Παρασκευή 3 Απριλίου 2015

Πασχαλινά φετινά αυγά και..κουβεντούλα στο καναπέ μου!


Τα πρώτα μου φετινά Πασχαλινά αυγά πήραν έμπνευση και χρώμα από το μπουκέτο με άγριες ανεμώνες που μου έφερε ο άνδρας μου χθες βράδυ με "συνοδεία" τη γλυκιά του φράση : 
-" Μου έλειψες στο κτήμα". 
Σας εγκατέλειψα για λίγο  μα θαρρείς ο χρόνος δεν μου φθάνει..ή μάλλον εγώ έχω γίνει αργή και δεν τα προλαβαίνω....Όμως σήμερα ποιος με συγκρατεί πλέον αφού η ψυχή μου είναι γεμάτη αγάπη και ευγνωμοσύνη για φίλες που μου γέμισαν αυτές τις μέρες με τη παρουσία τους και τα δωράκια τους!
Εδώ μάλλον θα πω το..κλασσικό της διαφήμισης: "Με κακομαθαίνετε φίλες μου !!! "μα η..εγωιστική ανθρώπινη πλευρά μου θα χαμογελάσει και θα πει με ευαρέσκεια.."μου αρέσει αυτό!!!!".
Θα αρχίσω από την επίσκεψη τη Αριάνδης που ήρθε να πάρει τη λαμπάδα που κέρδισε στη κλήρωση που έκανα. Μία ολόγλυκια ευγενική κοπέλα που γέμισε το σπίτι μου με την προσωπικότητα και το καλό της λόγο και τα δωράκια της που στη φωτογραφία είναι...λειψά γιατί απλά...φαγώθηκαν!



Αγαπητή μου τα κουλουράκια της μαμάς σου ήταν τόσο νόστιμα που τα έφαγε όλα ο άνδρας μου που..δεν αγαπάει τα κουλουράκια!!!!!!! Απίστευτο μα τα μασουλούσε όλη μέρα με το καφέ του .



Η Μαρία Έλενα με συγκίνησε με τη καρτούλα και το σταυρό από κανελόξυλα που βρήκε κι όλας θέση στο εργαστήρι μου στο τοίχο. Που να μου φθάσει φίλοι μου εμένα ένα δωμάτιο για εργαστήρι; Δεν έχω αφήσει εκατοστό αστόλιστο και μόνο τα γούρια που μου στέλνετε κάθε χρόνο αναγκάστηκα να τα βάλω σε ένα από τα αγαπημένα μου κουτιά και θα τα βγάζω κάθε χρόνο να στολίζω το δένδρο μου μ' αυτά να τα χαίρομαι και να σας σκέπτομαι.



Ένα ακόμα δωράκι...μία υπέροχη κάρτα από τη Ράνια που με συγκίνησε γιατί αγαπώ το κέντημα και αναγνωρίζω την αξία του κόπου της που έκανε για μένα. Ευχαριστώ καλή μου  και ελπίζω να πάρεις εγκαίρως την...απάντηση μου!
Όμως δεν σταματάω εδώ...Σήμερα πρωί πήγα στο ταχυδρομείο για να στείλω και να..πάρω με ένα προειδοποιητικό χαρτί.
Φίλη Νικολίτσα..τι να πω!!!!Ο άνδρας μου χάρηκε τη ..ποδιά που του έστειλες και δεν μπόρεσε να αγοράσει στο μπαζάρ γιατί είχαν πουληθεί.



Μαζί μία και για μένα, αυγά υπέροχα διακοσμημένα σε φωλίτσα και κουλουράκια που εγώ τα έχω αδυναμία και τα ..μασουλάω αυτή τη στιγμή που πληκτρολογώ!!!! Η καρτούλα σου γεμάτη αγάπη και σου δηλώνω ότι έγινε ..αποκαθήλωση των παλαιών ποδιών στη θέση τους στη κουζίνα και κρεμάστηκαν οι δικές σου!
Αγαπημένες μου φίλες ευχαριστώ για όλα, για τα σχόλια, την αγάπη, τη σκέψη σας σε μένα, τα μέιλ και τα τηλεφωνήματα. Συγχωρείστε μου που δεν μπορώ πλέον να ανταποκριθώ όπως θέλω..είστε πολλές ..πάρα πολλές...κι εγώ πλέον έχω αρχίσει να...κατεβαίνω σκαλιά...Όμως είμαι πολεμίστρια..όχι βέβαια σαν την γνωστή των σήριαλ όμως τα βγάζω πέρα ακόμη γιατί χαμογελώ και τα ψέλνω στον εαυτό μου όταν κάτι με πάει πίσω! Μη ξεχνάτε να χαμογελάτε φίλοι μου..το λέω γιατί σήμερα στο ταχυδρομείο με εξυπηρέτησε μία υπάλληλος με ένα πλατύ χαμόγελο και κόπιασε για μένα που είχα ξεχάσει τα γυαλιά μου και δεν μπορούσα να γράψω ο έγγραφο δέματος. Αντίθετα κάπου στη διαδρομή της επιστροφής έπεσα επάνω σε μία κυρία κατά λάθος λόγω της αστάθειας στο βήμα μου.Της χαμογέλασα και ήμουν έτοιμη να της πω συγνώμη..εκείνη με κοίταξε άγρια και μου είπε: "-τι μου χαμογελάς; με ξέρεις και από χθες..κοίτα μπροστά σου..."
Της είπα "καλημέρα" στη πλάτη που μου γύρισε...και σκέφτηκα ότι υπάρχουν  άνθρωποι και..ανθρωπάκια στη ζωή..σήμερα πρωί συνάντησα και από τα δύο είδη....
Ας τελειώσω με τα χρώματα της ανεμώνης...και ας κρατήσω από τη δική σας αγάπη την ομορφιά.



Τα αυγά μου φέτος ζωγραφιστά και με πηλό θα βρίσκονται στο bistro  της κόρης μου Marche Bistro .
Αχτιδένια φιλάκια.

20 σχόλια:

OLINA M είπε...

Τόσο όμορφα! Υπέροχα, ανοιξιάτικα χρώματα που από κοντά θα είναι ακόμη πιο κουκλίστικα!
Με ξεσηκώνεις!!! Θα με κάνεις να κατεβάσω τα πασχαλινά από τη σοφίτα, και ας είπα ότι φέτος δεν έχω κουράγιο να στολίσω!

Ανώνυμος είπε...

@ Κυρία Αχτίδα υπέροχα τα αυγά σας. θα έχετε φέτος στης κόρης σας το μαγαζί να πάω να αγοράσω;Σίγουρα θα κάνετε και από εκείνα με το κεραμικό επάνω τους που πήρα πέρσι;
Μαρίκα Ρ.

syros2js είπε...

Τί όμορφα δωράκια!!!
Φτιαγμένα με αγάπη από υπέροχους ανθρώπους για υπέροχους ανθρώπους!!
Πάντα τέτοιους να έχεις στη ζωή σου, Αχτιδούλα μου!!
Και να σκέφτεσαι μόνο τη συμπεριφορά της υπαλλήλου στο ταχυδρομείο... Αυτοί είναι άνθρωποι... Η άλλη, όπως έγραψες κι εσύ, ανθρωπάκι ήταν...
Ακούς εκεί το στραβόξυλο... Συγχύστηκα...
Καλό Σαββατοκύριακο, Αχτιδούλα μου!
ΣΜΟΥΤΣ πολλά!
Α, τα αβγά... ΤΕΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ!!!

Ποδηλάτισσα είπε...

Τι υπέροχα δώρα.... να τα χαρείς καλή μου φίλη!!!! Καλοφόρετη και η ποδιά του Δημήτρη σου.... τώρα θα φτιάχνει με μεγαλύτερη διάθεση πίτες!!!!χα!χα!χα! Όσο θυμάμαι και την απογοήτευσή του στην Βέροια... σαν μικρό παιδί που δεν πρόλαβε να πάρει παιχνίδι!!!! Όσο για τους ανθρώπους και τα αθρωπάκια.... τι να πει κανείς ευτυχώς υπάρχουν ακόμα πολλοί άνθρωποι.... τα ανθρωπάκια τα προσπερνάμε και πάμε παρακάτω!!!!! Πολλά πολλά φιλιά αγαπημένη μου σε σένα και τον Δημητράκι σου!!!!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Να χαρείς τα όμορφα δώρα σου Αχτίδα και να είσαι καλά και του χρόνου να προσφέρεις αγάπη όπως μόνον εσύ ξέρεις !!! Φαντάζομαι τη χαρά του άντρα σου με τις ποδιές !!!!Και τι να πω για τα ανθρωπάκια, ας είναι άξια της τύχης τους !! Πολλά φιλιά !!!!

Ariadne είπε...

Κι εγώ την απόλαυσα την επίσκεψη Γεωργία μου και σ'ευχαριστώ πολύ για τη λαμπάδα και το δώρο σου!Αλλά και για την καλή σου παρέα και τα καλά σου λόγια! Η νύφη μου σ'ευχαριστεί πολύ για τη λαμπάδα της και η μαμά μου πολύ χάρηκε που εκτιμήσατε τα κουλουράκια της!Είναι μια από τις πολλές σπεσιαλιτέ της!Φιλάκια πολλά και καλή Ανάσταση και καλή δύναμη!AriadnefromGreece!

Rena είπε...

Υπέροχα και τα φετινά σου αυγά θαύμασα τις χρωματικές σου πινελιές!!!!
Πίνω τον καφέ μου τώρα διαβάζοντας σε σαν να καθόμαστε δίπλα δίπλα!!!!!
φιλάκια πολλά!!!!!!

Magia da Inês είπε...

⋰˚هჱܓ
FELIZ PÁSCOA!!!
┏╮/╱
╰ჱ ╮
╱/╰┛

ασωτος γιος είπε...

ομορφιες σπιτενιες
αυτο το κεντημα καλο πασχα με συγκινησε πιο πολυ απ ολα

Unknown είπε...

@αχτιδα ,αχ μανούλα μου τι όμορφα που ειναι ολα!!!καλα υπαρχουν ανθρωποι κ ανθρωπάκια!!μην σκας.θα τα πουμε απο κοντα μανουλα!!!σ'αγαπω κ μου λειπεις ολοι σας μου λειπετε..

Ariadni St. είπε...

Τι ομορφες δημιουργιες ειναι αυτες;;; Καλό ξημέρωμα :)

Marie-Anne είπε...

Πολύ όμορφα όλα τα δωράκια σου, Αχτίδα μου, να τα χαρείς και να περάσεις ένα υπέροχο Πάσχα με την οικογένειά σου!

Katerina V *Pause blog* είπε...

Καλό μήνα Γεωργία μου!!
Τι όμορφα πράγματα και συναισθήματα.. Αυτά είναι να κρατάς (όπως και κάνεις βέβαια) παρά τα ανθρωπάκια.. Δυστυχώς στα 30 μου κι έχω συναντήσει μπόλικα τέτοια αλλά δεν χάνω την ελπίδα και την πίστη μου στους Ανθρώπους.
Εύχομαι καλό Πάσχα με υγεία και αγάπη!! Σε φιλώ με αγάπη

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.ΑΠΟ ΧΘΕΣΕΧΩ ΤΟΝ ΕΓΓΟΝΟ ΜΟΥ, ΣΥΓΧΡΟΝΩς ΦΤΙΑΧΝΩ ΤΑ ΑΥΓΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΠΑΡΑΓΓΕΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΣΑΣ ΔΕΙΞΩ ΒΕΒΑΙΑ.ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ.

Sofia είπε...

Τι όμορφη ανάρτηση!!Τα αυγά είναι υπέροχα!!! Το ίδιο και όλα τα δωράκια!! Εύχομαι καλή συνέχεια, με υγεία,χαρά και πολλά χαμόγελα και το δεύτερο είδος ανθρώπων απλά το αφήνουμε έξω από τη ζωή μας!! Καλό Πάσχα καλή μου αχτίδα!! Πολλά φιλούθκια ¨)

Μαρία Έλενα είπε...

Όμορφη ανάρτηση.
Χαίρομαι που σου άρεσαν αυτά που σου έστειλα.
Φιλάκια ...

κυκλάμινο είπε...

Να χαρείτε τα δωράκια σας!!!!! Υπέροχα τα αυγά Αχτίδα μου!!! Καλή μεγάλη εβδομάδα!!! Φιλιά

Penelope είπε...

Από τα πιο όμορφα αυγά που έχω δει φέτος Αχτίδα μου.
Χρυσοχέρα όπως πάντα!

Σας εύχομαι ολόψυχα Υγεία και Δύναμη και με το καλό και στην φετινή Ανάσταση του Χριστού.

Thalia Tzellou είπε...

Πανέμορφα όλα τα δώρα, φτιαγμένα με πολύ αγάπη, σας αξίζουν Αχτίδα μου γιατί είστε υπέροχος άνθρωπος!! Απίστευτα όμορφα τα Πασχαλινά σας αυγουλάκια!! Στέλνουμε σε όλους σας την αγάπη μας!!

xeniaRte είπε...

Υπέροχα τα ζωγραφισμένα αυγουλάκια σου αλλά και η φωτογράφηση με τις ανεμώνες που αγαπώ πολύ!Καλήν Ανάσταση φίλη μου με δύναμη και θετική σκέψη που τόσο καλά ξέρεις εσύ!!!!