Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Καλή εβδομάδα φίλοι μου!..Τσαγκαροδευτέρα για μένα!





Να πω  καλημέρα, καλή εβδομάδα και να ..δηλώσω ότι σήμερα έχω μία διάθεση  από..τσαγκαροδευτέρα! 
Προχθές πέρασα μία δύσκολη μέρα με τα 2 εγγόνια μου  (  τα αγόρια) , ο μικρός έπεσε άσχημα, καλέσαμε γιατρό..όλα καλά..όμως..όμως εγώ δεν είμαι για ταραχές όπως καταλαβαίνετε  με το πρόβλημα που έχω και έγινα ένα μάτσο χάλια.Τι να σου κάνουν τα χάπια;
Συγχρόνως από το πρωί εκείνης της μέρας ..μέχρι το απόγευμα στις 5 είχαμε στο δρόμο κάτω από το μπαλκόνι μας γλέντι με...νταούλια και κλαρίνα ( έπαθα!!) στο διαπασών λόγω..γάμου! 
Φανταστείτε ότι η γιατρός που ήρθε δεν μπορούσε να ακούσει το παιδί στην εξέταση. Το τελικό "χτύπημα" ήταν ότι ο γαμπρός ήταν ..μηχανόβιος ( με καλή έννοια) και ήρθαν ΟΛΟΙ οι φίλοι του με μηχανές!! Φωτογράφισα την"¨΄εξοδο " του γαμπρού με μηχανή για την εκκλησία και τα ..τενεκεδάκια που του έβαλαν πίσω από αυτή.



Έτσι χθες ενώ ο άνδρας μου ήθελα να με πάει όπου ήθελα εκτός από το κτήμα εγώ παραδόξως του ζήτησα τη γαλήνη εκεί. Πέρασα μία Κυριακή σε μία σεζ λογκ, χωρίς τηλεόραση, φωνές, με το κέντημα στο χέρι και τη Κλώντη στην αγκαλιά μου που λες και καταλάβαινε ότι ήθελα να επανέλθω σε μία ήρεμη κατάσταση. 
Ο καλός μου μαγείρεψε από τα αποκτήματα των καλλιεργειών του με υπερηφάνεια..που το βάζεις αυτό;..Μελιτζάνα, κολοκυθάκι, φρέσκα κρεμμυδάκια, ντομάτα, πιπεριές με εξαίρεση μία πατάτα..και μανιτάρια από το μανάβη!!!
Το μόνο που ακούγαμε ήταν τα ..πουλιά και χαζεύαμε τα χελιδονάκια από τη γειτόνισσα που κυνηγούσαν τις κατακάξες για να μη πειράξουν τα μικρά τους. 
Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσα πράγματα παρατηρώ τώρα στη φύση που δεν τα ήξερα!Όλο το μεγαλείο της το βλέπεις σε ένα μαμουδάκι που κουβαλά τροφή και..αποφεύγει εμπόδια και σκαρφίζεται ιδέες για να κατέβει το περβάζι.. Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι μπορεί να υπάρχουν τόσα είδα..μα τόσα είδη από αράχνες!!!Αφάνταστη ποικιλία σε χρώμα και μέγεθος αφού σκέπτομαι να τις φωτογραφίσω και να τις..αρχικοποιήσω σε φάκελλο!!!
Σήμερα είμαι καλά μα ..τσαγκαροδευτέρα..να δούμε πως θα την κάνω εργατική! Δεν έχω διάθεση για ζωγραφική μάλλον , φαγητό έχω , οπότε..ας το αφήσω στις ..στιγμές και στις αποφάσεις της ψυχικής παρόρμησης.
Αχτιδένια φιλάκια με ευχές για μία καλή μέρα όλη μέρα και καλή εβδομάδα φίλοι μου.

15 σχόλια:

maria k είπε...

Αχτιδούλα είναι ολοφάνερο πως είσαι μια πολύ δραστήρια γυναίκα αλλά πάνω από όλα η υγεία,ευτυχώς όλα καλά με το παιδί!!!

Hfaistiwnas είπε...

Έπρεπε να την κάνετε από Παρασκευή στο κτήμα για ησυχία! Καλή εβδομάδα να έχουμε!
Περαστικά να είναι!

Xris Kat είπε...

Περαστικά και ποτέ ξανά ταραχές!!! και εγώ βαριέμαι σήμερα. δύσκολη μέρα η Δευτέρα. Συνηθιζουμε απο το Σαββατοκύριακο και ποιός στρώνεται ξανά;
Καλή εβδομάδα
φιλιά

spirou είπε...

Η ηρεμία της φύσης είναι το κάτι άλλο. Εγώ δε μπορώ να την αποχωριστώ. Περαστικά σου!

Rena είπε...

Αντε να δούμε πόσες φορές θα χτυπήσει αυτό το παιδί,θα την ξεπεράσει την κόρη μου (όταν ήταν μικρή) μου φαίνεται!!!
Καλή βδομάδα!!!
Φιλάκια!!!

BUTTERFLY είπε...

Πωπω λαχταρα! Ευτυχως ειναι καλα το παιδι, σιδερενιος!
Υπεροχη η χαλαρωση στο κτημα! Ο,τι βλεπεις απο στιγμιοτυπα της φυσης βγαζε τα να μας τα βαζεις να τα βλεπουμε, να παιρνουμε μια γευση κι εμεις που εχουμε κολλησει στη χαβουζα!

Ριτα Τρικαλα είπε...

Καλη βδομαδα Αχτιδα μου.Περαστικουλια στον μικρουλη και μακρια απο λαχταρες.Μια βαρεμαρα εχω κι εγω να σου μια ατονια.....τες πα ολα καλα.Να εισαι καλα με αυτους που αγαπας.Φιλακια!

Marina είπε...

Καλή βδομάδα!!!
Κάντε μια πιτούλα για το παιδάκι σας! Όλο τούμπες είναι...Παιδάκι είναι βέβαια, συμβαίνουν αυτά!!!Ξέχασες τα δικά σου και αγχώνεσαι; Νομίζω ότι ισχύει: του παιδιού μου το παιδί, δυό φορές παιδί μου!!! Άρα και εσύ...διπλομαμά!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, ΒΡΕΧΕΙ ΚΑΤΑΡΑΚΤΩΔΩΣ, ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΕΊΝΑΙ ΚΑΛΑ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΕΓΩ.

ασωτος γιος είπε...

καλη βδομαδα κι ας ειναι βραδάκι δευτερας
ο πινακας σου εχει λατρευτεί
που χαιρομαι
να σαι παντα καλα και συ και οι φατσουλες που αγαπάς

mia maria είπε...

Ας είναι περαστικά και όλα καλά θα πάνε!
Καλή εβδομάδα:)

κυκλάμινο είπε...

ευτυχώς που δεν ήταν τίποτα. Αυτό το ντοματάκι που βλέπω στο πιάτο είναι του παππού;; Πολλά φιλάκια

ΔΕΛΦΙΝΑΚΙ είπε...

καλησπέρα ,καλή εβδομάδα.. όλα καλά με το μικρό; ούτε γω μπορώ τις φασαρίες θέλω ησυχία αλλά που να την βρεις; αμα ο καθενας στη γειτονια κινειται σαν να ειναι δικη του η γειτονιά, τελοσπάντων..

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,καλή εβδομάδα μανούλα μου!!!θα τα πούμε από κοντά εμείς!!

Ανώνυμος είπε...

Αχτιδα μου το εχω ζησει,μετα απο δεκα χρονια και ενα παιδι[το φανταρακι μου]ΤΟΛΜΗΣΑ.Σημερα εχω εναν αξαιρετικο συντροφο και μια κορη στα14.Οι 4 ειμαστε μια αγαπημενοι οικογενεια,αν δεν τολμουσα θα ειμουν δυστυχησμενη και εγω και ο γιος μου γιατι ο βιολογικος του πατερας καθε αλλο παρα προτυπο πετερα ηταν.
με εκτιμηση ΜΙΝΑ΄΄