Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

Επίσκεψη στη Χειροτέχνικα.



Μου άρεσε σε γενικές γραμμές η έκθεση όμως απογοητεύτηκα απλά για τον αριθμό των συμμετεχόντων καταστημάτων ιδιαίτερα της Θεσσαλονίκης. Έλειπαν καταστήματα κύρια που τα ξέρω γιατί χρόνια προμηθευόμουν  από αυτά υλικά στη βιοτεχνία μας.
Βέβαια ανακάλυψα άλλα και βρήκα τιμές χαμηλότερες και από τα σάιτ των Αθηνών. 
Με μάγεψαν όσα είχαν  χρώματα ιδιαίτερα ένα από αυτά είχε τις ποιότητες που δούλευα κι εγώ ,τα Rembrand που τα θεωρώ από τα καλύτερα. Πήρα 3 από εκείνα  που μου έλειπαν και λυπήθηκα που τους έλειπαν κάποια άλλη ποιότητα που την ήθελα πολύ. Η μάρκα Talens σε χρώματα γυαλιού και κατασκευών είναι για μένα από πείρα εξαιρετικά. Μου υποσχέθηκε ο κύριος ότι θα τα φέρει και κράτησε το τηλέφωνο μου.Ήταν στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης και μου φάνηκε λίγο μακρυά γιατί θα σας φανεί παράξενο οι αποστάσεις στη πόλη μας διαφέρουν από των Αθηνών.
Αγόρασα σετάκι για τον εγγονό μου το Πασχάλη και κάποιους μαρκαδόρους για μένα  που ψήνονται για να τους δοκιμάσω...
.Θαύμασα υλικά σε καταστήματα κατασκευών και ένοιωσα το πειρασμό να αγοράσω κάποια πράγματα που δεν έχω μεταχειριστεί ποτέ.Φίλοι μου είχα βιοτεχνία μαγαζί εργαστήρι επί 35 χρόνια και αν εκείνο το καιρό υπήρχαν τόσα υλικά θα πανηγύριζα! Τα περισσότερα υλικά μας σε χρώματα συνήθως τα έφτιαχνα μόνη μου σε ποσότητα γιατί ξοδεύαμε κιλά ολόκληρα. 
Είδα πολλά καταστήματα με μαλλιά και μάλιστα σε ένα είδα και ένα εργαλείο που έπλεκε ολόκληρη κουβέρτα όμως δεν είχαν βγάλει ακόμα τη τιμή του..Το βρίσκω ελαφρώς..ασυγχώρητο να πηγαίνεις σε έκθεση, να κάνεις επίδειξη και να μην έχεις ακόμα κοστολογήσει το προϊόν!
Δεν κάθισα στη παρουσίαση και τα σεμινάρια γιατί έπρεπε να γυρίσω για τα εγγόνια μου και άλλωστε δεν ήμουν και πολύ στα καλά μου από το βραδινό μου προβληματάκι.
Εύχομαι την επόμενη χρονιά να δω αυτή την έκθεση 4πλάσια γιατί αξίζει να βλέπεις και να γνωρίζεις κάθε τι νέο σε υλικό και γνώση.
Γυρίζοντας έκανα μία στάση στο Γερμανό να αγοράσω ένα νέο ποντίκι και γρήγορα σπίτι γιατί τα εγγόνια μου είχαν έρθει και με περίμεναν από έξω. 
Γρήγορα στη κουζίνα..τους έφτιαξα τα καθιερωμένα τους γιουβαρλάκια που λατρεύουν..


και για μένα φρέσκια πέρκα λεμονάτη που αγαπώ και που πρόλαβε πρωί πρωί ο Δημήτρης να μου αγοράσει.


Για σαλάτα βραστά χόρτα μαζεμένα από το κτήμα ότι πρέπει για το ψάρι.
Αύριο..αύριο..απλά όμορφο όπως και να έρθει!
Σας εύχομαι μία καλή Κυριακή, ζεστή όπως έμαθα και όπως πάντα..
Αχτιδένια φιλάκια!

19 σχόλια:

Νίκη είπε...

Αυτές οι εκθέσεις είναι σαν να μπαίνεις στον παράδεισο για όσους έχουν το μεράκι, για να μην πω το σράκι των κατασκευών! Πέρυσι είχαμε πάει στη χειροτέκνικα της Αθήνας, στο ΣΕΦ. Είχαμε βρει ιδέες αλλά το στήσιμο δεν ήταν και το καλύτερο, όλοι ήταν στριμωγμένοι σ' ένα μικρό χωρο ενω όλο το υπόλοιπο ήταν άδειο.
Φιλιά πολλά και καλές δημιουργίες!

Κωνσταντίνα είπε...

Τα ζήλεψα τα τόσα υλικά, θα είχα σίγουρα πολλά να δω και πολλές ιδέες να πάρω. Γιατί όπως και να το κάνουμε, άλλο να τα βλέπεις στην οθόνη του υπολογιστή κι άλλο από κοντά. Καλό βράδυ...

nikol είπε...

Περίμενα τις εντυπώσεις σου από την Χειροτέχνικα Αχτιδούλα μου γιατί και μένα μου αρέσει και την περιμένω
Φιλάκια γλυκά και στους δυο σας με την αγάπη μου

Ariadni St. είπε...

Μαρκαδόροι που ψηνονται;;; Διαβασα καλά;;Ισως όντως του χρονου να εχει μεγαλύτερη συμμετοχή. Καλό ξημερωμα φιλια!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νίκη μου καλημέρα,ένας παράδεισος ειλικρινά όταν αυτά που εκθέτονται σε ενδιαφέρουν.Θα ξόδευα άνετα ένα χιλιάρικο ευρώ μέσα σε λίγα λεπτά αν τα διέθετα!Περίμενα όμως κάτι περισσότερο.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Κωνσταντίνα μου η πόλη μου υστερεί σε τέτοιες εκθεσεις και λυπάμαι γι' αυτό Ήταν κάτι πολύ χρήσιμο και όμορφο, μου άρεσε βέβαια.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ nikol μου καλημέρα.Φαντάζομαι ότι η έκθεση αυτή στην Αθήνα θα είναι 4πλάσια.Αυτό με στεναχωρεί γιατί λόγω εξόδων ο εκθέτες είναι λιγότεροι εδώ.Για μένα οι εκθέτες από άλλη πόλη πρέπει να έχουν έκπτωση.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ariadni St, κι εγώ εξεπλάγειν και το αποτέλεσμα ήταν πολύ όμορφο.Δεν είχε το μαύρο χρώμα και είχε τους χρωματιστούς, το ασημί και το χρυσό.Θα σας πω το αποτέλεσμα όταν τους μεταχειριστώ.

Thalia Tzellou είπε...

Οι εκθέσεις μου αρέσουν και μένα πολύ αλλά δυστυχώς δεν μπορώ να πάω λόγω απόστασης. Περιορίζομαι στο ψάξιμο στο διαδίκτυο. Πολλά φιλιά σε όλους σας, καλές δημιουργίες Αχτίδα μου και να έχετε μια υπέροχη Κυριακή!

Rena είπε...

Καλημέρα Αχτίδα μου!!!!!!!!!!!!!!!
Πόσα καλούδια έφτιαξες πάλι,ευτυχισμένα τα εγγόνια μαζί σου!!!!!!!!!
Φιλάκια!!!!!!!!!!!

Μαρία Έλενα είπε...

Περιμένω την Χειροτέχνικα της Αθήνας.
Φιλάκια ...

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι καλή μου αχτίδα να συμβαίνουν συχνά τέτοιες εκθέσεις και να έχουν την πρέπουσα ανταπόκριση στον κόσμο που είναι σχετικός ή αγαπάει τα χειροτεχνήματα,τα γιουβαρλάκια σου λιμπιστικά μου αρέσουν και εμένα και ας μήν είμαι παιδάκι.Όσο για το αύριο,καλή εβδομάδα να έχουμε.Μαρία της εξπρές.

ANNA FLO είπε...

Χαίρομαι που πέρασες όμορφα στην Έκθεση. Εδώ που τα λέμε εκθέσεις χειροτεχνίας και δεν θα περάσεις καλά;; Και μάλιστα με φίλες;;
Τώρα είσαι καλά;
Εύχομαι και του χρόνου η έκθεση να έχει όλα όσα θέλεις και φυσικά να είναι πλουσιότερη
Φιλιά πολλά

Ανατολική Ακτή Αττικής είπε...

Αγαπημένη μου αχτιδα, μου έλειπε ένα ρεπορτάζ για αυτή την έκθεση και χρησιμοποίησα το άρθρο σου, που μου άρεσε πολύ γιατί ήταν απλό και "καθημερινό"...anatakti.gr
Να είσαι πάντα καλά...

Δημιουργία είπε...

Καταρχήν Γεωργία πρόσεχε την υγεία σου και κάνε λίγο κράτει στα τρεχάματα. Στην έκθεση πήγα πέρσι στο ΣΕΦ αλλά δεν ήταν αυτό που περίμενα, ο χώρος μεγάλος μεν αλλά τα περίπτερα τόσο στριμωχτά που δεν μπορούσες να περάσεις.

- spoonstories- είπε...

Τρομερές αυτές οι εκθέσεις για εκείνους που αγαπούν τις κατασκευές. Παίρνεις και νέες ιδέες βλέποντας.Καλή εβδομάδα Αχτιδούλα!!

Δάφνη Χρονοπούλου/ Daphne Chronopoulou είπε...

«Το 60 ήσουν έξι
στα 60 είσαι sexy»

 έγραψε σε μια φίλη ο άνδρας της στην κάρτα γενεθλίω της κι όταν μου το είπαν σε σκέφτηκα Ακτίδα μου, εσένα και το Δημήτρη σου. Κι εσύ, νομίζω, το '54 θα έχεις γεννηθεί, άρα κι εσύ ήσουν 6 το 1960.

Θέλω να σε ευχαριστήσω απ' την καρδιά μου για τα περαστικά που μου άφησες όταν έγραψα για την εγχείρησή μου. Σ' ευχριστώ που νοιάστηκες, εσύ που περνάς τόσα..

Τώρα σειρά μου.
Σου εύχομαι απ' την καρδιά μου περαστικά,
με αγάπη!

Eleana-My Home My Memories είπε...

Σε ζηλεύω!!! Πήγαινε με σε έκθεση και άφησε με εκεί... μέχρι το βράδυ μπορώ να γυρνάω!!! Εδώ δυστυχώς δεν παίζουν εκθέσεις, δε παίζουν τέτοιες εταιρίες, δεν παίζουν υλικά, δε παίζουν μαγαζιά με είδη hobby και χειροτεχνίας, ζήτημα αν είναι 2-3 σε όλη τη Κύπρο (ούτε λόγος για εδώ που είμαι). Λαχτάρησα γιουβαρλάκια!! Φιλιά!!

obat pelangsing yang aman είπε...

hi,, just visit this site,, have a nice day :)