Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Όπως φαντάζομαι το μπλοκόσπιτο μου!

Βραδάκι Σαββάτου φίλοι μου , θα σας φανεί παράξενο μα μόλις τώρα μπόρεσα να βρω χρόνο να κάτσω στο..καναπέ μου μαζί σας. Με τα εγγόνια όλη μέρα, ανάμεσα σε..αυγόφετες και φαγητά διάφορα που μου ζητούν, μέσα στη..δύνη του μαξιλαροπόλεμου και της απασχόλησης τους με ζωγραφική και χειροτεχνίες μπορώ να αναφωνήσω: Είμαι ζωντανή!
! Όμως τώρα πια αν και είναι ακόμα τα μικρά ξύπνια απεφάσισα να τους αφήσω  στο you tube να βλέπουν παιδικές ταινίες κι εγώ να ανοίξω τη πόρτα στο μπλοκόσπιτο μου για ξεκούραση.
Πολλές φορές προσπαθώ με τη φαντασία μου να φτιάξω "αυτό " το σπίτι που μέσα στο μυαλό μου ανάλογα με την εποχή αλλάζει όψη. 
Τώρα υπάρχει ένα τζάκι, βέβαια ένας μαλακός καναπές για σας που έχει το προνόμιο λες και είναι μαγικός να σας χωράει όλους. Ένα τραπεζάκι γεμάτο μπολ με ..κουλουράκια για κάθε γούστο..και ως δια μαγείας ότι ρόφημα ζητήσει η ψυχή σας. Παράξενο..δεν υπάρχει τηλεόραση, όμως κάπου βλέπω μία κιθαρούλα για όποια έχει το ταλέντο, ένα ραδιόφωνο που πάντα αλλάζει ανάλογα με τα κέφια μας.. 
Μα τι βλέπω..υπάρχει και πάγκος εργασίας σε μια μεριά γεμάτος με χρώματα και ιδέες  !  Βλέπω πλεκτά..χαρτιά..πίνακες..κεντήματα..κούκλες..κοσμήματα..γλυκά και φαγητά..όλα μπροστά μας ..δικά μας..εμείς οι ίδιες..
Τη μέρα είναι γεμάτο φως..από το τεράστιο παράθυρο..το βράδυ υπάρχει στην άκρη του πάντα πεντακάθαρο φεγγάρι φωτεινό και αμέτρητα αστέρια . Κάθε φορά που έχω τις "μαύρες μου"και σκέπτομαι να..."ξενοικιάσω" το σπίτι αυτό , γυρνώ και το κοιτώ και νοιώθω ότι θα ήμουνα ημιτελής σε κάθε μέρα μου χωρίς αυτό.
Σας γράφω και γύρω μου τα δύο εγγόνια μου παίζουν τους ινδιάνους!!! Μόλις πέρασε πάνω από το κεφάλι μου ένα πλαστικό πιάτο ξώφαλτσα από τη Κλώντη που τρομοκρατημένη χώθηκε στην αγκαλιά μου! Ο ένας φοράει μία μπλούζα στο κεφάλι για...φτερά και ο μικρός που τον μιμείται..   μάλλον η μαξιλαροθήκη από το μαξιλάρι του καναπέ είναι στο δικό του! 
Δεν ξέρω αν με αγαπούν γι' αυτό που τους αφήνω να κάνουν ή για τις..κρέπες που μόλις μου ζήτησαν..
Αύριο θα τα πάρω μαζί μου στο κτήμα όπου θα έρθουν φίλοι μας αγαπημένοι με τα κορίτσια τους. Έχω μείνει σπίτι αυτές τις μέρες και όπως καταλαβαίνετε..απίθανο για μένα το καθισιό τόσο που τα πρωινά ξυπνώ πριν τα..κοκόρια! 
Και ξέρετε γιατί το λέω; Γιατί φίλοι μου απίθανο αυτό που θα πω όμως κάπου εδώ γύρω στις πολυκατοικίες υπάρχει ένας κόκορας και κότα , τις ακούω! 
Το είπα στον άνδρα μου και μου είπε γελώντας ότι σε λίγο ο κόσμος θα φέρει και..κατσίκα για το γάλα της στο ..μπαλκόνι!
Αχτιδένια φιλάκια φίλοι μου ..δεν αντέχω άλλο το κυνηγητό και τις τσιρίδες που ακούω ,πάω να κάνω τη ..κακιά γιαγιά!

33 σχόλια:

Ριτα Τρικαλα είπε...

Αχτιδα γλυκια σιγουρα μια θεση ειναι δικη μου στον καναπε σου κι ας μην εχω μπλοκ εγω.Ευχαριστω για την παρεα που με κρατας.Καλο Σαββατοκυριακο!

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

Μα τι όμορφα που παρουσιασες το μπλοκοσπιτο σου...Και αλήθεια, ποτέ δε τα σκέφτηκα έτσι τα μπλοκ μας....και στο σημείο που γράφεις , να το ξενοικιάσω , αλλά θα ένοιωθα ημιτελής στη μέρα μου χωρίς αυτό....

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ριτα Τρικαλα, ένα θα σου πω...Μόλις τώρα τα έβαλα για ύπνο κι εκείνα πηδούσαν στο κρεβάτι και φώναζα: Φαΐ ..Παιδεία ..Ελευθερία..δεν περνά η Χούντα στα σχολεία!! Έμεινα με ανοιχτό το στόμα, τα σκασμένα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ να φανταστείς ότι μέσα σε αυτό το χαμό..έφτιαχνα τη κάρτα σου!

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

ωω ευχαριστώ :)

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Ε όχι και να ξενοικιάσεις,κι εμείς
οι φίλοι σου τι θα κάνουμε ?? !!
Είναι μέχρι και τα εγγονάκια σου που
γνωρίζουμε από μακριά !!
Άντε τώρα που κοιμήθηκαν θα ησυχάσεις κι εσύ !!! Καλή ξεκούραση και ες αύριον τα σπουδαία !!

BUTTERFLY είπε...

Τι ομορφο και φιλοξενο το σπιτικο σου Αχτιδουλα μου!

Σοφία είπε...

αχ μακάρι να είχαμε λίγες κοτούλες και μερικά κατσικάκια!δε θα πεινούσαμε αχτιδούλα μου!να βάλετε μερικές κοτούλες και μερικές κατσικες στο κτήμα! θα έχουν τα παιδάκια φρέσκα αυγουλάκια και γαλατάκι, τυράκι, γιαουρτάκι!

Μαρία Έλενα είπε...

Πολύ όμορφη η παρουσίαση του ιστολογιου σου.
Φιλάκια ...

Mia Petra είπε...

Είσαι η πιο γλυκιά και όμορφη γιαγιά του κόσμου! Φιλί γλυκό!

Ανώνυμος είπε...

Ενα τσαγακι με 2 σταγονες κονιακ......κουλουρακι;ποιο να παρω;ΜΜΜ!!θα παρω αυτα με την καννελα!!!!!!!!!
καλη ξεκουραση!!! ΜΙΝΑ

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Αχτιδούλα μου από τις περιγραφές σου έρχομαι κοντά.. εκεί στον καναπέ να παίξω με τα παιδιά..να δοκιμάσω τα κουλουράκια και να δώσω ένα φιλί στην... αυστηρή γιαγιά!

Memaria είπε...

Είναι ωραία στον καναπέ σου κι ας έχει ινδιάνους..χαχα!
Φιλιά πολλά!!

Fanypap είπε...

Αχτιδούλα μου, ποια κακιά γιαγιά;; και να θέλεις δεν μπορείς να γίνεις!! χα χα χα!! φιλάκια πολλά γλυκούλα μου!!!

alex είπε...

ευτυχισμενη κουραση!!!χαχαχαα
Δε νομιζω να καταφερεις να κανεις την κακη γιαγια !
να σαι καλα Αχτιδα μας και να απολαμβανεις την καθημερινοτητα σου!
σε φιλωωωω

OLINA M είπε...

Σ'αγαπάνε για τον ίδιο λόγο που σε αγαπάμε όλοι μας.
Γιατί είσαι η χαρά της ζωής προσωποποιημένη, μια αγκαλιά ανοιχτή για όλους, το φωτεινό χαμόγελο που χρειαζόμαστε...( βοηθάνε, βέβαια, και οι κρέπες !!!!! ).

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ο κόσμος της Ράνιας .Καλημέρα γλυκιά μου, η αλήθεια είναι ότι τελευταία το σκέπτομαι..όμως.είναι αυτό που λέω..θα μου λείπετε.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ BUTTERFLY , μικρή μου η φιλοξενία είναι νομίζω γεννημένη μέσα στον Έλληνα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Σοφία μου θα βάλω όμως αργότερα, ακόμα δεν έχω εγκαταστάσεις.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαρία Έλενα, είπαμε..μπλοκόσπιτο και..καναπές..αυτό έχω! Καλημέρααα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Φανή Παπ., Ζωγράφος, δεν με έχεις δει στις φωνές μου..όμως μου περνάει αμέσως σχεδόν και νοιώθω και τύψεις που τα μαλώνω.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ misirloumisirlou, ξέρω ότι είναι κούραση όμως εγώ τα καλώ να μείνουν σπίτι μου.Αυτή είναι η ευτυχία ..στις φωνούλες τους.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Joan Petra, έτσι λένε και τα εγγόνια μου όμως νομίζω ότι..με γλύφουν!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΜΙΝΑ, και ..τσαγάκι έχω..Λουίζα!Καλημέρα γλυκιά μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Γιαγιά Αντιγόνη, εμείς θα τα πούμε σε 2-3 χρόνια που θα σου φέρνουν τον εγγονό για ..κράτημα!

friendly είπε...

Αγαπημένη, μπορεί διάφορες δυσκολίες να μην μου επιτρέπουν να σχολιάζω τις αναρτήσεις σου όμως σε παρακολουθώ, σε θαυμάζω και σε συμπονώ στον δύσκολο ρόλο......της γιαγιάς που γνωρίζω άμεσα. Εύχομαι πάντα να είσαι υγιής, δραστήρια και να μου κάνεις παρέα έστω και έτσι.....Θεώρησε με μια blogφιλενάδα σου που τα κουλουράκια σου είναι τα πιο νόστιμα που έχω δοκιμάσει, και μην τολμήσεις να το ξενοικιάσεις!!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ me (maria), τα αγόρια είναι φοβερά..προτιμώ την εγγονή μου όμως εκείνη μεγάλωσε και τη ..προτιμάει η μαμά της για βοήθεια.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ friendly, φίλη μου σ' ευχαριστώ πολύ για την αγάπη σου.Όσο για τα εγγόνια..ένα θα σου πω ..τα ετοιμάζω τώρα για το κτήμα και πέφτει ..χαμός!

Rena είπε...

Καλημέρα Αχτίδα κακιά γιαγιά εσύ δεν το πιστεύω!!!!!!!!

nasia είπε...

Κι όμως αυτή η γλυκειά αναστάτωση όσο κι αν κουράζει είναι η συντροφιά μας.
Είσαι μια υπέροχη γιαγιά. Καλά να περνάς!!!!

ΕΛΕΝΑ είπε...

Παρουσίασες υπέροχα το μπλοκοσπιτάκι που ονειρεύεσαι Αχτίδα μου!
Να έχεις μιαν όμορφη Κυριακή!
Φιλιά!

Κατια Μαρκουϊζου είπε...

πολυ γέλιο φιλεναδα αυτός ο Δημητρακης ο γλυκουλακης η σςιγανοπαπαδια έγινε και επαναστατης απιστευτο !!!!!!! αυτό δεν ειναι απλο μπλογκ είναι το καστρο του Ηλιου και της ακτιδας

Δημιουργία είπε...

Καλή εβδομάδα Γεωργία μου με υγεία και χαρά να έχεις.