Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

Πόσα κάνει άραγε επιτέλους μία γιαγιά;



Βροχή ασταμάτητη φίλοι μου , στο σπίτι με τα εγγόνια μου από το πρωί..

Μια γιαγιά είναι για να ..φτιάχνει μικροπράγματα στα εγγόνια της όπως..κουρού σπανακοκασεροπιτάκια!!

Μια γιαγιά ζωγράφος είναι και για να κάνει μάθημα ! Προσέξατε, η μικρή μου Μάγδα έχει γίνει ακόμη καλύτερη!


Μια γιαγιά μπλογκερ σαν κι εμένα..είναι και για να φτιάχνει ακόμη γούρια για τη Κοζάνη!





Είναι για να μαγειρεύει από το πρωί ασταμάτητα  πατάτες τηγανιτές (!!!!!) , κρέπες, σνίτσελ, φέτες με μερέντα..φακές για φαγητό και..να έρχεται ο καλός σου με ψώνια και ...ψάρια που όλως τυχαίως πάλι βρέθηκαν στο δρόμο του όταν έπιασε το "μάτι " του το φακελάκι με τις φακές που έβγαλα!
Νομίζω ότι έχει γίνει πλέον παράδοση στο σπίτι μας και ένα είδος παιχνιδιού μάλλον.Εγώ κάνω φακές κι εκείνος φέρνει ψάρια!
Μια γιαγιά σαν κι εμένα όμως..κάποια στιγμή παίρνει και δωράκια όπως αυτό που μου έστειλε σήμερα η φίλη Δέσποινα από τη Νίκαια με τον άνδρα της στο μαγαζί της κόρης μου.
Ευχαριστώ από καρδιάς φίλη μου και σίγουρα θα του βρω θέση  να το κρεμάσω!


Μια γιαγιά είναι και για να ..καθαρίζει μία κουζίνα χαμό από..κατσαρόλες όταν ο καλός της λόγω βροχής μένει σπίτι , βαριέται ..και  όσο εκείνη κάνει μάθημα...χώνεται στη κουζίνα για να φτιάξει βάζα..με μαρμελάδα και γλυκό κουταλιού κυδώνι!


Πόσα να αντέξει άραγε μια γιαγιά;.. όταν μάλιστα ανεβαίνει ξαφνικά και η πίεση στα 20;..Παίρνει 2ο χαπάκι, πατάει ..βέτο με ένα.."ΑΡΚΕΤΑ" ...και πάει στον υπολογιστή που δεν έμεινε θέση από το πρωί να κάτσει και..τα λέει στους φίλους της..στο καναπέ του μπλοκόσπιτου της!
Φίλοι μου σας εύχομαι ένα όμορφο ΣΚ.
Αχτιδένια φιλάκια!

14 σχόλια:

Unknown είπε...

@αχτίδα,τι όμορφα όλα μανούλα!!!αυτοί οι μικροι κορμοί από κλαδιά μα τρελαίνουν!!!ωραιο το δωρακι σου!!το κυδώνι ειναι του μπαμπά μου να υποθέσω?σε φιλώ γλυκα να προσέχεις μανούλα μου!!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Μια βόλτα στις περασμενες σου αναρτήσεις Αχτίδα μου με κράτησε κοντά σου αρκετή ωρα..και τι δεν διάβασα.. απο το κοριτσακι με την δύσκολη περιπτωση... Θεέ μου !! τι πόνος στην μικρή της ψυχούλα..ισως να είσαι ο ανθρωπος που το κανει να δει με αλλα μάτια την ζωή Γιωργία μου...μακαρι.....και οπως διαβάζω για την γιαγιά που τρέχει και δεν φτάνει..πόσο σε καταλαβένω..!!!! να εχεις ενα ομορφο Σαββατοκύριακο φιλακιααααα!!!

Memaria είπε...

Πόσα κάνει μια σούπερ γιαγιά σαν εσένα θα έλεγα εγώ!
Να είσαι καλά!
Φιλιά πολλά και καλό Σαββατοκύριακο!

Hengeo είπε...

Καλό Σ/Κ Αχτίδα!

Χριστίνα Πεταλωτή είπε...

χαχαχα κι εγώ μόνο που διάβασα τόσες πολλές δουλειές μου ρθε να πάρω χαπάκι για την πίεση που δεν έχω. Πάρε μερικες μέρες ρεπό και χουχούλιασε στον καναπέ με ζεστή σοκολάτα, πλεκτό, κουβέρτα και τηλεόραση!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Αθηνα Ανταβαλη, έχασες το."στοιχείο" σου!Χαμός χθες στο σπίτι, όταν σφουγγάριζα σε σκεπτόμουν!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Σμαραγδένια Ρούλα, φίλη μου ήθελα από καιρό να σου πω ότι έχω πάντα τη μικρή εικονίτσα στο προσκεφάλι μου που μου έστειλες όταν ήμουν στο κέντρο αποκατάστασης!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ me (maria)και να φανταστείς..σας είπα τα μισά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Γιώργος - Hengeo, καλημέρα φίλε μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Christina Andromeda, αν ήσουν από μια μεριά χθες με τα εγγόνια μου και όλα τα άλλα σίγουρα θα σου ανέβαινε.

Thalia Tzellou είπε...

Σούπερ γιαγιά κυριολεκτικά Αχτίδα μου. Και μαγειρική και υπέροχες δημιουργίες όπως πάντα!!! Να χαίρεσαι τα εγγονάκια σου και να περνάτε πάντα όμορφα!

ΡΙΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ είπε...

Μια γιαγια σαν και σενα ειναι για να μας βαζει τα γυαλια και να παιρνουμε μαθηματα απο σενα Αχτιδα γλυκια!ΦΙΛΙΑ!!!!!!!!!!!!!!

Ποδηλάτισσα είπε...

Πόσα κάνει άραγε μια super γιαγιά??? θα ρώταγα εγώ!!!! Πάντα να είσαι αγάπη μου τόσο δυναμική και να προσφέρεις στους πάντες γύρω σου... στους μαθητές σου... στα bazaar... στα παιδιά σου... στα εγγόνια σου... και φυσικά σε όλους εμάς την παρέα σου και την αγαπη σου!!!!! Πολλά πολλά φιλάκια... σε σένα και στον Δημητράκη σου!!!!

oldthings είπε...

Μια σούπερ γιαγια σαν και εσένα όλα τα προλαβαίνει !! Ακούραστη ,δοτική ,χαρούμενη να προσφέρει τα πάντα στους άλλους (άσχετο με τα πόσα χάπια παίρνει !!!) ..Τι άλλο θέλει ο άνθρωπος να είναι ευτυχισμένος ???