Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2013

Η μοναξιά είναι..επιλογή φίλοι μου !



Τα τελευταία μου γούρια φίλοι μου..έτσι λέω τουλάχιστον μέχρις αυτή τη στιγμή γιατί κάποιος φίλος -η θα μου ξεπεταχτεί για δωράκι.Έχω βέβαια και λίγες κάρτες ακόμα να στείλω όμως όταν πηγαίνω στο ταχυδρομείο και περιμένω πάνω από ώρα..ε! αυτό με συγχύζει λιγάκι...όμως..θα πάω!


Χθες που λέτε είχα πάει για έναν υπέρηχο μαστού σε Ιατρικό κέντρο γιατί κάτι τους ανησύχησε στη μαστογραφία ( μη σκάτε..περδίκι είμαι..) και περίμενα το ραντεβού μου όταν δίπλα μου κάθισε μία κυρία αρκετά νεώτερη βέβαια περίπου 40 ετών. Εγώ χάζευα τη τηλεόραση κι εκείνη ..εμένα! Στο τέλος μου μίλησε..
-Μου είστε γνωστή..σας ξέρω από κάπου...είμαι σίγουρη..
Πιάσαμε λοιπόν τη κουβέντα..ανταλλάξαμε μέρη και τόπους που πιθανόν να είχαμε γνωριστεί..ώσπου μου είπε εκείνη τη φράση που κάνει τη κόρη μου την Ειρήνη να μου λέει κοροϊδευτικά:
-Μάνα..να πας για δημοτικός σύμβουλος!
Με ρώτησε λοιπόν διστακτικά.. -Είστε η ..Αχτίδα;
Συγκινητικό από μια πλευρά μα πάντα όταν μου συμβαίνει ντρέπομαι λιγάκι γιατί δεν θεωρώ ότι η ..κουβεντούλα μου εδώ μαζί σας στο..καναπέ μου..στο μπλοκόσπιτο μου είναι κάτι το ιδιαίτερο .
Αγκαλιές Αχτιδένιες πέσανε, φιλάκια και κουβεντούλα σε άλλο επίπεδο..Τότε μου είπε την ανησυχία της γιατί η μαστολόγος του κέντρου της βρήκε κάτι ύποπτο και φοβότανε τον υπέρηχο.Την ενθάρυνα  λέγοντας της ότι και σε μένα το ίδιο είπανε μα δεν υπάρχει λόγος να στεναχωριόμαστε, όλα αντιμετωπίζονται. Τότε μου άνοιξε τη καρδιά της και φίλοι μου..ένα ποτάμι μοναξιάς ξεχύθηκε στο χώρο αυτό ανάμεσα μας..
Πόση μοναξιά μπορεί να κρύβει κάποιος άνθρωπος;..αίσθημα φοβερό που το καταπιέζει μέσα του γιατί δεν έχει κάπου να το δείξει, να το "ακουμπήσει".Την άκουγα..την άφησα να μου μιλάει γιατί ένοιωσα ότι αυτό ακριβώς ήθελε..μία άγνωστη "γνωστή" να τα πει..
Είμαι διακριτικό άτομο, δεν κάνω ποτέ ερωτήσεις σε κάποιον ιδιαίτερα όταν δεν τον γνωρίζω. Η μοναξιά είναι κάτι που με τρομάζει μα συγχρόνως νομίζω ότι είναι ..επιλογή μας. Πάντα λέω ότι δεν ανοίγει μία πόρτα αν δεν την..χτυπήσεις.
Έκανα πρώτη τον υπέρηχο και δεν θα σας πω ψέμματα ότι με επηρέασε ο φόβος της και όση ώρα με εξέταζε ο γιατρός και μου μιλούσε συγχρόνως εγώ "ταξίδευα" σε σκέψεις..αν..αν..τι θα έκανα; πως θα αντιδρούσα; Η σκέψη μου πήγε σε αγαπημένο μου πρόσωπο που πέρασε όλο αυτό το..Γολγοθά..και βγήκε νικήτρια..και εκείνη τη στιγμή ένοιωσα γι' αυτήν ακόμα πιο περήφανη που πάντα με χαμόγελο μου μιλάει για όσα ..νίκησε..
Εφτάψυχη η Αχτιδούλα σας έφυγε από το δωμάτιο με καλά νέα βέβαια με..παρακολούθηση μου είπε  και έδωσα τη θέση μου στη κυρία έξω που μιλούσαμε.Είχα επόμενο ραντεβού στη Μαστολόγο για τα αποτελέσματα και σκέφτηκα να μη πάω αφού όλα ήταν καλά..όμως ο άνδρας μου έξω που με περίμενε με έστειλε..πακέτο!!!!!
Περιμένοντας πάλι για ελάχιστο το ραντεβού μου βλέπω τη κυρία που λέγαμε να έρχεται και να κάθεται δίπλα μου ..αγκαλιάζοντας με και...
-Φοβάμαι..μου βρήκε κάτι..κάτι στα γάγγλια ..τι θα κάνω..
Την αγκάλιασα,την ενθάρρυνα..της είπα ότι όλα θα πάνε καλά και ότι μερικές φορές οι γιατροί είναι πιεστικοί λόγω αμφιβολιών για το αποτέλεσμα. Την ένοιωσα να αισθάνεται καλύτερα μα ..η ανησυχία της πέρασε σε μένα..για εκείνη βέβαια.
Μπήκα στη γιατρό μου, όλα καλά, της πήγα και γούρι δωράκι βέβαια, της είπα ότι παρολίγον να της το..έσκαγα..και μου είπε ότι άδικος κόπος..θα με "τσάκωνε" τηλεφωνικώς! Της μίλησα για τη φίλη μου έξω..της ζήτησα να κάνει ότι περισσότερο μπορεί γι' αυτήν με ευαισθησία και αγάπη..Βγαίνοντας της έδωσα τη σειρά μου και..αγκαλιαστήκαμε λες και γνωριζόμασταν χρόνια. Την ρώτησα αν ήθελε να ..περιμένω..μα μου το αρνήθηκε..ούτε καν το όνομα της.. Την κατάλαβα μα συγχρόνως επιβεβαίωσε αυτό που σας είπα..η μοναξιά είναι επιλογή μας...
Φίλη μου ξέρεις που θα με βρεις.. 
Μη κλείνεστε σε "καβούκι" για προστασία..οι φίλοι έρχονται όταν τους απλώνεις το χέρι για κάλεσμα..η μοναξιά και η κατάθλιψη είναι σημεία των καιρών δυστυχώς μα όλα παλεύονται ευκολότερα με..παρέα!
Αχτιδένια φιλάκια....

35 σχόλια:

Κική Κωνσταντίνου είπε...

καλημερα αχτιδα μου!
συγκινηθηκα τοσο πολυ διαβαζοντας τα παραπανω!
μπραβο για τη στηριξη σου!
ευχομαι να πανε ολα καλα για τη κυρια!
το ευχομαι μεσα απο τη καρδια μου!

φιλακια πολλα!

Ειρήνη Ε. είπε...

Αχτίδα μου, καλημέρα! Δεν ξέρω αν μοναξιά είναι επιλογή η όχι, άλλωστε κάθε άνθρωπος έχει διαφορετική ματιά στο πως βλέπει την ζωή. Δεν βιώνουν όλοι οι άνθρωποι τις ίδιες καταστάσεις και δεν τις αντιμετωπίζουν με τον ίδιο τρόπο. Όμως σίγουρα, για τους περισσότερους, είναι αβάσταχτη κάποιες φορές. Και αυτό γίνεται πιο έντονο, τις γιορτινές ημέρες. Ένας καλός λόγος στον συνάνθρωπο, συνήθως βοηθάει. Ελπίζω η προαναφερόμενη κυρία, να μην έχει κάτι το σοβαρό τελικά.
Τα τελευταία γούρια είναι αυτά; Σίγουρα; Γιατί έτσι λές και μετά όλο κάτι καινούργιο σκαρώνεις!! Χαχα!
Να είσαι καλά, Γεωργία μου και του χρόνου!
Πολλά φιλιά και καλή μας ημέρα.

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα!!μολις γυρισα απ'τα ΕΛΤΑ΄΄έλπιζω να παρεις το δωρακι σου πριν τα Χριστουγεννα!!!
Που θα παει καπου θα σε πετυχω και γω!!!!!
ΜΙΝΑ

Maria Naka είπε...

Αχ καμια φορα η μοναξια δεν ειναι επιλογη αλλα οι καταστασεις σ´αναγκαζουν κ τα φερνουν ετσι! Το θεμα ειναι ομως αν συμβιβαζεσαι μ´αυτο ή οχι κ αν θα κανεις μετα!
Χαιρομαι που εισαι καλα! Ελπιζω το ιδιο κ για την κοπελα!
Καλημερα!

SPYRIDOULA είπε...

Καλημέρα! Πάρα πολύ όμορφα τα γούρια σου! Και του χρόνου! Δεν ξέρω αν η μοναξιά είναι επιλογή, αλλά σίγουρα στις δύσκολες καταστάσεις βοηθάει αφάνταστα το να έχεις ανθρώπους δίπλα σου να σε στηρίξουν. Εύχομαι όλα να πάνε καλά για την κοπέλα και καλές γιορτές σε εσένα και τους αγαπημένους σου! Φιλάκια πολλά!

Μαργαρίτα και Νίκη είπε...

Πολύ όμορφα τα γούρια σας, πως αλλιώς άλλωστε αφού έχουν φτιαχτεί από έναν άνθρωπο με τόση καλοσύνη.
Υγεία εύχομαι και στιγμές ευτυχίας!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΚΦΡΑΣΟΥ, μακάρι όλα να πήγαν καλά..φαινότανε άνθρωπος που δεν τα βγάζει εύκολα πέρα σε δυσκολίες.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ειρήνη Ε, φίλη μου μπορείς να είσαι μόνη σου;εγώ δεν το μπορώ ίσως γι' αυτό κάνω εύκολα φιλίες.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΜΙΝΑ, σ' ευχαριστώ γλυκιά μου..πράγματι για τον άνδρα μου είναι αυτά..μη στεναχωρεθείς μα είμαι ..αλλεργική στα σύκα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Maria Naka, αυτό που λες είναι ολόσωστο. Είναι θέμα διαχείρισης..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ SPYRIDOULA, γλυκιά μου σ' ευχαριστώ .

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Margarita Niki σ΄ευχαριστώ μα νομίζω ότι το κυριότερο είναι ότι είναι φτιαγμένα με πολλή αγάπη!

Katerina V *Pause blog* είπε...

Πρώτα απ'όλα να σου πω ότι ανακουφίστηκα που είσαι καλά..
Η μητέρα μου έχει ζήσει δύο φορές καρκίνο του μαστού στο προτελευταίο στάδιο με δύο μαστεκτομές σε διάστημα 10 χρόνων. Ναι αντιμετωπίζεται, ναι θέλει καλή ψυχολογία και ηρεμία αλλά δεν είναι έτσι απλό όσο σκέφτονται πολλοί. Οι χημειοθεραπείες είναι άτιμο πράγμα. Έχεις δίκιο η μοναξιά είναι επιλογή. Οι περισσότεροι περνάμε δύσκολα αλλά δεν επιλέγουμε αυτή την μοναξιά, μόνο τους σωστούς ανθρώπους δίπλα μας.. Ελπίζω να βρει δύναμη αυτή η γυναίκα να το αντιμετωπίσει..
Καλό μεσημέρι!

Ανώνυμος είπε...

ΓΛΥΚΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΑΧΤΙΔΟΥΛΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕ ΜΟΥ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΕΣ! ΞΕΧΑΣΕΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ! ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΛΙΓΟΙ ΣΑΝ ΕΣΕΝΑ! ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΕΙ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΟΠΕΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟΣΗ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΓΩΠΑΘΕΙΑ, ΜΙΚΡΟΨΥΧΙΑ ΚΑΙ ΕΛΛΕΙΨΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ! ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΗΘΕΛΕ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΓΥΝΑΙΚΑ; ΑΛΛΑ ΒΡΗΚΕ ΑΛΛΗ ΑΓΚΑΛΙΑ; ΒΡΗΚΕ ΑΛΛΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ; ΜΗΠΩΣ ΒΡΗΚΕ ΠΡΟΣΚΑΙΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ; ΕΤΣΙ ΜΗ ΚΡΙΝΕΙΣ ΕΞ ΙΔΙΩΝ ΤΑ ΑΛΛΟΤΡΙΑ! ΓΙΑΤΙ ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΕΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΜΕΝΟ, ΧΟΡΤΑΤΟ, ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΠΑΝΙΟ ΠΛΑΣΜΑ!ΕΙΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ! ΤΑ ΑΛΛΟΤΡΙΑ ...

Μαρία Έλενα είπε...

Μερικές φορές είναι όμορφο να έχουμε κάποιους να μοιραστούμε τις σκέψεις μας.
Φιλάκια ...

Ανώνυμος είπε...

δεν πειραζει γλυκια μου κατι θα εχει και για σενα!!!!
ΜΙΝΑ

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Katerina Verigka, πραγματικά είναι η πρώτη φορά που όταν μου έκαναν την εξέταση μέσα μου σκεπτόμουν τι θα έκανα αν πράγματι είχα κάτι τέτοιο.Σκέφτηκα όσους πέρασαν αυτό το..μονοπάτι..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος φίλη μου μη με..ωραιοποιείς..έχω άπειρα ελαττώματα και..κουσούρια. Απλά θέλω να προσφέρω ότι μπορώ και όσα μπορώ έστω και το ελάχιστο.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαρία Έλενα μου είναι όμορφο να μοιραζόμαστε και να έχουμε δίπλα μας ανθρώπους..φίλους.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΜΙΝΑ, εμένα μου αρκεί το τηλεφώνημα σου...η επίσκεψη στο μπλοκόσπιτο μου..Άλλωστε ότι αγαπάει ο άνδρας μου και χαίρεται είναι δική μου χαρά.

OLINA M είπε...

Με συγκίνησες......
Άραγε ξέρει πόσο τυχερή ήταν που βρέθηκες εκεί, να περιμένεις μαζί της αυτές τις ώρες;
Πάντα ήσουν εκείνη η μεγάλη ανάσα, η τόσο απαραίτητη για να καταφέρεις να αναδυθείς από το τελευταίο, δύσκολο μακροβούτι....
Εύχομαι ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ στην άγνωστη φίλη, για να καταφέρει να ξεπεράσει κάθε δυσκολία στη ζωή της.

kerina poiimata είπε...

ΑΧΤΙΔΟΥΛΑ μου, ειναι αυτο ποπυ λεμε συχνα:τιποτα δεν γινεται τυχαία!!!όλα θα πανε καλα, και σε σενα και σε εκεινη, που ξερει πλεον πού να απευθυνθει!φιλια!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Χαίρομαι που είσαι καλά !!!!
Μ αρέσεις βρε Αχτίδα που είσαι ΜΑΜΑ
όλων και στηρίζεις με τις πολύ όμορφες κουβέντες σου όποιον έχει κάποια ανάγκη !!!! Να είσαι πάντα καλά !!!! Φιλιά !!!!

Rena είπε...

Ετσι ακριβώς Αχτίδα μου καμιά πόρτα δεν ανοίγει αν δεν την χτυπήσεις!
Φιλάκια πολλά!!!!!!!

Ελένη Φλογερά είπε...

Αχτίδα χαίρομαι που είσαι καλά και έχεις δίκιο "ποτέ δεν ανοίγει μια πόρτα αν δεν την χτυπήσεις". Τα γουράκια σου είναι πολύ όμορφα, ιδίως αυτά με τα γατάκια!
Φιλάκια να είσαι πάντα καλά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ OLINA M, γλυκιά μου, αγαπημένη μου..η σκέψη μου ήτανε κοντά σου..σε σκέφτηκα, "περπάτησα" μαζί σου εκείνες τις στιγμές και ήθελα να σε αγκαλιάσω μα σκέφτηκα ότι από κάθε κακό ξεπηδάει ένα καλό ..γνωριστήκαμε...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Κέρινα Ποιήματα, Βαρβάρα...δεν προσέχεις..εγώ μια χαρά είμαι!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ο κόσμος της Ράνιας,
χα! χα!..ξέρεις μερικές φορές ο άνδρας μου λέει ότι την ώρα που με έφτιαξε ο Θεός μου έβαλε σφραγίδα "μπακ κοντ" ΜΑΜΑ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ rena έτσι πιστεύω..μπορεί να κάνω λάθος..μα αν δεν κάνει κανείς ένα βήμα..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ελένη Φλογερά , φιλάκια Ελενίτσα μου!

Unknown είπε...

κάλο βράδυ !!!!!!

deppy11 είπε...

ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ ΟΛΟΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ, ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΟΝΤΑΙ, ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ!!!


ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΧ ΒΡΕ ΑΧΤΙΔΑ ΜΟΥ ΔΕ ΣΕ ΕΚΘΕΙΑΖΩ, ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΟΤΙ ΚΙ ΕΣΥ ΕΧΕΙς ΠΟΛΛΑ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΑ, ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ, ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΜΑ ΜΗ ΞΕΓΕΛΙΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΤΟΝΗ ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ!

Hengeo είπε...

Πολύ συγκινήθηκα με αυτή σου την ανάρτηση Αχτίδα και σίγουρα ήταν τροφή για σκέψη..

Χαίρομαι που είσαι καλά και εύχομαι με όλη μου την ψυχή να πάνε όλα καλά και για την κοπέλα αυτή!

Καλή συνέχεια!

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

πάντα έχεις ένα καλό λόγο για όλους..μια αγκαλιά...αγάπη και τρυφερότητα....να μην αλλάξεις...
δόξα το θεό πήγαν όλα καλά με σένα , το ίδιο θα ευχηθώ να έκαναν λάθος οι γιατροί και να είναι όλα καλά με την γνωστή/άγνωστη...