Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Γενέθλια στην ακρογιαλιά !

Μία ακόμα ανάμνηση όμορφη για το..μπαουλάκι μου θα είναι η χθεσινή βραδινή γιορτή στην ακρογιαλιά του Διόνυσου ! Ένα παιδικό πάρτι, μια συννεφιασμένη δυστυχώς νύχτα που μας έκρυψε με ..λίγη κακία τ' αστέρια και με το μισό φεγγαράκι που κάποιες στιγμές βγήκε νικητής και έλαμψε με σθένος για να γιορτάσει μαζί μας και να δηλώσει στις παιδικές ματιές ότι υπάρχει πάντα έστω και πίσω από σύννεφα.



Πήγαμε με τα εγγόνια μας από τις 6 και αργότερα ήρθε και η κόρη μου με τον άνδρα της και το τρίτο το μικρό μας. Μαζί της έφερε και τη τούρτα φτιαγμένη από τα χεράκια της!


 Πως να ..μαζέψεις  καμία 20αριά πιτσιρίκια που έτρεχαν ανάμεσα στη φωτιά που άναψαν ο Ηρακλής και τη θάλασσα που είναι πάντα πειρασμός!



Η φωτιά άναψε επιτέλους προς χαρά των μικρών!


Η μαγεία της φωτιάς πάντα μαγεύει κάθε ηλικία, εγώ πάντως κατοχύρωσα μία ξαπλώστρα και τους χάζευα από απόσταση..ασφαλείας. Κάποια μάλιστα στιγμή που ο μικρός Δημητράκης ήρθε και κάθισε κοντά μου έγινα η γιαγιά που διηγείται στο εγγόνι της το παραμύθι της γοργόνας . Ένα μικρό καραβάκι φωτισμένο έγινε χωρίς να το θέλει το ..πλοίο του Πρίγκηπα ..και ένα φωτάκι κάπου στον ορίζοντα η γοργόνα που έκλαιγε για την αγάπη της..


Η τούρτα με λευκή σοκολάτα παίρνει τη θέση της καθώς και τα κεράκια και τα μικρά αστράκια που έγινε μάχη με τα μικρά γι' αυτά!


Τα κεράκια ανάβουν..


 Η τούρτα στα χέρια του Ηρακλή για..τραπέζι και ένα πυροτέχνημα σαν ντάλια στον ουρανό για να δώσει τη λάμψη της βραδιάς.


Οι φωνές των παιδιών πιο δυνατές από το μικρό CD που έπαιζε τόση ώρα όμορφα τραγούδια..
"Να ζήσεις Νικολέτα και Χρόνια Πολλά μεγάλη να γίνεις με άσπρα μαλλιά....". Βέβαια τα κεράκια ξαναναψαν και για την αδελφή της τη Μάρθα και ξανά το τραγουδάκι και τα μικρά αστράκια που άναψαν τα μικρά εδώ κι εκεί...



Φεύγω..τι περιμένετε..κοντεύει 11 και μισή..εγώ αφήνω το χάος πίσω μου στη καλή μου Ολίνα και τον Ηρακλή να καθαρίσουν όλα όσα τα πιτσιρίκια άφησαν πίσω τους σαν την επέλαση των Απάτσι!!!!! Μόνο το..ντουζ και το κρεβάτι μου ονειρεύομαι αυτή την ώρα!


Ολίνα, Ηρακλή, Νικολέτα και Μάρθα ευχαριστούμε για τη βραδιά και για το γεγονός ότι έχετε γίνει πλέον μέρος της οικογένειας μας. Και του χρόνου;; ..στην ακρογιαλιά ξανά να πω;;; μπαααααα! δεν το πιστεύω μετά από τόση κούραση που περάσατε...
Αχτιδένια φιλάκια σε όλους..ευτυχής είναι εκείνος που είναι γεμάτος από ανθρώπους που τον αγαπούν και τον νοιάζονται!

22 σχόλια:

ασωτος γιος είπε...

πολιοχρονη , εύχομαι υγεια και χαρες μονο!

eirini είπε...

Να ευχηθώ στην Ολίνα μας να της ζήσει!!!!
Ολίνα, αν διαβάζεις, φαντάζομαι θα τα είδες όλα!!!!! χαχαχα...κάτι ξέρω εγώ και όταν ακούω για παιδικά πάρτυ την κάνω με ελαφρά!!!!
Την τούρτα η Ιωάννα την έκανε;;; Τέλεια φαίνεται!!!!!!!!
Καλά 'ξηγήθηκες εσύ μανούλα με την ξαπλώστρα!!!!!
Φιλιά πολλά!!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ ασωτος γιος, αν πρόσεξες δεν γιόρταζα εγώ αλλά ο κοριτσάκι της φίλης μου.γύρισες πουλάκι μου από την εξοχή;

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ eirini, δεν ήσουν εσύ για τέτοιες..συγκινήσεις κόρη μου..χαμός!

Eva Psarrou είπε...

Σαν τις φωτιές του Αη-Γιαννιού! Χρόνια πολλά στη μικρούλα και να είστε πάντα καλά να χαίρεστε αυτή την τόσο όμορφη και δυνατή φιλία σας. Καλό σου βράδυ, αχτίδα!

Εφη Αδαμιδου Πασοπούλου είπε...

Να σας ζήσει η μικρούλα των φίλων σας
Ομορφες και ζωντανές φωτο οπως ταιριάζει σε ένα beach party όλα ήταν λαμπερά αλλά και εσύ καλή μου πέρα του ότι έχεις ένα πάρα πολύ όμορφο πρόσωπο έχεις και φοβερή φωτογένεια μπράβο! να σε χαίρονται οι δικοί σου.. Καλό σου βράδυ!!Φιλιά

giasmin είπε...

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΟΛΙΝΑ!!!!!!!!!!
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΟΧΟ ΠΑΡΤΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΑΤΕ ΠΟΛΥ.
ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΣΤΙΓΜΗ.
ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ!!!!!!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Eva Psarrou, αυτό το είχα ξαναζήσει πριν πολλά χρόνια σε μία παραλία της Πρέβεζας με φίλους σε κάμπινγκ!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Εφη Αδαμιδου Πασοπούλου καλημέρα, ευχαριστώ φίλη μου μάλλον το φωτογένεια θα κρατήσω γιατί το όμορφο πρόσωπο νομίζω ανήκει στα ..περασμένα.Ξέρω οτι οι φωτογραφίες δεν ήταν καλές γιατί κάτι έπαθε η φωτογραφική μου μα και πάλι δείχνουν την όμορφη βραδιά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ giasmin φίλη μου ευχαριστούμε, εσύ φρόντισε τις πατάτες και τα φασολάκια να έρθουμε να τα αγοράσουμε και να φωτογραφίσουμε το κτήμα σου!

Ανώνυμος είπε...

@αχτίδα,τι όμορφα μανούλα μου!!!ρομαντικά για εμάς τους μεγάλους..κ πρόκληση για τα μικρά ε?χρόνια πολλά στα κοριτσάκια!!!

Sofia είπε...

Χρόνια πολλά στην Ολίνα!!! Να τη χαίρεσαι ακτιδούλα!! Το πάρτυ πρέπει να ήταν τέλειο!! Καλή συνέχεια να έχεις. Πολλά φιλούθκια :)

Hfaistiwnas είπε...

Χρόνια πολλά!
Γενέθλια σε παραλία;;; Καλόοοοο!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Λοιπόν κι εμένα μου φανήκατε κούκλα, ανανεωμένη και ήδη αδυνατισμένη. Να χαίρεστε τους φίλους σας. Και η τούρτα τι λαχταριστή! START2

Memaria είπε...

Ένα από τα πιο αγαπημένα μου παραμύθια είπες στον εγγονό σου....κρίμα να μην είμαι κάπου εκεί να το ακούσω κι εγώ...και μου αρέσει που το έντυσες και με εικόνες!
Τέλεια βραδιά..χρόνια πολλά στο κοριτσάκι που γιόρταζε!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Νεφέλη μου περάσαμε φανταστικά.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ basiliki ευχαριστώ φίλη μου, είναι μία εξαιρετική οικογένεια και τους αγαπώ πολύ.

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ Hfaistiwnas ..ναι..ναι..πολύ καλό!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ START2, δεν ξέρω βρε παιδάκι μου και ποιός-α είσαι να σου στείλω δώρο για όσα μου έγραψες!!!!!!

ΑΧΤΙΔΑ είπε...

@ me (maria), μα έτσι πρέπει να λέγονται τα παραμύθια..να ζωντανεύουν μπροστά στα παιδιά και είμαι ειδική σε αυτά !!!!!

Ανώνυμος είπε...

αχτιδα φαινεται οτι περασατε τελεια!πολλα φιλακια και οντως φαινεται οτι αδυνατισες βασω λαρισα

Σμαραγδάκι- Ρούλα είπε...

Παντα να έχεις αφορμές.να περνάς όμορφα Αχτιδα μου.....αυτές οι μικρές και οι μεγάλες χαρές ειναι που μασ ανανεώνουνε...είδες που σου το είπανε και πιο πανω;;;; ωραία γενέθλια...στην αμμουδιά...θα το θυμούνται τα παιδάκια και εσεις.. όλοι ...φιλακια πολλα..