Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Καλό μήνα με χαμόγελα μα και..γκρίνια...


Καλό μήνα να έχουμε φίλοι μου και πάντα θυμάμαι αυτή τη μέρα γιατί ...ήμουν το μόνιμο θύμα τις Πρωταπριλιές λόγω της αφάνταστης ευκολοπιστίας μου σε ότι μου λένε πάντα. Μου αλλάζανε τα φώτα στο σχολείο..αργότερα οι συμφοιτητές μου, ο άνδρας μου άπειρες φορές και τα παιδιά μου...άστα να πάνε.Τώρα μάλλον σέβονται πλέον την ηλικία μου και την..γλυτώνω.
Έχω μετρήσει το ...καλώδιο του τηλεφώνου από τη συσκευή μέχρι τη..πρίζα, έχω τρέξει στα διπλανά μαγαζιά να ζητήσω το..πορτοφόλι του άνδρα μου που το ξέχασε εκεί,έχω πάει σε τράπεζες γιατί ..δήθεν με κάλεσε ο διευθυντής να πάω, έχω ανέβει τρεχάτη τις σκάλες επειδή ξέχασαν το φαγητό στη φωτιά και μας κάλεσε η Πυροσβεστική...
Σήμερα λοιπόν είμαι ...στη τσίτα μήπως μου την ξανακάνουν κάποιος από όλους.
Σκέπτομαι μάλιστα με πόση προθυμία δέχθηκε ο άνδρας μου να κάνω..φακές για το μεσημέρι και μου τις έβαλε μάλιστα στο νερό να..μουλιάσουν σχεδόν μισό σακούλι!!!!!!!!
Σήμερα σπίτι να φτιάξω τα όσα ..πρέπει να φτιάξω..Άρχισαν οι παραγγελίες για τα αυγά του Πάσχα και φτιάχνω τα πήλινα λουλουδάκια μου, προετοιμάζω τα στολίδια για τις λαμπάδες που μου ζήτησαν και δύο μικρά πινακάκια για κάποια πελάτισσα.
Αύριο έχω τις μικρές μου μαθήτριες για μάθημα μαζί όλες σε πηλό οπότε θα γίνει χαμός από τιτιβίσματα παιδικά και πειράγματα..Φανταστείτε να ήταν σήμερα το μάθημα τι θα πάθαινα!
Με χαρά σας λέω ότι αύριο θα δώσω ακόμα ένα σκυλάκι θηλυκό σε κάποια που το ζήτησε και είμαι ευτυχισμένη γι' αυτό. Ένα ακόμη θα βρει στοργή και μόνιμο φαγητό!!!!
Φίλοι μου θα κάνω και λίγη γκρίνια πρωινή ( πριν σας αφήσω για δουλειά ) για τις αμέτρητες λακκούβες στους δρόμους που συναντώ , για τους εργάτες του δήμου που τους είδαμε να βάζουν πίσσα σε κάποιες ενώ μέσα τους υπήρχε..νερό βρόχινο και όπως καταλαβαίνετε ήταν λάθος και κάτι που δεν θα κρατήσει ούτε μέρα.
Να διαμαρτυρηθώ για κάποιους στο χωριό του Αγ.Βασιλείου που τους είδα να κυνηγούν με κλωτσιές σκύλο που στεκόταν μπροστά στο μαγαζί τους ίσως για μία μπουκιά φαγητό.
Το κυριότερο  να κάνω τα παράπονα μου για τη λίμνη που είναι εδώ και καιρό στα τελευταία της γιατί..γιατί κάποιος Νομάρχης "έφαγε" τα χρήματα που του δόθηκαν για τη μελέτη που έγινε για τη σωτηρία της λίμνης.


Έχει νεκρωθεί..οι βάρκες των ανθρώπων που τότε ζούσαν από τα ψάρια έγιναν παλιόξυλα και οι πελαργοί φέτος είναι λιγότεροι γιατί ίσως δεν βρίσκουν ούτε ίχνος ψαριού και βατράχων μέσα .
Φανταστείτε τι όμορφο μέρος θα ήταν για βόλτες και ζωή αν αυτή η λίμνη που είναι τόσο κοντά στη Θεσσαλονίκη είχε βοηθηθεί με όσα οι επιστήμονες περιβαλλοντολόγοι που ήρθαν και έκανα μελέτη και έδωσαν οδηγίες τις έβλεπαν σε πράξη..Κρίμα και πάλι κρίμα...
Κάθε φορά που κατεβαίνουμε  από το Χορτιάτη για το κτήμα και βλέπουμε την άσχημη εικόνα της σπαράζει η καρδιά μας και γεμίζουμε οργή για τους.."άρχοντες" που όταν έβαζαν το χέρι τους στο Ευαγγέλιο και ορκιζόντουσαν μάλλον πίσω το άλλο έκανε το σταύρωμα της ψευτιάς.
Φίλοι μου καλό μήνα..με αγάπη και πάντα ευχές για σας.
Αχτιδένια φιλάκια.

19 σχόλια:

AgapameAnDolmas είπε...

καλημεραααα παραπονιαρα μου αχτιδα!!! :) καλο μηνα!!! εχεις καλη καρδια γιαυτο σε πειραζουν απο αγαπη οχι κακια φυσικα!!!

syros2js είπε...

Αχτιδούλα, αυτό δεν ήταν παράπονο...
Είναι μια πραγματικότητα σε όλη την επικράτεια, απ' ό,τι φαντάζομαι...
Πολύ χάρηκα για το σκυλάκι!!!
Καλό μήνα, γλυκιά μου!
ΣΣΣΣΣΣΣΣΜΟΥΤΣ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ AgapameAnDolmas, είδα τα τσουρέκια σου σήμερα και..αναστέναξα! Γκρινιάζω για πράγματα που έπρεπε να μην υπάρχουν.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ syros2js, κι εγώ χάρηκα, ξέρεις σε όποια φιλοζωική έστειλα μήνυμα καμία δεν μου απάντησε φίλη μου, καμία, το έχω παράπονο!

Ανώνυμος είπε...

@ Αχτιδούλα μου έχεις απόλυτο δίκιο, προημερών τρυπήσμε τα λάστιχα του αυτοκινήτου με μία τρύπα.Έχεις φιλιά από το Γιώργο μου,να ζηλέψω;

ikaxela είπε...

Καλησπέρα και καλό μήνα Αχτιδάκι! Φιλιά πολλά!

Ανώνυμος είπε...

Ποια ειναι αυτη η λιμνη αχτιδα? δυστυχως ουτε οι πολιτες σεβονται τιποτα αλλα ουτε και οι πολιτικοι. υπο αυτη την εννοια αυτες οι 2 ομαδες ειναι τελεια συνταιριασμενες... να σε ρωτησω αχτιδα και κατι αλλο. ειχες πει παλιοτερα οτι σας αφησαν κουταβια στο κτημα. τι εγινε με αυτα? ελπιζω ολα τα ζωακια να βρουν στεγη.

Ανώνυμος είπε...

επισης ξεχασα να πω οτι διαβασα για μια εθελοντικη δραση κτηνιατρων για τα αδεσποτα. η σελιδα ειναι αυτη www.edke.gr

μπορει εσυ η καποιος αλλος να θελησει να παρει πληροφοριες.

morphoplasies είπε...

Αχτιδούλα μου γλυκιά Καλο ,ευωδιαστό ,χαρούμενο και γεμάτο υγεία μηνα!!!
Γέλασα με τα παθήματα σου γιατί φαντάστηκα τις σκηνές και το γέλιο που θα έπεφτε μετά!!!
Αυτα που ονομάζεις παράπονα ειναι πραγματικότητες και μακάρι οι υπεύθυνοι να έκαναν σωστά την δουλειά τους που ειναι και υποχρέωση τους,τότε θα ήταν τόσο όμορφα ολα!!!
φιλάκια!!

Thalia Tzellou είπε...

Αχτίδα μου γλυκειά ευχόμαστε καλό μήνα σε όλους σας!!! Η πρωταπριλιά τα έχει τα πειράγματά της και συνήθως βρίσκουμε εύκολο θύμα αυτούς που αγαπούμε περισσότερο. Για όσα γράφετε για τις λακούβες και τη λίμνη έχετε απόλυτο δίκιο. Ειδικά για την λίμνη είναι πραγματικά πολύ κρίμα. Χάρηκα πολύ για το σκυλάκι. Μακάρι να βρεθούν σπίτια και για τα άλλα πολύ σύντομα. Σας στέλνουμε πολλά φιλιά!!!

Ποδηλάτισσα είπε...

Φιλενάδα μου γλυκιά καλό και ευωδιαστό μήνα σου εύχομαι!!!! Ελπίζω φέτος να μην την πάτησες.... αν και αυτό έχει την πλάκα του!!! Όσο για την γκρίνια.... μα είναι να μην γκρινιάζεις??? Πολλά πολλά φιλάκια καλή μου!!!!!!

Rena είπε...

Καλό μήνα Αχτίδα μου!!!!
Γέλασα με τα Πρωταπριλιάτικα που σου έχουν κάνει χαχα μετά τι τους έκανες εσύ όμως δεν μας είπες;;;;
Να'σαι καλά φιλάκια πολλά!!!!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Καλό μήνα Αχτίδα !!!!
Φιλάκια (αληθινά χαχα )!!!

...irida... είπε...

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!!!
ΜΕ ΥΓΕΙΑ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Αχτιδούλα μου πιστεύω ότι ούτε καν το κάναν το σταύρωμα από πίσω όταν ορκίζονταν όλοι αυτοί οι αρμόδιοι, μάλλον ορκίζονται σε άλλα πράγματα και σε άλλους θεούς.
Καλό μήνα πολλά φιλιά Μαρίνα

Rena Christodoulou είπε...

Καλό μήνα Αχτίδα μου, με τα στραβά κι ανάποδα της χώρας μας!
Βλέπεις φως στο τούνελ;
Φιλάκια πολλά!!!!!

Ariadne είπε...

Αργά έκατσα να διαβάσω τα μπλογκ μου!Χάρηκα τόσο που σε επισκέφθηκα σήμερα!Είσαι ένας τόσο γλυκός άνθρωπος!Σ'ευχαριστώ για τα δώρα σου!Ελπίζω να τα ξαναπούμε σύντομα!AriadnefromGreece!

Lamprini T. είπε...

καλόν μηνα και κουράγιο
οι φάρσες είναι στο πρόγραμμα...

ANNA FLO είπε...

Καλό μήνα καλή μου Αχτίδα. Να είναι αληθινά ένας υπέροχος μήνας. Να σου ευχηθώ και καλές γιορτές. Η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει υγεία και χαμόγελα στο σπιτικό σας. Θα λείψω για τις γιορτές και δεν ξέρω λόγω ιντερνετ αν θα μπορώ να σας επισκέπτομαι τις επόμενες ημέρες
Φιλιά πολλά και καλό Πάσχα