Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Ήταν μια μέρα..διαφορετική!


Πραγματικά ο τίτλος αυτός νομίζω τα λέει..όλα! Ήταν ..κάτι διαφορετικό αυτό το μπαζάρ φίλοι μου..μία..γλυκόπικρη γεύση από συναισθήματα..
Η παρουσία της Μπέτυ μας ολοφάνερη σαν ένα ονειρικό πέρασμα ψυχής επάνω σε όλες μας..συγχρόνως ένα μικρό πανηγύρι αγάπης , φιλίας , συγκίνησης και προσφοράς.
Ξεκινήσαμε πρωί πρωί με τον άνδρα μου μήπως και δεν..προλάβουμε! Τον ξύπνησα έτοιμη ντυμένη από τις 7 με το καφέ στο χέρι κι εκείνο το..σκούντημα που λέει:
-Ξύπνα πουλάκι μου πρέπει να φύγουμε..με περιμένουν οι φίλες μου!


Η ..Κλώντη με ..ροζ συνολάκι και φιόγκο κόκκινο στο μαλλί έτοιμη για ..περιπέτεια!( λέτε να θέλει μπλοκ δικό της στο τέλος;)


Η Βέροια γνωστή για μένα αφού είχα χρόνια συνεργασία με μαγαζί και έχω φίλους καρδιακούς. Στο Δημαρχείο μας καλωσόρισε η λατρεμένη μου Ποδηλάτισσα που μαζί με την Μαρία και τη Γιούλη μόχθησαν να στήσουν όλα αυτά μέσα στο χώρο.



Πλούσια τα εκθέματα φίλοι μου και οφείλω να δηλώσω ότι σε αυτό το μπαζάρ οι κατασκευές ήταν όλες προσεγμένες και τόσο όμορφες που δεν ξέραμε τι να διαλέξουμε για να πάρουμε.


Αυτή τη ποδιά τη διάλεξε ο άνδρας μου για..εκείνον μα..δυστυχώς και οι δύο ήταν πουλημένες και έμεινε με την όρεξη ενώ εγώ πήρα ένα υπέροχο τσαντάκι που το ήθελα τόσο πολύ για τα μικροπράγματα στη τσάντα μου και βέβαια δεν ήταν δυνατόν να αδιαφορήσω για το υπέροχο κουτί της Ποδηλάτισσας και κάποιο χειροποίητο κόσμημα.


Ο Πρόεδρος του ιδρύματος ή μάλλον του "σπιτιού" όπως ήθελε να το λέμε ήταν ένας υπέροχος άνθρωπος και του υποσχέθηκα μαζί με τη Βίκυ ότι θα ήμαστε δίπλα τους στον αγώνα που κάνουν για όσο μπορούμε να ήμαστε χρήσιμες.
Η παρουσία των άμεσων συγγενών της Μπέτυ φόρτισε την ατμόσφαιρα όσο αυτός , ο δήμαρχος και ο ιερέας μίλησαν για τη προσφορά μας σαν γυναίκες μπλόγκερ.
 Μετά ήρθε ο μικρός λόγος την Ποδηλάτισσα που ανέλαβε το έργο που ονειρεύτηκε η τόσο γλυκιά φίλη μας που χάθηκε τόσο γρήγορα από κοντά μας. 
Η συγκίνηση της ..εμφανής...τα δάκρυα στην άκρη των ματιών της και η φωνή της ένας κομπασμός για να σταθεί όρθια μέχρι το τέλος σε ότι ανέλαβε...τη σκυτάλη από τα χείλη της αγαπημένης Μπέτυ. Πιστέψτε με ..ήταν το πιο κατάλληλο άτομο και θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που έχω το δικαίωμα να την αποκαλώ ..φίλη καρδιάς...



Η χαρά της συνάντησης, άπειρες αγκαλιές, αμέτρητες συζητήσεις και γνωριμίες προσωπικές πλέον..Είναι τρομερό φίλοι μου το πόσο όμορφα νιώθεις όταν σε αγκαλιάζει κάποιος και σου λέει με χαμόγελο..είμαι η Αλέκα..η Χριστίνα..η Μαρία..η...αυτή είναι η ευτυχία του μπλοκοχωριού μας.
Αποχαιρετίσαμε όλους με υποσχέσεις για κάτι νέο σύντομα και ο άνδρας μου κι εγώ συνεχίσαμε για Σκύδρα να χαρούμε και τους δικούς μας το κουνιάδο μου και τη συννυφάδα μου που τους είχα επιθυμήσει. 
Αργότερα γυρίζοντας (αφού αγόρασε πάλι δένδρα για το κτήμα!!!!!!!) συζητούσαμε στο δρόμο πόσο όμορφα περάσαμε και πόση ζεστασιά νοιώθουμε σε κάθε τέτοια εκδήλωση.
Γλυκιά ..αγαπημένη μας Μπέτυ..οι χαρταετοί σου πέταξαν ψηλά..και είμαι σίγουρη ότι ο πίνακας που είχα ζωγραφίσει  ..κάπου εκεί..ένα από τα αγγελάκια ήσουν κι εσύ..Δεν σε χάσαμε γλυκιά μου..δεν χάνεται ποτέ κανείς όταν πίσω του αφήνει ανθρώπους που τον σκέπτονται με χαμόγελο και δάκρυ συγχρόνως.
ΑΧΤΙΔΕΝΙΑ ΦΙΛΆΚΙΑ 

24 σχόλια:

Χριστίνα Πεταλωτή είπε...

Τι όμορφος ο χώρος! Μακάρι να αλλάξει η ζωή αυτών των παιδιών! Ότι στερήθηκαν να το πάρουν πίσω στο δεκαπλάσιο! Να σαι πάντα γερή Αχτίδα μου να τα γυρίζεις όλα!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Πολύ όμορφα και συγκινητικά όλα Αχτίδα !!! Σε φιλώ !!!

Marie-Anne είπε...

Αχ, τι ωραία!!!!! Μακάρι να μπορούσα να ήμουν κι εγώ εκεί! Χαίρομαι που βλέπω τόσες αγαπημένες φίλες στις φωτογραφίες σου!
Είμαι σίγουρη ότι το μπάζάρ θα έχει τεράστια επιτυχία!!!
Καλή Κυριακή!!!

Ποδηλάτισσα είπε...

Ένα μεγάλο ευχαριστώ.... που είσαι φίλη μου!!!!!!! Τελικά είμαι πολύ τυχερή!!!!

Ανώνυμος είπε...

ola kala kai ena magalo bravo,omws o papas th douleia eixe ekei;xalaei to plano.

κυκλάμινο είπε...

Πολύ όμορφα τα έστησαν τα κορίτσια. Αχτίδα. Πολύ όμορφη η συνοδηγός!!!! Φιλάκια

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Christina Andromeda ήταν ένας υπέροχος χώρος απλά λίγο..μακρόστενος θα έλεγα.Για μένα ο καλύτερος χώρος ήταν στη Ναύπακτο.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ο κόσμος της Ράνιας, ήταν ένα μπαζάρ διαφορετικό, λες και η παρουσία της Μπέτυ έδινε την ηρεμία και την χαρά που ήθελε εκείνη.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Marie-Anne, μακάρι φίλη μου για να σε γνώριζα κι εγώ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ποδηλάτισσα μου είσαι ένα άτομο ευλογημένο, μοναδικό.Είμαι πανευτυχής που σε γνώρισα και θα ήθελα όλοι οι άνθρωποι να είναι τόσο "πολεμιστές" σαν κι εσένα.Η...πληρωμή σου τη..Τρίτη..από τώρα σκέπτεται τις πίτες που θα κάνει!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος, φίλη μου η παρουσία της Εκκλησίας είναι πάντα απαραίτητη σε τέτοιες εκδηλώσεις.Μη μπλέκεις τη προσωπική σου γνώμη για την έννοια της Εκκλησία με τη Θρησκεία μας.Ο Θεός είναι η απαραίτητη Στέγη για κάθε άνθρωπο .

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ κυκλάμινο, τα κορίτσια τα έκαναν όλα υπέροχα, όλα όμορφα , αγωνίστηκαν για κάθε γωνιά .

ANNA FLO είπε...

Μπράβο!! Θα είναι περήφανη η Μπέτυ από εκεί ψηλά για την όμορφη εκδήλωση. Μακάρι να μπορούσα να έλθω και εγώ.
Χαίρομαι που πέρασες όμορφα και είδες φίλες παλιές και νέες.
Καλή σου μέρα Αχτίδα μου

Ελένη Φλογερά είπε...

Πολύ συγκινήθηκα με αυτά που γράφεις, αλλά και χάρηκα που μπορέσαμε όλες να δώσουμε κάτι για να έχει επιτυχία και αυτό το bazzar.
Φιλιά!

Γιούλα Δημιουργίες χαράς είπε...

Ελπίζω και αυτή η έκθεση να είναι μια ανάσα στο έργο που προσφέρουν το Δ.Σ. και οι εθελοντές και εθελόντριες του σπιτιού της Βέροιας "πρωτοβουλία για το παιδί".Η επιθυμία της Μπέτυ εκπληρώθηκε.Η ψυχούλα της θα χαμογελά από κεί πάνω. Ένα μεγάλο μπράβο σε όλους και όλες που συνέβαλαν στην πραγματοποίησή της.

syros2js είπε...

Μια πελώρια αγκαλιά για όόόλους σας!!!
Είστε υπέροχα πλάσματα!!!
ΣΣΣΣΜΟΥΤΣ πολλά, Αχτιδούλα μου!
Α, να μην ξεχάσω να επισημάνω το πόσο κούκλα είναι η Κλωντούλα!

Ariadne είπε...

Αχ τι ωραία μπράβο, κι ας έχει έναν κόμπο στο λαιμό αυτό το μπράβο!AriadnefromGreece!

Pepi είπε...

Εύχομαι να πάει πολύ καλά το bazaar και κάποια έκει ψηλά βουνά να χαμογελάει χαρούμενη που το όνειρό της έγινε πραγματικότητα !! Κρίμα που δεν μπόρεσα να έλθω κι εγω !
Καλή Κυριακή να'χεις, Αχτίδα μου!

Μαρία Έλενα είπε...

Ελπίζω το πανηγύρι να πάει πολύ καλά.
Φιλάκια ...

nikolitsa είπε...

Αχτιδένια μου γειά σου. Με την ωραία σου ανάρτηση νοιώσαμε και μεις σαν να είμαστε εκεί σε αυτό το bazaar το διαφορετικό.
Κάποιος είχε πει,ότι πεθαίνει κάποιος ,όταν τον ξεχνουν οι άνθρωποι.Και η Μπέτυ δεν θα ξεχαστεί που εκτός από τους δικούς της ,έκανε και τόσους μπλογκοφίλους.
Φιλάκια πολλά.

nikol είπε...

Σίγουρα αυτό το παζάρι είχε κάτι διαφορετικό Αχτίδα μου !! Αδύνατον να έρθω , όμως είμαι σίγουρη ότι η Βίκυ ξεπέρασε τον εαυτό της για
να εκπληρώσει το όνειρο της Μπέττυ !!!
Φιλάκια γλυκά

Ariadni St. είπε...

Πολύ ωραίο μπαζαρ! Θα ειναι πολύ περηφανη η Μπέττυ. Κουκλάρα η Κλώντη!
Καλό ξημερωμα :)

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΣΗΜΕΡΑ Η ΥΓΡΑΣΙΑ ΜΕ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ...ΕΝΑ ΜΑΤΣΟ ΧΑΛΙΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΣΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

axtida mou symfwnw pws o theos einai h aparaithth stegh gia kathe anthrwpo,oxi omws oi papades ki h ekklhsia,proswpikh ektimhsh vevaia.