Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013

Όλα έχουν τα καλά και τα άσχημα..έτσι και η μέρα μου αυτή!


Έχω πει άπειρες φορές ότι από εδώ μέσα..το μπλοκοχωριό μας  "πήρα" πολλά και σήμερα ήταν μία ακόμη τέτοια μέρα αφού δέχθηκα στο κτήμα μου δύο νέους πλέον φίλους , ένα γλυκύτατο ζευγάρι που θέλησε να μας γνωρίσουν.
Πάντα θα με ξαφνιάζετε φίλοι μου...μου φαίνεται απίστευτο ότι κάποιοι ενδιαφέρονται για όσα γράφω , με αγαπούν και περιμένουν να με διαβάσουν κάθε πρωί..εμένα...μία απλή , καθημερινή πλέον φλύαρη σιτεμένη!!!!!!
Ευχαριστώ Τηλέμαχε και Βασιλική για την επίσκεψη και τη παρέα σας, την χαρήκαμε και ελπίζω να μη χάλασα την εικόνα που είχατε φτιάξει μέσα σας για μένα.
Στο κτήμα βέβαια η Κυριακή μας ..το ήθελα κι εγώ για να είμαι έτοιμη για τη νέα εβδομάδα και όσα μου επιφυλάσσει.
Πήρα μαζί μου και..εργασία..τις μικρές κεραμικές φιγούρες που φτιάχνω και θέλουν γυαλοχαρτάρισμα για να τις λειάνω, αύριο στέλνω το δέμα για το μπαζάρ. Έφερα και δωράκι στη γειτόνισσα μου ζωγραφισμένο το μπουκαλάκι με το λικεράκι που μου έδωσε και έφτιαξε από..λουλούδια ενός δένδρου της!
 Νομίζω ότι τελικά η  κρίση μας κάνει να ερχόμαστε πιο κοντά με συνήθειες που είχαν οι...γιαγιάδες μας..να ανταλλάσσουμε με πράγματα που φτιάχνουμε μόνοι μας..
Εγώ χάρηκα το υπέροχο λικέρ κι εκείνη έφυγε ξεφωνίζοντας από χαρά για το μπουκαλάκι της.
Όμως .. όμως..δυστυχώς η μέρα μας τελείωσε με ..λύπη . Κάποια τσομπανόσκυλα επιτέθηκαν σε ένα άλλο κυνηγητικό αδέσποτο και δεν προλάβαμε να πάμε εκεί να το σώσουμε. Το σκότωσαν φίλοι μου με ένα μόνο δάγκωμα στο λαιμό..φοβερό..τρομακτικό! 
Ο άνδρας μου αρρώστησε από τη στεναχώρια του , πέθανε στα χέρια του όταν φθάσαμε και το μόνο που μπόρεσε να κάνει ήταν απλά να το θάψει..
Μας χάλασε όλη τη διάθεση πιστέψτε μας , αν επιζούσε θα το πήγαινα σε γιατρό και θα το έπαιρνα στο κτήμα.. 
Τα σκυλιά αυτά είναι στους βοσκούς που στη πραγματικότητα δεν τα φέρονται καλά ούτε καν τα ταΐζουν  με αποτέλεσμα να αγριεύουν. Πολλές φορές προσπαθώ να τα δώσω φαγητό και φεύγουν απλά και μόνο που σταματώ το αμάξι κοντά τους.
Ξέρω ότι από πολλούς θεωρούμαι υπερβολική με την αγάπη μου για τα ζώα όμως είναι κάτι που βρίσκεται μέσα μου, βγαίνει μέσα από τη ψυχή μου..
Γυρίσαμε σπίτι αμίλητοι ο καθένας με τις σκέψεις του κι εγώ κρατούσα αγκαλιά τη Κλώντη μου που συμπτωματικά πονούσε το ποδαράκι της που έκανε την εγχείρηση. Της έκανα μπάνιο, την κανάκεψα, τη τάισα και σκέφτηκα ότι στη ζωή όλα είναι θέμα τύχης τελικά..
Ένα παιδάκι στην ..Αφρική..σε πολέμους..σε πείνα..ένα άλλο παιδάκι σε Βασιλικό λίκνο..Ένα σκυλί στους δρόμους..χωρίς αγάπη , φαγητό, νερό και "δικό του" άνθρωπο και ένα σκυλάκι στη μαλακιά πετσέτα με το σαμπουάν , το παυσίπονο και απέραντη αγάπη. 
Πολλές φορές σκέπτομαι ότι η ζωή είναι άδικη για πολλούς και πολλά..μα είναι συγχρόνως προκλητικά όμορφη ώστε να μας κάνει να παραβλέπουμε τα άσχημα και τα συμβιβαζόμαστε με τις ενοχές μας.
Συγχωρέστε τις βραδινές μου συναισθηματικές εξάρσεις..φταίει ..ξέρετε τι..όμως..
Αύριο ξημερώνει μία νέα μέρα, σε μία νέα εβδομάδα κι εμείς πρέπει να την ξεκινάμε με χαμόγελο όπως πάντα.
Αχτιδένια φιλάκια  σε όλους σας..

23 σχόλια:

Unknown είπε...

κάλο βράδυ Αχτίδα ...καλή εβδομάδα να έχεις...

Μαρία Έλενα είπε...

Μια όμορφη εβδομάδα να έχεις.
Φιλάκια ...

Marie είπε...

Φίλη μου πως να μη στενοχωρηθείς όταν χάνεται μια ζωή και μάλιστα τόσο άδικα? Τι κι αν έχει τέσσερα πόδια είναι μια μοναδική και ανεκτίμητη ΖΩΗ! Πολύ λυπήθηκα κι εγώ για το άτυχο σκυλάκι, πολύ κρίμα... Όντως όταν τα έχουν νηστικά και χωρίς αγάπη αγριεύουν (όπως πιστεύω ότι κι ένας άνθρωπος το ίδιο θα έκανε στη θέση τους..)Όταν δεν έχεις πάρει ποτέ σου αγάπη και όταν έχεις υποστεί την πείνα και τη βία (γιατί συνήθως έτσι γίνεται)πως να μην αγριεύεις και πόσο μάλλον όταν είσαι και ζωάκι.. Να μη νοιώθεις άσχημα για την αγάπη σου προς τα ζώα είναι τιμή σου και όπως λέει και μια παλιά μου φίλη "Η αγάπη προς τα ζώα δεν αναιρεί την αγάπη προς τον άνθρωπο". Ίσα ίσα που κατά τη γνώμη μου αυτά πρέπει να πηγαίνουν πακέτο γιατί πιστεύω ότι όποιος κάνει κακό σε ζώο είναι ικανός να το κάνει και σε άνθρωπο αλλά... τον εμποδίζει ο νόμος! Πρόσεχε την Κλώντη σου όπως πολύ καλά κάνεις και είναι βέβαιο ότι αν φέρεσαι με τόση αγάπη στο ζωάκι φαντάσου πως θα φερόσουν σε ένα παιδάκι! Είμαι σύγουρη ότι τα εγγόνια σου θα πίνουν νερό στ'όνομά σου! Πολλά φιλιά και μια σφιχτή αγκαλιά σ'εσένα και τους χαιρετισμούς μου στην αξιαγάπητο Δημήτρη σου!

Ανώνυμος είπε...

Αχτιδα μου ειμαι ενας απ'αυτους που καθημερινα περιμενουν αναρτηση σου.Δεν εισαι μια φλυαρη σιτεμενη εισαι ενας γλυκος και τρυφερος ανθρωπος και σου αξιζει η αγαπη που παιρνεις!!!!!!!
ΜΙΝΑ

Katerina V *Pause blog* είπε...

Τρυφερή μας αχτίδα να μην ανησυχείς πως θα φανείς στους νέους σου φίλους.. Είμαι σίγουρη πως είσαι ό,τι δείχνεις εδώ! Άλλωστε δεν έχουμε κάνει κανέναν μύθο για να τον απομυθοποιήσουμε, μη φοβάσαι!
Λυπήθηκα πολύ για το σκυλάκι, φαντάζομαι τι στεναχώρια περάσατε.
Συμφωνώ με όσα λες στο τέλος και θα συμπληρώσω πως μερικές φορές δεν είναι μόνο θέμα τύχης, είναι και θέμα επιλογών, συγκυριών και άλλων παραγόντων.. Καλή εβδομάδα να έχεις σε φιλώ!

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

τι ωραία που συναντάς άτομα των μπλοκς ... και φυσικά περιμένουμε τις αναρτήσεις σου... αν και όπως ξαναείπα , τους σκύλους ποτέ μου δε τους συμπάθησα, τους φοβάμαι κιόλας, αλλά ειναι κρίμα να τα σκοτώνουν , είτε άνθρωποι , είτε τα αγριόσκυλα...

Όταν έχω εσένα..μη φοβού κανένα είπε...

πολυ γλυκα τα λογια σου

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Καλέ εσύ είσαι η σιτεμένη που βάζεις κάτω και εικοσάρες !! Και η φλύαρη που άρχισες να γίνεσαι η τελευταία έννοια το βράδυ και η πρώτη το πρωί ?
Γίνεται να περάσει μέρα χωρίς την παρέα σου ?? Κρίμα για το σκύλο είναι
πολύ άδικο !! Πρέπει πάντως να ήταν υπέροχο και ενδιαφέρον που γνωρίστηκες με καινούργιους φίλους !!
Αυτό να κρατήσεις από αυτή την ημέρα!
Καλή εβδομάδα !!!

Ανώνυμος είπε...

αχ Αχτίδα μου τί να έκανες κι εσύ; τα σκυλιά είναι αλλόκοτα ζώα θα σε δάγκωνε με μανία κι εσένα θα σου ξέσκιζαν τα ρούχα και τη σάρκα μη κοιτάς τη Κλώντη που είναι γλύκα σαν κουκλάκι τα άλλα είναι θηρία ανήμερα

Ανώνυμος είπε...

να προσέχεις σε παρακαλώ πολύ

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ nieneke nia, καλημέρα Ειρήνη μου!Να δούμε πότε θα έρθω και από σένα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαρία Έλενα ,σ' ευχαριστώ γλυκιά μου όλα καλά να σου πάνε.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Marie μου καλημέρα.Η αλήθεια είναι οτι τα αγαπώ υπερβολικά, έχω μεγαλώσει μέχρι και..σκαντζόχοιρο! Έχω μεταφέρει αυτή την υπερβολική αγάπη και στον άνδρα μου, στα παιδιά και στα εγγόνια μου και όλοι ..κουβαλούν σπίτι ότι πληγωμένο βρουν.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΜΙΝΑ μου καλημέρα, καλή σου εβδομάδα και βέβαια..πρωινά Αχτιδένια φιλάκια!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Katerina Verigka , φίλη μου ξέρεις πόσες άγνωστες μου γράφουν;Ξέρεις πόσα μέιλ παίρνω με τις ιστορίες τους; Δένομαι συναισθηματικά μαζί τους και στεναχωριέμαι που στο τέλος δεν..προλαβαίνω να τις παρακολουθώ όλες μετά με μέιλ ή τηλεφωνήματα και λέω μέσα μου ότι θα πιστεύουν ότι τις έχω εγκαταλείψει.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ μου γιατί φοβάσαι τα σκυλιά;Να θυμάσαι ότι αντιλαμβάνονται με την όσφρηση το φόβο και τότε γίνονται επιθετικά από..φιγούρα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Παναγιωτα μου καλημέρα ..όποια και να είσαι..αγκαλίτσα πρωινή μαμαδίστικη και..αχτιδένια φιλάκια!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ο κόσμος της Ράνιας φίλη μου ξέρεις πόσες φορές σκέφτηκα να κλείσω το μπλογκ;..όμως..μου λείπετε και ξαναγυρνώ πίσω ίσως με το φόβο ότι σας κουράζω με τις καθημερινές μου ασχολίες και ..παρλάτες!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος, φίλη μου τα σκυλιά αντιλαμβάνονται όταν τα φοβάσαι και όπως είπα επάνω τότε γίνονται επιθετικά..Εγώ δεν τα φοβάμαι απλά ξέρω να σέβομαι το "χώρο" τους.

Κική Κωνσταντίνου είπε...

αχ αχτιδουλα στεναχωρεθηκα!
τι κριμα.... :(
λυπαμαι τοσο πολυ!
κριμα το ζωακι. κριμα....:(

θα φυγω λεγοντας καλη εβδομαδα αλλα επηρεαστηκα ασχημα.. κριμα ρε γαμωτο... κριμα... :(

Ανώνυμος είπε...

Ευχαριστουμε πολυ για την χθεσινη συναντηση αλλα λυπηθηκα για το . συμβαν. Καλη εβδομαδα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΚΦΡΑΣΟΥ, κι εμείς..δεν μπορούμε να το ξεχάσουμε και όλο το συζητάμε και το άσχημο είναι ότι θα περνάμε από εκεί κάθε φορά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος ,Βάσω τα κατάφερες με τα σχόλια;μπράβο!