Δευτέρα 7 Απριλίου 2014

Ένα ξενοδοχείο στα..γούστα μας!


Αυτές τις τελευταίες μέρες είμαι γεμάτη όμορφες αναμνήσεις από το ταξιδάκι μας και συγχρόνως προσπαθώ να συνέλθω από τη κούραση μου. Ξέρω ότι θα πείτε πως είναι δυνατόν σε ταξιδάκι που τόσο αγαπάει να ..κουράστηκε!
Κακά τα ψέμματα φίλοι μου κάθε χρόνος που περνάει με τα γνωστά προβλήματα μου με βαραίνουν όλο και περισσότερο. Είναι αυτό που λέμε συχνά: " Το μεν πνεύμα πρόθυμο όμως..η σαρξ ασθενής;
" Όμως.. όμως.. όπως λέω ΕΓΩ πάντα..χαμόγελο και όλα γίνονται για τους γύρω μας καλύτερα και για μας τους ίδιους ευκολότερα.
Σήμερα λοιπόν θα σας πω για το ξενοδοχείο που μέναμε με το Δημήτρη μου και ήταν ξεχωριστό όχι γιατί ήταν κάτι πολυτελές , θα πω ότι έχω μείνει και σε τελειότητες ,όμως..ήταν αυτό ακριβώς που αγαπάμε με τον άνδρα μου .



Απλό, βυθισμένο στο πράσινο στη κυριολεξία, ήσυχο, καθαρό, φιλικό με τα ζώα πράγμα που ήταν ένας από τους λόγους που το διάλεξα και με τη πιο γλυκιά και ευγενική οικοδέσποινα τη κυρία Άννα. Προσέξατε το χαρακτηρισμό;..οικοδέσποινα γιατί αυτό σου ανέδινε το ξενοδοχείο αυτό με τα μικρά αυτόνομα σπιτάκια του, την αίσθηση ότι βρισκόσουν φιλοξενούμενη σε ένα φιλικό σου σπίτι.


Μετά τον ευγενέστατο και γλυκό νεαρό που μας οδήγησε στο "σπιτάκι μας" μας υποδέχθηκε κόβοντας μας το δρόμο αυτό το πλασματάκι που το χαιρέτησε με μια γλυψιά η Κλώντη και το προσπέρασε σαν κάτι αδιάφορο.
Μας οδήγησαν στο επάνω πάτωμα και ήταν κάτι που δεν μπορούσα αφού δύσκολα ανεβαίνω πλέον σκάλες. Όμως ο νεαρός μόλις του το είπα, στη κυριολεξία τσακίστηκε να μας αλλάξει δωμάτιο στα κάτω σπιτάκια του κήπου αφήνοντας μας να ξεκουραστούμε σ' αυτό μέχρι να ετοιμάσουν το κάτω αφού εγώ είχα με κόπο ήδη ανεβεί τα σκαλιά.


Δεν άντεξα να μη θαυμάσω από ψηλά τα τόσα δένδρα, το..λεμονόδασος που το περιτριγύριζε.. Φανταστική εικόνα..υπέροχα αρώματα σε κάθε φύσημα αέρα.
 Ο Δημήτρης άπλωσε το χέρι και έκοψε ένα πορτοκάλι από τη μία πορτοκαλιά τους..μου το έδωσε και ανέπνευσα το φανταστικό άρωμα του φρεσκοκομμένου φρούτου..μου το καθάρισε και μου το έδωσε να το γευτώ.  Δίπλα μία λεμονιά..κόψαμε και ένα λεμόνι...



Η πισίνα άδεια και σε φάση που την καθάριζαν , ετοιμασία για το Πάσχα όπως έμαθα..όμως αν ήταν καλοκαίρι και ήταν γεμάτη θα απολάμβανα το κολύμπι εδώ γιατί απλούστατα ήταν πισίνα κατάλληλη για καλό κολυμβητή και σ' αυτό..σκίζω φίλοι μου. 


Πισίνα βαθιά, ειδική για υποβρύχιες βουτιές και μακροβούτια. Μόλις την περιεργάστηκε ο Δημήτρης μου είπε ότι μάλλον αν ήμουν εδώ δεν θα έβγαινα ποτέ από αυτήν.Ποιος ξέρει..μπορεί να επιστρέψω κάποια στιγμή στη Ναύπακτο το καλοκαίρι και σ' αυτό το ξενοδοχείο.


Εκείνο όμως που έδινε το.."κάτι άλλο" εδώ ήταν η κυρία Άννα που γνώρισα ως συνήθως περισσότερο στη κουβεντούλα που κάναμε στο πρωινό που μας προσέφερε. 
Θεωρώ ότι τα 35 χρόνια που είχα μαγαζί μου χάρισαν το προνόμιο να "ξεχωρίζω" τους ανθρώπους και η κυρία Άννα ήταν ξεχωριστή.


Το πρωινό της ενώ είχε τον "αέρα" της ευρωπαϊκής παρουσίασης είχε τη σφραγίδα της Ελληνικής γεύσης και της σπιτικής φιλοξενίας.
Φρέσκια πορτοκαλάδα από τα πορτοκάλια του κήπου τους, υπέροχος διπλός Ελληνικός καφές σκέτος για μένα με πλούσιο καϊμάκι όπως τον πίνω και Γαλλικός για τον άνδρα μου . Γιαούρτι, τυριά, κέικ σπιτικό υπέροχο που το..τσάκισα χωρίς ντροπή με τη Κλώντη! Ψωμί μαύρο για μένα και λευκό, τυριά, χαλβάς με αμύγδαλα, ελιές υπέροχες δικές της φτιαγμένες ( τις τσάκισε ο Δημήτρης) , μέλι και δύο ειδών μαρμελάδες από τα χεράκια της. Οι μαρμελάδες ήταν η αρχή της κουβέντας μας...Λατρεύω τη μαρμελάδα πορτοκάλι και αυτή ήταν ότι καλύτερο έχω γευτεί.
Έτσι αρχίσαμε τη κουβέντα και βρεθήκαμε να έχουμε κοινές απόψεις σε ένα σωρό πράγματα από τις..σχολικές ποδιές μέχρι τη θλιβερή κατάσταση της χώρας μας. Με παράπονο μου είπε ότι ενώ προσπάθησε να κάνει με τα φρούτα τις κάτι για να δημιουργήσει μία οικοτεχνική προσπάθεια..το κράτος τοίχος..της έκοψε το δρόμο..Σε νοιώθω καλή μου..........



Μας είπε ότι σε κάθε πελάτη δίνουν φεύγοντας ..λεμόνια και μας έδωσε 2 σακούλες να μαζέψουμε μόνοι μας για να νοιώσουμε τη χαρά και την υπέροχη αίσθηση να κόβεις το μυρωδάτο καρπό.



Μου έδειξε και μανταρινιά!



Έμαθα και κάτι βρε παιδιά..ότι υπάρχουν δίφορες λεμονιές που καρπίζουν συνέχεια γιατί μείναμε με τον άνδρα μου κατάπληκτοι πως είναι δυνατόν να έχουν άνθος, πράσινα λεμόνια και κατακίτρινα!


Αν πάτε ποτέ εκεί που σας το συστήνω και μαγειρέψετε κάτι όπως έκανε ένα μεσημέρι ο Δημήτρης και θέλετε λεμόνι..μη σκάτε..απλά βγάλτε το χέρι σας από το παράθυρο!


Η Ήρα ήταν ένα από τα όμορφα σκυλιά τους που δεν είδε τη Κλώντη με καλό μάτι..μάλλον για γάτα τη πέρασε..και ήταν ο καλύτερος συναγερμός που μπορείτε να φανταστείτε για ασφάλεια.
Η θάλασσα είναι σχεδόν δίπλα και όπως σας είπα τη πρώτη κι όλας μέρα με ξύπνησε ο ΑΘΕΟΦΟΒΟΣ στις 5 το πρωί γιατί ήθελε να περπατήσουμε στη παραλία!!!!Το τι του ..έψαλα από..μέσα μου δεν λέγεται..όμως μόλις αντίκρισα το θησαυρό της ακρογιαλιάς..τον συχώρεσα!
Ένας θησαυρός από ..θαλασσόξυλα για τις κατασκευές μου !!!!!!


Και ένας θησαυρός από φυτά που φύονται στο ποτάμι που εκβάλει δίπλα για τον Δημήτρη!




Όσο για τη Κλώντη έτρεξε ελεύθερη με τη ψυχή της παντού και βούτηξε λιγάκι και στη θάλασσα βλέποντας μας με περιέργεια τα όσα μαζεύαμε ο καθένας. Νομίζω ότι η περιοχή πρώτη φορά είδε σκύλο με..φιόγκο!


Απολαύσαμε το περίπατο και το πρωινό της κυρίας Άννας μετά. Απολαύσαμε το ξενοδοχείο και το περιβάλλον..ήταν ότι μας αρέσει.. 
Έφυγα με την υπόσχεση ότι θα τα ..ξαναπούμε και είμαι από αυτές που δεν ξεχνώ τις υποσχέσεις μου. Άλλωστε υπάρχει και ένας ακόμη λόγος που την αγάπησα και την ξεχώρισα εκτός από την ευγένεια και τη προθυμία της να μας περιποιηθεί σε ότι ζητούσαμε.. Ήταν..Μακεδόνισα φίλοι μου..από τη Κοζάνη ..νύφη εδώ..εμ!..πως ήταν δυνατόν να μη είναι αυτό που ήταν!
Κυρία Άννα δεν ξέρω αν διαβάσετε αυτή την  ανάρτηση όμως..σας ευχαριστώ..για τα φυτά του άνδρα μου που μας φροντίσατε και τις εφημερίδες που μου αφήσατε να πάρω μαζί μου  γιατί φύγαμε τόσο πρωί που δεν σας αποχαιρέτησα.. 
Φίλοι μου αν κάποιοι πάνε στη Ναύπακτο και  θέλουν ένα τόσο απλό , απέριττο,  φιλόξενο , οικογενειακό και ήσυχο περιβάλλον και..λεμόνια βέβαια ..το Apollo Beach θα σας το δώσει.
Αχτιδένια φιλάκια.

33 σχόλια:

Κική Κωνσταντίνου είπε...

μα τι ομορφη αναρτηση ειναι αυτη αχτιδουλα μου!
τα τρυφερα σου λογια και οι φωτογραφιες εκαναν εναν συνδυασμο αψογο!
και μενα τετοια ξενοδοχεια μαρεσουν γιατι ειναι ανθρωπινα περα για περα!
μπραβο στην υπεροχη οικοδεσποινα λοιπον!
να περνατε ομορφα αγαπη μου!
καλη ξεκουραση να εχετε!
φιλακια πολλα!

ANNA FLO είπε...

Α!!! Υπέροχο φαίνεται το ξενοδοχείο σας. Πραγματικά πρέπει να το λάτρεψες αφού με την περιγραφή σου με σκλάβωσε και εμένα! Χαίρομαι που ήταν όλα τέλεια και εύχομαι να έχεις ξεκουραστεί πια............και όλα να είναι καλά.
Καλή σου εβδομάδα και καλημέρα όλη μέρα

Κωνσταντίνα είπε...

Καλημέρα! Καλή εβδομάδα! 'Ομορφη ανάρτηση, όμορφα μέρη. Θησαυροί θαλασσινοί, μυρωδιές και γεύσεις..μας ταξίδεψες για άλλη μια φορά...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΚΦΡΑΣΟΥ, χαίρομαι που σου άρεσε, ήταν ακριβώς όπως το ήθελα φίλη μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ANNA Flo, πέρασα όμορφα αν και οι ώρες που πέρασα μέσα σε αυτό λόγω συνθηκών ήταν λίγος.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Κωνσταντίνα μου δεν μπορείς να φανταστείς τι κουβάλησα από τη παραλία σε ξύλα!!!!!!

Ποδηλάτισσα είπε...

Αχτιδάκι μου σίγουρα είναι ένα υπέροχο ξενοδοχείο με φανταστική φιλοξενία για μας και για τα υπέροχα ζωάκια μας.... ελπίζω η Ήρα να καλοδεχτεί την Ρέμη γιατί σίγουρα θα πάμε μέχρι εκεί!!!! Πολλά πρωινά φιλιά!!!!!!

nikol είπε...

Να σου πω μια γλυκιά Καλημέρα και να χαρώ μαζί σου για την όμορφη γνωριμία σας με την κυρία Άννα.
Και βέβαια εκεί που φιλοξενούνται και ζωάκια μόνο οικογενειακό ζεστό περιβάλλον θα βρείς.
Τα φιλιά μου Αχτιδένια μου και μια καλημέρα ζεστή στον Δημήτρη σου

BUTTERFLY είπε...

Καλημερα! Καλωσορισατε!
Τι ομορφη παρουσιαση! Ετσι κι εμενα μου αρεσουν τα ξενοδοχεια και ολα δηλαδη τα μαγαζια, φιλικα, φιλοξενα, με την αισθηση του οικειου! Κι αυτο ο πιο ομορφος χωρος δεν στο προσφερει, μονο οι ανθρωποι!

Ανώνυμος είπε...

@ Αχτιδούλα μου αγαπημένη, σε χάρηκα από κοντά και είσαι όπως ακριβώς σε φαντάστηκα και ακόμα πιο πολύ.Είμαι η Κατερίνα που σε φίλησα και μου χαμογέλασες λες και με ήξερες χρόνια πολλά.Έχεις το πιο γλυκό και αληθινό χαμόγελό που υπάρχει.Ευχαριστώ για το δωράκι σου που μου το χάρισες χωρίς καν να με γνωρίζεις.Θα χαρώ πού να σε φιλοξενήσω στη Πάτρα .Σου στέλνω τα τηλέφωνα μου. Κατερίνα Μ.

mirsini's creations είπε...

Καλά έεε !! Υπέροχο φαίνεται αυτό το ξενοδοχείο και οι οικοδεσπότες του !!! Τί υπέροχοι κήποι και τι ωραία πισίνα...πρέπει να ξαναπάτε οπωσδήποτε !!!
Πάντως, όπως πάντα, τα περιγράφεις τόσο όμορφα Αχτιδούλα μου !!!
Να είσαστε παντα καλά να ταξιδέυετε και να συναντάτε όμορφους ανθρώπους !!!!
Φιλάκια πολλά καλή μου Αχτίδα και πολλά φιλιά στην Κλωντούλα την γλυκούλα !!!!
:)))

Ανώνυμος είπε...

Υπεροχα ολα φιλεναδα''''
Οι λεμονιες οι δυφορες ετσι ειναι αλλα δεν ξερω αν αντεχουν στο δικο σας κλιμα''Αν θελεις να σε στειλω''
ΜΙΝΑ

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Τι απολαυστική ανάρτηση Αχτίδα !!! Έχω πάει στη Ναύπακτο και κατάλαβα που έμεινες.... χαίρομαι που ευχαριστήθηκες την διαμονή σου !!!
Πολλά φιλιά !!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ποδηλάτισσα, Βίκη μου ευχαριστώ από καρδιάς για την εικόνα που μου έστειλες από το μοναστήρι.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ nikol μου τώρα πια κάθε σου σχόλιο είναι διαφορετικό γιατί όταν το διαβάζω φέρνω μπροστά μου το προσωπάκι σου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ BUTTERFLY, ευχαριστώ γλυκιά μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Κατερίνα Μ.φίλη μου ευχαριστώ από καρδιάς.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ mirsini's creations, πηγαίνουμε μόνο σε ξενοδοχεία που αγαπούν και δέχονται τα ζώα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΜΙΝΑ μου πάντα πρόθυμη όμως εδώ δεν ευδοκιμούν οι λεμονιές τουλάχιστον στο κτήμα μας που ε΄χει και πάντα αεράκι..αδύνατον.Ο γείτονα μας προσπαθεί που είναι χρόνια και δεν μπορεί.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ο κόσμος της Ράνιας, ελπίζω να είχες την ίδια γνώμη με μένα, ήταν όπως το θέλουμε εμείς.

Rena είπε...

Απολαυστική ανάρτηση και πόσο με ξεκούρασε σαν να ήμουν εκεί και να μυρίζω τους λεμονανθούς!!!!!!!!!!
Φιλάκια πολλά!!!!!!!!!

Aspa είπε...

Μπορεί να ανησύχησα που έμενες μακριά μου αλλά αν θυμάσαι σου είπα ότι είναι πανέμορφο και θα βρεις πολλούς θησαυρούς...δεν ήξερα ότι θα έκανες φίλη τον πιο πολύτιμο!!!χαίρομαι γιατί έχεις ένα λόγο ακόμη να ξαναέρθεις!!!!φιλάκια γλυκιά μου Αχτίδα...

Katerina V *Pause blog* είπε...

Φανταστικά! Μόνο από την περιγραφή σου ηρέμησα, φαντάσου να ήμουν εκεί κιόλας! Πόσο αγαπώ τους φιλόξενους ανθρώπους, μπράβο η επιλογή σας, σας δικαίωσε! :)

Καλή εβδομάδα Γεωργία μου!

Unknown είπε...

Τι όμορφη ανάρτηση!!! Από τις φωτογραφίες και από όσα μας είπες φαντάζομαι ότι είναι ένα ειδυλλιακό μέρος για να περάσεις τις διακοπές σου, ιδιαίτερα αν το έχουν τόσο ζεστοί και φιλόξενοι άνθρωποι!!!
Καλή βδομάδα
Φιλιά
Νεφέλη

airis είπε...

Χαίρομαι που περάστε τόσο όμορφα Αχτίδα μου ! Είδα και τη προηγούμενη ανάρτηση αλλά δεν προλάβαινα να αφήσω σχόλιο αφού χτες έτρεχα με Πασχαλινές δημιουργίες! Ζήλεψα λιγάκι που δεν ήμουν στην Ναύπακτο να σας γνωρίζω από κοντά αλλά χαίρομαι που το Παζάρι ήταν επιτυχημένο!
Φιλιά και καλή εβδομάδα!

Unknown είπε...

αχτιδουλα μου γλυκια.. παντα οι αναρτησεις σου με ταξιδευουν..σ ευχαριστω

Λένα είπε...

Τι όμορφη εκδρομούλα ήταν αυτή αχτιδούλα!!!Μα και ο σκοπός που πήγες υπέροχος. Να είστε πάντα καλά και να ταξιδεύετε όσο μπορείτε γεμίζοντας τα μάτια σας ωραίες εικόνες!
Ολα τα ωραία τελειώνουν για να έρθουν άλλα ωραιότερα!!!!

Unknown είπε...

@αχτιδα,ειναι πολυ όμορφη η ναυπακτος ε μανουλα?κ εγω ξετρελαθηκα μαζί της!!!παντα ετσι ομορφα να περνατε!!θα τα πούμε πασχα .μου λειπετε!!!

Ariadni St. είπε...

Πολύ ωραία ροή στο κείμενο! Ταξιδεψα και γω μαζι σας νοερα!

Rena Christodoulou είπε...

Τι ωραίο μέρος!!
Τι κρίμα που δε μείναμε κι εμείς εκεί!
Θα το ξέρουμε για άλλη φορά!!!
Να είμαστε καλά να πάμε και στην Κοζάνη τον Οκτώβρη!!!!
Πολλά φιλιά!!!

Ανώνυμος είπε...

ωραίο μέρος ονειρο μα έχει κάτι κουνουπια το καλοκαίρι κάτσε καλά!

Hfaistiwnas είπε...

Ζηλευτό το ξενοδοχείο αλλά καιτο πρωινό, εμ ακόμη δεν έφαγα!!! χαχαχα! Καλημέρα!

Glykeria Kalfa είπε...

Χαίρομαι που περάσατε καλά, τις λεπτομέρειες τις διάβασα και στις προηγούμενες αναρτήσεις, μας ξεναγήσατε κι εμάς σε όλα τα μέρη που πήγατε. Το ζυμωτήρι έγινε πανέμορφο χαρούμενο και ανοιξιάτικο.
Φιλιά πολλά...!!!