Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Η ζωή δυσκολεύει..ότι κοιτάζω με πληγώνει..



Η βροχή έχει γίνει καθημερινό μας προνόμιο πια φίλοι μου μαζί με την υγρασία και το κρύο..Βέβαια εκ του ασφαλούς μιλώ αφού στο σπίτι καίει το καλοριφέρ συνέχεια...τι να πουν άλλοι .
  Σήμερα το ηλεκτρικό ρολόι δίπλα μου στο κομοδίνο κάτι έπαθε φαίνεται και έδειχνε πάνω από μία ώρα μπροστά. Είχα από βραδύς τη πρόθεση να ξυπνήσω νωρίς για να πάω στο ταχυδρομείο μόλις ανοίξει γιατί χθες βρήκα μπροστά μου μία ..ουρά και έφυγα βέβαια. Αποτέλεσμα σηκώθηκα από τι ..6 νομίζοντας ότι είναι 7 και άρχισα να ετοιμάζω τα σχετικά..χάπια..καφέδες, πρωινό.. μόνο που δεν σιγοτραγουδούσα και αναρωτιόμουνα γιατί δεν ξύπνησε ακόμα ο άνδρας μου και γιατί η Κλώντη είχε χωθεί μέσα στα σκεπάσματα αγνοώντας με. Τι να πεις..ου γαρ έρχεται μόνο!
Καλόπιασα τον Δημήτρη μου με φρέσκο μυρωδάτο καφέ και με πήγε στο ταχυδρομείο και με περίμενε ο έρμος 1 ώρα γιατί πάλι είχε κόσμο .
 Όμως αυτό το "περίμενε" δεν ήταν τόσο διασκεδαστικό ..Δύο γυναίκες αρπαχτήκανε για τη σειρά, ένας μάλωσε με την ταμεία γιατί επέμενε να στείλει ένα μπουκάλι ούζο στη ..Γερμανία με απλό περιτύλιγμα και μία κοπέλα...μία κοπέλα..εδώ ήταν ότι με λύπησε.
Ήταν περίπου στην ηλικία της κόρης μου , μπροστά από εμένα και πήγε να πάρει το επίδομα πολυτέκνου όπως κατάλαβα.. Η ταμίας της έδωσε ..164 ευρώ...για διμηνία..και το κορίτσι αναφώνησε δυνατά..:
 - Μόνο τόσα..κόψανε τόσα πολλά..
- Δεν φταίω εγώ κυρία μου , δεν είστε η πρώτη, μάλιστα σε γριές το έκοψαν εντελώς..
Το κορίτσι έβαλε τα κλάματα.. ταράχτηκα..συγχίστηκα..τα έβαλα κι εγώ γιατί ένοιωσα την απελπισία της..το ξέσπασμα της
- Μα δεν μου φτάνουν..υπολόγιζα σε αυτά τα χρήματα..μόνο 164 ευρώ τη διμηνία;..τι θα κάνω..
Και έφυγε τρέχοντας και κλαίγοντας.. Σηκώθηκα και την έπιασα από το χέρι.. ήθελα να της μιλήσω, να δω τι μπορώ να κάνω..Ούτε καν σταμάτησε..δεν την παρεξηγώ..το θεωρώ φυσικό..
- Άσε με κυρά μου..αφήστε με όλοι σας..να πάτε να χαθείτε όλος ο κόσμος..
Την καταλάβαινα, ένιωθα το θυμό της, ένιωθα την ένταση στα νεύρα της. Η κάθε πόρτα ενός σπιτιού κρύβει μία ιστορία..ποιος ξέρεις ποια θα  ήταν η δική της.
Ο κόσμος όλος παγωμένος..όλοι σιγομουρμουρούσαν...ένας παππούς έβριζε..
Ήρθε η σειρά μου , έδωσα τους φακέλους μου και έφυγα να χωθώ στο αυτοκίνητο να τα πω στον άνδρα μου.. Είχα ραντεβού με τους γιατρούς μου σχεδόν αμέσως, μόλις προλάβαινα. Ο Ορθοπεδικός με βρήκε χάρμα και πανηγύριζε για την εγχείρηση του..η Νευρολόγος θέλησε να μου αλλάξει το φάρμακο για την Πάρκινσον..
- Τρέμετε μου είπε περισσότερο...
Εγώ ήξερα το λόγο..η κοπέλα αυτή δεν έφευγε από το μυαλό μου..δεν έφυγε ούτε το μεσημέρι..ούτε τώρα ακόμα.. 
Γυρίζοντας με περίμεναν δύο φάκελλοι με κάρτες και δωράκια..χαμογέλασα, τα άνοιξα, τα χάρηκα, τα κρέμασα στο δένδρο μου..η κοπέλα δεν έφυγε από τη σκέψη μου.. και ξέρω ότι θα τη σκέπτομαι μέχρι δυστυχώς να γίνει παρελθόν για τη συνείδηση μου όπως όλα τα άσχημα που ακούμε κάθε μέρα και τα προσπερνούμε..
Αχτιδένια φιλάκια φίλοι μου και μια προσευχή..ας βρει αυτό το κορίτσι λύση και ανοιχτό δρόμο να διαβεί...

40 σχόλια:

Faidra είπε...

Καλησπερα Αχτιδα τα φετινα Χριστουγγενα θα ειναι διαφορετικα για ολοους μας περιμενοντας.......
πολλα φιλια

serenata είπε...

Αχ τι να πω Αχτίδα μου...
Γίνονται τόσα πολλά κάθε μέρα.
Αρχίζουμε και τα συνηθίζουμε;
Δεν ξέρω.
Ηταν συνταρακτικό το περιστατικό που περιέγραψες, πραγματικά.

Σε φιλώ πολύ:)

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Αυτά και τόσα άλλα συμβαίνουν καθημερινά...είναι δίπλα μας.
Τα φετινά Χριστούγεννα κάποιος τα πλήγωσε!

Χάρηκα που είσαι καλά!!! Φιλιά!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Faidra μου σε σκεπτόμουνα σήμερα, δώσε φιλιά στη κόρη σου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ serenata δυστυχώς κάθε σπίτι πια έχει άνεργο και κάθε σπίτι συναντά ανάλογες δυσκολίες.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Γιαγιά Αντιγόνη, φίλη μου ξέρω ένα σωρό τέτοιες ιστορίες και καταστάσεις..τα μέιλ μου λένε ένα σωρό, τα βλέπω δίπλα μου, στη γειτονιά μου. Ναι τα φετινά Χριστούγεννα δεν είναι δυστυχώς όπως παλιά..

Γεωργία(keywoman.blogspot.gr) είπε...

Κατά μεγάλη σύμπτωση η σημερινή μου ανάρτηση μοιάζει τόσο με την δική σου......

Ανώνυμος είπε...

αχτιδα μου μονο υγεια ευχομαι και τιποτα αλλο γιατι ολα τα αλλα δυστυχως μας σταναχωρουν μας θυμωνουν!σε τι κοσμο θα ζησουν τα παιδια !!!φιλακια βασω λαρισα

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ, ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ, ΒΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΓΟΛΓΟΘΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΤΣΙΓΚΛ ΜΠΕΛΣ ΚΑΙ ΑΙΝΤΕ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ, ΚΑΙ ΑΙΝΤΕ Ο,ΤΙ ΑΡΠΑΞΕΙ Ο ΝΚΩΛΟΣ ΜΑΣ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Γεωργία(keywoman), πάω να δω!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ βασω λαρισα, ευχαριστώ για το τηλεφώνημα γλυκιά μου, ήμουν λίγο κουρασμένη εκείνη την ώρα, θα σε πάρω τηλέφωνο να τα πούμε στο σταθερό.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος δυστυχώς θα συμφωνήσω μαζί σου,έχεις απόλυτο δίκιο. Βλέπω στη τηλεόραση τις νεαρές που διασκεδάζουν και απορώ πως.Φέτος δεν έχω διάθεση , έκανα μία φορά μελομακάρονα και αυτό θα είναι..Ξέρεις , πριν λίγο μου έγραψαν για ένα παιδάκι στο νοσοκομείο που έκανε εγχείρηση από όγκο και χρειάζεται φυσιοθεραπείες για την ακινησία στο κρεβάτι..

Ξανθή είπε...

Κάθε γειτονιά κάθε τετράγωνο κάθε σπίτι και μια ιστορία.
Δυστυχώς τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι πολύ δύσκολα για πολλούς.
Ξέρεις τι με προβληματίζει περισσότερο;; το ότι δεν ξέρεις καμμιά φορά πως να βοηθήσεις ακόμη και τον διπλανό σου γιατί δεν θέλει να δείξει το πρόβλημα του και το βιώνει μόνος του, όπως αυτή η κοπέλα που λες.
Καλό ξημέρωμα.

marronblogger είπε...

Καλησπέρα Αχτίδα! Τα παιδιά πάνω απ'όλα! Αν δω μάνα με τα παιδιά στη ζητιανιά, πώς με πονάει... να βοηθάμε ο ένας τον άλλον! Καλά Χριστούγεννα

Hfaistiwnas είπε...

Είναι λυπηρό αλήθεια.. οι φετινές γιορτές για πολλούς δεν θα είναι τόσο ευχάριστες.. να είμαστε καλά και να έχουμε δίπλα μας ανθρώπους που μας αγαπάνε..

Αντυ είπε...

Ας βρουν οι περισσότεροι το δρόμο τους μαζί με το κορίτσι αυτό και ας τους δίνει ο Θεός δύναμη, τι άλλο να ευχηθώ..Οι περισσότεροι πια με τις δυσκολίες και το άγχος να ανταπεξέλθουν. Όλο και χειροτερεύει η κατάσταση. "Δεν μυρίζει Χριστούγεννα" όπως άλλες χρονιές αυτό ειναι το μόνο σίγουρο..

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα ,αχ μανούλα μου..υπάρχει πολύ δυστυχία γύρω μας...

ikaxela είπε...

Τρέμω την ώρα που μπορεί να είμαι κι εγώ ένας από αυτούς που θα κλαίνε! Γιατί όπως το πάνε κατά εκεί μας θέλουν όλους!

Memaria είπε...

Δυστυχώς κατάντησαν εφιάλτη την πραγματικότητα όλων μας..και τα χειρότερα έρχονται...καλό βράδυ και κουράγιο σε όλους μας!

Fanypap είπε...

Aχτίδα μου γλυκιά μου, δυστυχώς έτσι και κάθε μέρα και χειρότερα γίνονται τα πράγματα!!Ας βάλει ο θεός το χέρι του για όλους μας!!φιλάκια πολλά!!

Ανώνυμος είπε...

Είναι και η υπερηφάνεια μας στη μέση, διότι ξέρουμε ότι κανείς δε θα βρεθεί να δώσει χέρι βοηθείας. Εμένα με πετάνε στο δρόμο διότι χρωστάω ενοίκια και όντως άνεργη και με καρδιά και ζάχαρο, πού θα βρω τα 1500 ευρώ που χρειάζομαι;;;μέχρι ένα αγρόκτημα πήγα να βάλω ενέχυρο και συνάντησα τη κοροίδια. Ούτε η εκκλησία, ούτε ο Δήμος και φυσικά ούτε κατά διάνοια γνωστοί ή συγγενείς... Οπότε είμαι με πακεταρισμένα τα πράγματα, με κούτες και σακούλες στη μέση, να μην ξέρω τι να κάνω, να μην βρίσκω πουθενά λύση. Άσχημες καταστάσεις για όλους μας, και όχι μόνο τα Χριστούγεννα. Ούτε όταν πέθανε ο πατέρας μου δε βίωσα τόσο άσχημα Χριστούγεννα. Σοφία

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ξανθή μου δεν νομίζω οτι ντρέπονται πλέον.Αυτό είναι πια καθημερινότητα σε όλους γιατί άνεργοι υπάρχουν παντού ,σε κάθε σπίτι.Οι λογαριασμοί έρχονται δεν ρωτούν πως θα πληρωθούν.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ marronblogge, εδώ δεν έχω δει παιδιά μόνο γύφτισες που κρατούν μωρά και τις περισσότερες φορές δεν ειναι δικά τους.Τότε τους το λέω..οτι αυτό πυ κάνουν είναι πολλή κακό.

Ανώνυμος είπε...

ΑΧ ΑΧΤΙΔΑ ΝΕΡΑ'Ι'ΔΑ ΑΓΟΡΑΣΕ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΤΟ ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ ΝΑ ΧΑΡΕΙΣ ΚΙ ΕΣΥ ΚΙ ΑΥΤΗ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, φίλε μου αν η Ελληνική οικογένεια δεν ήταν ενωμένη πολλά θα ήταν κατεστραμένα..

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Άντυ μου πως να κάνει πλέον χριστούγεννα κάποιος όταν σκέπτεται πως θα πληρώνει χρέη και λογαριασμούς;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νεφέλη, γλυκιά μου θα τα πούμε από κοντά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ikaxela, αν σου πω οτι γι' αυτό το λόγο αγόρασα το κτήμα..για να προσφέρω στα παιδιά και τους φίλους μας λαχανικά και φρούτα σε λίγο καιρό.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ me (maria) φίλοι μου κουράγιο και δύναμη και ενωμένοι όλοι να βοηθάει ο ένας τον άλλο.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Φανή Παπ., Ζωγράφος, φίλη μου θα τα πούμε από κοντά εμείς

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Σοφία μου μη ντρέπεσαι, υπάρχει παντού το πρόβλημα .Πες πως να βοηθήσουμε..Αν το κοινοποιούσαμε και να μαζεύαμε χρήματα;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Ανώνυμος, φίλε μου τα χρήματα μας πια τα ..φάγαμε με την αγορά του κτήματος , του τροχόσπιτου και των εξόδω για εφορία και περίφραξη.Ήταν μία επένδυση για μας για τα παιδιά μας.Πλέον θα ήμαστε με τη σύνταξη μας και τα σχέδια μας για το κτήμα και βέβαια για το μέλλον των παιδιών μας που περνούν κι αυτά δύσκολες καταστάσεις λόγω ανεργίας.Μακάρι να είχα και δεν χρειαζόντουσαν αγροκτήματα για ενέχυρο.

Ανώνυμος είπε...

Κυρία Γεωργία, το να σας ευχαριστήσω είναι τόσο λίγο!!! Έχω μόνο μέχριτο τέλος Δεκεμβρίου το αργότερο, ο ιδιοκτήτης είναι από το Μπαγκλαντές και μόλις πριν λίγο με απείλησε ότι θα μου κόψει το νερό και το ρεύμα για να με αναγκάσει να φύγω. Λες και εγώ θέλω να κάτσω με το ζόρι. Και όχι τίποτ' άλλο, φοβάμαι μήπως χτυπήσουν εμένα ή τον άντρα μου κανένα βράδυ!!! Θα σας στείλω μάιλ σε λίγο. Και πάλι χίλια ευχαριστώ. Σοφία

Penelope είπε...

Σας διάβασα όλες σήμερα με πολύ προσοχή!
Αχτίδα μου χαίρομαι πραγματικά (απο καρδιάς στο λέω) που η επέμβασή σου πήγα καλά.
Σύντομα θα πετάς και πάλι!!!

Ας κάνουμε από δω, από τούτο το blog, ένα καλό όλοι μαζί τούτες τις μέρες.

Ας βάλουμε ως σκοπό μας να βοηθήσουμε την Σοφία.

Σοφία, θα πρέπει ενδεχομένως να πεις ή να γράψεις περισσότερα στην φίλη μας Αχτίδα.
Άσε κατά μέρος την "περηφάνεια" που είμαι σίγουρη πως διαθέτεις έτσι κι' αλλιώς και πες μας που μένεις. Αν είσαι στην Θεσσαλονίκη ή στην Αθήνα...
Αν υπάρχει τρόπος να μαζευτούν κάποια χρήματα ή και είδη για σένα.

Μόνον έτσι θα νοιώσουμε ότι είμαστε άνρθωποι όλοι μας...που θέλουμε να περάσουμε ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ.
Το δικό μου mail είναι το :
pkanellop@hotmail.com, θα περιμένω νέα σου. Και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, καμμιά φορά και το λίγο μπορεί να είναι ΠΟΛΥ για κάποιον.

Καλημέρα σε όλες και όλους.
Αχτίδα συγγνώμη, για την παρέμβασή μου, αλλά αισθάνομαι πως είναι ο μόνος τρόπος να απλώσουμε χέρι βοήθειας κάθε φορά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Penelope μου αυτό της έγραψα κι εγώ, θα βοηθήσουμε όπως μπορούμε όλοι μας και είμαι σίγουρη οτι θα μαζευτεί το ποσό. Αυριο με την άδεια της θα κάνω ανάρτηση

Penelope είπε...

Σε αναμονή λοιπόν... και θα δεις και την συνέχεια της σκέψης μου, μέσα στο προσωπικό σου mail.
Σε φιλώ και να μεταβιβάσεις τους θερμούς χαιρετισμούς μου στον αγαπητό κύριο Δημήτρη.

Ανώνυμος είπε...

ΣΟΦΙΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΣΕ ΔΕΙΡΕΙ ΕΣΕΝΑ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΕΚ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ; ΠΟΥ ΕΙΜΕΘΑ, ΘΕΕ ΜΟΥ; ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ; ΣΤΟ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ; ΠΟΥ;

Ανώνυμος είπε...

ΣΟΦΙΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΟΥ; ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΣΕ ΔΕΙΡΕΙ ΕΣΕΝΑ ΜΙΑ ΕΛΛΗΝΟΠΟΥΛΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΣ ΕΚ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ; ΠΟΥ ΕΙΜΕΘΑ, ΘΕΕ ΜΟΥ; ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΟΚΡΑΤΙΑ; ΣΤΟ ΜΠΑΓΚΛΑΝΤΕΣ; ΠΟΥ;

thomi είπε...

αχτιδα μου γλυκεια και ευαισθητη υπαρξη...
ο θεος να σε εχει καλα κι εσενα και την οικογενεια σου.
καθε σπιτι εχει και τα δικα του βασανα και οσο στενευει ο κλοιος τα πραγματα γινονται και χειροτερα.
αγαπη και ενοτητα χρειαζεται.σε φιλω

Ανώνυμος είπε...

Για τον/ην Ανώνυμο - Φίλε/η μου, φυσικά και είναι δυνατόν να με δείρει, τι σημασία έχει αν είμαι ελληνίδα και χριστιανή. Εκτός αν το εννοείς με ειρωνική διάθεση. Εδώ σκοτώνουν για ψύλλου πήδημα πλέον, λίγα φονικά έχουν γίνει;; Πόσο μάλλον όταν τους χρωστάς;;; Πριν μέρες μου είπε, εγώ δεν ξέρω ελληνικά δικαστήρια, ξέρω νόμο Αλλάχ... αντιλαμβάνεσαι τι σημαίνει αυτό;;; Τέτοιες απειλές δεν είναι να τις παίρνεις ανέμελα, είναι σοβαρές. Σοφία