Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Μία συνταγή ..κρύα βραδιά..μα όλα όμορφα!



Αχ! αυτές οι κρύες μέρες..φέρνουν την οικογένεια μέσα στη θαλπωρή του σπιτιού σε όποια κατάσταση και να είναι. Με τα εγγόνια μας το ΣΚ κλείστηκα μέσα από τη ..Παρασκευή φίλοι μου και  λίγο με πίεσε η όλη κατάσταση . Το να μένεις σπίτι κάτι τέτοιες μέρες που σκοτεινιάζει από τις 5..ε!..με ψυχοπλακώνει και λίγο  μα..μετά με τα δύο θηριάκια στα πόδια μου βγαίνουν χίλιες ασχολίες.
Ομολογώ ότι θα ..ζήλευα αυτές τις βραδιές τις φωτογραφίες που βλέπω τη τηλεόραση ! Θάθελα ένα τζάκι "χωριάτικο" ,με μία φλοκάτη μπροστά του και τη μασίνα να καίει για να μαγειρέψει τη φασολάδα και να ψήσει κάποια πίτα..
Όμως..συμβιβαζόμαστε οι δυο μας με ότι έχουμε..το καλοριφέρ με..έλεγχο και αντί για τη μασίνα ( είναι ένα από τα όνειρα μου να έχω μία τέτοια) η κουζίνα φυσικού αερίου που είναι πλασμένη για τον άνδρα μου και τις συνταγές του.
Και έφτιαξε ο γλυκούλης μου ένα φανταστικό φαγητό που δεν αντέχω να μη σας το δείξω.   
Πως να το ονομάσω όμως;..
Ντολμαδάκια ..κρεμμυδιού;


Αγόρασε το Σάββατο 3...τσουβάλια κρεμμύδια γιατί λέει είναι τα καλύτερα που είδε ποτέ του! Οπότε όπως καταλαβαίνετε έφτιαξε φαγητό με..αυτά!


 Τον παρακολούθησα να καθαρίζει τα κρεμμύδια εξωτερικά και έτσι ολόκληρα να τα βάζει στη κατσαρόλα να ..βράσουν ελαφρά λέει για να μαλακώσουν.Τα χάραξε από τη μία πλευρά και τα άνοιξε φύλλο φύλλο!! Μετά έκανε γέμιση όπως κάνει για γεμιστά κολοκυθάκια. Κιμάς, ρύζι, μαϊντανός, αλάτι και πιπέρι. 
Μετά τα τύλιξε όπως τους λαχανοντολμάδες (πιο μικρά) και τα έβαλε στο σκεύος με λίγο λάδι . Ετοίμασε μία απλή σάλτσα με τη φυσική από τις γυάλες  που έφτιαξε το καλοκαίρι και την έριξε επάνω του προσθέτοντας ένα ποτηράκι κρασιού ..κρασί μπρούσκο. 


Μοσχομύρισε μετά με ..κυνηγούσε να το δοκιμάσω γιατί ξέρει ότι του λέω στη..ψύχρα την αλήθεια. Τι να πω..ήταν φανταστικό!


Το γαρνίρισε με πατάτες πουρέ μα θα το προτιμούσα με ρυζάκι όμως το γαρνίρισμα νομίζω ήταν περιττό. Εγώ προσωπικά το έφαγα με..βραστή σαλάτα μπρόκολο.
Εκείνος λοιπόν στη κουζίνα...κι εγώ μόλις πριν λίγο που έφυγαν τα μικρά στη μαμά τους τελείωσα λίγα μικρά κανδράκια σε φέτες ξύλου για το μπαζάρ ενός ιερέως για τους απόρους. Ο καθείς ότι τον ευχαριστεί έτσι δεν είναι ;



Βρδάκι τώρα..θα κουρνιάσουμε στο καναπέ μας, θα δούμε κάποιο εργάκι, θα συζητήσουμε και αύριο...αύριο..ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΜΕΡΑ!
Αχτιδένια φιλάκια και καλή εβδομάδα!

20 σχόλια:

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

Καλησπέρα αχτίδα μου...αυτό το φαγητό το κάνουμε και μεις , γεμιστά κρεμμύδια,γεμιστά ντομάτες,κολοκύθια,πιπέρια.... μου αρέσει πολύ...νόστιμο φαίνεται και το δικό σας..μου άρεσαν πολύ όμορφα τα ξύλινα καδράκια...

ΕΛΕΝΑ είπε...

Γεια στα χεράκια του Δημητρού σου, σπέσιαλ φαγάκι σου έφτιαξε!!!
Ολο γλύκα πρέπει να ήταν!
Φιλιά, καλό βράδυ!

Ξανθή είπε...

Στη Μυτιλήνη τα λένε σουγάνια και είναι καταπληκτικό φαγητό ΄έχω πολύ και΄ρο να το φτιάξω, συνήθως το φτιάχνω με κάποια κρεμμύδια με ωοειδές σχήμα, καλά που μου το θύμισες.
Καλή εβδομάδα.

Αναστασία είπε...

Πολλά μπράβο στον άντρα σου για την υπομονή στην μαγειρική του, και πολλά φιλάκια σε σένα!

Μαρία Έλενα είπε...

Να περνάτε πάντα τόσο όμορφα
Φιλάκια ...

κυκλάμινο είπε...

δεν το είχα ακούσει ποτέ αυτό το φαγητό!!!!! συγχαρητήρια

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Είναι όντως καταπληκτικά τα κρεμμύδια γεμιστά... κάτι ξέρει ο σέφ σύζυγος !!! Πες του να φτιάξει και κρεμμυδόσουπα και κρεμμυδόπιττα!
Καθένας στο είδος του Ακτίδα, γιαυτό κι εσύ μεγαλούργησες πάλι.. πανέμορφα τα ζωγραφιστά ξυλαράκια !!!Καλό σας βράδυ !!!!

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα! Σαν το στιφάδο που πάντα έτρωγα τα κρεμμύδια! χεχε ωραία ιδέα πάντως! σε 12 μέρες αρχίζει νε μεγαλώνει η μέρα!!!!

Φένια είπε...

ΑΧΤΙΔΑ ΜΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΤΟ ΖΗΤΑΩ ΚΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙΡΟ ΤΩΡΑ! ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΡΙΜΩΞΩ ΠΑΛΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΤΟ ΘΥΜΙΣΕΣ...ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ! ΟΜΟΡΦΕΣ ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΣΟΥ! ΦΙΛΙΑ

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ .ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΑΩ ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΈΦΩ, ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΚΑΛΑ.

Σοφία είπε...

Τα καδράκια σου έγιναν πολύ
όμορφα και γιορτινά !!!!!
Εντάξει, αυτό το ιδιαίτερο φαγητό
έγινε τέλειο !!!!!!
Μπράβο βρε παιδιά, να είστε καλά και να φτιάχνετε
τόσο όμορφα πράγματα !!!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

καλημερα και καλη εβδομαδα να εοχυμε φιλη μου! φιλακια πολλα!

ΕΥΔΟΚΙΑ είπε...

Καλημέρα και καλή εβδομάδα.
Να περνάς πάντα τόσο όμορφα κοντά στα αγαπημένα σου πρόσωπα και να βρίσκεις ελεύθερο χρόνο να μεγαλουργείς!
Φιλάκια

Kitchen Stories είπε...

Υπέροχα νόστιμο φαγητό!
Μάς το έφτιαχνε η πεθερά μου με παραδοσιακή συντaγή από το νησί της.
Κρεμμυδοντολμάδεςή σουγάνια!

Καλή εβδομάδα Αχτίδα μου!
Z.

Μαρία Νικολάου είπε...

Πωπω! και έχω μια πείνα... Θα το κάνω αύριο.
Καλημέρα σας.

BUTTERFLY είπε...

Χτες το ειδα στημ τηλεοραση στην Νταιαν και ελεγα οτι φαινεται πολυ ωραιο! Ομορφα τα καδρακια χρυσοχερα μου!

Ανώνυμος είπε...

καιγω το φαγακι το ειδα στην Νταιαν και σε θυμηθηκα'''τα κρεμμυδια μου αρεσουν σαλατα΄΄τα ψηνεις στη στη θρακα με τα φλουδια τα καθαριζεις και τους βαζεις λαδι και λεμονι'''μου το εκανε η γιαγια στο χωριο!!!!!ΤΕΛΕΙΟ!!!
ΜΙΝΑ

Ανώνυμος είπε...

το φαγάκι φαίνεται λαχταριστό...
έχουμε ξααβρεθεί από την παλιά μου γωνιά και σκέφτηκα να περάσω να αφήσω την καλησπέρα μου κι εγώ γλυκιά μου λιακάδα... :D
φιλί γλυκό..

ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ 1 είπε...

Αξιαγάπητη Γεωργία μου, τα κρεμμύδια έτσι γεμιστά τα φτιάχνουν στη Μυτιλήνη και συγκεκριμένα στο χωριό Φίλια. Αν πας κάποια φορά στο εστιατόριο Μόλυβος στην Ιωνος Δραγούμη,θα δεις πρώτα στον κατάλογό τους έχουν αυτά. Στο χωριό αυτό, είναι το Χριστουγεννιάτικο έθιμο να τα φτιάχνουν. Λέγονται Φιλιανοί ντολμάδες δες εδώ http://www.molyvos.gr/index.php/menu. Να σε ενημερώσω ότι την Παρασκευή που μας έρχεται στις 7 θα συναντηθούμε όσες πλέκτριες μπορούμε στης Ιωάννας το Marche Bistro μας. Σε φιλώ, και εύχομαι να μπορείς να περάσεις για ένα καφεδάκι αντε και γλυκάκι. Μαριέτα

ΠΡΩΤΗ ΕΙΔΗΣΗ 1 είπε...

Επανέρχομαι μιας και δεν πρόλαβα να ολοκληρώσω τη σκέψη μου, τα καδράκια με τα ρόδια σου είναι μοναδικά. Πάντως έτσι όπως είναι στην φωτογραφία, είσαι εσύ και ο Δημήτρης σου. Σε φιλώ, Μαριέτα.