Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

Η μέρα μου στο κτήμα!


Όπως σας είπα χθες πήγα στο κτήμα μας που έχει κάνει μαύρο μάτι να με δει λόγω βροχών βέβαια . Μη νομίζετε ότι ακόμα υπάρχει κάτι σημαντικό εκεί εκτός από το θερμοκήπιο που ο άνδρας μου έχει βάλει τα δυνατά του να τελειώσει γιατί ο καιρός δεν μας βοήθησε καθόλου.
Δεν του χάλασα χατήρι αν και είχα δουλειά στο μαγαζί όμως..η υπόσχεση υπόσχεση..Παράξενος καιρός όμως φίλοι μου.το πρωί έχει ψύχρα..βάζεις χοντρό μπουφάν και λίγη ώρα μετά θες να πετάξεις τα πάντα..
Απόλαυσα λοιπόν το ανοιξιάτικο τοπίο με τις κίτρινες μαργαρίτες και τα χαμομήλια που την επόμενη φορά θα μαζέψω για τσάι στο χειμώνα.προς το παρόν έχουν γίνει μπουκέτο στο βαζάκι μου.


Δίπλα μας το σιτάρι λόγω των βροχών έχει ψηλώσει αρκετά και στην άλλη πλευρά ο άλλος γείτονας έβαλε καπνά..Γνωρίσαμε και ακόμα έναν που έβαλε καρπούζια , δίπλα έχουμε αμπέλια..εντάξει παιδιά..για φέτος κλείσαμε..τα έχουμε όλα..
Τα δενδράκια μας μικρά ακόμα όμως φύλλωσαν και ο άνδρας μου βάλθηκε να δοκιμάσει το ραντιστήρι του που χρειαστήκαμε συμβούλιο για να βρούμε πως μπαίνουν τα λουριά στον ώμο!!!



Το ..καμάρι μου..επί τω έργω.. το διάβασε σε περιοδικό ότι τώρα ραντίζουν!!!!


Απίστευτο πόση δουλειά έχει το στήσιμο ενός θερμοκηπίου, ακόμα και σήμερα δεν τελείωσαν..



Εγώ πάντως πήγα στη γειτόνισσα..η Τζίνα με περίμενε να της δώσω τη ..λιχουδιά της.


Μου κάνει χαρούλες!


Προσπαθεί να παίξει με τη Κλώντη μα..η δική μου το παίζει δύσκολη!
-Εγώ κυρία μου είμαι σκύλος με..φιόγκο!


Πήραμε τα καφεδάκια μας στο κήπο και το ρίξαμε στη κουβεντούλα..αυτή η γυναίκα ξέρει ΟΛΑ τα λουλούδια και τα φυτά με τα ονόματα τους . Είναι λες και ακούω καθηγήτρια φυτολογίας όταν εγώ δεν μπορώ να ξεχωρίσω το..ραδίκι από το χόρτο..


Μου έδειξε με καμάρι την ..καλλωπιστική κερασιά (ούτε ήξερα ότι υπήρχε κάτι τέτοιο).


Δεν θυμάμαι πως μου το είπε..πάντως είναι όμορφο!


Αυτό μου άρεσε πολύ!


Η Τζίνα με αποχαιρέτησε σαν ..κυρία, είναι ένα πανέμορφο σκυλί!


Σήμερα είχαμε δουλειά στο μαγαζί και έκανα παρέα τη Μαιρούλα, ήρθε και η γλυκιά μου Γαστεροπλήξ και νοιώθω πανικό γιατί έφυγαν κάδρα κι εγώ με τα αυγά και τις λαμπάδες δεν έχω χρόνο να τα αντικαταστήσω. Βλέπετε εκτός από τη δουλειά μου έχω και το μικρό που προσέχω και που ευτυχώς είναι φρόνιμος.


Δεν μαγείρεψα κι όλας..έφαγα σαλάτα...ήρθε και ο Δημήτρης μου από το κτήμα και έφαγε..τις κονσέρβες του που φτιάχνει ! Ο γλυκούλης μου δεν διαμαρτύρεται ποτέ.
Σας ζάλισα;..Τι να μου πείτε τώρα..ευγενικά μου μπλοκοστρουμφάκια!
Αχτιδένια φιλάκια λοιπόν..με αγάπη και ..αγάπη..αγάπη..αγάπη..τι άλλο αξίζει στη ζωή;

23 σχόλια:

OLINA M είπε...

Τι να πρωτοκαμαρώσω; Τον αγρότη, το κτήμα, το θερμοκήπιο, το μαγαζί ή την απίστευτη ενεργητικότητά σου;
Τα θαυμάζω όλα και σου στέλνω αμέτρητα φιλιά!

Άννα είπε...

Γλυκια μου Αχτιδα, χαιρομαι με τη χαρά σου και τη γεμάτη σου μερα! Ολα όμορφα! Να μας γραψεις και που ειναι και το δικό σου μαγαζι...

Hfaistiwnas είπε...

Καλησπέρα! Τι πανέμορφα που είναι! Φέτος θα είστε κύριοι στο κτήμα, θα κάνετε και διακοπές! :):)

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ OLINA M, κοριτσάκι μου...αχ! μου έλειξες, θα σε πάρω τηλέφωνο να τα πούμε, είμαι σε μία κατάσταση..χαμός..τι να πρωτοπιάσω..στο μαγαζί δεν πάω τα απογεύματα, δεν προλαβαίνω..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Άννα μου τη ξέρεις τη Χαριλάου, είμαι στη Μαυρομιχάλη 50 πίσω από το σπίτι μου, έλα να τα πούμε όμως ..στείλε μήνυμα για να είμαι στα σίγουρα..φτιάχνω πράγματα στο σπίτι .

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, είναι πράγματι ένα όμορφο μέρος με καλή αύρα φίλε μου, το ένοιωσα από τη πρώτη στιγμή όταν πρωτοπήγα.όμως θέλει πολλά πράγματα και δυστυχώς πολυ χρήμα..Λοιπόν σιγά σιγά όλα θα γίνουν.

http://3el-lifecoaching.blogspot.com είπε...

Μου αρέσει που κάθε μέρα γράφεις και κάτι.Αυτό μου δείχνει δημιουργηκότητα και αγάπη για τη ζωή.
Να είσαι καλά. Καλή άνοιξη, και καλό Πάσχα με αγάπη.

Ανώνυμος είπε...

όλα υπέροχα ναστε καλά να τα χαίρεστε με υγεία.....χάρηκα πολύ με τις φωτό

Κυριακή-Κορίνα Δημητρουλάκη είπε...

Καλώς το γυριστρούδικο!!!Τι όμορφα που είναι στο κτήμα!!!Άντε και το καλοκαιράκι θα κάνεις giveaway καλούδια!!!Φιλιά κατάμουτρα και καλό βράδυ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ http://3el-lifecoaching.blogspot.com , φίλη μου ο χώρος αυτός για μένα ξεκίνησε σαν μία κουβεντούλα με τις φίλες μου στο καναπέ του σπιτιού μου και..έτσι έμεινε και ..έτσι θα μείνει μέχρι να "φύγω" από το χώρο αυτό, το μπλοκοχωριό μας.Εδώ απόκτησα φίλες πολλές, έμαθα πολλά, έδωσα κι εγώ μερικά..Οσο ζω και μπορώ..θα γράφω και θα δημιουργώ.είναι ο τρόπος ζωής μου.Ευχαριστώ που μπήκες στο μπλοκόσπιτο μου θα υπάρχει πάντα θέση για σένα.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ homemade, φίλε μου δοξάζω το Θεό για όλα ακόμα και για ταδύσκολα..έμαθα από αυτά..και χάρηκα έτσι περισσότερο τα καλά που ήρθαν.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΗΜΗΤΡΟΥΛΑΚΗ, έχει φοβηθεί το μάτι μου..δεν λέω τίποτε πια..δεν κάνω σχέδια..ζω το σήμερα..

Ανώνυμος είπε...

ΟΜΟΡΦΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΜΟΥΓΑΛΗΝΕΨΑΝ ΤΗΝ ΨΥΧΗ΄΄ΟΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΜΟΥ ΚΑΛΕΣ.ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑ΄΄ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΗΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΕΙΚΟΣΑΧΡΟΝΟ ΔΕ ΣΕ ΦΤΑΝΕΙ΄΄
ΜΙΝΑ

Funky Monkey είπε...

Όλα τα νέα σου υπέροχα, αλλά το μάτι μου κόλλησε στην καλλωπιστική κερασιά, που ούτε κι εγώ γνώριζα την ύπαρξή της... θα την ψάξω!! Έχω θέμα με τα φυτά.

Φιλιά!

Unknown είπε...

Πάντα έτσι ευχάριστα να κυλάνε οι μέρες σου γλυκειά μου !!!
Πήγα κι εγώ μαζί σου βόλτα....
Καλημερούδια
Φιλάκια
Σόφη

Unknown είπε...

Όταν με το καλό τελειώσει το θερμοκήπιο και αρχίσει να αποδίδει τους καρπούς του θα νιώσετε τόσο όμορφα που θα τρώτε την δική σας παραγωγή!!!Είστε αξιολάτρευτο ζευγάρι!Καλό Σαββατοκύριακο, δεν εύχομαι καλή ξεκούραση γιατί μάλλον για σας αυτή η λέξη είναι "τιμωρία"...

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=tSP6r2Fu1Ys
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ.!!!!!

lolipopfamily είπε...

Μα τι υπέροχο ζευγάρι!!! Φτου σας Αχτιδούλα μου

Ρένα είπε...

Πανέμορφα όλα όσα μας έδειξες Αχτίδα μου!!!Να είστε πάντα καλά με τοδημήτρη σου και να χαίρεστε την κάθε μέρα !!!Φιλάκια!!!

Merry Mary Stories είπε...

Καλησπέρα, καλησπέρα, σήμερα έκανα βόλτα μαζί σου κι ας μη σε ξέρω στο κτήμα και λίγο ταυτίστηκα γιατί σε λίγο ο Λάζαρός μου θα ασχοληθεί με ένα κτήμα κι εγώ θα τρέχω εκεί με το λάπτοπ ανά χείρας και δεν ξέρω πότε θα προλαβαίνω τα πλεξίματά μου, το blog μου, τα μαγειρέματα και όλα τα άλλα .Θα πάω στο καφέ της κόρης σου μόλις βρεθώ κάτω, εύχομαι όλες οι δουλειές των νέων παιδιών μας να πάνε πραγματικά καλά και κυρίως εύχομαι όλοι οι άνθρωποι να είναι καλά να επικοινωνούν και να αγαπάνε το διπλανό τους, χάρηκα πολύ για τη γνωριμία, εγώ είμαι 50 ε! και...Μαίρη φιλιά

Kate'sCakeBox είπε...

Γειά σου Αχτιδούλα μου..υπέροχα τα πασχαλινα αυγά..και τα νέα σου έργα..να σου πάνε όλα καλα.το κτήμα τέλειο αλλά εγώ μια και είμαι μεγάλη σκυλόφιλη στάθηκα περισσότερο στην Κλώντυ και στη Τζίνα..πανέμορφες και οι δυό τους..να περνάτε καλά.καλό Σ/Κ

Fotini Kouzoumi είπε...

Πανέμορφο μέρος το κτήμα σας Αχτίδα μου!!!Και τη σκυλίτσα σας, τη λάτρεψα!!!
Είστε υπέροχο ζευγάρι!!! :)
Τα φιλιά μου!!!

Ανώνυμος είπε...

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!