Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Κινητού...συνέχεια!


Νομίζω ότι η εικόνα τα λέει όλα, ένα 5χρονο μου δείχνει πως δουλεύει..


Εξακολουθώ να είμαι ..θυμωμένη γιατί σε γενικές γραμμές μου "επέβαλαν" κάτι που δεν αγαπώ και δεν θέλω. Έκρυψα το παλιό μου κινητό κάπου μήπως το βρουν και μου το χαρίσουν και του είπα κρυφά στο.."αυτί" ότι το παλιό είναι αλλιώς και ότι όταν θα δουν ότι δεν θα απαντώ αμέσως όπως πριν στα τηλεφωνήματα (θέλω μία ώρα να βρω πως ανοίγει) τότε ..θα γυρίσω σε αυτό !
Πέσαν όλοι επάνω μου φίλοι μου γελώντας, τα 3 εγγόνια μου από τον 5χρονο μέχρι την 14χρονη το "έπαιζαν ¨στα δάχτυλα κι εγώ απλά τους κοιτούσα και τους άκουγα να μου εξηγούν....τον άνδρα μου να μου λέει ότι θα το συνηθίσω κι εγώ μέσα μου να νοιώθω πιστέψτε με ...δυστυχισμένη που με έβγαλαν από τη συνήθεια μου  από το δικό μου.
Όταν με βλέπει κανείς, όταν μου μιλάει, με ζει ..κανείς δεν καταλαβαίνει ίσως τις αλλαγές που έχει κάνει επάνω μου η Πάρκινσον γιατί σαν προσαρμοστικός χαρακτήρας που είμαι έμαθα να ζω με αυτήν και να την..καλύπτω! 
Το μυαλό μου όμως..αυτό εγώ δεν μπορώ να το καλύψω στον εαυτό μου. Έρχονται στιγμές που "παγώνω", που στέκομαι στη μέση του δωματίου και αναρωτιέμαι ..τι κάνω..τι ήθελα..τι μου είπαν..πως το κάνω αυτό.. Ξεχνώ πλέον ονόματα βασικά, ξεχνώ πράγματα που κάποτε δίδαξα, ζωγράφους, ορολογίες, καθηγητές μου, συμμαθητές μου στη Σχολή..
Με παίρνετε πολλές φορές τηλέφωνο και ακόμα και βλέποντας το όνομα ψάχνω μέσα στο κυκεώνα του μυαλού μου να βρω τη μορφή σας..να "συνδυάσω" πληροφορίες!
Ο υπολογιστής και τα παιχνίδια που παίζω σ' αυτόν είναι ένας τρόπος να "κρατώ" το μυαλό μου κάπως σε..ετοιμότητα ας πούμε όπως μου είπε η Νευρολόγος.
 Πως λοιπόν να πω σε όλους αυτούς γύρω μου που ξέρω ότι το κάνουν από αγάπη ότι η αλλαγή ενός απλού κινητού με βγάζει από τα ..θεμέλια μου και τις ράγες της συνήθης διαδρομής μου. Πως να τους πω ότι θέλω "μόνη μου" να βρίσκω μέσα στην δική μου ησυχία τις λύσεις στο πρόβλημα μου στη καθημερινότητα μου. Πως να δώσω στον άνδρα μου να καταλάβει ότι είμαι..62 και όχι 22..όπως με έχει μέσα του στη καρδιά του κι εγώ εκείνον..Ότι ίσως σε λίγα χρόνια να ξεχνώ πολλά περισσότερα. 
Όμως το χιούμορ είπαμε το έχω..δεν μου το καταβροχθίζει καμία ασθένεια και..σας λέω από τώρα για όποια με παίρνει στο κινητό :
- Αν δεν απαντώ αμέσως μη το...κλείνετε..είναι που ψάχνω στο..φυλλάδιο με το..μεγεθυντικό φακό να δω πως ανοίγει αυτό το..διαολόπραγμα που ακόμα το αφιλότιμο όταν αργώ μου βγάζει έτοιμα μηνύματα δικαιολογίες για να στείλει σε όσους παίρνουν!!!!!!
Πάντως ψιθύρισα στο αυτί του 10χρονου εγγονού μου Πασχάλη ότι..σύντομα θα γίνει δικό του..μυστική συμφωνία!!!!
Σας εύχομαι καλό ΣΚ φίλοι μου, σήμερα πάω κτήμα να ..κεντήσω να ηρεμήσω με τα πουλάκια!

17 σχόλια:

κυκλάμινο είπε...

χαχαχα Αχτιδάκι μου κάνε μια ανταρσία ( για το καλό και του εγγονού βεβαίως βεβαίως) Φιλάκια πολλά

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Σε βρίσκω πολύ φίνα !!!! Τυχερό το εγγόνι !!! Καλά να περάσεις στη φύση με το κέντημα και άσε το σύζυγο στα κηπευτικά του !! Φιλάκια !!!!

sofiaskar είπε...

Καλό Σαββατοκύριακο με ηρεμία και γέλιο...

Ανώνυμος είπε...

Aχτιδα μου πηγαινε στο κτημα και χαλαρωσε με το κεντημα και ασε τον Δημητρη στα κηπευτικα του.Ασε που το εγγονι θα περιμενη αργοτερα το τηλεφωνο!!!!χαλαρουιτα!!!! Καλο ΣΚ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ!!!Φιλια Βασω!!

Ανώνυμος είπε...

Αχτιδα μου σου στελνω μια σφιχτη αγγαλιτσα και πολλα φιλακια.Θελω πολυ να ερθω να πιουμε καφεδακι ομως τα πρωινα τωρα δουλευω ισως κανενα απογευμα.[διξε μας το κεντημα ολοκληρο].Στελα

Maria Fe είπε...

Εγω νομιζω οτι αυτο που χρειζεστε ειναι ξεκουραση , για να βρειτε και παλι τον εαυτο σας.
Ολη μερα ασχολειστε με κατι και εχετε πολλα στο κεφαλι σας...
Παρτε λιγη αδεια απο ολα.
Πολλα φιλια γλυκια μου κυρια αχτιδα

ΑΜΑΜΕΛΙΔΑ Κ. είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΧΤΙΔΟΥΛΑ. ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΣΟΥ ΤΗΛ ΚΑΙ ΜΕ ΠΙΑΣΑΝΕ ΤΑ ΓΕΛΙΑ.ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΓΩ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΩ ΣΜΑΡΤΦΟΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΟΙΩΣΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΡΩ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ. ΚΑΙ ΚΡΑΤΗΣΑ ΤΑ ΠΑΛΙΟ ΓΙΑ ΠΙΟ ΣΙΓΟΥΡΟ. ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΤΟΝΕ ΣΤΟ ΓΕΡΜΑΝΟ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΜΕ ΤΑ ΚΟΥΜΠΙΑ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΦΘΗΝΑ. Ο ΑΝΔΡΑΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΑΓΟΡΑΣΕΙ ΔΥΟ ΓΙΑ ΚΑΒΑΤΣΑ ΣΤΟ ΚΟΥΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΕΙ ΦΥΛΑΓΜΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΛΕΕΙ ΣΕ ΚΑΝΑ ΧΡΟΝΟ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝΕ ΘΑ ΤΑ ΑΠΟΣΥΡΟΥΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ. ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΑΙ ΦΙΛΑΚΙΑ

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ κυκλάμινο, δεν χωράει ανταρσία ..σήμερα έκανα ώρες να σηκώσω τηλέφωνα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ο κόσμος της Ράνιας, σήμερα στο κτήμα έκανα "μαθήματα" μόνη μου μ' αυτό.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ sofiaskar μόλις γύρισα από το κτήμα και πέρασα υπέροχα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Βάσω, πρέπει να ..παραδεχθώ ότι σήμερα έκανα..πρόοδο μ' αυτό!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Στέλλα μου έλα όποτε θέλεις για καφεδάκι!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Maria Fe, καλά είμαι κοριτσάκι, απλά με βγάλανε από μία συνήθεια μου .Άδεια;..άδεια;..μία μαμά ..σύζυγος και γιαγιά;..Άγνωστη λέξη γλυκιά μου. όταν γίνεις ένα από αυτά θα το καταλάβεις.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΑΜΑΜΕΛΙΔΑ Κ, έχεις δίκιο, τελικά πήγε τη Παρασκευή στο Γερμανό και παρήγγειλε ένα παλιό μοντέλο μόνον..50 ευρώ θα το το φέρουν.Όσο για το..σμαρτ..τι να κάνω..το πήρα.Πάντως σήμερα έκανα ..πρόοδο!

Hengeo είπε...

Καλό κουράγιο χαχα!

metaxia nikolopoulou είπε...

Αχτιδα μου καλή μου σε λίγες μέρες θα τα έχεις μάθει όλα στο καινούριο κινητό σου θα σε κάνουν τα εγγονια σου ξεφτέρι!!!!!σε φιλώ καλό Σ|Κ να περνάς καλά!!!!

Ανώνυμος είπε...

αχτιδούλα μου,χαχαχαχα!είμαι σίγουρη θα τα καταφέρεις!Φιλάκια πολλά, Δήμητρα Κ. Σέρβια