα

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Πω πω γλυκιά μου Αχτίδα, τι ωραία μέρη μας δείχνεις με τις εκπληκτικές φωτογραφίες σου !!!!! Πραγματικά υπάρχουν τόσα μέρη και τόσες γωνιές γύρω μας που πρέπει να ανακαλύπτουμε συνεχώς και που μας αποδεικνύουν την ομορφιά της φύσης !!!! Έμαθα και το σαπουνόχορτο που δεν το ήξερα καθόλου !!!Άντε μπράβο να κάνετε τέτοιες βόλτες και να μας τις δείχνεις !!!! Έ και να μας δείξεις και τις πέτρες που θα ζωγραφίσεις !!!! Σου στέλνω μία αγκαλιά και πολλά φιλιά !!!

LitsArt είπε...

Καλημέρα!τι όμορφα τοπία είναι αυτά!
Απολαύστε τα !

syros2js είπε...

Συγνώμη... Δηλαδή αν δεν υστερούσαν οι φωτογραφίες σου, ΤΊ ΑΛΛΟ ΘΑ ΒΛΕΠΑΜΕ???!!!Προσωπικά, νομίζω πως άκουσα το νερό, εισέπνευσα τον καθαρό αέρα και ένιωσα σαν να ήμουν εκεί μαζί σας!!!
(Και τρέχαμε με την Κλωντούλα στα νερά!!! χαχα!)
Να περνάς όμορφα, Αχτιδούλα μου!!!
ΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά-πολλά! Καλό μήνα!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Ηρθαμε μαζί σου φιλη μου και απολαυσαμε την δροσια του πρασινου.. και τον υχο του γάργαρου νερού.. δεν ειναι μονο η θεα της θαλασσας που σου δινει αυτην την αισθηση .. ειναι και οι δροσια κατω απο το πράσινο στην υπεροχη ησυχια του ...και βεβαι δεν εμεινα μονο εκεί .. ματα παο καιρό που βρήα λιγο χρονο εκανα τον περιπατό μου στις αναρτησεις .. γαιτι το είπαμε δεν σε προλαβαινω φιλεναδα... να ήξερες μονο τι μου θυμησες με τα βραστα καβουρια..!!! τα θυμαμαι σαν τωρα να τα πουλανε στην παραλία και να είναι η καλύτερη λιχουδια μας... πω..πω...!! μακαρι να μπορούσα να πω και εγώ αυτό....Σαλονίκη σού ρχομαι..!!!!!!!!να περνατε ομορφα οτι και να κανετε Γιωργία μου.. να είστε καλά .. πολλα φιλακιαααααα..!!!

nikol είπε...

Αφέθηκα να περπατάω μαζί σας σε αυτά τα υπέροχα πράσινα μέρη και να χαρώ μαζί σας !!!
Να περνάτε έτσι όμορφα μαζί !!! Σας φιλώ και τους δυο !!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Φίλες μου σας ευχαριστώ, μακάρι να μπορούσα να σας έδειχνα ολες τις ομορφιές της χρας μας που τόσο αγαπώ!!

Ανώνυμος είπε...

Αχτίδα μου και μόνο που βλέπω τις φωτό δροσίζομαι με τέτοιες σκιές και τέτοια νερά!Πολύ χαίρομαι και την κλώντη που βουτάει παντού,εμένα η δική μου ούτε τα πόδια της να βρέξει!Με αυτό όμως που έμεινα είναι το σαπουνολούλουδο πραγματικά εντυπωσιάστηκα πολύ!!!
Φιλιά Μαρίνα

Ανώνυμος είπε...

Είναι τόσο τυχερός όποιος έχει ανοιχτά τα μάτια της καρδιάς και "βλέπει" τις ομορφιές που καθημερινά μας περιστοιχίζουν! Δεν χρειαζεται να βρεθείς σε μέρη μαγικά και εξωτικά...Αρκεί να βγάλεις τη χαρά που κρύβεις μέσα σου κοιτώντας απλά και ταπεινά πράγματα...Τυχερή λοιπόν κι εσύ αχτίδα μου που μπορείς να νιώσεις μοναδικά συναισθήματα με αυτόν τον τρόπο! Καλημέρα, Τέρη

Ανώνυμος είπε...

http://www.e-radio.gr/Orange-932-Athens-i282/live
ΕΧΕΙ ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΟΥ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ ( ΕΛΛΗΝΙΚΑ,ΟΧΙ ΛΑΙΚΑ).Α Ξ Ι Ζ Ε Ι.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

http://www.e-radio.gr/Orange-932-Athens-i282/live, φίλε μου το άνοιξα, όμορφα τραγούδια που μου αρέσουν μα δεν ξέρω πως να σε ακούω από το τραντζιστοράκι μου στο κτήμα!!!

BUTTERFLY είπε...

Τι υπεροχες εικονες! Και τι ομορφες αναμνησεις των παιδικων μου χρονων μου εφερες με το σαπουνολουλουδο....που επλενα τα φορεματα απο τις κουκλες μου!!!
Καλο υπολοιπο καλοκαιριου!

akrat είπε...

καλημέρα

ΥΠΕΡΟΧΑ

να είστε όπως πάντα ΕΤΣΙ