Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

Ευαγγελισμού σήμερα κι εγώ ..σπίτι !


Να ξεκινήσω με ευχές για όσους φίλους και φίλες γιορτάζουν σήμερα και να δικαιολογήσω το γεγονός ότι δεν έστειλα μέιλ σε πολλούς γιατί έχω τόσα μαζεμένα αυτές τις μέρες που δεν ξέρω τι να προλάβω. Βλέπετε κρατώ τα δύο αγόρια της κόρης μου και πιστέψτε με είναι άθλος για μένα , η ίωση ξαναγύρισε και στην ηλικία μου μάλλον βρίσκει τα αδύνατα σημεία μου.
Ευχαριστώ για τις ευχές και για όσες επισκέφτηκαν το μαγαζί της κόρης μου ( όλα τα μαθαίνω όμως) και ξέρω ότι έμειναν ευχαριστημένες.
 Λυπάμαι..δεν είμαι καλά..η ίωση μου έχει κόψει κάθε διάθεση, πήγα στην Ευαγγελίστρια για το κερί που ανάβω κάθε χρόνο και παρακάλεσα να έχει όλο το κόσμο καλά και τελευταία εμένα μα αρκετά ώστε να μπορέσω του χρόνου να το ξανά ανάψω με τον άνδρα μου γερό δίπλα μου.
Σήμερα έχω το σπίτι πάλι γεμάτο με την υπόλοιπη οικογένεια και φίλους που κάλεσε, βλέπετε..για εκείνον το γιορτινό τραπέζι δεν έχει αξία χωρίς κάποιον που διαφορετικά θα ήταν μόνος σπίτι λέει.. Βέβαια ανέλαβε όλο το κόπο αφού εγώ μόνο απλά να τον βοηθάω μπορώ έτσι που είμαι. Όμως..τσάκισα μετά την Ευαγγελίστρια μία τάρτα με φράουλα και πιπέρια κόκκινα(!!!!) όταν πήγα να πάρω από τη κόρη μου τον εγγονό μου.


Όχι βρε παιδιά..δεν είναι τόσο μεγάλη.. κανονική είναι προς..μεγάλη..πάντως..τη τσάκισα και μη νομίζετε δωρεάν..τίποτε δεν παίρνω δωρεάν όσο και να φωνάζουν !
 Αυτό το άσπρο δεν είναι σαντιγί..είναι κάτι σαν..σαν ..θα την ρωτήσω πάντως μου άρεσε και το άρωμα από το δυόσμο και το πιπέρι το κόκκινο που το κορόιδευα όταν το έβλεπα.
Περιμένω και την Love tou love στο τραπέζι σήμερα και τα γεμιστά καλαμαράκια μοσχομυρίζουν στο φούρνο .
Ο μπακαλιάρος με περιμένει να τον τηγανίσω και η Κλώντη το έχει ρίξει στον ύπνο να γλυτώσει από τα αγόρια που την κυνηγούν εδώ και μέρες.


Τώρα θυμήθηκα ότι έχω να κάνω και τη σκορδαλιά..οπότε..Αχτιδένια φιλάκια, πέστε κάτι για το βήχα..με ρήμαξε!

25 σχόλια:

ΕΥΔΟΚΙΑ είπε...

Καλημέρα Αχτίδα μου. Χρόνια σου πολλά και να είσαι πάντα γερή και να χαίρεσαι τις καθημερινές όμορφες στιγμές της ζωής με τα αγαπημένα σου πρόσωπα.
Μμμμμ.... τί γλυκά είναι αυτά???? Φαντάζομαι πόσο νόστιμα θα είναι!
Καλημέρα σου

maria είπε...

Χρόνια Πολλά Αχτίδα μου, πάντα με υγεία και χαρά στο σπιτικό σου.

Ανώνυμος είπε...

χρόνια πολλά και όλα με το καλό να πάνε....και ταρτούλα χτυπάμε ε.....νόστιμη και καλή ....να περάσετε όμορφα

Ανώνυμος είπε...

Αχτίδα μου,
Διαβάζω το μπλόγκ σου για πάνω από ένα χρόνο και εύχομαι να συνεχίσεις για πολύ ακόμη γιατί μας δίνεις όλους κουράγιο με τον τρόπο που αντιμετωπίζεις τη ζωή με τα καλά και τα άσχημά της.Δεν πρέπει ποτέ να το βάζουμε κάτω !!!Τα γλυκά της κόρης σου φαίνονται υπέροχα και της εύχομαι καλές δουλειές και όλα δεξιά!
΄Οταν έρθω στη Θεσσαλονίκη θα την επισκεφτώ. Γράψε τη διεύθυνση για εμάς που είμαστε από άλλες περιοχές. Για το βήχα σου δοκίμασε το εξής-εμένα με βοηθάει πολύ.
Σε ένα ποτήρι βάλε 2 δάκτυλα ουίσκι ή κονιάκ ,1 κουτ.σούπας μέλι,1/2 στυμένο λεμόνι-ανάκάτεψε καλά και πίνε φορές τη μέρα από μια κουταλιά.Μην το πιείς όλο μαζί!!!
Χρόνια πολλά και όμορφα...
΄Αννα

Ανώνυμος είπε...

3 φορές τη μέρα ,ήθελα να γράψω...

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ Η ΚΛΩΝΤΗ ΜΕ ΤΟ ΚΟΥΒΕΡΤΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΚΑ,ΤΑ ΓΛΥΚΑ '''ΚΡΙΜΑ ΠΟΥ ΜΕΝΩ ΜΑΚΡΙΑ,ΓΙΑ ΤΟ ΒΗΧΑ ΤΣΑΙ ΤΟΥ ΒΟΥΝΟΥ ΜΕ ΜΕΛΙ ΚΑΙ ΛΕΜΟΝΙ''''ΦΙΛΑΚΙΑΑΑΑΑΑ''''
ΜΙΝΑ ΑΠΟ ΕΥΒΟΙΑ

mammy on line είπε...

Χρόνια πολλά αχτιδούλα μου και περαστικά ξανά. Η τάρτα της Ιωάννας φαίνεται και διαβάζεται από την περιγραφή σου ΤΕΛΕΙΑ. Πες της να σου δίνει και καμιά συνταγή για εμάς που είμαστε μακριά. Όσο για το βήχα: τσαγάκι από θυμάρι ή ρίγανη με μια κουταλιά μέλι και γαργάρες με αλατόνερο και λίγη σόδα. Το τσαγάκι θα σε ανακουφήσει και οι γαργάρες θα απολυμάνουν την περιοχή. Φιλάκια πολλά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΕΥΔΟΚΙΑ μου ευχαριστώ , μόλις κοίμησα τα αγόρια, οι καλεσμένοι έφυγαν ,ο άνδρας μου πήγε φαγηξτό στο μαγαζί κι εγώ είπα να κάτσω στον υπολογιστή.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ maria μου χρόνια πολλά τέτοια μέρα και σ' ευχαριστώ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ homemade, τέτοιες ταρτούλες έπρεπε ο νόμος να υποχρεώνει να γράφουν τις ..θερμίδες..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΄Αννα μου έλα εσύ και θα πάμε.όσο για τη συνταγή κάνω μία παρόμοια. πίνω ρακόμελο..κοντεύω να μεθύσω..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ΜΙΝΑ ΑΠΟ ΕΥΒΟΙΑ, κι αυτό το ήπια..δεν έχω αφήσει τσάι για τσάι..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ mammy on line, το αλατόνερο δεν μου πολυάρεσε..

Hfaistiwnas είπε...

Εύχομαι περαστικά και να μας ανοίγεις την όρεξη πάντα έτσι! :)

Μαρία Έλενα είπε...

Καλά να περάσεις
Φιλάκια ...

Ανώνυμος είπε...

@αχτιδα,πολύ σούπερ τα γλυκάκια της Ιωάννας μανούλα!!!περασστικά μαμ σε πήρε πολύ από κάτω η παλιοίωση!!!το κλωντούλι......κουκλί!!!!ευχομαι ότι καλύτερο για όλο τον κόσμο κ για την δουλειά της Ιωάννας μας.σας φιλώ γλυκά..κ μου λείπετε πολύ!!!πάντα!!!!!!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

περαστικα!και εγω εχω τα δυο μικρα αρρωστα!πικρα!φιλακια βασω λαρισα

Εφη Αδαμιδου Πασοπούλου είπε...

Περαστικά Αχτίδα!!Πρέπει να την τιμήσεις την ίωση για να φανεί ευγενική μαζί σου!!!! αλλιώς θα πηγαινοέρχεται με σύμμαχο τον καιρό!!Φιλάκια πολλά!!

Funky Monkey είπε...

Αχτίδα μου, χρόνια πολλά για τη σημερινή ημέρα, και του χρόνου με υγεία! Σου εύχομαι περαστικά. Καλό βράδυ!

Craftlandgr είπε...

θα μας κανεις ζημια με αυτα τα τελεια γλυκακια,μαλλον μαρεγκακια ειναι στην ταρτα ετσι οπως τα βλεπω!!!και επισης θελω συνταγη για εμας που ειμαστε μακρια και δεν μπορουμε να τα γευτουμε!!!η Κλωντη κανει την καλυτερη δουλεια

Ανώνυμος είπε...

τι ομορφο το μαγαζι της κορης σας! σιγουρα θα το επισκεπτω που θα ερθω Θεσσαλονικη!εμπνεει μια γλυκυτητα και ηρεμια. ειναι μια αχτιδουλα μεσα σε αυτη τη μαυριλα!και οσο για τα γλυκα...Σας ευχομαι μεσα απο την καρδια μου να πανε ολα καλα! Βαλ

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas καλημέρα φίλε μου και σ' ευχαριστώ

@ Μαρία Έλενα, καλημέρα και σ' ευχαριστώ φίλη μου.

@ Νεφέλη μου πάει καλά δόξα το Θεό όμως θα χρειάζεται πολύ από το χρόνο τους.

@ βασω λαρισα, κοριτσάκι μου δεν σε πήρα τηλέφωνο γιατί δεν είμαι στα καλά μου για κουβεντούλα, ακόμα βήχω.

@ Εφη Αδαμιδου Πασοπούλου η αλήθεια είναι οτι πρώτη φορά τη περνώ τόσο γερή..ευτυχώς δεν έχω πυρετό,σπάνια κάνω πυρετό.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Funky Monkey σ' ευχαριστώ κοριτσάκι μου.

@ Βαλ, σ' ευχαριστώ πολύ ,όταν έρθεις να μου το πεις και να συναντηθούμε εκεί.

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

ΕΥΧΩΜΑΙ ΑΥΤΕς ΤΙς ΣΤΙΓΜΕς ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΕΙς ΤΟ ΣΧΌΛΙΟ ΜΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΉΤΕΡΑ.. ΑΧΤΙΔΑ ΜΟΥ... ΥΠΟΜΟΝΉ .. ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΙΔΊ ΜΟΥ... ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑς ΣΟΥ ΤΟ ΕΥΧΩΜΑΙ..ΠΕΣΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΟΥΛΕΙς ΜΑΖΕΜΕΝΕς ΚΑΙ ΣΕ ΚΟΥΡΑΣΑΝΕ...ΚΑΛΕς ΔΟΥΛΕΙΕςΣ ΝΑ ΕΧΕΙ Η ΚΟΡΟΥΛΑ ΣΟΥ ... ΦΙΛΩ ΣΕ..

BUTTERFLY είπε...

Αχτιδουλα μου στις απολαυσεις δεν μετραμε θερμιδες!!! Περαστικα και παντα καλα να ειστε!