Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Πλέκοντας το Πρωτομαγιάτικο στεφάνι!


Πρωτομαγιά στο κτήμα ..φυσικό θα μου πείτε..όμως μία Πρωτομαγιά απλή και με απροσδόκητες καιρικές συνθήκες που πλέον έχουν γίνει καθημερινές για μας.



Οι δυο μας όπως πάντα..μάλλον τρεις με τη Κλώντη που είναι το..στερνοπαίδι μας φαίνεται και η μόνη που δεν μας φέρνει αντιρρήσεις όπου και να την πάμε.
Μόνοι μας λοιπόν μα..δεν μας νοιάζει..ο Δημήτρης με λαχτάρα για τα δένδρα και τα πρώτα φυτά του...



Εγώ πάλι ξεκίνησα με την επιθυμία να φτιάξω ένα Πρωτομαγιάτικο στεφάνι και να το κρεμάσω στη πόρτα του κτήματος.. όπως καταλαβαίνεται είμαι κάπως καλύτερα από πόνους αφού το μπαστουνάκι μου το είχα για τα δύσκολα μόνο. Λουλούδια..που να βρω λουλούδια..δεν έχω ακόμα φυτέψει..υπάρχει μία τριανταφυλλιά μα έχει μόνο κλειστά μπουμπούκια... 
Σκέφτηκα ότι τα πιο όμορφα λουλούδια είναι τα αγριολούλουδα και από αυτά ήμαστε ολόγυρα γεμάτοι.



Λοιπόν..τα μάζεψα..τα έκοψα μάλλον ..αριστοκρατικά όπως είπε ο άνδρας μου με το..ψαλιδάκι του κεντήματος μου που έχω στο κτήμα!!!!!!



Λοιπόν..έχουμε και λέμε..τι χρειάζεται για ένα στεφάνι; Λουλούδια, στεφάνι από κλαδιά που μου έφτιαξε ο καλός μου για να με βοηθήσει, σπάγκος, τρανζιστοράκι για μουσική υπόκρουση...



Όμως πρώτα πήρα και το λουλούδι της ημέρας μου από τον άνδρα μου..Να το παρεξηγήσω ..τι με συμβουλεύετε..γαιδουράγκαθο μου έφερε ή μου φαίνεται; Ας φερθώ επιεικώς....1η του μήνα..



Πρώτα έβαλα σε γλαστράκι το φυτό Μπέρυ που μου έφερε η φίλη Βαρβάρα στη συνάντηση χθες για να πιάσει καλά και μετά να το μεταφυτέψω!



Άρχισα λοιπόν να παιδεύομαι με τα λουλούδια για το στεφάνι..είχα χρόνια να κάνω..προτιμώ να το ..ζωγραφίζω όπως έκανα χθες για την Χαρά..



Καλά τα πάω..προσπαθώ..δυσκολεύομαι με τα δάχτυλα μου μα..προσπαθώ! Νάτο..έτοιμο..απλό, με λουλούδια φτωχικά μα..υπέροχα για μένα..Μαργαρίτες, χαμομήλι, στάχυα, κριθάρια ,παπαρούνες...



Το έδεσα κι όλας, το στόλισα και το θαύμαζα σαν..σαν..κι εγώ δεν ξέρω τι..για να πάω και πιο μακριά να δω πως φαίνεται...



Γύρισα στο κιόσκι μας να ..αράξω μα εδώ με περίμενε...αφεντικό!
-Ξέρεις κορίτσι μου ότι σήμερα είναι ..εργατική Πρωτομαγιά;..Τι λες..να μου φυτέψεις τους σπόρους σε φυτώριο;..Τι να πω η έρμη..χαμόγελο και..πόσο πια δύσκολο να είναι;



Όσο εκείνος έκοβε χόρτα εγώ γέμιζα με χώμα τις θηκούλες..και μετά τους σπόρους και τα ταμπελάκια!



Φύτεψα πιπεριές και ντομάτες και εκεί που ήμουν έτοιμη για τις κολοκύθες.....σκοτάδι..αστραπές , βροχή και...







Απίστευτο φίλοι μου..χαλάζι..απίστευτο....είχα να δω χαλάζι χρόνια!



Όμως ήταν όμορφα..μου άρεσε να ακούω τον ήχο της βροχής επάνω στο κιόσκι..μα ο Δημήτρης μου στεναχωριόταν για τους καρπούς στα δένδρα του..Ποτάμι το νερό..Έτσι φύγαμε..νωρίς..στο δρόμο βρήκαμε και το αδέσποτο που ταΐζουμε και το καημένο μας περίμενε για τη κονσέρβα του..
Λίγα μόλις χιλιόμετρα μετά ούτε καν 5 ούτε στάλα βροχής..δεν είχε βρέξει καθόλου..Και για να γίνουν τα νεύρα του άνδρα μου..τσατάλια..έβγαλε ήλιο!! 
Που να τον βλέπατε και να τον ακούγατε..μεταξύ μας..(μη του το πείτε) έσκασα στα γέλια από..μέσα μου βέβαια!
Στάση για καφέ στο δρόμο μας είναι στο σπίτι της Ιωάννας και μετά...σπίτι μου σπιτάκι μου..(ξέχασα να φτιάξω στεφάνι και για εδώ!) .
Και του χρόνου φίλοι μου, και να δούμε πως θα είναι του χρόνου τέτοια μέρα ο καιρός (και εμείς δηλαδή) !
Αχτιδένια φιλάκια σε όλους!

32 σχόλια:

oldthings είπε...

Και του χρόνου Αχτίδα μου γερή και δυνατή να πλέξεις το Μαγιάτικο στεφάνι !! Η ημέρα σου όμως είχε από όλα , προσφορά αγάπης ,δημιουργίας και εργασίας!!

Σεβάχ ο Θαλασσινός είπε...

Καλό μήνα, αχτίδα μου!
Εύχομαι να γεμίσει η καρδιά σου απ'τις ευωδιές του Μαγιού!
ΒΛέπω λουλούδια, βλέπω χαμόγελα, βλέπω διάθεση κ όρεξη κ κέφι στην ανάρτησή σου και μερακλώνω :)

Να'σαι πάντα καλά!!

Unknown είπε...

Καλό μήνα, Καλή Πρωτομαγιά!!!
Και του χρόνου με υγεία να φτιάξεις το μαγιάτικο στεφάνι!!!
Καλό βράδυ
Φιλιά
Νεφέλη

Memaria είπε...

Και του χρόνου με υγεία!
Να έχετε έναν υπέροχο μήνα!
Φιλιά πολλά!

metaxia nikolopoulou είπε...

Καλό μήνα !!!
Αγαπημένη μου Αχτίδα χαίρομαι που εισαι καλά και πέρασες την πρωτομαγιάστην εξοχή .Και του χρόνου με υγεία να φτιάξεις τα υπέροχα στεφάνια σου.Πολλά φιλιά.

Nena είπε...

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.....ΓΕΛΑΣΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΠΑΘΕ ΣΗΜΕΡΑ...ΕΜΑΣ ΜΟΝΟ ΒΡΟΧΗ ΕΡΙΞΕ ....ΑΛΛΑ ΕΙΧΕ ΡΙΞΕΙ ΘΕΟΧΑΛΚΙΝΗ ΣΤΑ
ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΒΡΑΧΟΥΝ....ΑΣΕ ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΟΥ ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΟΝΟΣ....ΦΙΛΑΚΙΑ!!!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Καλό μήνα !!! Και του χρόνου !!! Το στεφάνι με τα αγριολούλουδα έχει μιά ιδιαίτερη μαγεία !!! Ωραιώτατο !!! Σε φιλώ !!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλό μήνα χαίρομαι που είσαι καλύτερα''

Εμείς σήμερα είχαμε λιακάδα και ψήσαμε στην αυλή''
ΜΙΝΑ

Ανώνυμος είπε...

αχτιδα τι φαγατε εσεισ; ψησατε;

Χρυσούλα είπε...

Καλό μήνα να έχετε!!... τ`αγριολούλουδα Αχτίδα μου είναι τα καλύτερα!...κιεμείς μ`αυτά φτιάξαμε σήμερα το στεφάνι μας...όσο για τα λουλούδια που σου χάρισε ο Δημήτρης σου....μόνο τ`ονομά τους είναι κάπως...αλλιώς αν το δείς..τα άνθη έχουν όμορφο χρώμα...τα κοτσάνια τους,αυτά που φαίνονται στη φωτό μπορείς να τα ξεφλουδίσεις και τρώγονται...είναι πολύ ωφέλιμα (εμείς τα τρώγαμε από μικρά παιδιά)τα φύλλα τους αποξηραίνονται για τσάι...ακόμη και οι σπόροι γίνονται τσάικαι είναι ένα ισχυρό αποτοξινωτικό για το συκώτι...το γαιδουράγκαθο είναι ένα μαγικό βότανο... Μήπως ήθελε να σου πεί ότι εσύ είσαι το βοτάνι του....το γιατρικό του...
Καλό ξημέρωμα να έχετε!

Ariadni St. είπε...

Καλό μηνα! Πολυ ωραίο το στεφανάκι σας! Διαβαζα και νόμιζα πως ήμουν και γω εκει μαζι σας σε μια γωνια :)

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ oldthings , καλημέρα Ολυμπίτσα μου έκανες ένα υπέροχο "ρεπορτάζ" για τη συνάντηση μας..

@ Σεβάχ ο Θαλασσινός , καλημέρα και καλό μήνα καλέ μου φίλε.

@ Stella Christomoglou, ας ελπίσουμε και του χρόνου να ήμαστε καλά γλυκιά μου.

@ me (maria), καλημέρα ευχαριστώ φίλη μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ oldthings , καλημέρα Ολυμπίτσα μου έκανες ένα υπέροχο "ρεπορτάζ" για τη συνάντηση μας..

@ Σεβάχ ο Θαλασσινός , καλημέρα και καλό μήνα καλέ μου φίλε.

@ Stella Christomoglou, ας ελπίσουμε και του χρόνου να ήμαστε καλά γλυκιά μου.

@ me (maria), καλημέρα ευχαριστώ φίλη μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ metaxia nikolopoulou. φίλη μου καλή ευχαριστώ σου εύχομαι κι εγώ τα καλύτερα γι' αυτό το μήνα.

@ Nena μου τέτοιες αλλαγές καιρού πρώτη φορά έχω δει.Από τη μία στιγμή στην άλλη.Ήλιος και μετά χαλάζι.

@ Ο κόσμος της Ράνιας, θυμάμαι παλιά το κρατούσαμε και το καίγαμε στη γιορτή του Άη Γιάννη!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΜΙΝΑ, ένας καιρός αλλοπρόσαλος φίλη μου.Τα έχει βάλει ο Δημήτρης με τα χόρτα..τα κόβει και ξαναβγαίνουν τα αφιλότιμα.

@ Ανώνυμος, φίλη μου απίστευτο θα σου φανεί μα δεν ψήσαμε. Φάγαμε πίτα ,ντομάτες και τυρί!!!!

@ Χρυσούλα μου είναι πρωτότυπος στα..ανθοδοχεία..προημερών μου έκοψε ένα μιγκέ και μου το έβαλε μέσα σε..πορτοκάλι για ανθοδοχείο!!Αρκεί που εξακολουθεί και το κάνει,αυτό μου φθάνει.

@ Ariadni St.φίλη μου δεν ξέρω γιατί μα δεν μπορώ να κάνω σχόλιο στο μπλοκ σου, δεν βρίσκω που να γράψω!!!

Marie-Anne είπε...

Καλό μήνα!!!!
Από τα πιό όμορφα στεφάνια, αυτά με τα αγριολούλουδα του αγρού!!!!!!!!!!!
Και του χρόνου!!!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

καλημέρα! καλό μήνα να έχουμε!

magda είπε...

Και του χρόνου με υγεία να το φτιάξεις Αχτίδα μου, μιας και ωραιότερο στεφάνι δεν έχω δει.
Σαν ζωγραφιά!!!
Φιλάκια

Maria Naka είπε...

Καλό μήνα Αχτίδα μου!

Unknown είπε...

Καλημέρα και καλό μήνα!!!
Πολύ ωραίο το στεφάνι!!!
Και του χρόνου με υγεία!!!

Ανώνυμος είπε...

Δείχνει να έχει ξεχαστεί από πολλούς κλεισμένος μέσα στο κελί του, έκπτωτος του θρόνου του, παρότι τα "πειστήρια" για να χάσει το αξίωμά του μέχρι και σήμερα αμφισβητούνται. Τον τέως Πατριάρχη Ιεροσολύμων Ειρηναίο δεν τον έχουν ξεχάσει όλοι. Στην Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας η συνέλευση των Ορθόδοξων Επισκόπων σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της Romfea.gr ασχολήθηκε και με την υπόθεση του Πατριάρχη Ειρηναίου. Υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αυστραλίας κ. Στυλιανού οι Ορθόδοξοι Επίσκοποι συζήτησαν ανοικτά για την συνεχιζόμενη στέρηση της ελευθερίας του πρώην Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Ειρηναίου. Δήλωσαν πως ήρθε ο καιρός να δοθεί ένα τέλος στην ταλαιπωρία και εξέφρασαν την ολόθερμη συμπαράστασή τους στον τέως Πατριάρχη που δοκιμάζεται. Δίνοντας το παράδειγμα πως τους ανθρώπους δεν τους θυμόμαστε μόνο όταν φορούν τις μίτρες και ασκούν τα καθήκοντα του Προκαθημένου... Κι αν έχουν γίνει λάθη, είναι βέβαιο πως θα έχουν γίνει και από τις δύο πλευρές. Μήπως ήρθε ο καιρός (6 χρόνια) να εκφράσουν στην πράξη την αγάπη προς τον πλησίον, προς τον αδελφό;

Ανώνυμος είπε...

Ο Φυλακισμένος Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος > ΜΕΓΑΛΗ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΑΠΑΘΗΣ , ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΙΣΧΟΣ...! Εδώ και έξι χρόνια, με συνοπτικές διαδικασίες, καταπατώντας κάθε ιερό και όσιο, και- κυρίως- με άνωθεν εντολή των Αμερικανικών Μυστικών Υπηρεσιών που είχαν την ευθύνη της ευρύτερης περιοχής στα Ιεροσόλυμα, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος, απομακρύνθηκε του θρόνου του, με ένα πλαστό και πέρα για πέρα, κατασκευασμένο κατηγορητήριο και με την" φτηνή", προς τα έξω, αιτιολογία οτι για να γίνει ευκολότερα αποδεκτή και πιστευτή, η κατηγορία που του προσήψαν, απώλεσε δήθεν, την έξωθεν καλή μαρτυρία, επειδή "πούλησε" κτίρια και εκτάσεις του Πατριαρχείου σε φίλους του αλλόπιστους, στην Ισραηλινή Κυβέρνηση, οι οποίοι είχαν στοχεύσει, ευθύς εξ αρχής, στα λεγόμενα φιλέτα του Πατριαρχείου μέσα στο Πατριαρχείο, για να βάλλουν πόδι στη γειτονιά του Πατριαρχείου, το οποίο συνορεύει με τους εγκατεστημένους, εδώ και χρόνια, Παλαιστινίους! Ο Ειρηναίος τότε κατηγορήθηκε άδικα και με ένα ψευδές και παραφουσκωμένο κατηγορητήριο- σαθρό και από εκκλησιαστικής κανονικότητος, αλλά και από πολιτικής νομιμότητος- οδηγήθηκε ενώπιον μίας υπερσυνόδου που συνήλθε στο Φανάρι -διότι έτσι ήθελαν οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι- και έθεσαν τον Ειρηναίο εκτός του ιστορικού θρόνου των Ιεροσολύμων!
Τα κατηγορητήρια με τα οποία τον τύλιξαν σε μία κόλλα χαρτί, αποδείχθηκαν σήμερα ψεύτικα και ο Ειρηναίος θεωρήθηκε αθώος και απαλλαγμένος από κάθε κατηγορία, για την οποία οδηγήθηκε σε αυτή τη δυσχερή θέση από τους αδελφούς του, τους Αγιοταφίτες, αλλά και από τους συνεπισκόπους του και κυρίως από τους Προκαθημένους των άλλων Ορθοδόξων Εκκλησιών! Οι ίδιες δυνάμεις που ήθελαν τον Ειρηναίο εκτός μάχης, ανέδειξαν ως διάδοχό του, έναν εξαμηνίτη Επίσκοπο, εκλογή και χειροτονία του Ειρηναίου όταν ξεκίνησε η κρίση, τον από Θαβωρίου Θεόφιλο.
Η ειρωνεία είναι ότι αυτά για τα οποία κατηγορούσαν τον Ειρηναίο και τον κήρυξαν έκπτωτο, τα κάνει σήμερα, όπως καταγγέλουν οι τοπικές εφημερίδες στο Τελ Αβίβ και στην περιοχή των Παλαιστινίων, ο διάδοχός του Θεόφιλος και όμως δεν ιδρώνει το αυτί κανενός!
Ο Πατριάρχης Ειρηναίος έκτοτε παραμένει ακούσια έγκλειστος- φυλακισμένος στο σπίτι του, μέσα στο Πατριαρχείο και από τότε δεν έχει βγεί ποτέ έξω, ούτε για λόγους υγείας, διότι έχει απειληθεί πώς μόλις βγεί- δ´ οιονδήποτε λόγο-θα του πάρουν το σπίτι και δε θα τον αφήσουν να επιστρέψει σε αυτό! Κι όλα αυτά συμβαίνουν μπροστά στα αδιάφορα μάτια των απανταχού Ορθοδόξων!
Παρά την συντελεσθείσα αδικία και τον αισχρό τρόπο με τον οποίο απομακρύνθηκε του Θρόνου του,-όχι από ετεροδόξους και αλλοπίστους, αλλά από Ορθοδόξους αδελφούς του,-ένας Πατριάρχης, εξακολουθεί μέχρι σήμερα φυλακισμένος και η Ορθόδοξη κοινότητα μένει σιωπηλή και ασυγκίνητη! Ο μόνος Ορθόδοξος Ιεράρχης που κατά καιρούς "σηκώνει" δημοσιογραφικά και εκκλησιστικά το θέμα και φωνάζει για το άδικο του εγκλεισμού του Ειρηναίου, είναι ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος! Οι υπόλοιποι σιωπούν!! Και το χειρότερο: όταν πηγαίνουν στους Αγίους Τόπους για προσκύνημα, δεν μπαίνουν ούτε καν στον κόπο να ζητήσουν να δούν τον Ειρηναίο.. Για να μην κακοκαρδίσουν τον Θεόφιλο! Ναι όλα αυτά συμβαίνουν σήμερα.. Κατά τα άλλα είμαστε χριστιανοί.. Αλλά το "αγαπάμε αλλήλους" που είπε ο Χριστός, το λέμε για να το ακούν και να το εφαρμόζουν οι άλλοι και όχιεμείς !!!

το στεκι της σοφιας είπε...

Καλο μηνα Αχτιδα μου!!!

Hfaistiwnas είπε...

Καλό μήνα εύχομαι! :)
Μπορεί να ζωγραφίζεις τέλεια αλλά και στο χέρι το έφτιαξες το στεφάνι πανέμορφο!

Unknown είπε...

Νομίζω ότι είναι το ομορφότερο μαγιάτικο στεφάνι που έχω δει!!
Σαν ένα χαμόγελο της Άνοιξης!!:-)
Καλώς σε βρήκα Αχτίδα μου!!
Καλό μήνα!!:-)

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

Κατ αρχάς ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ,με ζεστές, αισιόδοξες αχτίνες,όπως μόνο εσύ ξέρεις να ρίχνεις γύρω σου!
Υστερα να σου πω οτι η αφιέρωση στο στφάνι μου,δεν παίζει,γιατί εσύ δνε ξεχνιέσαι με τί-πο-τα! Και ΝΑΙ, ήταν πράγματι ΠΑΝΕΜΟΡΦΟ,αν σκεφτεί κανείς τις συνθήκες υπο τις οποίες καλλιτεχνήθηκε ήταν και κατόρθωμα! κΑΙ Σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΤΙΜΗ!
Οσο για το φυσικό στεφάνι, μου θύμησε κάποιο αντίστοιχο ζωγραφισμένο απο τον Βασιλείου . Ο,τι κι αν κάνεις πίνακας ζωγραφικής καταλήγει!
Και για το τέλος συμφωνώ μαζί σου,οτι ο Δημήτρης δνε έχει σημασία τι λουλούδι σου χαρίζει,αρκεί που το κάνει ακόμα,άλλωστε ΟΛΑ έχουν μια ξεχωριστή ομορφιά, η ονομασία τα αδικεί.
Φιλιά πολλά μαγιάτικα,νάσαι γερή και αισιόδοξη!!!

Unknown είπε...

Καλό μήνα Αχτίδα μου!!
Χαίρομαι που είσαι καλύτερα...
Το στεφάνι έγινε πανέμορφο!!
Πολλά φιλιά...λουλουδένια!
**Αννιώ**

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΟΡΙΤΣΙΑ, Η ΑΦΙΛΟΤΙΜΗ ΞΕΚΙΝΩ ΓΙΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΜΟΥ ΜΕ ΕΚΔΡΟΜΙΚΟ ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΜΕΤΑ..ΦΙΛΑΚΙΑ.

Aby Craft είπε...

Καλό μήνα!!!Υπέροχο το στεφάνια ακόμη και με απλά λουλούδια!Πάντα δυνατή και χαρούμενη :)

marilia είπε...

Πανέμορφο το στεφάνι σου!! Και του χρόνου! :)

Μαρία Έλενα είπε...

Καλό μήνα με υγεία
Φιλάκια ...

Συννεφάκι είπε...

Καλό μήνα με υγεία και ήλιο!
Το στεφάνι σου είναι από τα ωραιότερα. Θα ήθελες να βάλω την φωτογραφία του στο διαγωνισμό μου;
http://www.kloanna.blogspot.gr/
Περιμένω να με ενημερώσεις.
Και του χρόνου με υγεία!
Φιλιά!