Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Δεν θα τους περάσει..καλημερα σε όλους!


Τι μας έχουν κάνει βρε παιδιά!! Θέλω να ξεκινήσω την ημέρα μου με χαμόγελο και καλή διάθεση και μία πλατιά καλημέρα γιατί εγώ εύκολα δεν γονατίζω ούτε χάνω τη διάθεση μου ακόμα και στα δύσκολα..
Ξυπνάς το πρωί , ετοιμάζεις πρωινά..( φιλοξενώ είπαμε..), παίρνεις το καφεδάκι σου στο χέρι , βγαίνεις στο μπαλκόνι να δεις το καιρό και η Φθινοπωρινή πια κληματαριά σου λέει κι αυτή τη καλημέρα της. Όλα καλά λες..καλημέρα σε όλους..και..κάποιος ανοίγει τη τηλεόραση....
Τότε θυμάσαι τα πάντα..τις υποχρεώσεις σου, τα πρέπει, τα όσα άκουσες χθες, τα όσα διάβασες σε κάποια εφημερίδα... Ένα παιδάκι σκοτώθηκε αφού βασανίστηκε κτηνωδώς, κάποιος κλαίει στην TV γιατί ζει σε..τροχόσπιτο, μία φίλη έχει άρρωστο το κοριτσάκι της και οι γιατροί αναρωτιούνται τι έχει.., μία άλλη μεταφέρεται σε άλλη πόλη χωρίς να σκέπτονται την οικογένεια που αφήνει πίσω της...ένα νέο άτομο σκοτώθηκε σε μία καφετέρια ...Ξέρω ένα σωρό σπίτια φιλικά που το καθένα έχει το δικό του σοβαρό πρόβλημα.
Τι μας κάνουν βρε παιδιά...και γιατί μας το κάνουν...Όχι δεν σας τα λέω για να μελανχολήσετε, κι εγώ ακόμη προσπαθώ να τα διώξω έστω και λίγο από το μυαλό μου μα η λογική μου λέει ότι βάζω το κεφάλι στην άμμο σαν κάποιο γνωστό πουλί!
Χθες το πρωί πήγα στο κτήμα με το Δημήτρη μου για λίγο ( το μεσημέρι είχαμε να πάρουμε το μικρό από το σχολείο) και το μάτι μου αφέθηκε να ταξιδεύει στο..άπειρο της εξοχής. Σκέφτηκα πόσα λίγα χρειάζεται ο άνθρωπος για να είναι ευτυχισμένος..και συγχρόνως σκέφτηκα πόσα ελάχιστα είναι ικανά να του στερήσουν αυτή την αίσθηση!
Ο Δημήτρης μου χαίρεται το κάθε φυτό του που μεγαλώνει και μαθαίνει από το μεγάλωμα τους!


 Εγώ στη πολυθρόνα μου στο κιόσκι με τη Κλώντη στα πόδια μου κοιτάζω τη βερικοκιά μπροστά μου μετρώντας πόσα πουλάκια κάθισαν επάνω της..ένα..δύο...τρία...έπαψα να μετρώ.. Ο άνδρας μου πλησίασε και μου έβαλε στη χούφτα πλυμένες φραουλίτσες φθινοπωρινές..


Ένα βιβλίο στο χέρι..και ένα ταξίδι των ματιών κάθε τόσο ολόγυρα..Α! ξέχασα..θα μας το φορολογήσουν κι αυτό..τίποτε δεν μας ανήκει!
Όχιιιι! δεν μελαγχολώ..απλά σας τα λέω..σκέψεις..σκέψεις που δεν μπορείς να σταματήσεις..αυτό μας έκαναν κι αυτό δεν τους συγχωρώ.
Το απόγευμα οι φίλες μου σπίτι, η Μαρία σε λίγες μέρες επιστρέφει στη Γερμανία, η Μαιρούλα μας κάνει παρέα..όλα ξεχνιούνται με καλές φίλες. Η αγαπημένη μου Ιουλία από τη Κρήτη μου έστειλε τα υπέροχα κουλουράκια της και φραγκόσυκα για τον άνδρα μου...όλα ξεχνιούνται όταν έχεις καλούς φίλους παιδιά..ΑΥΤΟ δεν μπορούν να μας το στερήσουν..να το θυμάστε.
Εδώ στο .μπλοκοχωριό μας  τα σβήνω όλα, σκέπτομαι τη παρέα μας..η εκδήλωση της ΛΑΜΨΗΣ πλησιάζει..Κυριακή πάω Νευροκόπι και θα φέρω την Άννα μαζί μου..Όλες φίλες μου έχουμε κάποιο πρόβλημα..μα όλα ξεχνιούνται όταν μαζί, ενωμένες κάνουμε κάτι..για κάποιους άλλους σε χειρότερη μοίρα από εμάς..
Αυτό ..δεν θα μας το στερήσουν που να χτυπούν το ..κ...ο τους κάτω οι άχρηστοι που τους ακούω να μαλλιοτραβιούνται και να αλληλοκατηγορούνται σαν τα κοκόρια στην Αρένα ( τι μου φταίνε τα κοκόρια; που το σκέφτηκα αυτό;)
Τα είπα και ξεθύμανα..ο καφές μου κρύωσε δίπλα στον υπολογιστή..όλοι φεύγουν σήμερα ο καθένας για κάπου..Εγώ εδώ..γιαγιά..έρχονται τα εγγόνια μου..απεργία.. Μα θα περάσω μια χαρά έστω και αν τσιρίζω κάθε τόσο! Έχω να φτιάξω πράγματα, έχω να ζωγραφίσω για φίλη, έχω να μαγειρέψω ρεβίθια, να πω ιστορίες στο μικρό, να παίξω παιχνίδια στον υπολογιστή μαζί τους..Σας ζάλισα..φεύγω..μα πάντα ..
ΑΧΤΙΔΕΝΙΑ ΦΙΛΑΚΙΑ...

28 σχόλια:

ριτα τρικαλα είπε...

Καλημερα Αχτιδα μου.Εχεις τοσο δικιο .Ολοι προσπαθουμε να πιαστουμε απο καπου να μην σβηση η ελπιδα μας....τι να πω..Να εισαι καλα με την οικογενεια σου και οσους αγαπας.Φιλια

Hfaistiwnas είπε...

Μην αφήσετε τίποτα να σας ρίξει ψυχολογικά! :)

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ρίτα Τρίκαλα..όχι..δεν θα τους περάσει..μου έχουν σπάσει τα νεύρα με τα ..κρύα ντουζ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, φίλε μου το τι ακούω από φίλες δεν λέγεται..μα δεν θα τους περάσει..να δούμε που θα πάει αυτό ..Εγώ χρειάζομαι ελάχιστα..για σας τους νέους σκάω.

marilia είπε...

χιχιχιχι! Γιατί να τσιρίζεις, γιαγιά;;; χιχιχιχιχιχι! Με ύφος σκανταλιάς, πάντα.

Καλημέρα φραουλί

Κυριακή-Κορίνα Δημητρουλάκη είπε...

Καλημέρα,κάθε μέρα ηλια-Αχτίδα μου!
Ας ακολουθήσουμε τη φράση : "ΧΑΜΟΓΕΛΑΤΕ!Κάνει τους ΑΛΛΟΥΣ να ανησυχούν!!!!!"
Φιλιά πολλά-πολλά!

Λαμπρινή είπε...

Καλημέρα Αχτίδα μου!Να τα λες ,να τα λες.Δεν είναι γκρίνια,είναι η αλήθεια και όλοι τα ίδια συζητάμε .Ας έχουμε την υγειά μας !
Παρακολουθώ τις εργασίες σας στο κτήμα και χαίρομαι πολύ!Να ,αυτό είναι ψυχοθεραπεία!Μπαίνεις σ'αυτόν τον χώρο και ξεχνάς τα πάντα!Το ξέρω,το ζούμε κι εμείς εδώ αλλά δεν έχουμε τόσο μεγάλη παραγωγή!!Ο κύριος Δημήτρης είναι πολύ άξιος!Να είσαστε καλά!Σε φιλώ!

Κική Κωνσταντίνου είπε...

καλημερα αχτιδουλα! μη το βαζεις κατω! ολα θα πανε καλα!

οτι καλυτερο σας ευχομαι ολοψυχα!!!

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα γλυκια μου.πολλα φιλιά βασω Λάρισα

Marie είπε...

Όταν υπάρχει υγεία όλα είναι καλά! Αν εξαιρέσεις τα θλιβερά περιστατικά που συμβαίνουν..(και εκεί ναι, δε μπορείς να μη λυγίσεις) για όλα τα υπόλοιπα... δε μασάμε!!!!!! Πολλά φιλιά αγαπημένη μου Αχτίδα!!!

Handmade by Mika είπε...

Αυτό το πάντα στο τέλος δεν μου άρεσε...Εσυ μας δίνεις αισιοδοξία και δύναμη και μας παρασύρεις να ακολοθούμε τα βήματα σου. Μείνε δυνατή και αισιόδοξη. Συμβαίνουν και όμορφα πράγματα. Πίστεψε με.
Φιλια πολλά Αχτίδα μου
Καλο χειμώνα να έχουμε!

Katerina V *Pause blog* είπε...

Καλημέρα Γεωργία μου! Τελικά δεν καταφέραμε να έρθουμε Θεσσαλονίκη. Δυστυχώς αυτά δε τα βλέπουμε μόνο στην τηλεόραση, συμβαίνουν γύρω μας, δίπλα μας, μέσα στο σπίτι μας. Το πρωί έμαθα για το τραγικό σκηνικό και αναρωτιέμαι εκείνο το αρκετά μεγάλο ποσοστό που υποστηρίζει την συγκεκριμένη παράταξη τώρα νιώθει αξιοπρέπεια; Τι περίμεναν; Αλλά αυτό είναι μια συζήτηση που δεν θα κάνω από εδώ, στον υπέροχο χώρο σου. Αλλά να αναρωτηθούν παρακαλώ όσοι τους ψήφισαν και τους υποστηρίζουν. Όσοι έχουμε απομείνει με μυαλό οφείλουμε να δώσουμε το καλό παράδειγμα, και οι νέοι και οι μεγαλύτεροι. Μην εγκαταλείπετε!! Φιλιά πολλά!

Μαρία Έλενα είπε...

Πρέπει να χαμογελάμε και όλα θα πάνε πιο καλά.
Φιλάκια ...

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ marilia ,μόλις ο μεσαίος πήρε ένα ..κοντάρι από σκούπα και παίζει..κονταρομαχία..τσιρίζεις ή δεν τσιρίζεις.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΚΥΡΙΑΚΗ-ΚΟΡΙΝΑ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑΚΗ, στο τέλος βρε κορίτσι μου σ' αυτή την εποχή με τέτοια που συμβαίνουν θα με περάσουν για..χαζή ή..ζάπλουτη που χαμογελώ συνέχεις..Έφτιαξα τώρα τυροσαλάτα..θες μια μπουκίτσα να δοκιμάσεις..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Λαμπρινή Μ, σήμερα πήγε να ραντίσει γαλαζοπετρα για τα μαμούδια και να σκαλίσει το θερμοκήπιο.Το έχει πάρει λες και είναι δουλειά γι' αυτόν.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΚΦΡΑΣΟΥ εγώ κάτω;..δεν κατάλαβες..μόνο ο Θεός μπορεί αυτό.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Βάσω Λάρισα, τι κάνεις κοριτσάκι μου πως πας με τα θηριάκια;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Marie μου χθες άκουσα κάτι για υγεία που με στεναχώρησε, ιδιαίτερα όταν είναι κάτι που δυστυχώς θα μπορούσε να λυθεί αν είχαν χρήματα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Handmade by Mika, μάλλον δεν κατάλαβες καλά..το τέλος πήγαινε στο χαιρετισμό φιλάκια!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Katerina Verigkase σε περίμενα είναι η αλήθεια και έβλεπα συνέχεια τα μέιλ μου.Όμως δεν ήθελα να σε ρωτήσω μη γίνω ενοχλητική.Σε περιμένω λοιπόν μία άλλη φορά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Μαρία Έλενα, ας το ελπίσουμε φίλη μου.

ΑΝΤ ΑΥΤΟΥ είπε...

Καλησπέρα και καλώ σας βρήκα κι από εδω!!Δεν σας λέω λόγια για το πόσο όμορφος και νοικοκυρεμένος είναι ο χώρος σας γιατί σίγουρα σας τα έχουν πει πολλοί.Να χαίρστε την οικογένειά σας και σας ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΑΝΤ ΑΥΤΟΥ, Σ' ευχαριστώ και στο μπλοκόσπιτο μου υπάρχει πάντα χώρος ..όσο θα υπάρχει ανοιχτό ακόμα..σου κρατώ λοιπόν θέση στο κανπέ..σερβίρω αγάπη, φιλία και ..κουλουράκια για τους λιχούδες!

nasia είπε...

Αποτύπωσες την τρέλα της καθημερινότητας, που ζούμε με ιδιαίτερη ευστοχία. Εκείνο που μετράει είναι η στάση μας απέναντι σε όλους αυτούς, που χωρίς δισταγμό μπήκαν στις ζωές μας και τις έκαναν μίζερες. Αντιστεκόμαστε με το λόγο μας με τα έργα μας. Δεν είναι ανάγκη να κάνουμε μεγάλα πράγματα. Αρκεί ένα χαμόγελο κατανόησης και μια λέξη παρηγοριάς στη φίλη, τη γειτόνισσα την αδελφή....

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ nasia μου καλημέρα, νομίζω οτι όλη αυτή η κατάσταση έχει και ένα ηθικό προρισμό..να έρθουμε ο ένας δίπλα στον άλλο κάτι που οι περισσότεροι ξέχασαν.

Unknown είπε...

Να αποφεύγεις φίλη μου την τηλεόραση!!!Ο άντρας μου τη λατρεύει,αλλά βλέπω πως πολλές φορές η διάθεσή του μετά είναι αρνητική.Ασε που πολλά(τα πιο πολλά)από αυτά που μας δείχνουν ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ)
Καλύτερα με τις φραουλίτσες,τα πουλάκια,τη φύση και τους φίλους σου.
Πολλά φιλιά και 1.000 ευχαριστώ για το όμορφο σχόλιό σου-)))

Rena είπε...

Πράγματι ο άνθρωπος δεν χρειάζεται πολλά να είναι ευτυχισμένος μόνο που οι περισσότεροι δεν το γνωρίζουν και αυτοί είναι οι πραγματικοί φτωχοί!
Ευτυχισμένος είναι ο άνθρωπος που ξέρει να γεμίζει τι μέρα του όπως έσυ Αχτίδα μου!!!
Φιλάκια πολλά!!!