Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Μία ζεστή..ζεστή μέρα! Ε! και;


                            ( Το μήνυμα της ημέρας!)

Καλημέρα, καλημέρα φίλοι μου ! Με το καφέ στο χέρι και μία υπέροχη διάθεση παρόλο τη ζέστη και τη.. καμπάνα της πίεσης πρωινιάτικα ..όμως είμαι μια χαρά και με ένα χαμόγελο μέχρι την άκρη του κόσμου !
Σήμερα είμαι καλεσμένη στης κόρης μου της Ιωάννας για μεσημεριανό και έτσι θα χαρώ την δροσιά του κήπου της και την ..περιποίηση. Όμορφο πράγμα οι..κόρες φίλοι μου, πάντα ήμουν δηλωμένη λάτρης των κοριτσιών.
Θα σταθώ και στα αρχαιολογικά ευρήματα των ημερών που ζήλεψα όλους όσους δούλευαν εκεί. Λάτρευα την Αρχαιολογία, ήταν μέσα στις δύο επιλογές μου για να δώσω εξετάσεις. Όταν πλέον φοιτήτρια στη Αν. Σχ. Καλ. Τεχνών είχα την ευκαιρία να δουλέψω για 3 μήνες στις ανασκαφές στη Σαντορίνη σαν σχεδιάστρια των ευρημάτων μαγεύτηκα από την όλη εργασία. Δέχθηκα τότε προσφορά εργασίας από το Μαρινάτο όμως..οι γονείς μου δεν με άφησαν σαν μοναχοπαίδι να ζήσω λέει μακριά. Λέτε λοιπόν υποσυνείδητα να ήταν η εκδίκηση μου που παντρεύτηκα το..Βέλγιο;
Βέβαια από τώρα τρώγομαι στο Δημήτρη να με πάει εκεί μόλις ανοίξουν και επιτρέψουν την επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο.
Χθες όλη μέρα ζωγράφιζα και είμαι ευχαριστημένη από τη πρόοδο του πίνακα που δουλεύω..αν δεν ήταν και η ζέστη θα ήταν καλύτερα βέβαια. Πάντως μετέφερα το τεράστιο καβαλέτο μου στο..μπαλκόνι ν και αυτό έχει ένα μείον μεγάλο..Τα χρώματα ξεραίνονται εύκολα και οι πινελιές μου ( σπάτουλα δουλεύω) με δυσκολεύουν να διορθώσω κάτι.
Πάντως φίλοι μου σας κάνω μία απέραντη αγκαλιά..σε όσους έμειναν βέβαια να διαβάζουν ακόμα αναρτήσεις γιατί φαντάζομαι ότι οι περισσότεροι σας κάπου αλλού είστε. Να φανταστείτε ότι η γειτονιά μου έχει σχεδόν αδειάσει, χθες ένας ..καρπουζάς φώναξε από το μεγάφωνο απελπισμένος:- Που είστε βρε άνθρωποι; που θα πουλήσω εγώ τα καρπούζια μου; Τον καταλυπήθηκα και έστειλα το Δημήτρη να αγοράσει δύο!
Καλημέρα λοιπόν φίλοι μου καλημέρα όλη μέρα!
Αχτιδένια φιλάκια!

22 σχόλια:

...irida... είπε...

καλημερα!!!!!!!!!

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΑΧΤΙΔΑ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ.ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΝΑ ΣΕ ΑΚΟΥΩ(ΔΙΑΒΑΖΩ)ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΚΕΦΑΤΗ.ΛΟΓΩ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΩ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥ,ΕΤΣΙ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΕΧΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑΝ ΑΚΟΜΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΦΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Ανώνυμος είπε...

Eιμαι και εγω εδω να σου κανω παρεα !!!!Φιλια Βασω!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΧΤΙΔΟΥΛΑ ΜΟΥ ΓΛΥΚΕΙΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΔΩ..ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΩ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ.ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ.ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ.ΔΗΜΗΤΡΑ Κ ΣΕΡΒΙΑ. <3 <3

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Αχτίδα, κι εγώ παραμένω στο κλεινόν άστυ και σε διαβάζω μετά από κάτι ψιλές βολτούλες !!! Μ αρέσουν κι εμένα πολύ τα αρχαιολογικά θέματα και όσο μπορώ τα παρακολουθώ !! Καλά να περάσεις στην κόρη σου και έχεις δίκιο, είμαστε τυχερές που έχουμε κορίτσια !!!Φιλιά !!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ...irida..Καλό μεσημέρι πλέον αγαπημένη, δεν γράφω στο μπλοκ σου αν και το διαβάζω γιατί απλούστατα δεν βρίσκω..που..να γράψω!!!όμως ευτυχώς σε παρακολουθώ από το fb

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, όχι ότι έχουν σημασία όσα γράφω..έτσι..παρεούλα σας κάνω κι εσείς το ίδιο αγαπημένες μου

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Βάσω, βλέπω ότι έχω άπειρες Βασούλες σύν..η εγγονή μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΔΗΜΗΤΡΑ Κ ΣΕΡΒΙΑ. <3 <3, προσέχω όσο μπορώ..ε! δεν μπορώ και τη σκλαβιά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ο κόσμος της Ράνιας , καλά να περνάς φίλη μου, σήμερα σε θυμήθηκα βλέποντας τη κεντητή καρδούλα σου!

Hengeo είπε...

Εντάξει, μόνο 37 έχει εδώ, που την είδες τη ζέστη απορώ χαχα!

Έμεινα πίσω και εγώ στη ζεστή και άδεια Αθήνα..

Καλά να περνάς!

Ανώνυμος είπε...

Και εγω σε διαβαζω γλυκιά αχτίδα...αν και είμαι μακριά απτην πόλη μας σε αναζητώ στο blog σου κάθε μέρα..μαρεσουν όσα γράφεις!φιλιά πολλά βικη

Κωνσταντίνα είπε...

Καλησπέρα κ από μένα! Εδώ κι εγώ για παρεούλα, σας διαβάζω κάθε μέρα και χαίρομαι που είστε καλύτερα! Καλό απόγευμα, έστω και με ζέστη!

Ανώνυμος είπε...

Εδω εδω ειμαι κι εγω Αχτιδα μου να ψηνομαστε παρεα..!!!!Φιλια Στελα

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Γιώργος - Hengeo, πριν λίγο έδειχνε γυρίζοντας από τη κόρη μας 39 και μη ξεχνάς ότι η Θεσσαλονίκη έχει την υγρασία που το κάνει πιο αποπνικτικό.Έχω ζήσει Αθήνα..καμία σχέση φίλε μου..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Βίκη, καλησπέρα πια γλυκιά μου και σ' ευχαριστώ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Κωνσταντίνα μου μια χαρά είμαι, πλέον το ρυθμίζω μια χαρά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Στέλλα μου παρεούλα κι εσύ καλοκαιρινή!

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Καλησπερα και απο μενα .. φίλη μου...μεχρι να με αφήσουν οι δουλείς να βρώ χρονο να κανω την βόλτα μου στο απίτι σου.. ναι σαν σπιτι σου βλεπω το μπλοκ σου Αχτίδα μου αφου επι καθημερινής βάσαως μας ενημερώνεις τα.. της καθημερινότηας σου.. αλλα που να σε προλαβω παιδί μου;; εσύ τρέχεις..χι.χχι.γι αυτό τις πάιρνω σβαρνα ΄οσες δεν προλαβα ακαλημερες σου..χι.χιχ. αυτό που πήγατεστην Γερακινή βόλτα.. μου θύμησε που ειχαμε παει και εμεις πολλα χρόνια πριν.. απο εκει ειναι η νύφη μου.. του αδελφού μου η γυναικα.. πολύ ωραιο μερος..αυτές οι μικτρές αποδρασεις ειναι που κανουν την ζωή μας όμορφη..... οσο για την γειτονια .. ναι... αραίωσε.. γιατι άλλες εχειν φεης μπούκ.. και άλλες λοίπουν... ομως που θα παει το φθινοπορακι ειναι κοντα.. θα μαζευτούν..χι.χι. να περνας παντα καλά..φιλακιαααααα!!!

Hfaistiwnas είπε...

Εδώ είμαστε ακόμη, Αχτίδα μου! :)
Κάνουμε υπομονή να περάσουν οι ζέστες! :)
Καλή σας όρεξη το μεσημέρι!!!

Idea Studio είπε...

Καλημέρα...
Μου έφτιαξες την διάθεση με την χαρούμενη αύρα σου...
Είμαστε κοντά σου, όπου και να πάμε...
Να χαίρεσαι τις κόρες σου...
Φιλιά...

Μαρία Έλενα είπε...

Όμορφα να περνάς.
Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού.
Φιλάκια ...