Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Όταν ένας άνδρας ..μαστορεύει!


Πάντα μου φαινότανε παράξενο για τα πανέμορφα πανσεδάκια που ανθίζουν μέσα στο κρύο του χειμώνα και δίνουν τα αμέτρητα χρώματα τους σαν προμήνυμα μιας Άνοιξης που θα έρθει. Έτσι άνθισε και το δικό μου απρόσμενα όμορφο στο κρύο ξερό περιβάλλον του. Είναι σαν το χαμόγελο ενός ανθρώπου σε μία παρέα σιωπηλή και κατσουφιασμένη!
Καλημέρα φίλοι μου, καλημέρα όλη μέρα με το καφεδάκι το σχετικό δίπλα μου και ένα σπίτι..ανάστατο από τα μαστοριλίκια του άνδρα μου.
Χθες πήγαμε να πάρουμε ένα διακόπτη ρεύματος που μας χάλασε και φύγαμε με ..2 πλαστικές ντουλάπες γιατί τη μία την έδιναν δώρο με λίγα ευρώ επιπλέον! Όπως καταλαβαίνετε το απόγευμα μας πέρασε σε..συναρμολόγηση με τα..σχετικά της!
Εγώ επέβλεπα ήρεμα γιατί ξέρω ότι όταν κάνει μία δουλειά και δυσκολεύεται νευριάζει ,χάνει βίδες, εργαλεία, δεν βλέπει τις σχετικές οδηγίες από ανδρικό εγωισμό κι εγώ πρέπει να βοηθάω σιωπηλά και να διορθώνω όσα μπορώ να ..προβλέψω. 
Τον άκουγα που λέτε να ..μουρμουράει ότι οι πόρτες ήταν..λάθος και δεν κλείνουν γιατί ήταν ..μεγαλύτερες.. ότι τις έβαλαν σε λάθος κουτί..ότι γι' αυτό τα δίναν φθηνότερα.. Άνδρας φίλοι μου..άνδρες..κάτι σαν τα εγγόνια μου σε ίδια ηλικία πάντα!
Χρειάστηκε μία ήρεμη ματιά για να δω ότι τις έβαζε ανάποδα γιατί απλά..συναρμολόγησε τα πάντα..ανάποδα! 
Όταν διορθώνεις έναν άνδρα ( ε! εσείς νεαρές σύζυγοι) δεν του το λες ποτέ κοροϊδευτικά..ούτε του το χτυπάς απλά του το δείχνεις και ..φεύγεις από το μέρος του..εγκλήματος για να το δεχθεί ο..πληγωμένος ανδρικός εγωισμός του. Πρέπει πάντα να νοιώθει είπαμε ..ο αφέντης του σπιτιού..ο ειδικός.. ο μόνος που μπορεί να φτιάξει τα πάντα..
Φαίνεται όμως ότι του την..ενίσχυσα πολύ την ανδρική του υπεροχή σαν τεχνίτης που ξαφνικά θυμήθηκε κάθε τι που είναι χαλασμένο στο σπίτι..Έτσι σκαρφαλωμένος στη σκάλα διόρθωσε όλα τα σποτάκια της σαλοκουζίνας , του χωλ και της εισόδου με αποτέλεσμα να ...θριαμβεύσει η ΔΕΗ αφού το σπίτι γέμισε με άπλετο φως παντού!
 Είχαμε όμως και μία..απώλεια..το φωτοκύτταρο της εισόδου δεν λειτούργησε οπότε σήμερα έπεται η συνέχεια.. Εγώ φίλοι μου ..χαμόγελο..υπομονή και βέβαια επειδή δεν έχω ιδέα από ηλεκτρολογικά θα το ρίξω σε προσευχές για ..τυχών λάθη!
Σας εύχομαι μία καλή μέρα έστω και τόσο υγρή και χειμωνιάτικη όπως στη πόλη μου κι εγώ περιμένω..περιμένω την Άνοιξη..αχ! να ήξερε πόσο την περιμένω.!
Αχτιδένια φιλάκια.

27 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα! Καλή εβδομάδα να έχουμε! :)
Σε έναν άντρα δεν κάνουμε ποτέ παρατηρήσεις!!!

Νικόλας Τσάρας είπε...

καλημέρα να έχετε πανέμορφο ζευγάρι και πολλά χαιρετίσματα και στους 2 σας

Κωνσταντίνα είπε...

Καλημέρα! Καλά μαστορέματα! Όλοι την άνοιξη περιμένουμε, ελπίζω να μην αργήσει πολύ...

Unknown είπε...

εμένα το μάτι μου έπεσε στο "ε! εσείς νεαρές σύζυγοι" και ομολογώ ότι ρούφηξα κάθε λέξη.. βλέπεις εγώ το έχω συνήθειο να κάνω παρατηρήσεις και όντως δεν βοηθάει και πολύ!
Άντε να έρθει η Άνοιξη!
Καλώς σε βρήκα!

love2love είπε...

καλημερα με καλα μαστορεματα

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas,όχι που θα διέφερες εσύ πουλάκι μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ nikolastsaras, ευχαριστώ..ε! τόσα χρόνια μαζί στο σπίτι και στη δουλειά αποδείξαμε το..αναπόδεικτο..ότι μπορεί ένα ζευγάρι να είναι αγαπημένο και μετά από ..39 χρόνια!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Κωνσταντίνα μου δεν ξέρεις πόσο περιμένω τον ήλιο και τα λουλούδια!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ martha μου έχω 39 χρόνια γάμου ευτυχισμένα γιατί ο γάμος πρέπει να είναι βήματα υπομονής και αμοιβαίας υποχώρησης.Στα δικά μου χρόνια ο σύντροφος είναι ο ίδιος σου ο εαυτός ,το άλλο μισό γλυκιά μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ love2love, Ιωάννα μου ευχαριστώ!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

καλημερα αχτιδουλα μου!
νομιζω πως βρηκες το μαστορα σου!
χιχι

φιλακια πολλα!

Ανώνυμος είπε...

ΑΧΤΙΔΑ ΤΙ ΩΡΑΙΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΕΙΔΕΣ ΔΩΡΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο ΚΑΛΟΣ ΣΟΥ! ΚΑΙ ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΚΑΙ ΜΑΓΕΙΡΑΣ ΚΙ ΑΓΡΟΤΗΣ! ΜΠΡΑΒΟ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ! ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΜΙΣΕΛ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ;

Ανώνυμος είπε...

Πάντα ρουφάω όλες τις δημοσιεύσεις σου...
είσαι υπέροχη.....
πολλά φιλιά

Μαρίνα

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΚΦΡΑΣΟΥ, ακόμη και ΤΩΡΑ σε πληροφορώ μαστορεύει!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος φίλη μου δεν ενδιαφέρομαι για ΚΑΝΕΝΑ πολιτικό πλέον..μα για κανένα..Δεν πιστεύω σε ..σωτήρες..σε υπέρμαχους.Μπορεί να είναι καλός άνθρωπος μα εγώ δεν θέλω ούτε καν να το μάθω.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαρίνα μου σ' ευχαριστώ γλυκιά μου.

Μαρία Έλενα είπε...

Όμορφη να είναι η μέρα σου.
Φιλάκια ...

Hengeo είπε...

Αχτίδα και εμένα μου αρέσουν τα μαστορέματα!

Ισχύει ότι οι άντρες θέλουμε να τα καταφέρνουμε μόνοι μας. Χίλιες φορές να μας πείτε για ποιό λόγο θέλετε να.. τελειώνουμε παρά να μας διορθώσετε χαχα!

Καληνύχτα και καλά να περνάς! :)

Ανώνυμος είπε...

αχτιδούλα καληνύχτα! έχει πολύ κρύο απόψε!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαρία Έλενα καλημέρα φίλη μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hengeo, νομίζω ότι είναι ευλογία σε μία οικογένεια να υπάρχει ένας άνδρα που τα..φτιάχνει όλα!Ο δικός μου είναι κάτι τέτοιο και το εκτιμώ και το..λατρεύω.Είναι λόγο..φασαριατζής στις κατασκευές του γιατί τώρα πλέον δεν βλέπει καλά και ψάχνει τις τρύπες για τις βίδες όμως στο τέλος όλα τα καταφέρνει και τον θαυμάζω.Ξέρεις είναι βασικό σε ένα δεσμό να θαυμάζει ο ένας τον άλλο.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος καλήμερα και ..ναι..κάνει κρύο.Λοιπόν σώθηκα με το υπόστρωμα που μου αγόρασε,σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα.

oldthings είπε...

Αχτιδούλα καλημέρα ! Διαβάζοντας την ανάρτηση σου ,χαμογέλασα και αναγνώρισα τον εαυτό μου και το έτερον ήμισυ μου!!! Έτσι είναι ,μη τα θέλουμε και όλα της στιγμής ...Συμφωνώ μαζί σου ,διακριτικά ,όρθια και δίπλα τους να προσπαθούμε από κοινού .Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να είναι μάστορας η γυναίκα ,απλά μόνο που συμπαραστέκεται δίπλα, φτάνει . Την γκρίνια πάντως την έκοψα ...αχ ! περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις ...δεν βγάζω άχνα τώρα ...Καλή σου μέρα !

Sofi είπε...

χαχαχαχα σα να βλέπω είτε τους γονείς μου είτε εμένα κ τον άντρα μου!!Κ η ανάρτηση απολαυστική κ οι συμβουλές προς τις νεότερες χρήσιμες! Φιλιά πολλά

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ oldthings, πάντως Ολυμπία μου οφείλω να πω ότι τα έφτιαξε ΟΛΑ..μα όλα στο σπίτι, δεν μπορώ να πω κουβέντα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Sofi μου να με ακούς..έχω γαλόνια 39 ετών!

Unknown είπε...

@αχτιδα,καλησπερα μανουλα μου!!!φανταζομαι βομβα το σπίτι!!!!μου λειπετε!!!