Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Λίγο πριν πω..Καληνύχτα!


Στο σπίτι αυτές τις μέρες, χωμένη στο εργαστήρι μου αφού έστειλα στο κτήμα τον άνδρα μου για...διήμερο! Είναι ο μόνος τρόπος για να δουλέψω χωρίς περισπασμούς και εκείνο το παραπονιάρικο: - Έλα να κάτσεις κοντά μου να τα πούμε!
Παρόλο αυτά εγώ έκανα και το κεκάκι μου, και τη πάστα Φλόρα μου, μαγείρεψα και κολοκυθάκια γεμιστά , έκανα και τα γιουβαρλάκια μου για τον εγγονό μου, έπλυνα κουβέρτες ( το πλυντήριο δηλαδή..μη τρελαθούμε!)!
Όμως τελείωσα τις δύο εικόνες όπως ακριβώς μου τις ζήτησαν και ένα πίνακα που θα σας τον δείξω αύριο αν στεγνώσει.


Χαμός στο εργαστήρι μου όπως βλέπετε...και έχω και συνέχεια αφού το απόγευμα είχα μάθημα με τη μικρούλα μου Κυριακή που ζωγράφισε ένα...κοριτσάκι. Να σημειώσετε ότι είναι μόλις Α Δημοτικού η μικρή!


Αύριο έχω την Μάγδα μου , λίγο μεγαλύτερη Γ Δημοτικο που είναι ένα μικρό ταλεντάκι και έτσι αποφάσισα να της δείξω σπάτουλα ,ανάγλυφη δουλειά κάτι που δεν θα τολμούσα να φανταστώ ότι θα μπορούσε να μάθει.
Αύριο όμως λέω να το διασκεδάσω το πρωινό μου, τόσες μέρες κλεισμένη σπίτι θα πάω στη κόρη μου βολτίτσα το πρωί και ένα δωράκι στον εαυτό μου ..χρώματα και υλικά! Το πείσμα μου μεγάλο όπως λένε και οι γιατροί μα όπως βλέπετε έχει αποτελέσματα έστω και μέτρια. 
Λίγο πριν πάω γα ύπνο λοιπόν σας σκέφτηκα, ήθελα λίγη κουβεντούλα και..άνοιξα το μπλοκόσπιτο μου! Καληνύχτα λοιπόν και Αχτιδένια φιλάκια!

17 σχόλια:

ANNA FLO είπε...

Το πείσμα σου μεγάλο!!! Το κρατώ αυτό, είναι διδαχή ζωής! Όμορφες οι εικόνες....και το έργο της μικρής σου αντάξιο της δασκάλας της!!
Να σαι καλά Αχτίδα μου
Όνειρα γλυκά

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Μεγάλη υπόθεση το πείσμα για όλους μας Αχτίδα !!! Να είσαι πάντα καλά και να μαθαίνεις και τους νεώτερους τόσο ωραία πράγματα !!! Σε φιλώ !!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα Αχτιδούλα μου, εγώ έτσι σε λέω, σε διαβάζω χρόνια. πέρασα τη μοναξιά μου μαζί σου όταν πέθανε ο άνδρας μου,ζω σε νησί.Σε άνοιγα το πρωί και ήταν λες και είχα μία φίλη δίπλα μου. Σ' ευχαριστώ για όσο πείσμα και κουράγιο μου έδωσες.
Μαλβίνα

BUTTERFLY είπε...

Μετρια αποτελεσματα; Αστειευεσαι;;; Ειναι τελεια! Ολα! Αχτιδα μου, αν ειχα τη μιση σου αποφασιστικοτητα θα εκανα παπαδες!
Καλα Α δημοτικου κοριτσακι το εκανε αυτο;;; Απιστευτο!!! Συγχαρητηρια στη δασκαλα και στο ταλεντο!

ασωτος γιος είπε...

φιλια και καλημερα
αγαπαω τις εικονες

Mousikoulis είπε...

Καλημέρα!!! Καλά το ταλέντο σου είναι μεγάλο, το πιο υπέροχο είναι η μετάδοση του!! Μπράβο στα κοριτσάκια! (Ζηλεύω θέλω κολοκυθάκια γεμιστά είναι απο τα αγαπημένα μου!)
Φιλιά!!

AgapameAnDolmas είπε...

καλημερα!!! μπραβο στις μικρες!!! λες να σου ερθω να με μαθεις και μενα αλλα να εχεις υπομονη γτ δεν μπορω ουτε μια ευθεια γραμμη με χαρακα να τραβηξω!!!!! γεια στα χεριας σας!!! καλο σαββατοκυριακο αχτιδουλα και χροναι πολλα για την κυριακη!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ANNA Flo, γλυκό μου κορίτσι σ' ευχαριστώ .

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

Ο κόσμος της Ράνιας, η αγάπη μου για τα παιδιά είναι εκείνο νομίζω που με κάνει να μεταδίδω αυτό που θέλω σ' αυτά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαλβίνα μου σ' ευχαριστώ και με συγκινείς όπως πάντα όταν μου γράφουν κάτι τέτοιο.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ BUTTERFLY, όταν μου το έφεραν ντράπηκα να πω ότι είναι μικρό, είναι ένα ολόγλυκο πλασματάκι, το αγάπησα και νομίζω ότι του έμαθα κάτι.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ασωτος γιος καλημέρα φίλε μου και σ' ευχαριστώ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Mousikoulis, ο άνδρας μου δεν αγαπάει τα κολοκυθάκια όμως τα φτιάχνω για το γαμπρό μου που τα λατρεύει και του πηγαίνω..τάπερ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ AgapameAnDolmas, ντολμαδάκι μου αν ήμασταν κοντά θα σου αναιρούσα κάθε δισταγμό και θα σου έδειχνα ότι η τέχνη έχει πολλές όψεις.Άλλωστε και η δική σου είναι..Τέχνη!

Μαρία Έλενα είπε...

Όμορφα όλα
Φιλάκια ...

syros2js είπε...

Περιμένεις να σχολιάσω τις δικές σου δημιουργίες ή της μικρής μαθήτριάς σου?
ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να το κάνω αυτό!
Έχω μείνει άφωνη!!!
Φιλιά πολλά και στις 2 σας!!!
ΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ, Αχτιδούλα μου!

alekacraftaholic είπε...

Σε θαυμάζω ακόμη μια φορά που δεν το βάζεις κάτω και που προλαβαίνεις κι όλα τ'άλλα.Νιώθω πολύ τυχερή που σε γνώρισα κι από κοντά.Σε φιλώ!