Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Ας μιλήσουμε για ..Έρωτα!




Έρωτας..έρωτας...μη μου μιλάτε για Βαλεντίνους και επετείους.. για μέρες ειδικές και εμπορικές.. Αλίμονο αν ο έρωτας θέλει αποδείξεις και δώρα, ποτά και σοκολατάκια.
 Όμως το καταλαβαίνω ,ο άνθρωπος θέλει να υπενθυμίζει στον εαυτό του κάτι που επιθυμεί να είναι εδραιωμένο μέσα του σαν δεύτερη φύση, την ανάγκη να έχει το άλλο μισό της λεμονόκουπας του ..όπως έλεγε η γιαγιά μου. 
 Όταν στη ζωή τους έρθει αυτό το..κάτι..το μοναδικό που σαν το μαγικό φιλί του πρίγκιπα θα αλλάξει τη ζωή τους τότε τα πάντα αλλάζουν παίρνουν χρώμα και νόημα. Πονάει η αγάπη και ο έρωτας φίλοι μου μα είναι πόνος γλυκός και απαραίτητος στη ζωή μας, ανάγκη ψυχής θα έλεγα και ευλογία Θεού..
Έρωτας..Αγάπη.. για μένα η ίδια η ζωή. Είναι η φωτιά που μας ελκύει και μας μαγνητίζει , μας τραβάει κοντά της λες και είμαστε κομμάτι της. Τον ένοιωσα,τον έζησα, τον νιώθω και τον ζω..μέχρι το  τέλος..δεν θα είχε αξία η ζωή μου χωρίς ακόμα και στα γεράματα δεν έβλεπα στα μάτια του ότι με αγαπά και στα δικά μου εκείνος ότι νοιώθω το ίδιο.



Ο εγγονός μου είναι...ερωτευμένος..έτσι όπως αγαπάει ένα 10χρονο αγοράκι...και με ρώτησε  γιατί..πονάει όταν την σκέπτεται. Γιατί στεναχωριέται όταν δεν τον παίρνει στο τηλέφωνο..όταν γελάει με άλλα αγοράκια..γιατί περιμένει με αγωνία το τηλεφώνημα της...( φτου!..ίδιος ο παππούς του είναι ο ..άμοιρος!)
 Μέσα μου πάλεψε η..γιαγιά με τη γυναίκα. Η γιαγιά όμως έμεινε σιωπηλή και έκρυψε την επιθυμία να της βγάλει της μικρής το μαλλί τρίχα τρίχα που μου τον στεναχωρεί ! Όμως  η γυναίκα του είπε με δικό της γιαγιαδίστικο τρόπο αυτό που ένοιωθε:
- Σκέψου αγόρι μου πως θα ήταν ..ένα γλυκό της μαμάς σου χωρίς..ζάχαρη..ένα φαγητό που σου αρέσει..χωρίς αλάτι..ο λουκουμάς χωρίς το..μέλι...  Αλίμονο στην αγάπη και  στον έρωτα που δεν έχει αυτό το πόνο..σημαίνει ότι δεν είναι αυτό που είναι..θα τους λείπει η ζάχαρη , το ..αλάτι και το μέλι! 
Να ζεις τη κάθε στιγμή της , να νοιάζεσαι και να συγχωρείς, να δίνεις και να σκέπτεσαι ότι ακόμη και αν ίσως τελειώσει αυτό που έχεις  αξίζει μόνο και που το ένιωσες. 
Τον κοίταξα στα μάτια και τον ρώτησα με ...σοβαρό ύφος αν σκέπτεται να την...παντρευτεί!!!
-Όχι ακόμη γιαγιά..πρέπει να ξέρω αν με αγαπάει και όταν μεγαλώσω γιατί ..ξέρεις μιλάει και στο Σωτήρη, την είδα να του χαμογελάει!!!!!!!
Έρωτα ,Έρωτα...στην αθωότητα των 10 χρόνων...αχ!  μικρή έτσι και σε πιάσω από το τσουλούφι!
Χαρείτε τον Έρωτα φίλοι μου, γευτείτε τον σαν το καλό κρασί με το υπέροχο άρωμα...η ζωή γίνεται ευκολότερη όταν αγαπάς .
Εδώ θα ευχαριστήσω τη φίλη Τίνα που μου έκανε την έκπληξη με μία κάρτα της γεμάτη αγάπη για μένα..την άγνωστη φίλη..μα τη δική σας φίλη πάντα.


 Θα τελειώσω με ένα ποίημα αγαπημένο μου ( της Μυρτιώτισσας) που το θεωρώ τη καλύτερη και την ευγενικότερη ωδή στην αγάπη . Το έγραφα στον άνδρα μου όταν αλληλογραφούσαμε για ενάμισι χρόνο ζώντας και ανακαλύπτοντας τον έρωτα μέσα σε αρωματισμένα επιστολόχαρτα και αποξηραμένα λουλούδια.

                                  Σ’ αγαπώ, δεν μπορώ
                                  τίποτ’ άλλο να πω
                                  πιο βαθύ, πιο απλό, 
                                   πιο μεγάλο!

Μπρος στα πόδια σου εδώ
με λαχτάρα σκορπώ
τον πολύφυλλο ανθό
της ζωής μου.

                                  Τα δυο χέρια μου, να...
                                   στα προσφέρω δετά
                                   για να γείρεις γλυκά
                                   το κεφάλι.

Κι η καρδιά μου σκιρτά
κι όλη ζήλεια ζητά
να σου γίνει ως αυτά
προσκεφάλι.

                                    Ω μελίσσι μου, πιες
                                    απ’ αυτόν τις γλυκές, 
                                    τις αγνές ευωδιές
                                     της ψυχής μου! 

Σ’ αγαπώ τι μπορώ
ακριβέ να σου πω
πιο βαθύ, πιο απλό, 
πιο μεγάλο;


Αχτιδένια..ερωτευμένα φιλάκια..πάντα!

9 σχόλια:

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Για πάντα να είστε αγαπημένοι Αχτίδα και να νοιάζεστε ο ένας για τον άλλον, όλες τις μέρες !! Ωραία η αναφορά σου στο ποίημα !!!! Να είστε καλά !! Τα φιλιά μου !!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ο κόσμος της Ράνιας, φίλη μου ξέρω ότι κι εσύ είσαι όπως κι εγώ..σου εύχομαι πάντα ευτυχισμένη.

xeniaRte είπε...

Αχ!!!αλλη μια φορά με συγκίνησες με την ανάρτησή σου!θα κρατήσωτούτο που έγραψες....η ζωή γίνεται πιο εύκολη με την αγάπη!
από καρδιάς πάντα να χαίρεστε ο ένας τον άλλο!φιλλάκια!

ANNA FLO είπε...

Έρωτας..αγάπη είναι τα πάντα! Να είσαι πάντα ερωτευμένη....γιατί είναι η μεγαλύτερη τύχη να έχεις αγάπη που κρατάει για πάντα.
Καλή σου μέρα Αχτίδα μου
ΥΓ
Το πώς κρατιέσαι και δεν την τραβάς από το τσουλούφι απορώ..........

Unknown είπε...

κάλο Σαββατοκυριακο Αχτίδα μου
φιλιά

nasia είπε...

Διαβάζω και χαίρομαι για την όμορφη σχέση σας, που διαρκεί μέσα στο χρόνο και στις δυσκολίες. Σαν γιαγιά σας βρίσκω άψογη..... Κι αν το καλοσκεφτούμε κοινό σημείο όλων αυτών που γράφετε είναι η αγάπη.... Καλημέρα.

BUTTERFLY είπε...

Υπεροχο το ποιημα, υπεροχη και η σχεση σου με τον αντρα σου! Φτου σκορδα! Παντα μαζι να ειστε και παντα αγαπημενοι!
Οσο για τον μικρο Πασχαλη, αχ! Καποια πραγματα ποτε δεν αλλαζουν. Τα κοριτσακια απο μικρα εχουν την τσαχπινια, το φλερτ μεσα τους και τα αγορακια παντα σαν μπουνταλαδες πεφτουν στην παγιδα... βεβαια οταν εισαι 10 χρονων ολο αυτο το παιχνιδι ειναι τοσο αθωο, τοσο γλυκο! Πολυ μου αρεσε η απαντηση σου! Πρεπει να το ζησει τωρα που εχει αυτη τη γευση του πρωτογνωρου, κατι που οσο μεγαλωνουμε χανεται και το νοσταλγουμε! Φιλια πολλα!

Magia da Inês είπε...

⋰˚هჱ⊱
HAPPY VALENTINE'S DAY!

Muita paz, muita saúde e muita harmonia nesse fim de semana!!!!
Beijinhos do Brasil
╰╮هჱ⊱

Χριστίνα Πεταλωτή είπε...

Αχαχαχα βρε τον άτιμο κι ύστερα σου λένε πως τα κορίτσια ωριμάζουν πιο γρήγορα. Εμένα στα 12 με βάρεσε το πρώτο καρδιοχτύπι και μου κράτησε μέχρι τα 16! Δεν γύρισε ποτέ να με κοιτάξει ο λεγάμενος που ήταν κι ασχημούτσικος! Τώρα τα θυμάμαι και γελάω και λεώ Δόξα τω Θεώ που δε με ήθελε! χαχαχαχα