Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Αγορά, προετοιμασίες και..πάλι αυγά!



Απίστευτο για μένα όμως μόλις τώρα άνοιξα υπολογιστή από..χθες! Όλη η μέρα μου πάλι από χθες γεμάτη ..με εγγόνια , εργαστήρι, σύζυγο , προετοιμασία για τη μαγειρίτσα και τους τζιγεροσαρμάδες μου της  Κυριακής.
 Μόλις ξύπνησαν τα εγγόνια μας τα πήγαμε πάλι στη μαμά τους και μέχρι να πιει ο Δημήτρης μου ένα καφεδάκι εκεί  εγώ έπαιξα με τα γατάκια της .



Έγινε 11..άνοιξαν τα μαγαζιά και ξεκινήσαμε τη βόλτα μας στην αγορά για τα Πασχαλινά . Την απολαύσαμε τη βόλτα μας στην αγορά της πόλης μας..αφού μπαινοβγαίναμε σχεδόν σε όλα έστω και για χάζεμα μερικές φορές. Μετά αγοράσαμε τα κρεατικά, από τώρα..
Βλέπετε φίλοι μου η ..καλή νοικοκυρά πρέπει να προετοιμάζει τα υλικά της από πριν ώστε εκείνη η ημέρα να μην είναι κουραστική και να μπορεί να πάει στην εκκλησία με την ησυχία της. Ετοίμασα λοιπόν τα πάντα από πριν, τα κομμάτιασα με το ψαλιδάκι, έπλεξα τα εντεράκια, ψιλόκοψα τα ατελείωτα ματσάκια κρεμμυδάκια, άνηθο και δυόσμο από το κτήμα....
Όμως δεν ξέχασα  βέβαια τα..αυγά μου!
Κάθε Πάσχα ξέρετε τα φτιάχνω με μεράκι και πολλή αγάπη ,δεν είναι απλό εμπόριο για μένα..και κάθε φορά ευχαριστώ το Θεό που μπορώ ακόμη να φτιάχνω με τα χέρια μου μικροπράγματα . Μετά λέω στον εαυτό μου ότι ίσως του χρόνου να μη μπορώ πια και έτσι χαίρομαι τη κάθε τους στιγμή δημιουργίας.


Μπελαλίδικο αυτό μα έφτιαξα μερικά για τις κόρες , ψυχοκόρες και ..κολλητές! Δαντέλα , χρυσό, χάντρα και μαργαριταράκια..εξεζητημένο μα πιστέψτε με χάνει στη φωτογραφία..είναι όμορφο.


Τα συνήθη της κάθε χρονιάς που μου ζητούν και σήμερα παρέδωσα τα πρώτα !
Απίστευτο πόσο γρήγορα περνάει η ώρα όταν ζωγραφίζεις και κατασκευάζεις..κάποια στιγμή ήρθε ο άνδρας μου για να μου πει ότι είναι..11 το βράδυ!
Είπα λοιπόν πριν πάω για ύπνο να σας πω τη ..καληνύχτα μου γιατί αύριο το βλέπω..χλωμό να ανοίξω πάλι τον υπολογιστή μου νωρίς. Έχω να κάνω αυγά σε χρώμα...( απίστευτο τι μου ζητάνε) ..Ροζ!!Κουφετί!!!! Με λευκά λουλούδια!!!! Μην αμφιβάλλετε ότι θα τα φωτογραφίσω!Λοιπόν..πάω για ξεκούραση και αύριο..έχει ο Θεός!.
Αχτιδένια φιλάκια!

17 σχόλια:

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Καταπληκτικά τα αυγά σου Αχτίδα !!! Τώρα θα μου πεις τι θα ήταν, αφού τα χέρια σου κάνουν θαύματα !!! Να είσαι καλά και του χρόνου !!! Περιμένουμε και τα υπόλοιπα... Καλή δύναμη !! Καλή ξεκούραση και πολλά φιλιά !!!

Ariadni St. είπε...

Τι ωραία που τα περιγραφεις! Λιώνω με τα γατακια!!!!!!

κυκλάμινο είπε...

Πανέμορφα τα αυγά σου γεια στα χέρια σου!!!Καλή Μεγάλη Εβδομάδα και καλό Πάσχα να έχουμε. Φιλάκια πολλά!!!

ANNA FLO είπε...

Υπέροχα τ'αυγά σου Αχτίδα μου!!! Μα τόσο ωραία και χαράς το κουράγιο σου....Το να δημιουργείς είναι θαυμάσιο, έτσι κι αλλιώς.
Καλό κουράγιο και καλή ξεκούραση γιατί σίγουρα τη χρειάζεσαι....
Καλή σου μέρα και καλή Μ. Εβδομάδα

Κωνσταντίνα είπε...

Καλημέρα και καλή Μ. Εβδομάδα! Υπέροχα τα αυγά, όπως όλα όσα φτιάχνετε με αγάπη.

love2love είπε...

αστερι εισαι

Ανώνυμος είπε...

καλημερα΄΄
τα αυγα σου ειναι τελεια'''
ΜΙΝΑ

Ανώνυμος είπε...

τα αυγα σου ειναι παρα πολυ ομορφα,τορωζ κουφετι πως θα το φτιαξεις; Στελα

Κική Κωνσταντίνου είπε...

Καλη Μεγαλη Εβδομαδα να εχουμε!
φιλακια πολλα!

metaxia nikolopoulou είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!ΕΙΝΑΙ ΟΛΑΤΑ ΑΥΓΑ ΣΟΥ ΥΠΕΡΟΧΑ ΓΕΙΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ!!ΚΑΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.ΠΟΛΛΑ ΦΙΛΙΑ!!!

Hengeo είπε...

Μπράβο για τα δημιουργήματα!

Καλή Μεγάλη Εβδομάδα να έχουμε!

Κατια Μαρκουϊζου είπε...

υπέροχα ολα καιτα γατουλιδια , ξερω πως σημερα ειναι μια ξεχωριστη μερα για σενα και Εκεινη που ειναι καπου ψηλα θα ειναι χαρουμενη με την χαρα σου σε φιλω

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, ΒΡΗΚΑ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΜΠΩ ΝΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΩ ΛΟΥΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΑΥΓΌ..ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΤΙΣ ΦΙΛΕΣ ΡΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΥΔΟΚΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ ΤΟΥΣ.

Μαρία Έλενα είπε...

Ότι φτιάχνεις είναι πάντα τόσο όμορφο.
Είσαι μανδική σε ότι και να κάνεις.
Φιλάκια ...

ΑΜΑΜΕΛΙΔΑ είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΑΧΤΙΔΑ. ΟΛΑ ΤΑ ΑΒΓΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΑ΄ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ.ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΟΥΝΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΤΑ ΤΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ.ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ.

Ποδηλάτισσα είπε...

Αχτιδάκι μου έχοντας χαλασμένο υπολογιστή δεν μπόρεσα να επικοινωνήσω μαζί σου τόσες μέρες!!!! Τα αυγά σου υπέροχα, μοναδικά θα έλεγα και φυσικά τυχεροί όσοι θα έχουν κάποια από αυτά!!!! Καοι του χρόνου με υγεία να ξαναφτιάξεις!!!! Πω πω πω ζήλεψα που φτιάχνεις τους τζιγεροσαρμάδες!!!!! Πολλά πολλά φιλιά σε όλους σας!!!!!! Και του χρόνου!!!

Achilleas είπε...

Υπέροχες στιγμές γεμάτες δημιουργικές κατασκευές!!
Εύχομαι καλό Πάσχα με υγεία σε όλους σας !!!