Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Όμορφη ανοιξιάτικη μέρα..επιτέλους.




Καλημέρα ,καλημέρα..όμορφες ανοιξιάτικες μέρες φίλοι μου κι εγώ χαμογελώ και αισθάνομαι πλέον στο..κλίμα μου. Βέβαια είμαι λίγο απογοητευμένη γιατί η εγχείρηση δεν έλυσε το πρόβλημα μου και κάθε ταλαιπωρία μυική την ..πληρώνω με πόνους .
 Το έχω αποδεχθεί πλέον πιστέψτε με και απλά ..μουρμουράω σαν γιαγιά γκρινιάρα πότε πότε ( ε!πονάω τι να γίνει..) και σαν προσαρμοστικός χαρακτήρας που είμαι ..προχωρώ.



Χθες πάλι στο κτήμα μαζί του αφού πρώτα με πήγε για ..ψώνια υλικών που θα χρειαστώ για τις διάφορες κατασκευές μου και τη ζωγραφική μου. Η μέρα πάνω από ανοιξιάτικη..σχεδόν καλοκαιρινή με έκανε να πετάξω το μπουφάν και να λιαστώ στον ήλιο σαν τις περσινές σαυρούλες που ακόμη δεν δήλωσαν τη παρουσία τους.
Ήρθαν οι πελαργοί, σας το είπα; Άκουσα τη γειτόνισσα να με φωνάζει να τους δω ανεβασμένους στο στύλο της ΔΕΗ μα μέχρι να κινηθώ εγώ και να πάρω τη φωτογραφική μηχανή άνοιξαν τα φτερά τους και έφυγαν. 
Ο Δημήτρης δούλευε με το χορτοκοπτικό κι εγώ έφτιαχνα λουλουδάκια με το πηλό που αγόρασα καθισμένη στο κιόσκι που σε λίγο θα πρέπει να βγάλουμε τα προστατευτικά πλαστικά που του βάλαμε για να δεχθεί μέσα του τον ήλιο.
Λίγες βολτούλες με τη Κλώντη ( θα πρέπει να πάρω το μπαστουνάκι μου πάλι μάλλον!), μία ανταλλαγή επισκέψεων με τη καλή μου γειτόνισσα για κουβεντούλα, πειράγματα οι άνδρες μας και καφεδάκι και βλέπεις το ρολόι να προχωράει και τις ώρες να μη φθάνουν για εργασίες. Μεγάλο το κτήμα φίλοι μου, και ότι κάνεις σ' αυτό είναι σταγόνα απλή νερού.
Σήμερα θα μείνω σπίτι να δουλέψω..πρέπει να τελειώσω το πίνακα που έχω παραγγελία και να ασχοληθώ με άλλα τόσα μέσα στο εργαστήρι μου..
Βέβαια μου κάνει πάλι  παραπονάκια ο καλός μου όταν του το είπα ( μουρμουράει επάνω από το κεφάλι μου ) ..πρέπει κι εγώ να κάνω ότι ευχαριστεί και τις δικές μου ανάγκες έκφρασης. 
Οφείλω όμως να δηλώσω ότι είναι ότι καλύτερο στη δική μας ηλικία να σου λέει ο σύντροφος σου ότι ..θα του λείπεις..και ότι σε θέλει δίπλα του έστω και να σε βλέπει..
Πίνω το καφεδάκι μου , γράφω σε σας,(έβαλα επιτέλους και μία ακόμη συνέχεια στο ΤΟΛΜΩ) , θα σιάξω όταν φύγει πάνω πάνω το σπίτι , θα μαγειρέψω κάτι εύκολο και θα κλειστώ στο δικό μου κόσμο να χαρώ τα νέα μου υλικά ζωγραφικής.
Φίλοι μου χαμογελάστε, σήμερα είναι μία νέα μέρα !
Αχτιδένια φιλάκια!

27 σχόλια:

Κική Κωνσταντίνου είπε...

καλημέρα αχτιδούλα μου!
πολυ μου αρεσει η συντροφικοτητα που σας διακατεχει.
θα περασω αργοτερα να διαβασω τη συνεχεια του τολμω.
φιλακια πολλα!

Unknown είπε...

Καλημέρα!!!
Ακόμα και η γκρίνια σου έχει μια γλύκα! Μακάρι να γκρίνιαζαν όλοι σαν και σένα!!!

Κωνσταντίνα είπε...

Καλή και δημιουργική μέρα να έχετε!

Ανώνυμος είπε...

καλημερα,οταν ασχολεισε με αυτα που σε ενδιαφερουν ξεχνας πολλες φορες οτι σε ποναει[για μενα αυτο ισχυει].αχτιδα μπορουμε ολοι να στειλουμε κατι για τη φλογα;
και αν ναι γραψε τη διευθυνση.Στελα

Hfaistiwnas είπε...

Καλημερούδια!!! Ζέστανε γρήγορα! Ελπίζω να μην μας ρίξει τη θερμοκρασία ξανά!
Καλές δουλειές!

Γιούλα Δημιουργίες χαράς είπε...

Αχτίδα μου με τη γραφή σου εκπέμπεις νότες αισιοδοξίας. Σου εύχομαι να περνάς όμορφες μέρες χωρίς πονάκια γεμάτες δημιουργία. Φιλάκια πολλά

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΚΦΡΑΣΟΥ ευχαριστώ Κική μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ sofia sofakiτι να κάνω..σας βρίσκω πρόχειρες, δεν μιλάτε και σας πρήζω με τα δικά μου αχ! βαχ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Κωνσταντίνα μου σ' ευχαριστώ μέχρι τώρα καλά μου πάει..δημιουργικά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Στέλλα μου μπορείς όμως μας είπαν μέχρι τις 15 να τα στείλουμε.Αν είσαι Θεσσαλονίκη φέρτα να τα πάω εγώ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, όχι αγορίνα μου, όχι άλλο βροχή και υγρασία..σήμερα έχω όλα τα παράθυρα ανοιχτά..επιτέλους..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Γιούλα Δημιουργίες χαράς, μόλις τώρα κάνω διάλειμμα από το..εργαστήρι μου, όλα πάνε καλά και δημιουργικά!

Ανώνυμος είπε...

ναι αχτιδα μενω θεσσαλονικη και κατεβαινω συχνα στο κεντρο πες μου ποτε μπορεις να κατεβεις και εσυ.[οχι ομως αυριο θα παω στη χαριλαου[λαικη].Στελα

Ανώνυμος είπε...

Αχτιδούλα μας, εσύ είσαι άνοιξη από μόνη σου! δεν έχεις ανάγκη από τον καιρό!

Rena είπε...

Καλησπέρα Αχτίδα, μας αναζωογόνησε η άνοιξη!!!!!
Καλά να περνάτε!!!!!
Φιλάκια!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Στέλλα μου μένω στη Χαριλάου όμως αύριο το πρωί θα πάω στο κτήμα με τον άνδρα μου γιατί έχω τη κοπέλα στο σπίτι που με βοηθάει. Στείλε μου ένα μήνυμα στο aktida7@gmail.com

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος φίλη μου ευχαριστώ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ rena μου σήμερα όλη μέρα με ανοιχτά παράθυρα!

το στεκι της σοφιας είπε...

Αχτιδα μου γλυκια και λατρεμενη!!! Παντα ανοιξη να ειναι η ζωη σου και να χαιρεσαι την οικογενεια σου . Το ευχαριστω ειναι λιγο να το πω μπροστα στο μεγαλειο της ψυχης σου. Ευχαριστω για τα λογια συμπαραστασης ευχαριστω για τα φανταστικα ντολμαδακια σου ευχαριστω για τα υπεροχα και πεντανοστιμα γλυκα που εφτιαξες για τα εννιαμερα της μαμας μου.Αισθανομαι τοσο μικρη μπροστα σου δεν εχω λογια να πω γιατι θα ειναι λιγα.Θελω να φωναξω σε ολο τον κοσμο που δεν σε ξερει οτι δεν υπαρχει αλλος ανθρωπος με τετοιο μεγαλειο ψυχης.Ευχομαι οσο μεγαλωνω να σου μοιαξω σε αυτην την δοτικοτητα που δεν υπαρχει μεγαλυτερη.Χαιρομαι πολυ που ειμαι φιλη σου.

Ανώνυμος είπε...

αχτιδα μου αυριο το πρωι θα περασω απο το μαγαζι της κορης σου και θα της αφησω τα τηλεφωνα μου οταν μπορεσεις παρεμε τηλεφωνο[το βραδυ]δεν εχω mail.σ'ευχαριστω.Στελα

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Σοφια Αρσενιου, φίλη μου ντροπή , δεν έκανα τίποτα..είσαι φίλη μου και αυτό αρκεί.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Στέλλα μου εντάξει θα σε πάρω.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Julia φίλη μου σε καλωσορίζω και σ' ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.Στη Βαλέντσια έχω έρθει και είναι μαγευτική πόλη.

Hengeo είπε...

Πάω να δω το τολμώ..

Καληνύχτα και καλά να περνάς Αχτίδα!

Unknown είπε...

@αχτιδα,ναι ηρθε η ανοιξη μανουλα μου!!αχ θα ηθελα κτημα κ ηρεμια,μου λειπετε!!!να μου τους φιλησεις ολους!!!μου λειπετε!!ξερω οτι πονας αλλα ξερω ότι θα περασει..

Μαρία Έλενα είπε...

Καλημέρα Αχτίδα
Τόσο όμορφα να περνάς πάντα.
Φιλάκια ...

love2love είπε...

ανοιξιατικες καλημερες