Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Η απόλαυση να είσαι ..γιαγιά!

Καλημέρα..καλημέρα..μια νέα μέρα όπως και να έχει φίλοι μου..
Όμορφο πράγμα να είσαι γιαγιά..εκείνη η αγκαλιά..εκείνες οι φωνούλες και τα γλυκά φιλιά  σε ανεβάζουν σε άλλες διαστάσεις..  
Και οι παππούδες φροντίζουν να έρχονται με γεμάτα χέρια με πράγματα ίσως περιττά που εν γνώση τους τα θα χαλάσουν τα μικρά σε ένα λεπτό..όμως..όμως..εκείνη την ώρα  αλήθεια  γίνεσαι κι εσύ παιδί .
Ξέρετε ποια είναι η διαφορά από το να είσαι μάνα   με το να είσαι γιαγιά; Στο παιδί σου ..είσαι και η ίδια παιδί..το χαίρεσαι με άλλο τρόπο. Κάνεις τρέλες μαζί του μα συγχρόνως έχεις και την ευθύνη εσύ η ίδια για ότι κάνει.. Συγχρόνως όμως η νεότητα ( ήμουν 23 χρόνων όταν είχα τα 2 κορίτσια μου) σε κάνει να προσπερνάς τις στιγμές γιατί είσαι σίγουρη ότι θα έρθουν πολλές οπότε δεν δίνεις τόση σημασία στο σήμερα μαζί τους..υπάρχει το αύριο!!!


Όταν είσαι γιαγιά εκείνα σε κάνουν παιδί..εκείνα σε γυρίζουν σε πράγματα που έζησες τότε και που δεν τα έδινες τη σημασία που είχαν.. Στιγμές ..στιγμές είναι η ευτυχία φίλοι μου..στιγμές που σαν σταγόνες νερού κυλούν από την ανοιχτή παλάμη μας όταν ήμαστε νέοι....στη δική μας ηλικία η παλάμη κλείνει και προσπαθείς να μην χάσεις ούτε μία στάλα..


-Γιαγιά μου..παππού..μαμά ήρθαννν!  Μας τραβούν το καθένα στη δική του μεριά..στα δικά του προβλήματα..Κι εμείς μοιράζουμε δίκαια τα αισθήματα και συναισθήματα που μας πλημμυρίζουν μαζί με τα δωράκια..δωράκια ανάλογα με την ηλικία τους..με τα θέλω και το χαρακτήρα τους..και βέβαια τα χρήματα που έχεις πια.



Ένα ελικόπτερο κατευθυνόμενο ( φαινή του..παππού) δωράκι στο Πασχάλη τον μεσαίο εγγονό μας έκοβε βόλτες στο διαμέρισμα ενώ ένα σωρό παιδάκια έτρεχαν να το πιάσουν.. δεν σας λέω άλλο ..το φαντάζεστε..ηρωίδα η κόρη μου.. Η μεγάλη η Βάσια..η λατρεία μου..μεγάλη πια με τις φίλες της..ένα ολόγλυκο κοριτσάκι δεν χρειάζεται πια παιχνίδια μα η γιαγιά και ο παππούς ξέρουν !!!


Μια μικρή προσκεκλημένη κόλλησε στη Κλώντη κι εκείνη εκ του ασφαλούς στην αγκαλιά του άνδρα μου της έδινε ένα..γλύψιμο σαν "ευχαριστώ". 


Υπάρχει και η γάτα της κόρης μου και ο Πόκο  αλλού..χωριστά τα ζώα μας για να μη συναντιόνται..πόλεμος μεταξύ τους..χαμός, η ζήλια βασιλεύει στο ζωικό μας βασίλειο!


Οι γάτες είναι σαν τις..γυναίκες..γοητεύουν και κλέβουν καρδιές..μα και βγάζουν μάτια ! Την κλείναμε στο ένα μπαλκόνι και έμπαινε από το παραθυράκι η αφιλότιμη και είχε σαν στόχο τη..Κλώντη ( λόγω μεγέθους) !
Το πάρτι κράτησε μέχρι αργά μάλλον και λέω μάλλον γιατί η..γιαγιά κουράστηκε και φύγαμε από τις 9..δεν είμαι για πολλά ακόμα.. Γύρισα σπίτι πτώμα και κοιμήθηκα νωρίς..
Σήμερα έχω πολλά να κάνω..και φρόντισα να στείλω τον άνδρα μου για..δουλειές..
Αχτιδένια φιλάκια σε όλους..

17 σχόλια:

Marie είπε...

Ωωωωωω!!!! Τι όμορφες στιγμές!!!!Μπράβο μπράβο!!!!!! Πολλά φιλάκια Αχτίδα μου!!!

Hfaistiwnas είπε...

Καλημέρα!
Καλοπεράσατε! Μπράβο! Να σας ζήσουν παιδιά και εγγόνια και να είστε καλά να τα χαίρεστε!!! :)
Ωραία γάτα πάντως!

Maria Villioti είπε...

Καλημέρα Αχτίδα μου!Να τους χαίρεσαι και να τους απολαμβάνεις όλους...μικρούς μεγάλους!!!Φιλιά πολλά!

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,έτσι πάντα να υπάρχουν οι μικρές χαρές στην ζωή μας μανούλα..να είναι καλά όλα τα παιδάκια του κόσμου,κ οι μεγάλοι για να τα φροντίζουν...!!φιλιά πολλά μανούλα μου.ωραίες οι φωτό!!!

Thalassitsa είπε...

Να σου ζησουν όλα Αχτίδα μου, να είναι όλοι μα όλοι γεροί και χαμογελαστή!!! να χαίρεσαι τον Δημήτρη σου και τον εγγονό σου για την γιορτή και πάντα να είσαι καλά και να χαίρεσαι αυτές τις στιγμές!!! φιλάκια πολλά πολλά....σας σκέφτομαι...αν και χαμένη...

Ποδηλάτισσα είπε...

Όμορφες & ευτυχισμένες στιγμές να είναι γεμάτη η ζωή σας!!!Να τους χαίρεσαι όλους Αχτιδούλα μου!!!!!!

Ειρήνη Ε. είπε...

Να τους χαίρεσαι και να τους καμαρώνεις όλους, Αχτίδα. Αυτές οι στιγμές δεν αγοράζονται με τίποτα, η αξία τους είναι ανεκτίμητη!! Οι στιγμές της οικογενειακής ευτυχίας, η ίδια η οικογένεια, είναι η πραγματική περιουσία ενός ανθρώπου. Να είναι όλοι καλά.
Καλό μεσημέρι.

Thalassenia είπε...

Η απόλαυση να είσαι γιαγιά, μαμά, σύζυγος και γυναίκα.
Τα έχεις όλα όμορφη αχτίδα και να τα χαίρεσαι γιατί σου αξίζει.
Χρόνια Πολλά στους αγαπημένους σου εορταζόμενους:)
Λίγο αργά....με πολλές ευχές.

Φιλιά θαλασσένια.

Admin είπε...

Κυρία Γεωργία μου, πόσο σοφά λόγια... μου θυμήσατε τη γιαγιά μου, να είστε καλά πάντα και να απολαμβάνετε τέτοιες υπέροχες στιγμές με τους αγαπημένους σας!
Να χαίρεστε και τους Δημητράδες σας!
Πολλά φιλιά, Βικτώρια

myStickland είπε...

καλησπέρα αχτιδούλα!!
διάβασα όλες τις αναρτήσεις σου μεμιάς!
τι ευτυχία να είσαι με αυτούς που αγαπάς ε;..να τους χαίρεσαι όλους και να είστε γεροί και δυνατοί!!
φιλιά και καλή συνέχεια!

Ανώνυμος είπε...

εισαι ευτυχισμενη αχτιδα για αυτο και μπορεις να δινεις τοση αγαπη!βασω λαρισα

evangelos naxios είπε...

Συμφωνεί και ένας παππούς....ετών 51.
Είδα την γιοκσαιρίνα έχω Έκτορα...τις ευχές μου!!!

Ριτα Τρικαλα είπε...

να τους χαιρεσαι ολους και να σε χαιρονται κι εκεινοι και να σε προσεχουν θελουμε κι οι μαμαδες νταντεμα Α! εχω κι εγω Εκτορα πολυ ομορφοπαιδο για την Κλωντη πρεπει ναναι και καπου κοντα σας νομιζω Στρατηγου Γεναδιου Χαριλαουφιλακια!!!

maria είπε...

Ετσι όπως τα λες είναι τα πράγματα με τις γιαγιάδες. Ανυπομονώ και εγώ να μεγαλώσουν τα μωρά μας, να γίνουμε και μείς ξανά παιδιά μαζί τους.
Να χαίρεσαι Αχτίδα μου ολη την οικογένεια σου
καλό βράδυ

Φιλία είπε...

Τα ίδια αισθάνομαι κι' εγώ.... Με κάνουν κι' εμένα παιδί τα μικρά μου!
Να είσαι καλά, Αχτιδούλα και να τους χαίρεσαι και να σε χαίρονται!
Φιλιά

Fanypap είπε...

Να τους χαίρεσαι γλυκιά μου φιλενάδα!!Με υγεία και όλα τους τα όνειρα να πραγματοποιηθούν!!φιλάκια πολλά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.ΣΗΜΕΡΑ ΕΠΕΣΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ 2 ΠΑΚΕΤΑ ΓΙΑ 2 ΜΠΑΖΑΡ.ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΑΝΟΙΞΑ ΑΡΓΑ ΤΟΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ ΝΑ ΔΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΜΙΑ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ.ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΠΡΑΓΑΜΤΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑΓΙΑ..ΕΓΙΝΑ ΓΙΑΓΙΑ..ΓΙΑ ΦΑΝΤΆΣΟΥ..ΚΑΠΟΤΕ ΜΕ ΜΕΓΆΛΩΣΕ ΜΙΑ..ΓΙΑΓΙΑ..ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΩ ΌΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΜΕ ΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΟΥ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ..ΑΧΡΗΣΤΕΥΤΗΚΑ ΠΛΕΟΝ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ ΚΑΙ ΠΑΩ ΝΑ ΞΑΠΛΩΣΩ.ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΝΑ ΚΑΘΟΜΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΠΟΛΥΘΡΌΝΑ ΜΟΥ ΣΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΝΑΩ ..ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΚΟΥΩ ΚΑΤΣΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΔΡΑ ΜΟΥ..ΠΑΩ ΓΙΑ ΥΠΝΟ ..ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΑΠΟ ΚΑΡΔΙΑΣ..