Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Είμαι εγώ για..συννεφιές;


Μη ρωτάτε αν έφυγαν τα συννεφάκια..στην ηλικία μας μάλλον θα τα έχουμε μόνιμα .  Όμως..όμως..δεν είμαι εγώ για συννεφιές  , για μοναξιές, για άσχημη διάθεση και για όσα φέρνει η πολλή σκέψη και και η προσπάθεια να δεις τη μελλοντική κατάσταση. Μου λείψατε καλέεεε!
Δεν είχα σε ποιόν να πω τα όσα σκέπτομαι, τα καλά και τα άσχημα ,τη φλύαρη μονοτονική κουβεντούλα μου που απορώ τι της βρίσκετε ώστε να μου στέλνετε μέιλ για ..επιστροφή. Λίγο από μαζοχισμό τον έχετε μάλλον!.
Πάλευα που λέτε να αλλάξω γνώμη σε κάποιο φοβητσιάρη να τολμήσει να κάνει κάτι που του πρότεινε ο γιατρός και ..απέτυχα ή μάλλον κέρδισε μία χρονική παράταση ..γιορτών! Αποτέλεσμα εκείνος είναι μια χαρά κι εγώ λιώνω από το άγχος.
Το αστείο ήταν ότι για να κάνω την θαρραλέα έκανα εγώ τσεκ απ για ..συνοδεία !!! Τι το ήθελα η έρμη.. μα να θυμάστε ότι εγώ τα πάντα τα δέχομαι και τα βλέπω από τη χιουμοριστική πλευρά τους !
Λοιπόν.. Παίρνουμε μία κατσαρόλα..


Βάζουμε μέσα φουλ από αρθρίτιδα, παλιά ολική καταστροφή αστραγάλου με τους σχετικούς πόνους και ..προσθέτουμε λίγη από Πάρκινσον..ε!..μη ξεχάσουμε το αλάτι..από Θυρεοειδή οπότε να μη βάλουμε και κάποια φουλαριστή κουταλιά από Χοληστερίνη παντός είδους; Τι ξεχάσαμε φίλοι μου; λοιπόν..νάτη και η κούπα από Οστεοπόρωση που μου φόρτωσαν σήμερα..εντάξει παιδιά..δεν χωράει άλλο η χύτρα!!!!
Ακούτε και την  συμβουλή γιατρού που μου θυμίζει το Δελφικό χρησμό :
-Να βαδίζεις μα ..χωρίς να βαδίζεις πολύ γιατί το μέταλλο που σου βάλαμε φθείρεται ! Να αποφεύγει να κάνει πράγματα με τα χέρια γιατί έχουμε οστεοαρθριτική φθορά στα δάχτυλα τόση που δεν ανοίγουν σωστά! Τα κούρασες πολύ γλυκιά μου!
-Και ούτε θα τα ξεκουράσω ..γλυκέ μου ..Αν μου κόψεις και αυτό που φτιάχνω άντε να δούμε τι θα κάνω μετά  με τα ..ρούχα μου!!!
Είπα να του πάρω πίσω το γούρι που του πήγα μα..τον αγαπώ ..γιατί τον ξέρω χρόνια και μου έχει κατά καιρούς βάλει κάθε ..μεταλλικό που έχω μέσα μου!
Τι άλλο θα σας πω!!! 



Χθες παρολίγον να ήμασταν μακαρίτες με τον άνδρα μου..το κοκαλάκι της νυχτερίδας είχαμε μαζί με την προσοχή του Άγγελου μας!
Γυρίζαμε από το κτήμα, βροχή πολλή και κάπου στην αρχή του Πανοράματος ένα τζιπ φορτηγάκι μεγάλο στο αντίθετο ρεύμα προσπάθησε να κάνει προσπέραση το μπροστινό της όχημα . Είδε εμάς και άλλο ένα αμάξι από πίσω μας και άλλαξε γνώμη  πατώντας φρένο! Βλέπουμε ξαφνικά το μεγάλο τζιπ φορτηγάκι να κάνει μία σβούρα διπλή στην άσφαλτο και να έρχεται επάνω μας στη πλάγια μεριά του . Ετοιμαζόμαστε για μετωπική μα ευτυχώς περνά λοξά μπροστά μας σε απόσταση αναπνοής και χτυπά στο κράσπεδο δίπλα μας και ..σταματά. Μας κόπηκε η ανάσα..ήταν κάτι από σκηνή του σινεμά. Δύο νεαρά κορίτσια οδηγούσαν που ευτυχώς δεν χτύπησαν λόγω ζώνης κι εμείς το ίδιο και τυχεροί που ο πίσω μας οδηγός που είδε την όλη φάση πάτησε σωστά τα φρένα του και λόξησε ώστε να μη μας χτυπήσει.
Ο άνδρας μου όπως πάντα ψύχραιμος μέχρι..απορίας. Τους ρώτησε από τη..θέση του αν χρειάζονται βοήθεια , έκανε το σταυρό του στο μοναστήρι εκκλησία της Παναγία που βρίσκεται εκεί και..φύγαμε.
Σας ζάλισα; σας έλειψα;..Μη μου πείτε ότι με ..βαρεθήκατε γιατί θα..πληγωθώ!
Φίλοι μου όλα πρέπει στη ζωή να τα δεχόμαστε με χαμόγελο και υπομονή.
Αχτιδένια φιλάκια σε όλους!

36 σχόλια:

mariak είπε...

Έκπληξη επέστρεψες τόσο γρήγορα...μάλλον όλοι εισακουστήκαμε...όντως είχατε άγιο να είστε πάντα καλά....Καλή σου μέρα

Ανώνυμος είπε...

Ποιος σε βαριεται καλε εσενα? Εσυ εισαι η δυναμη μας !!Αστα τα χερια και τα ποδια να πονανε οπως λεει και η μανα μου στην ακρη ειναι ποιος τα λογαριαζει!! Χθες φαινεται οτι ο χαρος ειχε στησει παγανια στο Πανοραμα .Αναλογη περιπτωση συνεβη και στο γιο μου χθες βραδυ με μεθυσμενο οδηγο που μολις τον προσπερασε εχασε τον ελεγχο του οχηματος και αρχισε να χτυπαει ολα τα παρκαρισμενα δεξια και αριστερα μπροστα στο παιδι.Η Παναγια μας φυλαξε και σας φυλαξε.Ευη

Marie είπε...

Δόξα το Θεό όλα καλά!!!!! Όντως Άγιο είχατε! Εγώ πριν 6 χρόνια τέτοια εποχή σε μια στροφή γλύστρισα και πήρα τρεις τούμπες πέφτοντας σε ένα χωράφι κάτω απ'το δρόμο. Διέλυσα το φράχτη, ξερίζωσα δυο ελιές και προσγειώθηκα με τον ουρανό κάτω και τις ρόδες επάνω! Να μυρίζει βενζίνη και να μην ανοίγει η πόρτα! Και ταυτόχρονα να παίζει και το cd ντάπα ντούπα ντάπα ντούπα σε φούλ ένταση!!!! Με τα χίλια ζόρια σύρθηκα απ'τα μόλις λίγα εκατοστά που άνοιξε η πάρτα και κατάφερα και βγήκα. Ρουφήχτηκα τόσο για να χωρέσω που ακόμα δεν το πιστεύω πως χώρεσα.. Και πάντα με το κεφάλι κάτω και τα πόδια πάνω έτσι? Να μη στα πολυλογώ βγήκα χωρίς ούτε γρατζουνιά, με έσωσε η ζώνη? Μάλλον ο Θεός! Και η πλάκα ποια ήταν... όταν έπαιρνα τις τούμπες μια κυρία αγνάντευε ανέμελη τη φύση από το παράθυρό της και ξαφνικά... βλέπει εμένα κασκαντέρ!!! Αμέσως παίρνει το χάπι για την καρδιά της και μέχρι να με δει να βγαίνω κόντεψε να τα τινάξει αυτή!!! Χα χα χα χα!!! Μου φαίνεται τόσο αστείο τώρα γιατί δεν έπαθε κανείς τίποτα οπότε ΤΕΛΟΣ ΚΑΛΟ ΟΛΑ ΚΑΛΑ! Συγνώμη για την οξεία παρλίτιδα αλλά μου θίμισες τα δικά μου! Πολλά φιλιάκια κούκλα μου! Καλή εβδομάδα!

Kitchen Stories είπε...

Γεια σου Αχτίδα μου.
Έχεις αισοδοξία, χιούμορ και αυτοσαρκασμό!
Με τον τρόπο που γράφεις τα μεταδίδεις και στους αναγνώστες σου, ιδίως την αισιοδοξία!

Φτηνά τη γλιτώσατε...
Να είστε καλά!

Φιλιά σας.
Z.

κυκλάμινο είπε...

Δόξα το Θεό που είστε καλά Αχτίδα μου. Μπράβο που μας επέστρεψες, δεν μπορούμε χωρίς εσένα. Φιλάκια

το στεκι της σοφιας είπε...

μπραβο αχτιδουλα μου ολα καλα με την βοηθεια του θεου!!!ειλικρινα δεν πιστευα οτι θα αργησης να επανελθης εδω.εμπαινα συνεχεια και ελεγα τωρα θα ερθη το κοριτσι μας .....και νατο που ξεπροβαλε προς πολυ μεγαλη μου χαρα!!! σε φιλω γλυκα να ειστε καλα και εσυ και ο δημητρης !!!

Ανώνυμος είπε...

καλημερα!!!!!!!τελος καλο ολα καλα!!!!!
ΜΙΝΑ

Κωνσταντίνα είπε...

Ευτυχώς που όλα πήγαν καλά. Ίδρωσα μέχρι να διαβάσω το τέλος της ανάρτησης.
Πάντως εξακολουθούσα να μπαίνω κάθε μέρα στο μπλογκοσπιτάκι σας γιατί ήμουν σίγουρη ότι δε θα αντέξετε πολύ μακριά μας. Τα διδυμάκια έχουν ανάγκη την επικοινωνία, το ίδιο είμαι κι εγώ.
Φιλιά και καλή εβδομάδα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ mariak, κοριτσάκι μου γλυκό με τον κούκλο γιο!Πίστεψε με ήταν θαύμα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Εύη..ε! καλά το λέω εγώ..λίγο μαζοχίστριες ήσαστε γλυκιές μου.Το πως γλυτώσαμε ήταν απίστευτο..ήταν λες και έβλεπα ταινία αμερικάνικου κινηματογράφου.Δόξα το Θεό για το παιδί σου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Marie, γι' αυτό σε αγαπώ γλυκιά μου..γιατί μοιάζουμε.Το..ντάμπα ντούμπα έφταιγε πουλάκι μου!Εμείς πάθαμε κάτι τέτοιο πριν πολλά χρόνια στη Θάσο..ένας έπεφτε επάνω στον άνδρα μου χαζεύοντας τη θάλασσα και για να τον αποφύγει ο δικός μου ανέβηκε στο βουναλάκι δίπλα με αποτέλεσμα να ντελαπάρει.όπως τα λες..τέλος καλό όλα καλά..για να θυμόμαστε!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Kitchen Stories..καλά..με άδεια χέρια ήρθες; ούτε καν ένα γλυκάκι από τα χεράκια σου;μόνο να χαζεύω συνταγές;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ κυκλάμινο λουλουδάκι μου σωθήκαμε από θαύμα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Σοφια Αρσενιου καλέ μου λείπετε..σας έχω για..κάτι σαν ναρκωτικό μου φαίνεται.Σ' αγαπώ και το ξέρεις, ευχαριστώ για το τηλέφωνο και το ενδιαφέρον σου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΜΙΝΑ έχω τη διεύθυνση σου;είμαι ξεχασιάρα..μη γελάς!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Κωνσταντίνα μου έχεις δίκιο..το έχουμε το κουσουράκι!

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Καλέ τι μας κούρασες ... έτσι σε θέλουμε, μη μας ξεχνάς ... Τέλος καλό, όλα καλά και όσο για τους πόνους σου, αυτός ο .. Πολυχρόνης φταίει που μας επισκέπτεται όλους σιγά σιγά και με τη σειρά.... Ε, και ρίχνε του και λίγο αλάτι να φεύγει γρήγορα !!! Πολλά φιλιά !!!

Unknown είπε...

Ευτυχώς που είστε καλά!!! Πραγματικά άγιο είχατε!!! Να προσέχετε άλλη φορά, αχτίδα μου γλυκιά...
Όσο για τα υπόλοιπα που σου βρήκε ο γιατρός... τι τα θες;;; αυτοί οι γιατροί όλο βρίσκουν... δουλειά τους είναι...
Πολλά φιλιά!!!

Ανώνυμος είπε...

Γελαω!!!!!!ηθελα να σε παρω τηλ να ζητησω την δικη σου διευθυνση''''
ΜΙΝΑ

el.mar είπε...

Αχτιδούλα μου τι θα κάνουμε εμείς χωρίς εσένα??!!!Να σου δώσω κ εγώ λίγο αλατάκι?! Πραγματικά είχατε Αγιο...και τύχη η οποία καλά κρατεί...μόλις έκανα την κληρωσούλα και μάντεψε ποια είναι η τυχερή?..εσύ καλέ!!...χαχα..πες μου τι δωράκι να σου στείλω και στείλε μου κ τη διεύθυνσή σου στο mail μου!!!Φιλάκια πολλά...και να προσέχετε!!!

nifi petheras είπε...

Αχτιδούλα μου!!! Ευτυχώς όλα πήγαν καλά!!! Μου αρέσει που ποτέ δεν χάνεις το κέφι σου!! Σε φιλώ γλυκά!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ο κόσμος της Ράνιας, που να τολμήσεις πουλάκι μου να πεις και κάτι διαφορετικό..αφού..σας τρομοκράτησα!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ sofia sofakι, ναι τους αφιλότιμους..όλο κουσούρια μας βγάζουν.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΜΙΝΑ, είδες; τα μεγάλα πνεύματα συναντιόνται!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ el.mar,δωράκι;..δωράκιιιι! Έρχομαι τρέχοντας!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ nifi petheras, φαντάσου σήμερα να με βλέπατε..νεκρολογία στις εφημερίδες!

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

καλησπέρα..καλωστην..χαίρομαι που είσαι εδώ.. περαστικά στον άνδρα σου... το χιούμορ με τη κατσαρόλα και τα...υλικά της μου άρεσε :) Ο Θεός να σας/μας προσέχει..ευτυχώς δεν έγινε τίποτε κακό

Μαρία Έλενα είπε...

Το σημαντικότερο είναι που είσαστε καλά κια οι δυο
Φιλάκια ...

Valavani είπε...

Δε χορταίνω να σε διαβάζω!!!!Μας δίνεις τοση αισιοδοξία !!!!!Να είστε πάντα γεροί!!!!!

Memaria είπε...

Ευτυχώς δεν πάθατε τίποτα!!
Να είστε πάντα καλά!!
Φιλιά πολλά!

Hengeo είπε...

Πάλι καλά που δεν πάθατε τίποτα, αυτές οι προσπεράσεις πάντα με αγχώνουν.. Όσο για τη συνταγή, το παν είναι να μη συννεφιάζει κανείς..

Hfaistiwnas είπε...

Άγιο είχατε που λένε!
Πάντα σκεφτόμαστε τα θετικά και όλο και κάτι θα γίνει! :)

Κάλη και Κατερίνα από Ανθομέλι είπε...

Γλυκιά μου Αχτίδα ο θεός ήταν μαζί σας! ΕΥτυχώς! όσο για τα υπόλοιπα ...αυτά με τις αρρώστιες καλέ....μασάς εσύ! Είσαι δυνατή! Και άνθρωπος χαμογελαστός με θετική άποψη προς την ζωή τα ξεπερνάει όλα τα εμπόδια! Φιλιά πολλά!
Kathy by anthomeli

Ανώνυμος είπε...

Πιιιιιφφφφφ! Δε θέλω να διαβάζω "μαύρα" από εσένα. Άκου "νεκρολογία στις εφημερίδες"""!!! Θεέ και Κύριε!!! Άσε, λίγο πολύ έχουμε πάθει κάποιο στραπατσάρισμα. Σε μένα τρίτωσε το κακό πριν κάτι χρόνια. 3 φορές από αυτοκίνητο και 2 φορές από βόμβα, αν θες το πιστεύεις. Ειδικά την τελευταία φορά, κουβαλούσαμε, συν τα μπαγκάζια και ένα μωρό σκυλάκι, με το τραίνο από την Πάτρα στην Αθήνα, ένα καρπούζι 13 κιλά, το οποίο όταν φτάσαμε, διαπιστώσαμε ότι είχε ραγίσει, και φυσικά είχε ξυνίσει, καλοκαίρι γαρ!!! Άστα σου λέω... Έχουμε τον Θεό δίπλα μας, δεν εξηγείτε αλλιώς!!! Όσο για τις ασθένειες, δε βαριέσαι!!! Καλά να είμαστε και όλα τα άλλα βρίσκονται. Φιλιά, Σοφία

ikaxela είπε...

Τί λέγαμε τις προάλλες... τα καλά επιστρέφονται, μην ανησυχείς όλα καλά!!!!!

Paraskevi Lamprini M. είπε...

αχτιδα μου, χαίρομαι που εισαι αισιοδοξη...
πολλά περαστικά!! εύχομαι!!