Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Ας μπω στο Πνεύμα των γιορτών!


Νομίζω ότι τώρα που τελείωσα τα πακέτα για τα μπαζάρ είναι καιρός να φτιάξω κι εγώ τα Χριστουγεννιάτικα μου..Αύριο περιμένω τις φίλες μου από το Λύκειο που είναι και οι τρεις.. Αγιαζουσες αφού δεν αφήνουν Νηστεία για Νηστεία!
 Έτσι σκέφτηκα να αρχίσω τα γλυκά και τα κεράσματα μου με νηστίσιμα για να τις κεράσω στο τσάι ( μόνο ) που μου ζήτησαν να τους τρατάρω! Αυτά δεν γίνονται στο σπίτι το δικό μου..σκέτο τσάι..αν είναι δυνατόν!
Από το πρωί ξεκίνησα με κέφι και γέλιο την ημέρα μου αφού συνόδεψα τον άνδρα μου σε γνωστό μαγαζί από όπου μου αγόρασε χωρίς να του το ζητήσω μποτάκια για τα...χιόνια ( έχω να πατήσει το πόδι μου χιόνι περίπου 3 χρόνια!!!) και βέβαια τα πήγα πίσω για πολλούς λόγους όπως του εξήγησα σε ρυθμό..κατσάδας! 
Πρώτον..έτσι και πάω φέτος σε χιόνια με τη πατερίτσα θα με γράψουν οι..ειδήσεις και θα με διαγράψει ο γιατρός μου! 
Δεύτερον έχω κι όλας τέτοια βαριά μποτάκια ..αφόρετα..με τις ετικέτες να κρέμονται που ΠΑΛΙ μου τα αγόρασε εκείνος πέρσι! 
Τρίτον μου τα πήρε και μικρά διότι πάντα μποτάκια και σπορτέξ τα αγοράζω ένα νούμερο μεγαλύτερα!
Πήγαμε λοιπόν στο μαγαζί και πήρα τα χρήματα πίσω μα δεν τον  πρόλαβα και τον βρήκα πάλι μέσα να αγοράζει εργαλείο που κάνει λέει τρύπες στα μέταλλα με πάσα!!!!
-Τι το θες πουλάκι μου;..έχουμε σωλήνα που θες να τρυπήσεις;
- Αν όμως μας βρεθεί και το χρειαστώ;
Φυσικά δεν το πήραμε..μα δεν απέφυγα να τον δω να γίνει μούσκεμα από τη βροχή για να πάει στη λαϊκή να πάρει ..να πάρει..ε! δεν είναι δυνατόν..κάτι θα έβρισκε.. Έχουμε ένα βουνό μανταρίνια στο σπίτι !


Έχω και το απόγευμα ραντεβού στο γιατρό για το εγκεφαλογράφημα , ακόμα δεν έλουσα το ..κεφάλι μου και γενικά βαριέμαι τρομερά να πάω αφού έχω ένα σωρό δουλειές στη κουζίνα και συγχρόνως το θεωρώ περιττό .
Δεν ξέρω γιατί μα φέτος όσο και να καίει το καλοριφέρ εγώ νομίζω ότι το σπίτι είναι κρύο και μάλιστα το ίδιο μου είπε μία νεαρή κοπέλα από το ρετιρέ σήμερα στην είσοδο της πολυκατοικίας.. το κλίμα παιδιά έχει αλλάξει, πάντα είχαμε υγρασία στη πόλη μας μα το κρύο γίνεται πιο δυνατό και διαφορετικό θα έλεγα .
 Κάθε βράδυ σκέπτομαι τους ανθρώπους που είναι άστεγοι με τέτοια παγωνιά. Φέτος , στην εκκλησία της κόρης μου μαζεύουν κουβέρτες και παπλώματα και βέβαια πήγε κι εκείνη δικά της και ετοιμάζω κι εγώ μερικά που έχω ειδικά κουβέρτες που δεν μεταχειρίζομαι εδώ και καιρό πια.. Κάτι πρέπει να κάνουμε φίλοι μου αν και ξέρω , καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολο πλέον να πιστέψουμε σε ανθρώπους. Το έχω πάθει πριν μήνες απ[ό μία κοπέλα που με πλησίασε μέσω μέιλ, πιστέψτε με και ντρέπομαι να το πω ούτε καν στον άνδρα μου ..
Σήμερα μάλιστα την ώρα που κατέβαινα από το αμάξι μας και ο Δημήτρης κουβαλούσε τις σακούλες με πλησίασε ένας νεαρός και μου ζήτησε χρήματα για να αγοράσει γάλα στο παιδάκι του.Μου είπε ένα σωρό και ..λυπήθηκα. Μόλις του έδωσα εξαφανίστηκε γιατί είδε τη φίλη μου την Ελένη που με πλησίασε βιαστική για να μου πει ότι είναι ναρκομανής και τα θέλει για..δόση..
Σας ζάλισα πάλι, η ώρα πέρασε..πάω να κάνω μπάνιο και βουρ στο γιατρό γιατί ο άνδρας μου φωνάζει..
Αχτιδένια φιλάκια..θα σας δείξω αύριο τα γλυκά και αλμυρά νηστίσιμα που θα κάνω όταν γυρίσω !

23 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αχτιδενια μου και στη λαρισα εχει πολυ κρυο!μακαρι ολοι να σκεφτονται σαν εσενα!πολλα μανταρινια,μηπως κανει κανενα λικερακι ο κυριος δημητρης;φιλακια βασω λαρισα

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Αχτίδα μου....τι να πώ παιδί μου;;; ολοι οι άντρες..τό χουν αυτό;... να ψωνίζουν πραγματα που δεν χρειαζόμαστε...χι..χι.. πόσο γέλασα!!
νόμιζα οτι τα έλεγες για τον δικό μου... που ευτυχώς αυτές τις μέρες μένει σπίτι...για το ζήτημα που σου ειχα γραψει...μια μπουρμούρα την έχουμε...τι να κανουμε όμως;;.. μονο αλά να ειναι όλοι τους και εμεις ...τι ωραία νηστήσιμα θα κανεις πάλι;....περιμενω... φιλακια πολλα..

Katerina V *Pause blog* είπε...

Έχεις δίκιο για το κρύο,το ίδιο διαπιστώσαμε με την οικογένειά μου..Σαν να αλλάζει το κλίμα με τα χρόνια! Γιατί επέστρεψες τα παπούτσια και απλά δεν τα άλλαζες με κάποια άλλα που θα σου φανούν χρήσιμα;;

KaPaworld είπε...

Καλή μου Αχτίδα...καταλαβαίνω όλα όσα λες! Γίνονται τόσα γύρω μας σκληρά, παράξενα, δύσκολα...Να είσαι καλά, πάντα κεφάτη και γελαστή.Είμαστε όλοι κομμάτι του κόσμου και της ζωής.Αλλοι χαρούμενοι, άλλοι πονεμένοι...κάνουμε όλοι κύκλους...Ετσι απλά.Να προσέχεις και καλές γιορτές!

Hfaistiwnas είπε...

Καλησπέρα!
εεε για να στο είπε γιατρός δεν είναι περιττό! Να πας να το κάνεις! Άσε που μετά θα είσαι φρι να κάνεις ότι θες! Ιατρικές υποχρεώσεις δεν τις αφήνουμε πίσω! Προς Θεού! :)
Όταν μου ζητάνε χρήματα στο δρόμο δεν δίνω, αν ήξερα που πάνε αυτά θα έδινα.. αλλά το γάλα όπως είδες, γίνεται εύκολα ηρωίνη..

myStickland είπε...

Κρύοοοο..αυτό έλεγα και εγω λίγο πριν1!
Δεν ζεσταίνομαι πουθενά..μόνο δίπλα στο τζάκι!!αγκαλιά με τη φωτιά!!χαχα
Να είστε καλά!

OLINA M είπε...

Ε!.... Πως!....να μη έχεις ένα καινούριο ζευγάρι μποτάκια χιονιού;
Καλέ, όταν θα βγάζεις τα σκι, τί θα φοράς;;; Αυτό θα σκέφτηκε ο άνθρωπος!
Είναι απίστευτος!
Πολλά φιλάκια και όλα θα πάνε καλά με την εξέταση.

Ανώνυμος είπε...

αχτιδα μου καλησπερα. κι εγω πιανω τον εαυτο μου να σκεφτεται τους ανθρωπους που δεν εχουν καταλυμμα φετος πολυ περισσοτερο απο καθε αλλη χρονια... με θλιβει τρομερα το γεγονος. μπορεις να μας πεις που μαζευουν κουβερτες κτλ? δεν εχω ακουσει κατι στη γειτονια μου δυστυχως. ειναι αμαρτια να καθονται σε παταρια και να μη χρησιμοποιουνται οταν ανθρωποι ειναι εξω με τετοιο κρυο. σε παρακαλω ενημερωσε μας.

ελιζα

Άννα είπε...

Γλυκιά μου Αχτίδα καταρχίν ευχαριστώ για τα χρόνια πολλά! Και το κρυο και η υγρασία είναι οντως πολυ πολυ έντονα! Σε φανταζομαι με τα μποτάκια για τα χιόνια -χιχιχχι! Κι όσο για βοήθειες και τισ δωρεες: σιγουρα πολλές φορές δεν ξερουμε που πάνε όσα δινουμε η χαριζουμε. Ομως ...χαλαλι, καποια θα βρουν το σωστό προορισμό, νομίζω και ελπίζω! Σε φιλώ!

Ριτα Τρικαλα είπε...

Ολα καλα να πανε στις εξετασεις.Γιατι βρε Αχτιδα μου παλι δεν διαβασες τα σχολια μου?Και βεβαια το πηρα το δωρακι σου πολυ ωραιο και σε ευχαριστω πολυ!!Σε λιγο θα φτασει και το δικο μου.Αντε να δω και το σπιτι σου στολισμενο και μην μαλωνεις τον κυριο Δημητρη.Καλο σου βραδυ.

irini είπε...

ολα να πανε καλα στο γιατρο και αυριο να περασιες καλα με τις φιλες σου
καλι νυχτα

Lefkothea είπε...

Καλησπερα Αχτιδουλαααα...θα εχεις γυρισει πια απο τον γιατρο και θα χαλαρωνεις με τον αντρουλη σου....καλε μην το μαλωνεις το παιδι...σ αγαπαει ,απ την χαρα του τα κανει ολα...απ την χαρα του κανει σαν παιδι....εγω θα γελουσα αντι να τον μαλωνω...θα απολαμβανα τις "σκανδαλιες" του.....οπως βλεπεις αποφευγω να μιλησω για το αλλο θεμα των αστεγων....η κατασταση μας εχει ξεφυγει κατα πολυ και που εισαι ακομη....ακομη τα χειροτερα δεν τα ειδαμε....αααχ....τωρα που το ειπες,αληθεια,κατι ειχες γραψει για μια κοπελα με ενα μειλ καποτε αλλα δεν θυμαμαι τι...ηταν ψευτικο τελικα???Κριμαααα.......λοιπον,φιλακια και αντε,συντομα και στα χιονια...εδω εκανες ολοκληρο αγωνα,στα χιονια θα κολλησεις???καλο βραδυ και χαιρετισματα στον μικρο σου βασανιστη....

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Βάσω Λάρισα, άστα να πάνε..πολλή κρύο.Μόλις τώρα τελείωσα τα μισά γλυκά.

@ Ρούλα- Σμαραγδένια, δεν υπάρχει χειρότερο από άνδρα άρρωστο στο σπίτι.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Katerina Verigka, σου το λέω εγά που γνώρισα πολλούς χειμώνες, είναι διαφορετικό το κρύο..πιο υγρό.

@ KaPa, φίλη μου πολύ στεναχωριέμαι με όσα βλέπω γύρω μου.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas , πάντα 'ετσι λέω μα πάντα την πατάω.

@ myStickland , δυστυώς δεν έχω τζάκι..ζηλεύωωω!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ OLINA M, εμείς θα τα πούμε αύριο γλυκιά μου!

@ Ελύζα, η κόρη μου τα πάει στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία και στον Αγιο Χριστόφορο.Μα και η δική μας εκκλησία η Οσία Ξένη δέχεται κουβέρτες και ρούχα και πράγματα για το σισίτιο.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Άννα μου είμαι εγώ για ΧΙΌΝΙΑ ΚΑΙ ..ΜΠΟΤΆΚΙΑ;

@ Ριτα Τρικαλα, καλέ το διάβασα μα χθες δεν μπορούσα να απαντήσω, δεν πρόλαβα.Στείλε με μέιλ το τηλέφωνο το σταθερό σου να σε πάρω.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ irini μου είμαι σκληρό καρύδι εγώ... αντέχω και δεν σπαώ εύκολα!

@ Lefkothea μου είναι ένα παιδί που δεν μεγαλώνει, αν δεν του ..τραβήξω το αυτί θα κάνει χειρότερα.

Fanypap είπε...

Χα χα χα!!Αχτιδούλα μου να είσαι καλά, μ' έκανες και γέλασα με την ψυχή μου!!Κι εσύ βρε αθεόφοβη, όλο τον αποπαίρνεις, και πας πίσω τα δωράκια του;;!!!Ναι το έχω διαπιστώσει κι εγώ, δεν ζεσταινόμαστε πλέον στο σπίτι, στη δουλειά, παντού!!Σίγουρα άλλαξε το κλίμα!!Να έχεις καλά αποτελέσματα από τις εξετάσεις σου γλυκούλα μου!! φιλάκια πολλά!

Μαρία είπε...

Καλημέρα,Αχτίδα μου...Με το καλό να υποδεχτούμε όλοι τον Χριστό στις καρδιές μας...

Ειρήνη Ε. είπε...

Αχτίδα, κρύο έχει και εδώ αυτές τις ημέρες, άλλωστε το περιμέναμε, καιρός του ήταν. Γέλασα με την ανάρτησή σου σήμερα, ο κ. Δημήτρης δεν σταματάει πουθενά. Να είναι καλά και να είναι δημιουργικός.
Καλή σου ημέρα.

ZouZouna είπε...

Μαρή συγκεντρώσου. Χριστουγεννα του 2013, θα ειναι του χρόνου. προς το παρόν έχουμε του 2012, οπότε σου τα εύχομαι να ειναι γλυκά και χαρούμενα.
στείλε στο μεηλ και την διεύθυνση... θα μεινω πίσω...

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,έτσι σε θέλω μανούλα μου!!!!ντούρασελ!!!καλά να περάσετε κ ολα καλά εύχομαι με την εξέταση!!!θα τα πούμε πολύ σύντομα πια μανούλα!!πόσο σς έχω ανάγκη!!πόσα έχουμε να πούμε..