Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

13 η μέρα..Κυριακή κοντή γιορτή!

Κυριακή φίλοι μου, έβρεχε όλο το βράδυ μα δεν κατάφερε να μου περάσει ούτε ίχνος μελανγχολίας! 
Είμαι καλά, είμαι ήρεμη, μετρώ τις μέρες μα μετρώ και τις μικρές νίκες μου κάθε μέρα. 
Την άκουγα λοιπόν τη βροχή να χτυπά το τζάμι, την έβλεπα στα φώτα του δρόμου. Στο βάθος φαίνεται ο περιφερειακός και τα αυτοκίνητα σαν μικρά πολύχρωμα φωτάκια τρέχουν σαν γρήγορες φτερωτές λιμπεούλες σε ένα αγώνα προσπέρασης. Είδα με με την Ευγενία ( την γειτόνισσα μου) και ένα ατύχημα που προκάλεσε μπλοκάρισμα νυχτερινό..κρίμα..να ξέρατε πόσα άτομα βρίσκονται εδώ από ένα ..ατύχημα. Μα σε κάθε τέτοιο υπάρχει και δεύτερο θύμα..μία μάνα..
Πριν λίγο πήρα τη περπατούρα μου και έκανα μία βόλτα μέχρι την αίθουσα σαλόνι, μία από όλες δηλαδή.. Η ίδια μάνα όπως κάθε μέρα..χαιδεύει το παιδί της και το ταίζει κάτι..μία άλλη μιλά για το 20χρονο που κάποιος ασυνείδητος χτύπησε και εγκατέλειψε....κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις..
Γυρίζοντας στο διάδρομο περνώ από θαλάμους ασθενών υπερήλίκων με εγχειρήσεις σαν τη δική μου ή άλλες ορθοπεδικές.. Με σταμάτησε η κραυγή κάποιου γέροντα..κραυγή λυγμός..ξέρετε τι φώναζε;..- Μάνα μου..μανούλα μου..που είσαι μανούλα μου...
Γύρισα στο δωμάτιο δακρυσμένη..Θυμήθηκα τη μητέρα μου... πιάσαμε τη συζήτηση με τη φίλη μου δίπλα..Είπαμε οτι σε κάποιο σημείο αυτών των κέντρων πρέπει να υπάρχει μία φιγούρα άγαλμα της μάνας..εκείνης που ταίζει το παιδί της μικρό ή μεγάλο, εκείνης που έρχεται πρώτη στα επισκεπτήρια, εκείνη που πανηγυρίζει με την ελάχιστη κίνηση ή λέξη του...εκείνης που κλαίει κρυφά τις νύχτες...

Η παρέα δίπλα μου έκανε καλό, έχω μία συντροφιά  και γελώντας κάνουμε τα βράδια ..χορωδία από αχ! και βαχ! μέχρι να βρούμε ένα σημείο στο κρεβάτι μας που να μας βολεύει.. το διασκεδάζουμε..πατάμε και ένα ...ψαλτήρι στους πολιτικούς.. και βοηθάει η μία την άλλη σε ότι μπορεί. Εκείνη έχει εγχείριση στο δεξί πόδι κι εγώ στο αριστερό..ανταλάσουμε συνταγές, λέμε ιστορίες και βλέπουμε τις ίδιες σειρές στη τηλεόραση.
Σας εύχομαι καλή υπόλοιπη Κυριακή και μία όμορφη νέα εβδομάδα να σας ξημερώσει!
Αχτιδένια φιλάκια όπως πάντα!

33 σχόλια:

Hfaistiwnas είπε...

Καλησπέρα!
Ένα άγαλμα της μάνας, ναι.. ωραίο θα ήταν.. :)
Πόσο καιρό θα πάρει η αποκατάσταση;;;

labrini είπε...

Καλησπέρα Αχτιδούλα μου!χαίρομαι που βρήκες γειτόνισσα,χαίρομαι που η υγεία σου πηγαίνει προς το καλύτερο,χαίρομαι που απόκτησες την ηρεμία σου,την αισιοδοξία σου............είσαι η Αχτίδα που βρήκα πριν από καιρό στο μπλοκοσπίτο σου!πάντα να σε βρίσκω έτσι......κι αν έρχονται δύσκολα,περνάνε,δεν μπορει πάντα να μας συμβαίνουν ευχάριστα!!!!!!!!!τα φιλιά μου και την αγάπη μου!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas, μου έγραψε ο γιατρός για 30 μέρες , αύριο μου αρχίζουν ποδήλατο!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ labrini μου είμαι καλά και θα γίνω καλύτερα γιατί..θέλω να γίνω γρήγορα όπως πριν.. να συνεχίχω τη ζωή μου από εκεί που την άφησα.

Hfaistiwnas είπε...

Ωραία! 13 πέρασαν!!!

...irida... είπε...

καλησπερα γλυκια μου!!

ΕΥΔΟΚΙΑ είπε...

Καλησπέρα και από μένα Αχτίδα μου και από την φθινοπωρινήκαι βροχερή Αθήνα μας.
Έπρεπε να υπάρχουν παντού τέτοια αγάλματα για τις μανούλες όλου του κόσμου αλλά και γι'αυτές που μπορεί να μην απεκτησαν δικά τους παιδιά αλλά φρόντισαν κάποια άλλα παιδιά είτε συγγενικά τους είτε όχι με αγάπη λες και ήταν δικά τους παιδιά.
Στις μανούλες όλου του κόσμου αξίζουν πολλά αγάλματα, πολλά ευχαριστώ και ακομη περισσότερη αγάπη.
Χαίρομαι που έχεις παρεούλα στο δωμάτιο και μπορείς να συζητάς κάθε τι που σε απασχολεί.
Φιλάκια

Ποδηλάτισσα είπε...

Αχτιδούλα μου καλησπέρα... άντε τώρα που έχεις και την "γειτόνισσα" θα περάσει πιο εύκολα ο καιρός!!! εξάλλου τον μισό χρόνο παραμονής σου εκεί πρέπει να τον έχεις φάει!!!! Στις Μανούλες όλου του κόσμου... φυσικές... θετές και παρένθετες... αξίζουν πολλά αγάλματα!!! Να έχεις ένα όμορφο απόγευμα... ένα ήσυχο βράδυ και μια υπέροχη εβδομάδα!!! Πολλά φιλάκια σε σένα και στην παρέα σου!!!!

Αντυ είπε...

Χαίρομαι που απέκτησες "γειτόνισσα" περνάει η ώρα πιο γρήγορα έτσι, λίγο η κουβέντα λίγο το ένα, λίγο το άλλο, θα περάσουν οι μέρες και θα πας σπίτι σου..
Πολλά πολλά φιλιά από εμένα και ευχές για καλή εβδομάδα.

Χρυσούλα είπε...

Καλημέρα Αχτίδα!... Μια πρόταση....εκτός απ`όλα αυτά που κάνετε με τη γειτόνισσά σου....μπορείς να της μάθεις και τα κόλπα με τον υπολογιστή....και ίσως γίνει και δική μας γειτόνισσα....
Όμορφη Κυριακή σου εύχομαι!

Πόπη είπε...

Άντε Αχτιδούλα μου , κουράγιο λίγο ακόμη, περνούν οι μέρες, θα γυρίσεις πίσω στο λιμανάκι σου και στις αγαπημένες σου ασχολίες.

Για σένα που το ανέφερες και για τις μανούλες όλου του κόσμου που αγαπούν αληθινά και προσφέρουν χωρίς να περιμένουν αντάλλαγμα, χαρίζω ένα εξαιρετικό τραγουδάκι που καθιερώθηκε πλέον σαν κλασσικό κομμάτι. Για όσους δυσκολεύονται διαθέτουμε και μετάφραση.
http://www.youtube.com/watch?v=NyVMfjfyW54
Καλό απόγευμα- φιλάκια

ΕΛΕΝΑ είπε...

Τι όμορφα που σε βλέπω πάλι αισιόδοξη Αχτίδα μου!
Φαίνεται πως η παρεϊτσα σου έκανε καλό!
Ενα άγαλμα της μάνας, ε???
Πολλά αγάλματα θα έπρεπε να στηθούν για τις μανούλες!
Φιλιά πολλά!

Ανώνυμος είπε...

αχτιδουλα μου γλυκια χθες δεν περασα απο το σπιτι σου και σημερα πηρα τετοια χαρα που δεν λεγεται,ευτυχως εχεις καλη παρεα και πας τοσο καλα,απο αυριο ποδηλατο ;μπραβο!ενα μεγαλο ευχαριστω για ολα!φιλακια βασω λαρισα

Μαρία είπε...

Πολλές φορές το έχω σκεφτεί,Αχτίδα μου...Τι μπορεί να αντισταθμίσει τις θυσίες και την αγάπη της μάνας...Τίποτα δεν μου φαίνεται αρκετό...Μεγάλος δάσκαλος η παραμονή σε ένα νοσοκομείο...Έχω μείνει μέσα μέχρι δύο μήνες και καταλαβαίνω...Ακόμη διατηρώ τις φιλίες από εκείνο το διάστημα που έκανα εκεί μέσα...Χαίρομαι που σιγά σιγά γίνεσαι όλο και καλύτερα...Φιλιά και αγάπη...

Δημιουργία είπε...

Καλο βραδακι να εχεις Γεωργια και μια καλυτερη εβδομαδα με πολυ πολυ λιγους πονους και γρηγοροτερη αναρρωση.

creativeforfun.blogspot.com είπε...

καλησπέρα, ξεκινάμε ποδηλατάδα αύριο,ε; Λίγο κουράγιο ακόμη και μετά ποιός σας πιάνει; Μακάρι, να είναι οι τελευταίοι πόνοι σας αυτοί & σε λίγο καιρό να είναι μόνο αναμνήσεις.

Πολλά πολλά φιλιά & πολλή πολλή δύναμη.

Ρένα είπε...

Γειά σου Αχτίδα μου!!!!Σε σκέφτομαι πολύ συχνά και κάθε μέρα παρακαλάω να γυρίσεις γρήγορα σπίτι σου!!!!!Ευτυχώς που έχεις καλή παρέα !!!Έτσι οι μέρες θα περάσουν πιο γρήγορα!!!!Πολλά πολλά φιλάκια!!!!

Κωνσταντίνα είπε...

Τις θυσίες που κάνουν οι μανούλες μόνο τώρα που έγινα μαμά κι εγώ μπόρεσα να τις καταλάβω. Πόσο μάλλον όταν έχει πρόβλημα το παιδί τους. Τι θα έχετε δει εκεί μέσα τόσες μέρες....
Καλή συνέχεια με τις θεραπείες σας!

Unknown είπε...

αχτιδουλα μου γλυκια.. η θετικη μου σκεψη μαζι σου

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ, ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΑΠΑΝΤΩ ΟΜΑΔΙΚΑ ΟΜΩΣ ΕΙΧΑ ΚΟΣΜΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ..ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑ.ΣΤΕΝΑΧΩΡΕΘΗΚΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΚΛΩΝΤΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΡΩΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΙ ΣΚΕΠΤΕΤΑΙ ΝΑ ΤΗ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ..ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΜΕ ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΜΟΥ..ΕΠΑΘΕ ΜΕΛΑΓΧΟΛΊΑ..

Marina είπε...

Αγώνας είναι η ζωή μας, από την πρώτη στιγμή που θα ανοίξουμε τα μάτια μας ως την τελευταια!!!
Αρκεί όμως ένα χαμόγελο και όλα είναι ομορφότερα και ευκολότερα! Ελαφραίνει η ψυχή, μαλακώνει η καρδιά και γεννιέται η αισιοδοξία!!!
Καλό βράδυ και ύπνο ελαφρύ!!! Να'χεις μία όμορφη εβδομάδα, όλο μικρές ή μεγάλες νίκες!!!

Gyro είπε...

Βλέπω καλά τα πάμε. Χαίρομαι και διαβάζοντάς σε δεν παραπονιέμαι για χαζομάρες. Είσαι από τα πιο θετικά άτομα που έχω δει.

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,θα συνέλθει το κλωντούλι!!ξέρεις πότε..όταν γυρ'ισεις σπίτι!!αφού τα καταλαβαίνει όλα μαμ!!όλα καλά θα πάνε..σε φιλώ γλυκά!!θα σε παίρνω τώρα τηλ να τα λέμε

marilia είπε...

Καληνυχτοαγκαλιά!

Υ.Γ. Δεν είμαι πια εδώ τα πρωινά... είμαι Πρωτάκι πάλι, το ξέχασες;;;!!!

habilis είπε...

Περαστικά !!!
Αν και εδώ που τα λέμε άχρηστη ευχή είναι μιας και έχεις δύναμη και τα ξεπερνάς αυτά.

Unknown είπε...

Καλή μου Αχτίδα, χαίρομαι που βρήκες καλή παρέα και φτιάχνετε και μοιράζεστε όμορφες στιγμές.
Αχ τα σκυλάκια... μήπως να της πηγαίνατε καμιά μπλούζα σου??? Κάτι που να έχει το άρωμά σου. Θυμάμαι και την δικιά μου όταν αρρώστησε και δεν έτρωγε μου είπε ο γιατρός να της δίνω πατε λίγο λίγο στον ουρανίσκο της... Μήπως να της μιλούσες στο τηλέφωνο????? Σε καληνυχτώ πρίν αρχίσω να αφιερώνω!!! Φιλάκια!!!!

Ανώνυμος είπε...

καλή αρχή με το ποδήλατο λοιπόν Αχτίδα μου!!Καλή δύναμη..γλυκά φιλιά!!

Φιλία είπε...

Μπράβο, Αχτιδούλα μου, δε θα του περάσει, κάθε μέρα μας φέρνει πιο κοντά στο εξιτήριο!!!!!! Κουράγιο...
Φιλιά και να έχεις μια χαρούμενη βδομάδα, γεμάτη προόδους και "νίκες"!

lena_zip είπε...

Καλή ανάρρωση Αχτίδα μας!
Ξέρω ότι είσαι μαχητής και δε σε φοβάμαι! Όλα θα είναι καλά.
Πολλές πολλές ευχές από εμένα και τον Στέλιο.

Fanypap είπε...

Αχτιδούλα μου γλυκιά,χαίρομαι που έχεις παρεούλα!!!Αδυνάτισες πολύ;;ή μου φαίνεται;; Τα χεράκια σου πάντα πανέμορφα!!! Μόλις περάσει και το ποδαράκι σου , σε περιμένουμε πίσω!!!φιλάκια γλυκούλα μου!!! Γρήγορη ανάρρωση!!

mariak είπε...

Αχτιδούλα μου γλυκιά περαστικά και γρήγορα στο σπιτάκι σου γερή και δυνατή....Μόλις σήμερα μπόρεσα να έχω πρόσβαση στον Η/Υ γι αυτό καθυστερημένα και οι ευχές μου. Ματώνει η ψυχή μου για τις μανούλες που περιγράφεις...τις μικρές ηρωίδες της καθημερινότητας....Φιλιά

Tante Kiki είπε...

Καλημέρα Αχτίδα μου! Χαίρομαι που σε νιώθω καλά και που είσαι και πάλι δυνατή και γεμάτη αισιοδοξία. Εξ άλλου τα δύσκολα πέρασαν τώρα μετράς μέρες για να βγείς και να συνεχίσεις τη ζωή σου... από δω και πέρα εύχομαι μόνον ευχάριστα γεγονότα να συναντάς!
Φιλιά!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ