Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Για τη..Βίκη!


Βρε πως περνά η εβδομάδα  δεν μπορώ να το χωνέψω!!! Παρασκευή σήμερα και λέω να την περάσω σπίτι γιατί έχω αφήσει πολλά πίσω.  Άφησα πίσω μου ένα όμορφο τριήμερο γεμάτο αγαπημένα πρόσωπα και όμορφες εκπλήξεις. Ένα τηλεφώνημα, μία άγνωστη φωνούλα προχθές...-Είμαι η Βίκη..Ντράπηκα να πω ότι έχω τουλάχιστον ..4 Βικούλες και μάλιστα η μία μου τονίζει πάντα το..Βίκη με ..η!!!!
Μια άγνωστη λοιπόν Βίκη που είναι λέει στο "καναπέ " στο μπλοκόσπιτο μου χρόνια και ήθελε να με γνωρίσει από κοντά.. Συναγερμός στο σπίτι μόλις έμαθα ότι θα έρθει..χαρούμενος βέβαια.  Ο Δημήτρης μου βάλθηκε να φτιάξει πίτα κι εγώ μόλις είχα τελειώσει τα κουλουράκια μου με μία συνταγή μούρλια που θα σας την δώσω αν θέλετε! Χαιρόμαστε κάθε νέα γνωριμία στην οικογένεια. Το σπίτι μου και η αγκαλιά μου είναι πάντα ανοιχτά για όλες σας και ιδιαίτερα όταν είναι τόσο γλυκά πλάσματα..υποψήφια μανούλα λίαν συντόμως , όπως αυτή η συγκεκριμένη Βίκη.


Τα πήρα τα δωράκια μου όπως βλέπετε και θαύμασα την ιδέα με τη λεβάντα στο μπουκαλάκι!
Ήρθε λοιπόν και μας χάρισε ένα όμορφο απόγευμα μαζί με τον άνδρα της , ένα νέο ζευγάρι από αυτά που σε γεμίζουν θάρρος για το μέλλον και τα θεμέλια της κοινωνίας που φοβάσαι ότι τρίζουν.
Και τώρα το αστείο της υπόθεσης..ντρέπομαι που το λέω ..( ε!..λίγο Αλτσχάιμερα της ηλικίας..λίγο που..νερούλιασε το μυαλό από τα χαράτσια..χα!χα!) ξέχασα να ρωτήσω το επίθετο και το τηλέφωνο της!!! Έτσι έμεινε μία ..απλή Βίκη και την παρακαλώ να μου στείλει το τηλέφωνο της γιατί δεν μπόρεσα να το βρω στις κλήσεις του κινητού μου.
Χθες τη πέρασα με τον ανδρούλη μου στο κτήμα, είχε δροσιά, η γειτόνισσα με έκανε παρέα στο κιόσκι όλο χαρά γιατί της έλειψα λέει 3 ολόκληρες μέρες!!! Ο άνδρας μου "κυνηγούσε" με δίκαννο τα παλιοσκουλήκια που του τρώνε τις ντομάτες του και τους περνούσε γενιές 14ρις, σκεφτόταν και τη Βίκη που του είπε για ένα σκουλήκι που κατέστρεψε τα δένδρα του πεθερού της (αχ! Βίκη!!αχ!..τι φωτιά μου άναψες!!) και έψαχνε ένα ένα τα δένδρα να τα "σουβλίσει" λέει! Του λέει και η γειτόνισσα για τα καρπούζια του άλλου γείτονα που ήταν περήφανος για την ανάπτυξη τους ότι τα έπιασε μία ασθένεια και ζάρωσε το φύλλωμα και ο Δημήτρης μου μόνο που δεν πήρε μεγενθυτικό φακό να βρει ζάρα στα δικά του!!!! Τι τραβάω η ..αγρότισσα!!!
Ευτυχώς μας επισκέφτηκαν η αγαπημένη μου Ολίνα με την οικογένεια της και περάσαμε την υπόλοιπη μέρα χωρίς άλλο κυνήγι..σκουληκιών και μαμουδιών. Σχεδιάσαμε και ταξιδάκι μαζί τους σε άλλη φίλη στη Κομοτηνή (!!!) σε μία περιοχή που έχει θάλασσα λέει..την επόμενη Παρασκευή..πρώτα ο Θεός..ένα τριήμερο..ο Δημήτρης μου τρελαίνεται για παρέα με τον άνδρα της Ολίνας..οπότε..σας κουνώ μαντίλι έστω και για λίγο!
Αχ! είναι υπέροχο να έχεις φίλους αγαπημένους ..κάτι σαν οικογένεια..
Τώρα σας αφήνω γιατί έχω αυτόν τον άνδρα μου πάνω από το κεφάλι μου (σαν την άδικη κατάρα!!) που θέλει να με πάρει μαζί του κάπου..
-βρε παιδάκι μου ..αφού δεν θα πάμε κτήμα σήμερα..
-Έλα μαζί μου, κάπου θα βρούμε να πάμε..
Φεύγω η πιστή Πηνελόπη..( δεν βλέπω και μνηστήρες στον ορίζοντα πια), να δούμε που θα με πάει πάλι ο γλυκός μου.
Αχτιδένια φιλάκια...και Βίκηηηηη! μη ξεχάσεις..τηλέφωνο!!!

15 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Άντε να πάτε καμιά βόλτα! :)
Και να χαρείτε την ημέρα! :)
Φιλιά!

nikiad.blogspot.gr είπε...

Αχτίδα μου ,καλημέρα !!!Διαβάζω πολύ
ευχάριστα τις περιγραφες σου-το χιουμορ και ο αυτοσαρκασμός σου είναι ανεπανάληπτα !!!
Να περάσετε υπέροχα όπου κι αν πάτε !!!!!

Ανώνυμος είπε...

καλημερα γλυκια μου αχτιδα!!!εγω και ο ανδρας μου σε ευχαριστουμε για την υπεροχη φιλοξενεια!!!!!!!χαρηκαμε παρα πολυ που σας γνωρισαμε, ειστε δυο υπεροχοι ανθρωποι, αξιολατρευτοι και τοσο αγαπημενοι!!σας ευχαριστουμε και για τα υπεροχα "ταπερακια"που μας δωσατε φευγοντας!!!!πεντανοστιμα!!ξεχασα να σου ζητησω και την συνταγη για τα κουλουροτσουρεκακια!!!!!!!!!περιμενω αναρτηση με την συνταγη(οχι εγω, η μπεμπα μου την ζηταει....)φιλια πολλα
βικη παπαοικονομου

Unknown είπε...

Καλημέρα Αχτίδα μου,
Τι όμορφη έκπληξη η επίσκεψη της Βίκης!
Να περνάτε όμορφα...και να κάνετε βόλτες, πολλές βόλτες,να απολαμβάνετε το καλοκαιράκι και τις χαρές του...
Πολλά φιλιά...
***Αννιώ***

Funky Monkey είπε...

Πέρασα να πω ένα γεια! Να περνάτε όμορφα, ό,τι κι αν κάνετε! Πολλά φιλιά!

Μαρία Έλενα είπε...

Όμορφες στιγμές που πάντα μας τις διηγείσαι τόσο όμορφα.
Φιλάκια ...

Ανώνυμος είπε...

ΑΧ ΑΧΤΙΔΑ ΜΟΥ ΠΟΣΟ ΘΑ 'ΘΕΛΑ ΝΑ ΣΕ ΓΝΩΡΙΣΩ ΚΑΙ ΓΩ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ''''ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΟΥ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΧΙΟΥΜΟΡ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑΙΡΙΑΖΑΜΕ ΤΡΕΛΛΑ'''''ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΣΟΥ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕ ΔΩ ΝΕΑ ΣΟΥ ΑΝΗΣΥΧΩ''''ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ[ΕΛΛΗΜΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΡΟΤΕΣ]ΚΑΝΑΜΕ ΜΙΑ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΝΩΣΤΑ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΜΑΣ'''ΑΝ ΘΕΣ ΔΕΣ ΚΑΙ ΠΕΣΜΟΥ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ[alpha figs company]ΕΤΣΙ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ''ΜΙΝΑ

Unknown είπε...

Αχτίδα μας, μέκανες να ζηλέψω , μου φαίνεται με την πρώτη ευκαιρία θα σου έρθω και εγώ με τον άντρα μου, στο κ τ ή μ α , Βίκη (με -η)

BUTTERFLY είπε...

Μα ποσο γλυκος ανθρωπος μπορει να εισαι πια!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΜΟΛΙΣ ΓΥΡΙΣΑ..ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΑΥΡΙΟ..ΕΊΜΑΙ ΠΤΩΜΑΑΑΑΑ!

Unknown είπε...

Καλησπερα από Σπαρτή καλή μου Γεωργία αχ και εγώ σε επισκεπτωμε κάθε βραδυ και μου φτιάχνεις την διαθεση με τα αστεΐσου και τα όνειρα σου που είναι να ξερεις και δικά μας γιατί να ξερεις έχουμε την ιδία πανω κάτω ηλικία

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,αχ τι όμορφα που τα λες μανούλα μου!!!καλά να περασετε!!εμείς θα τα ξαναπούμε κ αχ την σαλάτα την λυπήθηκα!!!την πέταξες?????

Beauty Follower είπε...

Καλό weekend, καλα να περάστε!

http://beautyfollower.blogspot.gr/

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, αγόρι μου γλυκό χαίρομαι που κι εσύ περνάς καλά, θαυμάζω τα τοπία που βάζεις στο face book.

@ niki ad, κοριτσάκι μου να μην εμπιστεύεσαι ποτέ άνθρωπο χωρίς χιούμορ, είναι άνθρωπος χωρίς ψυχή!

@ βικη παπαοικονομου, κοριτσάκι μου εγώ σ' ευχαριστώ για την αγάπη σου, για την επιθυμία να με γνωρίσεις. Είστε και οι δύο ένα υπέροχο ζευγάρι και πίστεψε με ..έχω "μύτη"εγώωωωω!

@ Tis Annios είναι τιμή για μένα Αννιώ μου να θέλουν να με γνωρίσουν από κοντά και να μην απογοητεύονται.

@ Funky Monkey, φίλη μουν σ' ευχαριστώ σου εύχομαι καλό ΣΚ.

@ Μαρία Έλενα, ευχαριστώ γλυκιά μου που σου αρέσει το χούμορ και η..μουρμούρα μου, άρα..έχεις κι εσύ χιούμορ!Καλό ΣΚ.

@ ΜΙΝΑ, κι εγώ γλυκιά μου θα ήθελα πολύ να σε γνωρίσω από κοντά.Δεν βρήκα καιρό να ψάξω αυτό που λες μα θα το κάνω.Πάλι σήμερα έλειπα στης κόρης μου.

@ Basiliki Ousantzopoulou, χα! χα! πράγματι ..εσύ είσαι η βίκη με η! Θα χαρώ αφάνταστα να έρθετε όποτε θέλετε..όπως..στα υπ' όψιν..είμαστε στυλ..κάμπινκ!!!!!

@ BUTTERFLY, καλέεε! μου τρέχουν τα σιρόπια!Εσύ γιατί λες με έχει ερωτευτεί ο Δημήτρης μου δια..παντώς!!!

@ Ποτούλα Καργάκου, φίλη μου να θυμάσαι οτι εσείς που είστε στο κύκλο της google, έχω πρόβλημα να κάνω σχόλια,κι εγώ σας επισκέπτομαι.

@ Νεφέλη μου σε περιμένω να τα πούμε από κοντά γλυκιά μου, θα είμαι δίπλα σου για ότι θες.

@ Η Beauty Follower, σπίτι είμαι σήμερα απλά επισκέφτηκα το καφέ της κόρης μου και φάγαμε ψαράκι με τον ανδρούλη μου επιτέλους σπίτι!

Φιλία είπε...

Αχτιδούλααααααααααα.....
Καλό Σαββατοκύριακο. Στο κτήμα θα είσαι.... να κυνηγάς σκουλικάκια;;;;
Φιλιά πολλά