Τετάρτη 1 Ιανουαρίου 2014

Ας είστε όλοι πάντα καλά!



Νάμαι λοιπόν..ακόμα ένα χρόνο καλωσορίζω μαζί σας και κάθε φορά κάνω μέσα μου τη κρυφή ευχή να είμαι ικανή να σας κάνω παρέα και του χρόνου !
Μία Πρωτοχρονιά διαφορετική για μας..το Δημήτρη μου κι εμένα..
Η μία κόρη μας στην Αθήνα και η άλλη βουτηγμένη στη δουλειά..θα δεχόμασταν μαζί της το νέο χρόνο στο σπίτι της..όμως η ζωή είναι απρόβλεπτη ..το λατρεύω ξέρετε αυτό..δεν σε κάνει ποτέ να βαριέσαι.. Το Marche Bistro γεμάτο μέχρι τις 12..δεν υπήρχε χώρος έξω ούτε να σταθείς, .η κόρη μου βουτηγμένη στη ..κουζίνα του.. κι εμείς το πήραμε απόφαση ότι θα ήμασταν μόνοι. 
Όμως φίλοι μου έτσι ξαφνικά το σπίτι μου γέμισε..μία απρόβλεπτη επίσκεψη από την διαδικτυακή φίλη Όλγα από το Αγρίνιο που τη κρατήσαμε σπίτι , τα εγγόνια που μου τα..έστειλαν πακέτο η μαμά τους , ο παππούς μας που φοβήθηκε τη μοναξιά και έμεινε σπίτι μας όλη μέρα  .
Τα μικρά άνοιξαν τη σκηνούλα στο σαλόνι.. ο παππούς Δημήτρης τους πήρε δώρο (θα τον σκοτώσω) μία μπάλα για ντίσκο που σκορπούσε φωτάκια ολόγυρα, το σπίτι γέμισε από φωνές ..Η 'Όλγα τα έχασε σίγουρα από το σκηνικό της καθημερινότητας μας. 
 Ειλικρινά είναι η πρώτη φορά που κάναμε έτσι  Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι με..λαχανοντολμάδες και ..πατάτες τηγανιτές, ήμασταν απροετοίμαστοι!!!!! Πιστεύαμε ότι θα ήμασταν  στης Ιωάννας όμως η αγορά Μοδιάνο έγινε χθες ένα πανηγύρι , ο άνδρας μου δεν μπόρεσε καν να πλησιάσει για χιλιόμετρο..τα παιδιά μου δεν είχαν χρόνο ούτε καν να μιλήσουν..δεν περίμεναν τόσο κόσμο.Το να βρεθούμε μαζί το πήραμε απόφαση ότι θα ήταν αδύνατον.
Ένα απλό ..απλό λοιπόν τραπέζι..με αγάπη για την Όλγα..με λαχανοντολμάδες , πατάτες τηγανιτές, κρασάκι και μία έτοιμη βασιλόπιτα που τελικά..δεν κόπηκε ποτέ γιατί..είπαμε..η μέρα ήταν απρόβλεπτη..
Λίγα λεπτά πριν μπει ο νέος χρόνος χτυπάει το κουδούνι..η κόρη μας η Ιωάννα, ο γαμπρός μας ο Αλέξης η εγγονή μου η Βασούλα..
- Περίμενε μαμά.. θέλουμε 14 λεπτά για το 2014..έφερα βασιλόπιτα..την "έκρυψα" από τους πελάτες για μένα..
Οι λαχανοντολμάδες ξαναζεστάθηκαν...στα αυγά τα τηγανιτά μπήκαν οι υπόλοιπες πατάτες..το κρασάκι λίγο έμεινε...
-Δεν προλαβαίνουμε...δεν προλαβαίνουμε Δημήτρη μου....μπαίνει ο νέος χρόνος...
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ...ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΥΓΕΊΑ..ΝΑ ΗΜΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ..
Έκοψα τη πίτα..το νόμισμα έπεσε στο μικρό Δημητράκη...αντί για σαμπάνια είχαμε ..νερό..αυτό μας έμεινε...Μοιράστηκαν φιλιά, αγάπη και ευχές..τα τηλέφωνα χτυπούσαν ασταμάτητα..η κόρη μας η Ειρήνη, ο άνδρας της τα πεθερικά της..οι φίλοι..
Τα παιδιά μας έφυγαν αμέσως πεθαμένα από τη κούραση, η κόρη μου επέμενε να πάμε αύριο βράδυ να γιορτάσουμε μαζί τους..η εγγονή η Βασούλα γιορτάζει..η λατρεμένη μου που από τις φωνές ..έκλεισε ο λαιμός της!!!
Σηκώθηκα σήμερα πρωί πρωί πήρα τη Κλώντη,ένα ρόδι, κέρματα, ζάχαρη και ψωμί  και κατέβηκα έξω για να ξαναγυρίσω να κάνω ποδαρικό. θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό και ας  σας φανεί εγωιστικό που το λέω..Έχω αγάπη και έχω τα πάντα!
Φίλοι μου ξέρω ότι βαρεθήκατε τις ευχές  και απλά θα κλείσω με μία φράση από καρδιάς:
Ας είστε όλοι πάντα καλά!
Αχτιδένια φιλάκια..και του χρόνου!

31 σχόλια:

nikiad.blogspot.gr είπε...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, Αχτίδα μου, με ΥΓΕΙΑ , ΕΥΤΥΧΙΑ και
πολλές ΟΜΟΡΦΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ !!!!!
Να περνάς πάντα καλά με τους αγαπημένους σου και να χαίρεσαι την όμορφη οικογένειά σου !!!!

Αντυ είπε...

Χρόνια Πολλά και Καλά! Καλή Χρονιά, να είναι ένας καλύτερος χρόνος από τον προηγούμενο για όλο τον κόσμο!
Τις καλύτερες ευχές μου!

nasia είπε...

Εντάξει, μετά από όλα αυτά, που περάσατε η Πρωτοχρονιά θα σας είναι αξέχαστη!!! Καλή χρονιά με υγεία και δύναμη για να ανταποκρίνεστε στις υποχρεώσεις σας. Πολλά φιλιά!!!

Unknown είπε...

...Αχτίδα μου!
Γράφω με βουρκωμένα μάτια..
Αξέχαστη η Πρωτοχρονιά σας..γεμάτη αγάπη!
Χρόνια Πολλά στην εγγονούλα σου...
Καλή Χρονιά σε όλους..με υγεία!!!!
Σε φιλώ..
**Αννιώ**

Unknown είπε...

Καλή χρονιά με υγεία και χαρά !!!
Το σπίτι σας νάναι γεμάτο φως και ευτυχία !!!
Φιλιά
Σόφη

Katerina V *Pause blog* είπε...

Καλή χρονιά Αχτίδα μας με υγεία και αγάπη!!! Ναι είναι απρόβλεπτη η ζωή μας αλλά αυτό είναι και το αλατοπίπερο της καθημερινότητας! Πολλά φιλιά!!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

Χρόνια πολλά! Καλή χρόνια με υγεία χαρά και αγάπη!
Ευλογημένο το νέο έτος! Φιλάκια πολλά!

Άμυ (Ψυχής σιωπές) είπε...

Καλή και ευλογημένη χρονιά με ευχές να είναι πάντα γεμάτη από παρόμοιες στιγμές ζεστασιάς και Αγάπης που ζήσατε τη χθεσινή νύχτα! :))

Ανώνυμος είπε...

Aυτη ειναι πρωτοχρονια!!!!ΧΑΡΑ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΑΠΡΟΟΠΤΑ!!!!
Χρονια πολλα στην εγγονουλα σου!!!
ΜΙΝΑ

kerina poiimata είπε...

Καλή χρονιά αχτιδούλα μου! να χαίρεστε τη ΒΑΣΟΎΛΑ και ολη την οικογενεια σας!όλοι ξερουμε οτι μετραει η διαθεση κι αυτο υπηρχε! καλη χρονια λοιπον και του χρόνου με μια ακομα απρόβλεπτη πρωτοχρονιά!αν υπαρχει αγαπη, υπαρχει καιχαρά!φιλια πολλά!!!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Χρόνια πολλά, καλή κι ευτυχισμένη χρονιά Αχτίδα μου!!
Φιλάκια!

marileni είπε...

Καλή χρονιά,Αχτίδα σε σένα και την οικογένειά σου!!!!!!!!Φιλιά!!!!

Hengeo είπε...

Καλή χρονιά με υγεία και ό,τι άλλο επιθυμείς!

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

Τι όμορφη ανάρτηση..τι όμορφη μέρα...να έινια όλες οι μέρες του χρόνου γεμάτες με κόσμο και χαμόγελα και ωραίες στιγμές με τους δικούς σου και τους φίλους σου
χρόνια πολλά στην εγγονή
καλή χρονιά με υγεία και αγάπη

samaritissa είπε...

Καλή χρονιά γεμάτη με όλα όσα επιθυμείς δίπλα σε ανθρώπους που αγαπάς και σ'αγαπούν

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Αχτιδα μου.. οι απρόβλεπες πρωτοχρονιές είναι και οι πιο όμορφες.. συναισθηματικά .. σωματικα μπορεί να κουραζεσαι., αλλα ξερεις ότι υπαρχει υγεία και δουλειά...τα σημαντικότερα όλων στην εποχή μας.... θα βρεθεί αφορμή για σμίξιμο και άλλες φορές..να χαίρεστε την ΒΑΣΟΎΛΑ ΣΑς..πολύχρονο να είναι το παιδι σας..!!! χρόνια πολλα ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ....με υγεία..και αγάπη όλα είναι καλά..

Γιούλα Δημιουργίες χαράς είπε...

Χρόνια πολλά και καλά Αχτίδα μου. Με υγεία και ευτυχία σε όλη την οικογένεια. Φιλάκια πολλά

Lena Pasxou είπε...

Kαλή Χρονιά αχτιδούλα. Να χαίρεστε την γλυκιά σας εγγονούλα και να την καμαρώσετε όπως την έχετε ονειρευτεί.
Πολλά φιλάκια
Λένα

Thalassenia είπε...

Χρόνια Πολλά με υγεία και αγάπη!!!

Unknown είπε...

καλή χρονιά Αχτίδα μου με αγάπη ,υγεια και ευτυχία...
και να μας γραφής πάντα τετοια όμορφες ιστοριούλες !!!!
φιλάκια πολλα

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΜΟΛΙΣ ΓΥΡΙΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΤΑ ΜΗΝΥΝΜΑΤΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΧΕΣ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.

Δημιουργία είπε...

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά Γεωργια μου, με υγεία και χαρα στο σπιτικό σου!

nikol είπε...

Αχτίδα μου ΄΄έχω αγάπη και έχω τα πάντα΄΄ η καλύτερη φράση του νέου χρόνου . Κάτι μου λέει ότι περάσατε υπέροχα έστω και με τις ανατροπές , άλλωστε η αγάπη της καρδιάς χορταίνει με ελάχιστα .
Καλή και ευλογημένη χρονιά στο σπιτικό σας .Να μας γράφεις απλά και περιεκτικά όπως πάντα .
Σε γλυκοφιλώ

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ..ΚΑΛΗΜΈΡΑΑΑ..ΚΑΛΗΜΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΕΡΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ!

joanna_ARTbyJWP είπε...

Χρόνια Πολλά Αχτίδα! Καλή Χρονιά ! Θερμές ευχές για ότι καλύτερο σε σένα και στην όμορφη οικογένεια σου !

Tante Kiki είπε...

Καλημέρα Αχτίδα μου, Χρόνια πολλά και καλή Χρονιά!! Το 2014, σου εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου να είναι μια υπέροχη χρονιά γεμάτη απ' όλα τα καλούδια του κόσμου... υγεία, αγάπη, ευημερία, χαρά και δύναμη!!!!
Φιλάκια!

Tante Kiki είπε...

Καλημέρα Αχτίδα μου, Χρόνια πολλά και καλή Χρονιά!! Το 2014, σου εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου να είναι μια υπέροχη χρονιά γεμάτη απ' όλα τα καλούδια του κόσμου... υγεία, αγάπη, ευημερία, χαρά και δύναμη!!!!
Φιλάκια!

Λαμπρινή είπε...

Αγαπημένη μου!Καλή χρονιά με υγεία εύχομαι σε όλη την οικογένεια!Να είστε όλοι καλά και πάτα χαρούμενοι!Την καλύτερη πρωτοχρονιά περάσατε!Τα απρόοπτα πάντα είναι τα καλύτερα και μένουν αξέχαστα!Σε φιλώ γλυκά!!

love2love είπε...

χρονια πολλά καλά δημιουργικά όμορφα λαχταριστά

thomi είπε...

γλυκεια μου αχτιδα εισαι η καθημερινη μου συντροφιά, σε αγαπω κι εσενα και την οικογενεια σου και ξερεις κατι μου θυμιζετε εμενα και το γιωργο μου..ειμαστε ετσι 10 χρονια και πιστευω να γερασουμε παρεουλα!εισαι ενας θησαυρος.σευχαριστω γλυκεια μου γιατι πολλες φορες με εκανες να χαμογελασω και να δω τα μαυρα γκρι..
καλη χρονια λοιπον, ολοψυχα σου ευχομαι, με υγεια, ονειρα, ταξιδια, δημιουργια και αγαπη!

Marie-Anne είπε...

Καλή χρονιά, Aχτίδα μου!!!!!!!!! Να χαίρεσαι την όμορφη οκογένειά σου και να έχεις πάντα υγεία, αγάπη και χαρά γύρω σου!!!!