Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

Κουράγιο φίλοι μου..έρχεται το ΦΠΑ!



            Καλημέρα...καλημέραααα!
Μη γκρινιάξω πάλι για τη μέρα που ξεκινάει με αυξήσεις τι μας φταίει η Δευτέρα, μας φταίει όλο το κακό συναπάντημα που μέχρι τώρα πέρασε από τη Βουλή φροντίζοντας για το.. καλό μας βρε παιδιά...για το καλό μας!( αυτό είναι που μου σπάει τα νεύρα).
Ξέρετε ότι όλοι οι υπάλληλοι σε μαγαζιά και σούπερ μάρκετ κατόπιν "παράκλησης" των αφεντικών έπρεπε να είναι στη δουλειά τους στις 5 (!!!) για να αλλάξουν το ΦΠΑ; 
Η καλή μου γειτόνισσα Σοφία από τον επάνω όροφο που την φώναξα χθες βράδυ να της δώσω ροδάκινα που έφερα από Έδεσσα μου είπε ότι δούλευε μέχρι εκείνη την ώρα στο σούπερ μάρκετ που ήταν ανοιχτό ( Κυριακή) και αύριο στις 5 έπρεπε να πάει για να συνεχίσουν τις αλλαγές. 
Είπε κανείς τη λέξη "υπερωρίες";..θα σας βάλω πιπέρι στο στόμα, απαγορευμένη λέξη!
Ηρεμία...ηρεμία Αχτίδα μου..σπάσε χαμόγελο και πες στο καθρέπτη τη μαγική φράση:"όλα θα πάνε καλά", χαμόγελο  και ψάξε στο κουτί της Πανδόρας εκεί στο πάτο , ψάξε βρε παιδάκι μου καλά..κάπου υπάρχει η ελπίδα!


Χθες πήγαμε βολτίτσα στην Έδεσσα όμως δεν το χαρήκαμε πολύ γιατί η ζέστη ήταν τόσο μεγάλη που αν το πιστεύετε γυρίσαμε άρον άρον το μεσημέρι  σε κατάσταση σοκ από τον ήλιο. Θα γελάσετε αν σας πω ότι σταματήσαμε σε μία βρύση να βάλουμε κάτω από το νερό τη Κλώντη και τα κεφάλια μας για να συνέλθουμε. Γυρίσαμε σπίτι, φίλησα το ..πάτωμα, μπήκα στο ντουζ , βγήκα δροσισμένη και άραξα στο καναπέ απέναντι από τον ανεμιστήρα όσο ο Δημήτρης άρχισε πάλι να φτιάχνει.. μαρμελάδες!
 Τι να κάνω με αυτό το παιδί, αν δεν σκάβει, σκαλίζει, φυτεύει θα ..μαγειρεύει, θα φτιάχνει σάλτσες, μαρμελάδες και ότι βρεθεί μπροστά του στη κουζίνα! 
Καλή εβδομάδα να έχουμε με  καύσωνα όμως, σήμερα τσεκ απ σε γιατρούς πάλι και αύριο στο κτήμα. 
Θα μου πείτε εκεί δεν έχει ζέστη;..Έχει..όμως φίλοι μου υπάρχει ένα αεράκι που περνάει μέσα θαρρείς από το κτήμα μας σαν ρεύμα και μας δροσίζει.Υπάρχει ο καθαρός αέρας, η..βρύση με το λάστιχο δίπλα μου,το μάτι που πλανιέται στο πράσινο και τα βράδια χρειάζεσαι μία ελαφριά βέβαια κουβερτούλα!!!!! 
Αχτιδένια φιλάκια χωρίς..ΦΠΑ αυξημένο παρά μόνο στην αγάπη μου για σας τις φίλες μου!

11 σχόλια:

Unknown είπε...

καλημερα Αχτιδα μου και καλη εβδομαδα ...
φιλάκια πολλα ...και θετικές σκέψεις όσο μπορούμε

Κική Κωνσταντίνου είπε...

γλυκια μου αχτιδουλα να σκεφτομαστε θετικα, ειναι το μονο που μπορουμε να κανουμε.
καλημερα και καλη εβδομαδα να εχουμε.
με υγεια και χαρα.
φιλακια πολλα πολλα

Beauty Follower είπε...

Καλημέρα!
Δεν ξερω γιατι.. αλλα μολις ειδα το τίτλο του ποστ σου με επιασαν τα γέλια!!!
Μηπως δεν θα επρεπε?

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Καλημέρα Αχτίδα, καλή εβδομάδα και δεν υπάρχει άλλο τίποτα να κάνουμε από το να σκεφτόμαστε ότι όλα θα πάνε καλά !!!! Να περάσεις καλά στο κτήμα με τους καλούς σου γείτονες και καλή επιτυχία στο σύζυγο για τα γλυκά και τις μαρμελάδες του !!!! Φιλάκια πολλα !!!!!!

Maria είπε...

Καλημέρα,καλή και ευλογημένη εβδομάδα!!!
Κυρία Γεωργία,τι να πει κανείς είναι κρίμα και άδικο που επέλεξαν μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού να φέρουν όλη αυτή την ανακατωσούρα και όχι μόνο......Ένα πάντως μας έμεινε έχει ο Θεός.....Φιλάκια!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα γλυκια μου!
...irida...

Kitchen Stories είπε...

Γεια σου Αχτίδα μου!

...να ήταν μόνο ο ΦΠΑ καλά θα ήταν!

Ζ.

Elliniko Xreos sti Gastronomia είπε...

Πόσο δίκιο έχεις! Αυτό δεν είναι ΦΠΑ είναι sudoku και μάλιστα δύσκολο!

Unknown είπε...

Καλημερα μανουλα μου!!!ολα καλα θα πανε.φιλια σε ολους.το κλωντακι κουκλι!!

Μαρία Έλενα είπε...

Όμορφα να περνάτε.
Φιλα΄κια ...

Thalia Tzellou είπε...

Αχτίδα μου προσπαθούμε να σκεφτόμαστε θετικά και ευχόμαστε κάποια στιγμή να βελτιωθεί η κατάσταση στην φτωχή μας την Ελλάδα. Οι ζέστες μας έπιασαν και εδώ στο Δίστομο αλλά ευτυχώς το βράδυ είναι καλά. Φιλάκια πολλά και να περνάτε όμορφα!!