Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Ο περίεργος κόσμος των παιδών..






Το καφεδάκι αυτό μου το έκανε χθες ο γαμπρός μου όταν πήγα με τον άνδρα μου για..να σουλατσάρουμε και να δούμε πως γιορτάζει ο κόσμος την ημέρα του έρωτα!
Την κόρη μου την είδα ελάχιστα γιατί ήταν χωμένη στις τούρτες στο εργαστήρι της και το κόκκινο με τη σοκολάτα γέμιζαν τον αέρα του.



Όσο λοιπόν έμεινα εκεί κρυφάκουσα τη συζήτηση ενός "κυριλέ "νεαρού στο κινητό που προσπαθούσε να..δώσει "πακέτο "το κορίτσι του σε ένα άλλο φίλο για να πάει εκείνος σε ραντεβού με μία άλλη!!!!! Λοιπόν..η ημέρα του Έρωτα στο μεγαλείο του!
 Να πω την αλήθεια μου ήρθε να του φέρω το ποτήρι με το νερό στο κεφάλι μα είπα στον εαυτό μου: "κρατήσου..".Μετά τον είδα να ρωτάει τη κόρη μου ποια από όλες τις τούρτες να διαλέξει για δωράκι!!!
-Σήκω ..λέω στον άνδρα μου..πάμε να φύγουμε μη γίνω η φόνισσα του Παπαδιαμάντη!



Το πήρα το λουλουδάκι μου όμως  και είναι μία συνήθεια που έχει ο άνδρας μου κάθε μέρα εδώ και 39 χρόνια απλά..σήμερα το..αγόρασε..δεν το κλαίει κάποια γλάστρα!
Απόγευμα μαθήματα με τις μικρές μου μαθήτριες , η μία χασμουριέται όλο το μάθημα..όταν της έκανα παρατήρηση μου είπε κουρασμένα:
-Κυρία θέλω να κοιμηθώ..είμαι τόσο κουρασμένη..είχα σχολείο μετά μπαλέτο και ήρθα κατευθείαν..
Η άλλη ζωγράφιζε και μου έλεγε τι θα φορούσε στο πάρτυ που θα πήγαινε αύριο!!!! 
Η τρίτη δεν μιλούσε απλά με κοιτούσε με ματάκια πονηρά και κρυφογελούσε με τις άλλες. Στο τέλος μου είπε το ..παράπονο της.Ήταν θυμωμένη με τους γονείς της γιατί το βράδυ θα έμενε στη θεία της για να βγουν οι γονείς της!!!Της εξήγησα ότι οι γονείς έχουν ανάγκη κάποιες στιγμές να μένουν μόνοι τους χωρίς παιδιά..ξέρετε τι μου είπε στο τέλος;..Φοβερό:
-Αυτός φταίει..ο μπαμπάς μου..θέλει να μου πάρει τη μαμά μου..θα κάνω την άρρωστη για να μη βγούνε, το κάνω το κόλπο συχνά!! Μόλις 10 ετών..
Φίλοι μου έμεινα με το στόμα ανοιχτό..άφησα τα πινέλα και μάλλιασε η γλώσσα μου να της εξηγώ ότι αυτό θα έκανε πολύ κακό στους γονείς και στην ίδια και βέβαια το είπα κρυφά στη μαμά της όταν ήρθε να την πάρει για να ξέρει πως να αντιδράσει.
Τρομερός ο κόσμος των παιδιών..πάντα θα με εκπλήσει και θα με κάνει να αισθάνομαι αμαθής δίπλα τους..
Ο Δημητράκης  δεν μας ενοχλούσε..είχε πάρει από πίσω τον..παππού του στη σαλοκουζίνα και του έκανε χίλιες ερωτήσεις..
-Παππού γιατί βάζεις αλάτι;..παππού γιατί ρίχνεις το λάδι σιγά σιγά;..παππού ο παππούς σου μαγείρευε;..παππού δεν θα πλύνουμε τα πιάτα;..παππού γιατί φοράς κοντό παντελόνι;..παππού σου μιλάω...θα μου κάνεις ποπ κορν;
Τον ακούγαμε μέσα από το εργαστήρι μου με τα κοριτσάκια και γελούσαμε..
 Ο άνδρας μου κόντευε να πάρει τα βουνά  με τις ερωτήσεις που του έκανε μέσα στα πόδια του ..οι άνδρες δεν αντέχουν τέτοιες ερωτήσεις  επανωτές. Θα έμενε μαζί  μας  το βράδυ κάτι που δεν με στεναχωρεί γιατί είναι ένα πανεύκολο παιδί που μπορεί να περνάει μόνο του, είναι το μόνο εγγόνι μου που θέλει να κοιμάται  χωρίς παρέα δίπλα του!!!
Βραδάκι..όλα στη θέση τους..ο μικρός στο κρεββάτι κι εμείς στο καναπέ μας συζητούσαμε όλα της ημέρας μας όπως πάντα ...Έτσι πάντα βλέπουμε τι κάναμε σωστό και τι λάθος , τι έχουμε να κάνουμε την επόμενη μέρα ή την μεθεπόμενη..
Αύριο μία νέα μέρα..με ευχή να είναι καλύτερη για όλο το κόσμο.
Αχτιδένια φιλάκια!

16 σχόλια:

OLINΑ M είπε...

Καλημέρα αγαπημένη μου!
Πολλά φιλιά στον υπέροχο Δημητράκη και μια αγκαλιά στο Δημητρό μου.
Εμένα μου έφερε ένα κλαδάκι από την πρώτη ανθισμένη αμυγδαλιά που είδε φέτος....και ήταν ομορφότερο από οτιδήποτε άλλο!
(....έφερε βέβαια και μια υπέροχη σοκολάτα...την οποία χλαπάκιασε μετά από λίγο μαζί με τη Μάρθα !!!)

RedHat είπε...

Καλημέρα.... ο παππούς μου έλεγε <>, αναφορά στον κυριλέ νεαρό.
να γιορτάζεις πάντα με τον αγαπημένο σου και τους αγαπημένους σου με υγεία και χαρά.....και φόνισα δεν αξίζει να γίνεις.
φιλιά. να έχετε ολοι ενα υπέροχο σ/κ
Μαρία

RedHat είπε...

μεσα στην παρένθεση είχα γράψει ...καθένας και ο νους του...
για κάποιο λόγο δεν εμφανίστηκε.

Unknown είπε...

καλήμερα Αχτίδα !!!
κάλο σαββατοκυριακο και καλά να περάσεις ....

marilia είπε...

Τα παιδιά διεκδικούν το χρόνο και την αγάπη μας, αν δεν τα αισθάνονται δεδομένα και απολύτως αδιαπραγμάτευτα. Το ίδιο και ο Μίου τώρα που περπατά ανάμεσα στα χέρια μου και το λάπτοπ. χαχαχα!

Πιάσε ένα φιλί καλημέρας και... έλα να πάμε να μου βρούμε στολή! Μη γελάς, έλα!!!!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

ελα αχτιδουλα μου!
τι ομορφα γλυκα αλλα και τι τελειο λουλουδι!
ο αντρας σου ειναι πολυ τρυφερος! εισαι πολυ τυχερη!

* επρεπε ομως να φερεις το ποτηρι κολλαρο στον νεαρο αντρα, του χρειαζοταν! χαχαχα

καλο σκ αγαπη μου! φιλακια πολλα!

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ ΑΧΤΙΔΑ ΕΙΣΑΙ ΜΙΑ ΚΟΥΚΛΑ ΚΑΛΟ ΣΑΒ/ΚΟ ΦΙΛΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Marie είπε...

Αγαπημένη μου Αχτίδα!!!! Η ανάρτησή σου σήμερα μου έβγαλε όλα τα συναισθήματα.. στην αρχή θύμωσα με τον "κύριο"..
μετά μου "έπεσαν τα σάλια" με τα καλούδια της κοράκλας σου...
στη συνέχεια γέλασα με τη μικρή "τάχα αρρωστούλα"...
αλλά στο τέλος κράτησα την τρυφερότητα του Δημήτρη και το όμορφο τριαντάφυλλο!!! Πολλά φιλιά κούκλα μου! Καλή δύναμη!

nikol είπε...

Αχτίδα μου θαύμασα τα γλυκά της κόρη σας αλλά ένα γέλιο με τον΄΄ κυριλέ νεαρό'' το έριξα !! Μα τι μυαλό Θεέ μου . Να περνάτε όμορφα και ήρεμα την κάθε μέρα του χρόνου με την αγάπη που κρατάει τόσα χρόνια .
Σε φιλώ γλυκά

ΑΓΓΕΛΙΚΗ Κ. είπε...

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΛΩΝΤΗ. ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΙΔΑΜΕ. ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΝΑ ΤΗ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΟΝΤΑ ΣΟΥ ΠΑΝΤΑ

love2love είπε...

καλημερα αστερι μου να εισαι ομορφη ηρεμη δημιουργικη

ΑΓΓΕΛΙΚΗ Κ. είπε...

ΜΗΠΩΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΚΙ ΑΥΤΗ ΤΟΝ ΕΡΩΤΑ ΤΗΣ ΣΑΝ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ?

Hengeo είπε...

Όμορφο το λουλουδάκι!

Όσο για τα περιστατικά που μας διηγήθηκες, για το πρώτο δεν έχω κάτι να προσθέσω, για το δεύτερο θα πω μόνο ότι πολλές φορές δυστυχώς οι γονείς ωθούν, χωρίς ίσως να το συνειδητοποιούν οι ίδιοι, τα παιδιά τους σε προβληματικές ή ακόμα και καταστροφικές συμπεριφορές..

Καλό Σαββατόβραδο Ακτίδα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ..ΓΙΑΓΙΑΣ ΔΕΝ ΜΕ ΑΦΗΣΑΝ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΣΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ.ΟΜΩς ΠΕΡΑΣΑ ΕΝΑ ΟΜΟΡΦΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΣΑΣ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΚΥΡΙΑΚΗ.

Aspa είπε...

Καλησπέρα γλυκιά μου Αχτίδα...πάντα γεροί και ευτυχισμένοι μαζί με τον Δημήτρη σου!!! τα γλυκάκια φαίνονται δελεαστικά...μπράβο στην κόρη σου (από που να πήρε άραγε???)Όσο για τον "κύριο" θα πω απλά πως από τέτοια περιστατικά βλέπεις πόσο τυχερή είσαι...μακάρι η κοπέλα να συναντήσει την αληθινή αγάπη...Τώρα για την μικρούλα τι να πω...μου θυμίζει τον γιό μου που μικρός έλεγε πως είμαστε μια οικογένεια και πρέπει πάντα να βγαίνουμε όλοι μαζί...τον θυμάμαι να ζητά να του πούμε συγνώμη που βγήκαμε χωρίς αυτόν και τον αδερφό του...δεν είχαν γεννηθεί ακόμη οι μικρές...Μα ευτυχώς κατάλαβε γρήγορα ότι οι γονείς πρέπει να έχουν και λίγο χρόνο μόνοι...

dhmhtra είπε...

Καλημέρα...αχ αυτά τα παιδιά!
Περνάω μου φαίνεται καλύτερα με τα σκυλιά!