Κυριακή 5 Ιανουαρίου 2014

Επάγγελμα...γυναίκα..αξιοθαύμαστο!

Ένα ΣΚ σπίτι με ..πλήρη απασχόληση σε κάθε τομέα..Μετά την πανέμορφη έξοδο μου χθες γύρισα στο ρόλο μου σαν νοικοκυρά,  γιαγιά και ότι άλλο περιλαμβάνει το πιο ισχυρό επάγγελμα του κόσμου: να είσαι γυναίκα. Όμως αλήθεια πόση υπερηφάνεια κρύβει αυτός ο τίτλος και πόσο απόλυτα δεν θα τον άλλαζα με το τίτλο του "ισχυρού" άνδρα.
Ο Δημήτρης μου έφυγε πρωί για να φυτέψει τα δένδρα στο κτήμα κι εγώ ανέλαβα τα δύο αγόρια τα εγγόνια μου αφού πρώτα πήγα βόλτα τη Κλώντη, μετά για ψώνια στη γειτονιά και τέλος Λαϊκή έστω χωρίς αυτόν. Μου έλειψε είναι αλήθεια..σπάνια πάω λαϊκή χωρίς εκείνον. 
Μόλις έβαζα το κλειδί στη πόρτα ήρθαν οι...επιδρομείς!
Αρχίζει η παρουσία τους να γίνεται αντιληπτή από την είσοδο της πολυκατοικίας, τις σκάλες, τα γαβγίσματα καλοσωρίσματος της Κλώντης  κι εκείνο το :- Γιαγιάααααααααααααααα! Θα κοιμηθούμε σε σένα σήμερα!!!! Χαράαααααααααα!
-Τι σας πήρε η γιαγιά από τη λαϊκή;..καραμέλες λεμόνι!
Τελικά δεν ξέρω τι είμαι..αυστηρή;..μαλακή;...με κάνουν ότι θέλουν;..του κάνω εγώ ότι θέλω; μπα! μάλλον ακροβατώ σε λεπτό σκοινί συναισθημάτων και αντοχής νεύρων λόγω ..ηλικίας!
Πάντως τα καταφέρνω με τον Α ή Β τρόπο..με κύριο γνώμονα την Αγάπη .


Η ζωγραφική είναι ένας τρόπος να τα απασχολείς..βέβαια με ένα πλυντήριο μετά για τα ρούχα τους!




- Γιαγιά θα μου κάνεις μία μάσκα;..Μια χαρτοσακούλα, ψαλίδι και φαντασία!



Απίστευτο όμως δεν πρόλαβα να κάτσω στον υπολογιστή από τα όσα μου ζητούσαν να τους κάνω για να φάνε και ακόμα πιο απίστευτο όταν οι επιθυμίες και η όρεξη τους πετάει από γλυκό σε αλμυρό σε δέκατα δευτερολέπτου!  Μάλλον το έχουν τα αγόρια αυτό! Είδαμε στην OTE TV ότι παιδικό υπήρχε με μάχη βέβαια ανάμεσα τους για το τι ήθελε ο καθένας να δει. Μέχρι και..μπέρτα για Σούπερμαν τους έφτιαξα..προσθέστε στο επάγγελμα γυναίκα και τη ..ράφτρα!
-Γιαγιά τι θα έλεγες για κρέπες; τις αγαπώ πολύ..με μερέντα..
-Εγώ θέλω κοτομπουκιές...δεν αγαπώ τις κρέπες..
Έγιναν και τα δύο ..και πατάτες..και λουκουμάδες...και κρέμα σοκολάτας..και τοστ ..και..που τα βάζετε όλα αυτά καλέ;
Σκοτείνιασε και ήρθε ο ..παππούς Δημήτρης...επιτέλους..
Προσπαθώ να βρω χρόνο να γράψω στο Ταξιδιάρικο βιβλίο της Κατερίνας..προσπαθώ να το σχεδιάσω..αύριο...ίσως αύριο..σίγουρα αύριο!
Η Κυριακή μέχρι τις 10μ που ..παρέδωσα τα καθήκοντα της γιαγιάς ήταν μία από τα ίδια και μετά..ξύπνησε η νοικοκυρούλα  μέσα μου βλέποντας το χάος που άφησαν οι... επιδρομείς..
Κοίταξα το δένδρο..το αποχαιρέτησα και το ..μάζεψα, και του χρόνου !
Όλες οι κάρτες σας σε κουτί με τη χρονιά επάνω και μετά στο..μπαουλάκι αναμνήσεων μου.Όλα τα γούρια σας βρήκαν το..καρφάκι τους σε κάποιο σημείο στο δωμάτιο εργαστήρι μου και μετά το έκανα...φύλλο φτερό στη καθαριότητα! Αγνώριστο!
Κάναμε παστίτσιο ..συνεταιρικά..εγώ τη μπεσαμέλ...το επιθύμησε ! Καλέσαμε και τη γειτόνισσα που είναι μόνη της, πόσο μου αρέσουν τέτοιες μικρές συγκεντρώσεις. το υπόλοιπο σε τάπερ και στη γνωστή οικογένεια.
 Άρχισα το ..Ταξιδιάρικο..επιτέλους έχω χρόνο.. Έφτιαξα και τη πρώτη του χρόνου κατασκευή, ένα κολιέ για μία φίλη που μου ζήτησε.Καφεδάκι με τον άνδρα μου..το αγαπημένο σήριαλ greys anatomy στη τηλεόραση και πλέξιμο για φινάλε..
Και επειδή από χιούμορ ξεχειλίζω έχω να σας δηλώσω ότι το πουλόβερ που πλέκω για μένα μάλλον ..χωράει εμένα και μία ακόμη!!! Τι να κάνω τώρα; ..Λέω τελικά να το κάνω πλάτη και να το φτιάξω ζακέτα...τι το ήθελα  το πλέξιμο να πάρει η ευχή!
Χρόνια Πολλά αύριο για τις Φανούλες , Φωτεινούλες και Φάνηδες και τα σχετικά ονόματα!
Αχτιδένια φιλάκια...σε όλους!

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αχτιδούλα μου σήμερα έβγαλα κι εγώ το δένδρο και κυνηγούσα σαν κι εσένα τα δίδυμα αγοράκια μου 4 ετών.Κάποια στιγμή μου άρπαξαν το κουτί με τα λαμπάκια και τα έκαναν..λαμπάκια..
Χρόνια Πολλά σου ευχόμαστε σε διαβάζω κάθε φορά και μου κάνεις παρέα. ΚΑΤΕΡΙΝΑ Μ.

Daniela είπε...

Witaj! Dziękuję za życzenia. Tobie i wnukom życzę dobrego i szczęśliwego roku! Pozdrawiam i zapraszam !

Ανώνυμος είπε...

Για σου Σουπερ Γιαγια!!Τα χριστουγεννιατικα τα βγαζω παντα μετα τη γιορτη του γιου(Γιαννης)το κουκουναρι δεντρακι σου ομως θα το στολισω ολο το χειμωνα!!!!Το Πασχα θα το βγαλω να το φυλαξω για τα επομενα Χριστουγεννα!!!!
ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ'''''ΜΙΝΑ

ΒΑΣΙΛΙΚΗ είπε...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΑΚΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΣΟΥ ΖΗΤΑΝΕ ΑΥΤΑ ΘΑ ΤΑ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

Μαρία Έλενα είπε...

Λατρεύω να διαβάζω τις αναρτήσεις σου.
Είσαι καταπληξτική σε ότι και να κάνεις.
Φιλάκια ...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΚΑΤΕΡΙΝΑ Μ.Αυτά τα αγόρια φίλη μου είναι το κάτι άλλο..εγώ δηλώνω..κοριτσομάνα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Daniela, ευχαριστώ φίλη μου ,καλώς ήρθες.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΜΙΝΑ, πέτα το καλέ..βάλτο με τα Χριστουγεννιάτικα, σύντομα θα σου φτιάξω κάτι άλλο καλύτερο να με θυμάσαι όταν τα..κακαρώσω!

Ανώνυμος είπε...

Ε!!ΟΧΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΚΑΡΩΣΕΙΣ!!!ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ; :(
ΜΙΝΑ

BUTTERFLY είπε...

O Χριστος και η Παναγια! Εγω ολα αυτα μια βδομαδα θελω να τα κανω! Φτου φτου φτου!
Ο Δημητρης σας για την ηλικια του ζωγραφιζει εκπληκτικα!!!!
Οσο για την ορεξη απο αλμυρο σε γλυκο και τουμπαλιν, δεν ειναι αγοριστικο, ρωτα κι εμενα που καλλιστα τρωω κανταϊφι, μετα κεφαλοτυρι και μετα σοκολατα κλπ.
Παντως, ανεξαρτητα με το ποσο δραστηρια ειναι μια γυναικα, η προσφορα της στην οικογενεια και στην κοινωνια ειναι τεραστια! Μανα, συζυγος, καθαριστρια, μαγειρισσα, νοσοκομα, ραφτρα, ψυχολογος, δασκαλα...Κι ομως δεν αναγνωριζεται...
Καλη χρονια Αχτιδα μου, με υγεια και δυναμη να κανεις ολα οσα αγαπας με ολους οσους αγαπας!

Maria Naka είπε...

Απολαυστικη οπως παντα!!! Κ μια γυναικα ποτε μα ποτε δεν ηρεμει! Παντα βρισκει (ή της βρισκουν) κατι να κανει!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ BUTTERFLY, καλημέρα, Χρόνια Πολλά μόλις γύρισα από την εκκλησία και σας εύχομαι καλή φώτιση,

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Maria Naka, και κάτσε ακόμη..μικρή είσαι!Που να δεις πόσα έχεις να κάνεις.

Maria Naka είπε...

Με τρομαζεις!!! Χαχαχαχα

Ανώνυμος είπε...

ΑΧΤΙΔΑ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΤΟΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΠΑΨΑ ΝΑ ΜΕΤΡΩ, ΣΟΥ ΣΤΕΛΝΩ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ..ΠΥΡΓΟ ΗΛΙΑΣ..
ΜΑΡΙΚΑ

Εφη Αδαμιδου Πασοπούλου είπε...

Ενέργεια! Ενέργεια!Ενα Σαββατοκύριακο γεμάτο δράση, προσφορά, αγάπη& χαρά.Εύχομαι με την νέα χρονιά να έχετε πολλές χαρές, ευτυχισμένες μέρες και ΥΓΕΙΑ.Σου στέλνω την αγάπη μου!

Χαρά Θεοδωρίτση είπε...

Εσυ δεν είσαι μια απλή γυναίκα,μια απλή γιαγιά, είσαι ΣΟΥΠΕΡ σ όλα σου!!!Τρελλάθηκα διαβάζοντας οτι τους εκπληρώνεις όλες τους τις επιθυμίες και στο καπάκι κάνεις και γενική καθαριότητα κι όλα τα υπόλοιπα μιας νοικοκυράς.
Ειλικρινά Αχτιδούλα μου σ ε ΘΑΥΜΑΖΩ κι εύχομαι να παραμείνεις έτσι τρυφερή και δοτική με όλους,ΠΑΝΤΑ!
ΚΑΛΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ,ΓΕΜΑΤΗ ΥΓΕΙΑΣ!!!
Φιλάκια πολλά

Ανώνυμος είπε...

Σε θαυμάζω. .θελω τοσα να σου πω....σε φιλω βασω Λάρισα. Το τηλ ειναι για πεταμα όντως

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

Μια όμορφη μέρα γεμάτη...ποικιλια και αλλαγή για να μην είναι ρουτίνα όλα... πάντα τέτοια..όμορφες στιγμές ,χαμόγελα, αγάπη και υγεία
και του χρόνου με υγεία

Χρυσούλα είπε...

Να τα χαίρεσε τα εγγονάκια σου!Καλή και χαρούμενη χρονιά να έχεις Αχτίδα μου!...